ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΓΑΛΛΙΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΥΠΟΔΑΥΛΙΣΗ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ Σαρώνει ο ... Α.Χίτλερ σε πωλήσεις!

Έπειτα από 91 χρόνια κυκλοφορίας το πολύκροτο βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «ο Αγών μου» συνεχίζει να είναι ένα διαχρονικό μπεστ σέλερ. Συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική του έκδοση στο Amazon και στο iTunes κάνει κυριολεκτικά θραύση και θέλει τους χρήστες που «κατεβάζουν» το βιβλίο να ανέρχονται στους 100.000.
Χαρακτηριστικό είναι πως στη Βρετανία το βιβλίο βρίσκεται στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων του αναγνωστικού κοινού στην κατηγορία με τα βιβλία πολιτικής επιστήμης, στην ιστοσελίδα ηλεκτρονικών πωλήσεων amazon.com. Στην ίδια ιστοσελίδα το βιβλίο βρίσκεται και πάλι στη δεύτερη θέση για την κατηγορία βιβλίων για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ στο iTunes σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση της κατηγορίας «Πολιτική και Γεγονότα».
Αξίζει να σημειωθεί πως οι ειδικοί της αγοράς του βιβλίου αποδίδουν την αύξηση της ηλεκτρονικής του πώλησης στην ανωνυμία του internet η οποία απενοχοποιεί τον αναγνώστη. Επιπλέον και η τιμή του -μόλις 99 σεντς το αντίτυπο- είναι ιδιαίτερα προσιτή.
Πάντως στην Γαλλία οι αρχές "έσφιξαν τα λουριά" στον αμφιλεγόμενο σατιρικό ηθοποιό Ντιεντονέ, τον οποίο κατηγορούν για υποδαύλιση αντισημιτικού μίσους, καθώς απαγόρευσαν την παράσταση την οποία επρόκειτο να δώσει στη Νάντη, την πόλη απ' όπου θα ξεκινούσε την Πέμπτη η περιοδεία του σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας επικύρωσε απόφαση των τοπικών αρχών στη δυτική πόλη Νάντη, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η παράσταση του σατιρικού ηθοποιού Ντιεντονέ.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέτρεψε την απόφαση που είχε εκδοθεί νωρίτερα την ίδια ημέρα από δικαστή, ο οποίος είπε ότι θα πρέπει να επιτραπεί η προγραμματισμένη περιοδεία του Ντιεντονέ.
Ο Κριστιάν ντε Λαβερνέ, ο εκπρόσωπος του νομάρχη της περιοχής Λουάρ-Ατλαντίκ, ανακοίνωσε ότι υπεγράφη το διάταγμα που απαγορεύει την παράσταση που θα ανέβαινε στις 9 Ιανουαρίου στο θέατρο Zenith. Εξάλλου, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ παρενέβη και ο ίδιος στην υπόθεση, καλώντας τους νομάρχες όλης της χώρας να φανούν "αδιάλλακτοι" απέναντι στην παράσταση του Ντιεντονέ.
"Απέναντι στον αντισημιτισμό, τη διασάλευση της δημόσιας τάξης που προξενούν οι αξιοπεριφρόνητες προκλήσεις, απέναντι στον εξευτελισμό μέσω των φυλετικών διακρίσεων, ζητώ από τους εκπροσώπους του κράτους και ιδίως από τους νομάρχες να επαγρυπνούν και να είναι αδιάλλακτοι" τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου