ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

B.ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ "Δεν αποκλείουμε σεισμό 7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά" 03/02/14 - 08:26

O Ομότιμος Καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Παπαζάχος τόνισε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού ακόμη και 7 Ρίχτερ» και τόνισε ότι βάσει ερευνών που έχει πραγματοποιήσει, το συγκεκριμένο ρήγμα μπορεί να δώσει το μέγιστο σεισμό των 7 Ρίχτερ!
Επιπλέον, επεσήμανε ότι το σημαντικό είναι να προστατευτούν οι πολίτες, να συνεχιστούν τα μέτρα που λαμβάνει η Πολιτεία για να μη θρηνήσουμε θύματα. «Χρειάζονται μέτρα για καιρό. Το σημαντικό είναι οι ανθρώπινες ζωές, δεν πρέπει να θρηνήσουμε θύματα», ανέφερε.
Σε ερώτηση για το αν οι επιστήμονες είχαν στο μικροσκόπιο των ερευνών την περιοχή, υποστήριξε ότι: «Υπήρξαν σημάδια ότι θα γίνει σεισμός στην περιοχή. Ο ισχυρός σεισμός ήταν αναμενόμενος».
Γι’ αυτό και επανέλαβε: «Δεν διακινδυνεύουμε τις ζωές των ανθρώπων, επιμηκύνουμε τα μέτρα και φροντίζουμε τους πολίτες».
Ο κ. Παπαζάχος διευκρίνισε ότι πρόκειται για σεισμό που έγινε πάνω στην ίδια ρηξιγενή ζώνη με αυτόν της προηγούμενης εβδομάδας, διαψεύδοντας ότι πρόκειται για νέο ρήγμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ: «Το ρήγμα είναι 25 χιλιομέτρων και ο σημερινός σεισμός εντάσσεται σ' αυτό. Κάποιοι κάτοικοι μπορεί να αισθάνθηκαν ότι ήταν ισχυρότερος από τον προηγούμενο γιατί το επίκεντρο ήταν διαφορετικό. Μιλάμε για το σημαντικότερο ρήγμα του ευρωπαϊκού χώρου, το οποίο έχει ενεργοποιηθεί και είμαστε όλοι σε επιφυλακή».
Ο κ. Παπαζάχος εξέφρασε και την αντίθεσή του στο άνοιγμα των σχολείων στο νησί, καθώς δεν θεωρεί ότι υπάρχει ασφάλεια για τα παιδιά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου