ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Έξαρση κλοπών ρεύματος λόγω κρίσης












- ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΕΡΙ ΚΛΟΠΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ. ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΝ ΛΑΟ. -

του Μιχάλη Καϊταντζίδη

Οι κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν στα ποσά που αναφέρουν δημοσιεύματα, τα οποία θεωρούνται υπερβολικά.

Αυτό τονίζουν στο euro2day πηγές της διοίκησης του Διαχειριστή του Δικτύου - ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα θέματα του δικτύου και της κλοπής ηλεκτρικού πριν από τον μετρητή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έλεγχοι για το θέμα αυτό πραγματοποιούνταν απάντα, αλλά τελευταία έχουν ενταθεί, και είναι είτε δειγματοληπτικοί, είτε ειδικοί. Οι τελευταίοι αφορούν καταναλωτές, είτε οικιακούς είτε επαγγελματικούς, η κατανάλωση των οποίων είναι δυσανάλογα μικρή σε σχέση με την ισχύ που αναφέρει το συμβόλαιό τους.

Τέλος σχετικά με τις ευθύνες αυτών που κλέβουν ηλεκτρικό ρεύμα, τονίζεται από το ΔΕΔΔΗΕ ότι αυτές είναι ποινικές και αστικές – οικονομικές, ενώ στο δεύτερο σκέλος, ο ΔΕΔΔΗΕ βάσει της νομοθεσίας μπορεί να επεκτείνει τις απαιτήσεις του αναδρομικά σε βάθος πενταετίας.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου