ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

7/4/14 ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κλαίνε οι Εβραίοι για την άνοδο του Jobbik πηγη δελτιον 11

Με καταμετρημένο το 85 % των ψήφων, η συμμαχία της "Συμμαχίας Πολιτών -Fidesz" με τους χριστιανοδημοκράτες λαμβάνει το 44.77% των ψήφων και 133 από τις 199 έδρες του Κοινοβουλίου. 
( Η συμμαχία Fidesz-KDNP το 2010 είχε αποσπάσει το 52%). 

Η «Αριστερή Συμμαχία» (Βaloldal) ακολουθεί με 25.52 % και τρίτο εναι το Jobbik με 20.88 %, (το οποίο στις προηγούμενες εκλογές είχε 16,65%), ενώ οι Οικολόγοι (LMP) με 5,15 % θα περιμένουν να ξημερώσει για να είναι βέβαιοι ότι θα μπουν τελικά στη Βουλή. 

Επειδή τα πέντε κόμματα που συνθέτουν την «Αριστερή Συμμαχία» θα σχηματίσουν ξεχωριστές κοινοβουλευτικές Ομάδεςτο Jobbik θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο, δηλαδή θα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στη Βουδαπέστη πρώτη δύναμη παραμένουν οι «αριστεροί», (και οι Εβραίοι), ενώ το Jobbik συγκέντρωσε μόνο 12%. 
Το καλύτερο αποτέλεσμα του Jobbik ήταν στην περιφέρεια Heves όπου ήρθε πρώτο και ξεπέρασε το 30%, ενώ σε 19 περιφέρειες ήταν δεύτερο κόμμα. 

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου (European Jewish Congress)Δρ Μωυσής Κάντορ (Moshe Kantor), σχολίασε τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ουγγαρία και την άνοδο κατά περίπου 5% του Jobbik λ και είπε: 
«Τα εκλογικά κέρδη ενός ξεδιάντροπα νεοναζιστικού πολιτικού κόμματος , θα πρέπει να γίνουν το ξυπνητήρι για να αφυπνιστεί ολόκληρη η Ευρώπη*». (ΚΛΑΨ-ΣΝΙΦ!) 

Ολόκληρη η ιουδαϊκή Ευρώπη δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου