ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ ΔΙΝΕΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΕΦΑΡΑΔΙΤΕΣ


ΠΑΛΙ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΤΑ ΕΒΡΑΙΑΚΙΑ.ΟΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.ΕΓΩ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ??.ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΟΝΙΖΑΝΕ ΣΑΝ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ? ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ  ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΑΜΑΡΑ Κ.Λ.Π


Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας και θα δώσει την πορτογαλική και συνεπώς την ευρωπαϊκή υπηκοότητα στους απογόνους των Σεφαρδιτών Εβραίων που εξορίστηκαν από την Ιβηρική Χερσόνησο τον 15ο αιώνα.
 
Οι Εβραίοι της Ιβηρικής Χερσονήσου εκδιώχθηκαν από τους φανατικούς Χριστιανούς έπειτα από τον γάμο του Φερδινάνδου Β΄ της Αραγονίας  και της Ισαβέλλας της Καστίλης και της Λεόν καθώς και από τον Βασιλιά Μανιουέλ της Πορτογαλίας το 1497. 
 
Οι Εβραίοι  Σεφαρδίτες, το όνομα των οποίων προέρχεται από την τη λέξη Σεφεράδ, που αποτελεί την παλιά βιβλική ονομασία της εβραϊκής γλώσσας για την Ισπανία, μιλούσαν τη "Λατίνο", μια διάλεκτο Καστιλλιάνικων ισπανικών με πολλά εβραϊκά στοιχεία.
 
Έπειτα από την βίαιη απομάκρυνσή τους από την Ιβηρική Χερσόνησο έγιναν δεκτοί από το Σουλτάνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και εγκαταστάθηκαν σε πολλά σημεία της Αυτοκρατορίας, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα και τη Ρόδο. 
 
Η υπουργός Τουρισμού της Πορτογαλίας ανακοίνωσε πως η χώρα θα δώσει την υπηκοότητα σε οποιονδήποτε μπορεί να αποδείξει την καταγωγή του από τους Σεφαρδίτες της Ιβηρικής Χερσονήσου. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου