ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ Απλώνει στρατιές η Ρωσία: Ka-52 Alligator στέλνει στα σύνορα με το ΝΑΤΟ 10/12/13 - 21:26

Σε δύο κύρια «μέτωπα» απλώνεται ο ρωσικός στρατιωτικός μηχανισμός, αυτό των δυτικών συνόρων με το ΝΑΤΟ και αυτό της Αρκτικής, το τελευταίο με διαταγή του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.
Όπως ανέφεραν τα ρωσικά ΜΜΕ οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και πιο ειδικά η δυτική στρατιωτική Διοίκηση παρέλαβαν σήμερα την πρώτη παρτίδα από το νέο επιθετικό ελικόπτερο Ka-52 Aligator  τα οποία σταδιακά αντικαθιστούν τα παλαιότερα Ka-50 “Black Shark”.
Ο εκπροσωπο0ς της στρατιωτικής διοίκησης Δύσης συνταγματάρχης Oleg Kochetkov  αν και δεν διευκρίνισε πόσα ελικόπτερα παραλήφθηκαν εντούτοις σημείωσε πως ο συνολικός τους αριθμός πρόκειται να ανέλθει στα 12 μέχρι το τέλος του 2013.
Το Ka-52 Aligator είναι ένα δικινητήριο και διθέσιο επιθετικό ελικόπτερο  με κύρια αποστολή την καταστροφή αρμάτων μάχης, εναέριων στόχων που πετούν σε χαμηλό ύψος και ταχύτητα αλλά και σαν πλατφόρμες αναγνώρισης επικεφαλής ομάδων κυνηγών επιθετικών ελικοπτέρων.
Ο Kochetkov δήλωσε ακόμη πως σύντομα Ρώσοι μηχανικοί πρόκειται να επιθεωρήσουν τα καινούργια ελικόπτερα πριν αυτά προωθηθούν σε διάφορες μονάδες ενώ πρόσθεσε πως οι τελευταίες αυτές παραδόσεις είναι ένα μέρος της γενικής αναδιοργάνωσης αλλά και επανεξοπλισμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Η στρατιωτική περιφερειακή Διοίκηση Δύσης με έδρα στην Αγία Πετρούπολη είναι μια από τις τέσσερις περιφερειακές στρατιωτικές διοικήσεις και δημιουργήθηκε το 2010 ύστερα από προεδρικό διάταγμα. Πιο συγκεκριμένα οι στρατιωτικές διοικήσεις είναι οι κάτωθι:
Στρατιωτική περιφερειακή Διοίκηση Δύσης;2 Στρατιές (6η και 20η), Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια; 2 Στρατιές: 49η και 58η), Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια: 2 Στρατιές (2η και 11η) και Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια: 4 Στρατιές: 5η, 29η, 35η, 36η)
Ειδικότερα όμως η στρατιωτική Διοίκηση Δύσης η οποία ελέγχει την 1η Αεροπορική Διοίκηση Αεράμυνας έχει ενισχυθεί και με άλλο υλικό τα τελευταία δύο χρόνια στο οποίο περιλαμβάνονται 35 νέα και αναβαθμισμένα αεροσκάφη των τύπων Su-34 (υποστρατηγικό βομβαρδιστικό) και MiG-31BM (αναχαίτιση) αλλά και από άλλα μέσα.
Παράλληλα  ο V. Putin έδωσε σήμερα εντολή να αυξηθεί η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Αρκτική, την επομένη της έναρξης εκ μέρους του Καναδά μιας διαδικασίας για την επέκταση της κυριαρχίας του στην περιοχή.
 “Ζητώ να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών και μονάδων στην Αρκτική”, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος  κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο υπουργείο Άμυνας.
«Η Ρωσία συμμετέχει ολοένα και περισσότερο σ' αυτή την περιοχή του μέλλοντος, επιστρέφει σ' αυτή και πρέπει να διαθέτει εκεί όλους τους μοχλούς για να διασφαλίσει την ασφάλειά της και να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα», πρόσθεσε ο Putin.
Ο ίδιος  διευκρίνισε πως πρόκειται για την επαναλειτουργία ενός στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τίκσι, στην πολική ζώνη της βόρειας Γιακουτίας (ανατολική Σιβηρία) και την πραγματοποίηση εργασιών στο αεροδρόμιο του Σεβερομόρσκ, στη θάλασσα του Μπάρεντς, στη βορειοδυτική Ρωσία.
Σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές «η ρωσική πολεμική επανεξοπλίζεται ευέλικτα και σε επικίνδυνο επίπεδο θέτοντας το ΝΑΤΟ σε ιδιαίτερη εγρήγορση κυριότερα τα κράτη της Βαλτικής. Άλλα μέλη του ΝΑΤΟ απλά αναρωτιούνται γιατί η Μόσχα δαπανά τόσο εξοργστικά μεγάλα ποσά για τον εξοπλισμό των ρωσικών δυνάμεων επικαλούμενη μια απειλή από τη Δύση η οποία όμως δεν πρόκειται να ποτέ να υλοποιηθεί».
Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ η Ρωσία έχει προαναγγείλει τη δέσμευση ποσού των 650 δισ. $ για την επόμενη δεκαετία για τον επανεξοπλισμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Τμήμα ειδήσεων  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου