ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΦΩΤΙΑ" "Χαστούκια" δικαστών και εισαγγελέων στον Κ.Παπούλια 09/01/14 - 17:44

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΙΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΕΙΤΕ ΔΕΞΙΩΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ.

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τις απαξιωτικές δηλώσεις του σχετικέ με την αθωωτική απόφαση των υπαιτίων του σκανδάλου Χρηματιστηρίου, εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που κάποιος φορέας επιτίθεται στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα της χώρας. Οι δικαστές έχουν απόλυτο δίκιο όπως είχε σημειώσει το defencenet.gr. 
Επί της ουσίας έχουν δίκιο, οι πολιτικοί τα κάνανε "θάλασσα" και τώρα ζητάνε και τα ρέστα.
Και μαλιστα το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου συνέβη την εποχή που το κόμμα του Κ.Παπούλια το ΠΑΣΟΚ ήταν στην κυβέρνηση, στις οποίες ο ίδιος συμμετέιχε πολλές φορές ως υπουργός.
Πρέπει να τοποθετηθεί και ο υπουργός δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου επί του θέματος
Όσον αφορά στις δηλώσεις του Κάρολου Παπούλια για την αποκρουστική απόφαση αθώωσης των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου η Ένωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εντός διαστήματος ολίγων ημερών, επιμένει να επαναλαμβάνει δυσμενή κριτική εναντίον της Δικαιοσύνης, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, χαρακτηρισμούς, κατά την άποψή μας, ανεπίτρεπτους, τόσον γενικότερα, όσο και κυρίως όταν προέρχονται από τον κορυφαίο Πολιτειακό παράγοντα («αποκρουστική» απόφαση)» και προσθέτει:
«Επισημαίνουμε ότι το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου υπήρξε σοβαρότατο πολιτικό σκάνδαλο, για το οποίο, εν τούτοις, ουδεμία πολιτική ευθύνη αποδώθηκε σε πολιτικά πρόσωπα ενώ, αντίθετα, αποδίδεται ευθύνη στους Δικαστές, χωρίς, προφανώς γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία οδήγησαν το (Πρωτοβάθμιο)Δικαστήριο στην απαλλαγή των κατηγορουμένων. Εξάλλου, η ορθή άσκηση του Λειτουργήματός τους επιβάλλει στους Δικαστικούς Λειτουργούς, να απονέμουν δίκαιο, με τρόπο συνετό και αντικειμενικό και όχι «να παίρνουν κεφάλια», όπως ζητήθηκε».
Απάντηση δόθηκε και στον Νίκο Δένδια για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού: «Αναφορικά με τις δηλώσεις για τη διαφυγή του εκτίοντος ποινές, για τρομοκρατικές ενέργειες, τις προερχόμενες από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης καθώς και από ορισμένους δημοσιογράφους, απαντούμε ότι ουδείς δικαιούται να διαγράφει το δυσχερές, επίπονο και επικίνδυνο έργο των Δικαστικών Λειτουργών και αγνοώντας ότι αυτοί διενήργησαν την ανάκριση, παρέπεμψαν, εδίκασαν και κατεδίκασαν τα εμπλεκόμενα σε τρομοκρατικές ενέργειες πρόσωπα, να απομονώνει συγκεκριμένες περιπτώσεις και να προσπαθεί να επιρρίπτει την ευθύνη αποκλειστικά και μόνο στους Δικαστικούς Λειτουργούς, παραβλέποντας ότι το Συμβούλιο των Φυλακών, του οποίου προΐσταται Εισαγγελέας, αποφάσισε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία».
Παράλληλα, η Ένωση εφιστά την προσοχή των αρμόδιων οργάνων στην χορήγηση αδειών στους κρατούμενους: «Αναφορικά με τις αποφάσεις για τη χορήγηση αδείας εξόδου στους εκτίοντες ποινή, επιβάλλεται τα αρμόδια όργανα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και συγκρατημένα, για τη χορήγηση του εν λόγω ευεργετήματος, αξιολογώντας ειδικά την κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, ώστε να μην αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, ότι κατέληξαν σε εσφαλμένη κρίση, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της κοινωνίας».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου