ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΡΥΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ "Εξωγήινες" χαμηλές θερμοκρασίες στις ΗΠΑ 07/01/14 - 14:36

Αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες (και θα συνεχιστεί και για μία εβδομάδα ακόμα) θυμίζει την ταινία καταστροφής με τον Ντένις Κουέϊντ, όταν κήυμα ψύχους από το Βόρειο Πόλο πάγωσε όλη η χώρα μέχρι το Μεξικό: Αρκούν λίγα λεπτά έκθεσης στο πολικό ψύχος που έχει παραλύσει τις βορειοδυτικές και μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ για να παγώσει το ανθρώπινο δέρμα και μέσα σε δέκα λεπτά να πεθάνει!
Στην ταινία, πάντως, πέθαινες μέσα σε 30''!
Αρκτικά πουλιά, όπως η κουκουβάγια του χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους στην ... τροπική Φλόριντα (!) ενώ, η περιοχή Ο' Χέαρ του Σικάγο, ήταν χτες πιο κρύα και από το Νότιο Πόλο.
Η χαμηλότερη θερμοκρασία του πλανήτη σε κατοικημένες περιοχές -53 βαθμοί Κελσίου, καταγράφηκε στο Κομερτάουν της Μοντάνα, όπου το ψύχος ξεπέρασε ακόμα και τις συνθήκες που επικρατούν στον πλανήτη Άρη!
Μια καλή δοκιμή για να δούμε αν οι άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν στον μακρυνό πλανήτη.
Σύμφωνα με μετρήσεις του οχήματος "Curiosity" της NASA, η θερμοκρασία στον Κόκκινο Πλανήτη στις 2 Ιανουαρίου ήταν -36 βαθμοί Κελσίου. Ζέστη, δηλαδή, σε σχέση με την Μοντάνα...
Τουλάχιστον τέσσερις θάνατοι που σχετίζονται με την παγωμένη εισβολή από τον βορά αναφέρθηκαν τις τελευταίες ώρες, συμπεριλαμβανομένου ενός 48χρονου άντρα στο Σικάγο, ο οποίος έπαθε καρδιακή προσβολή ενώ φτυαρίζει το χιόνι και μιας ηλικιωμένης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή έξω από το σπίτι της στην Ιντιανάπολη.
Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ο’Χέαρ του Σικάγο, όπου αποθέματα καυσίμων για τα αεροσκάφη πάγωσαν από το ψύχος. Η «Πόλη των Ανέμων» ήταν πιο χτες πιο κρύα και από το Νότιο Πόλο επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Γκουόμο, κήρυξε την μητρόπολη του κόσμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ οι μετεωρολόγοι κάνουν δυσοίωνες προβλέψεις και προειδοποιούν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και για τις επόμενες ημέρες.
Την ώρα που οι μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στην περιοχή εδώ και δύο δεκαετίες, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το πολικό ψύχος μετακινείται προς τα ανατολικά, ενώ εξαιτίας της κακοκαιρίας κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στο Σικάγο και τη Μινεσότα.
Στο Σικάγο, οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν σε ασφαλή και ζεστά μέρη.
Χάος έχει προκληθεί σε πολλά αεροδρόμια. Περισσότερες από 7.300 πτήσεις παρουσιάζουν καθυστερήσεις και 3.514 έχουν ακυρωθεί.
Στο Ουισκόνσιν διεξήχθη κανονικά, αν και σε πολικές θερμοκρασίες, ο αγώνας αμερικανικού ποδοσφαίρου ανάμεσα στους "Σαν Φρανσίσκο 49ers" και τους "Γκριν Μπέι Πάκερς" στο Λάμπο Φιλντ.
«Φοράω τέσσερα ισοθερμικά κολάν, δύο παντελόνια του σκι, τέσσερις μπλούζες, ένα πουλόβερ και ένα παλτό», δήλωσε μια φίλαθλος, που παρακολούθησε τον αγώνα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι πολικές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
«Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες θα επεκταθούν στο βόρειο και κεντρικό τμήμα των ΗΠΑ.. Σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους, οι θερμοκρασίες αυτές θα φτάσουν σε επίπεδα επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή, έως και τους μείον 60 βαθμούς Φαρενάιτ (-51 βαθμοί Κελσίου)». Σε αυτές τις συνθήκες ενδέχεται να δημιουργηθούν κρυοπαγήματα σε μη καλυμμένο δέρμα σε διάστημα λίγων λεπτών, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ο’Χέαρ του Σικάγο, όπου αποθέματα καυσίμων για τα αεροσκάφη πάγωσαν από το ψύχος. Η «Πόλη των Ανέμων» ήταν πιο χτες πιο κρύα και από το Νότιο Πόλο επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου