ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

26/8/2012 Ενδιαφέροντα έγγραφα για UFO από την CIA

Ενδιαφέρον έγγραφα, βρέθηκαν, θαμμένα μέσα σε ένα σωρό εγγράφων που αποχαρακτηρίστηκαν που αφορούσαν 25 χρόνια προγραμμάτων της CIA για τα ΑΤΙΑ. Σε ένα από αυτά είναι μια συναρπαστική του 1952 έκθεση που αναφέρει παρατηρήσεις ΑΤΙΑ πάνω από την Ισπανία και την Αφρική κατά τους μήνες Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.
Η έκθεση συντάχθηκε από πληροφορίες που βρίσκονται σε διάφορες εφημερίδες σε όλη την Ισπανία και τη Δυτική Αφρική. Η έκθεση περιγράφει πώς μια παρατήρηση εναέριου φαινομένου ξεκίνησε στις 14 Ιουλίου, και κατέληξε σε πολλαπλές θεάσεις με δίσκους που έλαβε χώρα πάνω από την περιοχή Ifrane της Αφρικής, με το περισσότερα από τα άγνωστα ιπτάμενα οχήματα να πετούν προς το Μεκνές.
Το πιο σημαντικό γεγονός καταγράφεται, να παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 16 του Ιούλη του 1952, όταν μια ομάδα ανθρώπων είδε ένα μεγάλο, λαμπερό δίσκο να πετά στον αέρα σε μια οριζόντια γραμμή, που ακολουθούσε μια λάμψη φωτός μαζί με την εμφάνιση ενός δεύτερου δίσκου. Η παρατήρηση πραγματοποιήθηκε στο γύρω στις 9 μ.μ. το βράδυ. Οι οκτώ σελίδων έκθεση περιγράφει λεπτομερώς όλες τις τεκμηριωμένες παρατηρήσεις από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο του 1952. Αυτό αποδεικνύει επίσης ότι εκείνη την εποχή, η CIA είχε ένα έντονο ενδιαφέρον για τις εμφανίσεις UFO σε άλλα μέρη του κόσμου εκείνη την εποχή.

Αύγουστος, 1952

Μετά τις ανεξήγητες θεάσεις τον Ιούλιο, τα γεγονότα δεν υποχώρησαν τους επόμενους μήνες. Στις 2 Αυγούστου 1952, στις 8:45 το βράδυ περίπου, πέντε άτομα που περιγράφονται στην έκθεση ως "αξιόπιστα άτομα", εντόπισαν ένα λαμπερό αντικείμενο σαν μπάλα φωτός στον ουρανό πάνω από το Moulay Bousselham, στο Γαλλικό Μαρόκο. Το φως περιγράφεται ως "κόκκινο στο κέντρο και γύρω του με μπλε άκρη", οι μάρτυρες ανέφεραν στους δημοσιογράφους στην εφημερίδα ότι πέταξε γρήγορα στα βορειοδυτικά πριν εξαφανιστεί πάνω από τον ορίζοντα περίπου 20 δευτερόλεπτα.
Στις 12 του Αυγούστου του 1952, ένας χειριστής στο Ain Sefra, στην Αλγερία, είδε μια ιπταμένη "μπάλα φωτιάς" στα σύννεφα να κινείται γρήγορα προς τα δυτικά κατά μήκος του ουρανού, "αφήνοντας πίσω του ένα φωτεινό ροζ μονοπάτι". Η αναφορά αναφέρει ότι η παρατήρηση μπορεί να εκλαμβανόταν κατά πάσα πιθανότητα για ένα μετεωρίτη που έχει εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης, ο μάρτυρας περιέγραψε πώς το αντικείμενο, "σταμάτησε ξαφνικά, έγινε έντονο κόκκινο, και φάνηκε σαν να ανατινάχτηκε, αλλά ο παρατηρητής δεν ακούσετε θορύβους.
Κατά τη διάρκεια του μήνα, οι θεάσεις συνεχίστηκαν όταν στις 14 Αυγούστου στις 21:15, δύο άτομα εντόπισαν ένα λαμπερό αντικείμενο στον ουρανό να πετά προς τη Guelma. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, στις 7:20 μμ, πολλοί μάρτυρες στις αποβάθρες στο Philippeville είδαν ένα λαμπερό κόκκινο δίσκο με ένα πράσινο ίχνος πίσω από αυτό. Στις 22 Αυγούστου, αρκετοί μάρτυρες κοντά στο San Fernando επισήμαναν δύο γκρι οβάλ ιπτάμενα αντικείμενα να πετούν σε σχηματισμό με μεγάλη ταχύτητα.
UFO τον Σεπτέμβριο
Η παρατηρήσεις για ένα ολόκληρο μήνα δεν ήταν αρκετές, και τα άγνωστα αντικείμενα που συνέχισαν να εμφανίζονται στον ουρανό πάνω από την Αφρική 'όλο το Σεπτέμβριο, καθώς στις 3 Σεπτεμβρίου, τέσσερις καθηγητές στο νησί Μαγιόρκα εντόπισαν ένα λαμπερό δίσκο στον ουρανό να ταξιδεύει ανατολικά. Οι καθηγητές επέμειναν ότι το αντικείμενο δεν ήταν ένα πεφταστέρι. Στις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Σεπτεμβρίου στο Durban, στην Νότια Αφρική, μια μετεωρολόγος και ο συνεργάτης της εντόπισαν έξι λευκά σφαιρικά ιπτάμενα αντικείμενα στον ουρανό. Μέτρηση με θεοδόλιχος καθόρισαν ότι ήταν σε υψόμετρο 6.500 μέτρων. Στις 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:20 μμ περίπου, ένα αντικείμενο εντοπίστηκε από χιλιάδες αυτόπτες μάρτυρες να πετά με υψηλή ταχύτητα πάνω από την Καζαμπλάνκα.
Το τοπικό γραφείο ειδήσεων έλαβε περίπου 15 τηλεφωνήματα πριν από τους δικούς του ανταποκριτές του πρακτορείο ειδήσεων που ανάφεραν ότι είχαν εντοπίσει το αντικείμενο. Το αντικείμενο είχε χαρακτηριστεί ως λαμπερό, με μορφή πούρου, που έκπεμπε ένα περίεργο ασημένιο ίχνος καπνού. Μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση σημειώνει ότι το αντικείμενο σταμάτησε απότομα μια στιγμή και στη συνέχεια περιστράφηκε στον εαυτό του, εκπέμποντας ένα "ντους" από σπινθήρες. Επίσης αναφέρετε ότι, 6.000 μάρτυρες σε ένα ανοιχτό αγώνα μποξ στη Καζαμπλάνκα είδαν ένα ιπτάμενο αντικείμενο να περνά πάνω από την αρένα.
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εμφανίσεις ήταν στις 21 Σεπτεμβρίου, όταν ένας πιλότος από τουριστικό αεροπλάνο, πρώην πιλότος της πολεμικής αεροπορίας με όνομα Creze ανέφερε ότι καθώς ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο στην Καζαμπλάνκα γύρω στις 18:25, εντόπισε το ιπτάμενο αντικείμενο που ήταν στην ίδια γραμμή της πτήσης, αλλά μακριά προς τα αριστερά. Ο πιλότος ανέφερε ότι είχε μορφή πούρου με μια φωτεινή μπλε-πράσινη φλόγα, και ταξίδευε περίπου δύο φορές με την ταχύτητα του αεροπλάνου, το οποίο ήταν στα 220 χιλιόμετρα την ώρα.

Γιατί η CIA ενδιαφερόταν
Στις 3 Οκτ 1952 μόλις μετά από 01.30π.μ. στο Αμπιτζάν, μια οικογένεια ανέφερε ότι είδαν ένα φωτεινό πράσινο φως να ταξιδεύει ανατολικά στον ουρανό, με φαινομενική εξάτμιση από κάποιο σκάφος. Η οικογένεια ανέφερε ότι είδαν το αντικείμενο να παραμένει ακίνητο στον ουρανό, όταν η φλόγα έγινε πορτοκαλί-κόκκινο, μέχρι που περιστράφηκε γύρω από τον εαυτό του και έγινε ένα δαχτυλίδι παραμένοντας στην ίδια περιοχή του ουρανού. Η οικογένεια ανέφερε ότι το χρώμα της φλόγας άλλαξε από μωβ σε χρυσό, μέχρι που τελικά το χρώμα της φλόγας γύρισε πράσινο, και το αντικείμενο εξαφανίστηκαν τελικά περίπου στης 2.00 π.μ..
Το γεγονός ότι η CIA μάζευε αναφορές για άγνωστα εναέρια φαινόμενα σε αυτό το μέρος του κόσμου δείχνει ότι υπήρχε ανησυχία για το τι συμβαίνει στον ουρανό πάνω από την Αφρική και την Ισπανία. Οι θεάσεις σχετίζονταν με όλες τις δοκιμές πυραύλων της Σοβιετικής Ένωσης πάνω από την περιοχή.  Στα έγγραφα αναφέρετε ότι είναι πιθανό οι θεάσεις ίσως αφορούσαν πτήσεις από το 1952 του QF-86F Sabre ένα από τα πρώτα αεριωθούμενα αεροσκάφη που πετούσαν σε περιοχές όπως η Ισπανία και η Νότια Αφρική. Το αεροσκάφος είχε ασήμι, χρώμα μορφή πούρου ίχνος φλόγας με σχεδόν 6.000 λίβρες ώσης ίσως θα ήταν ένα άγνωστο θέαμα για τους κατοίκους της περιοχής. Ίσως σχετίζονται με τις άκρως απόρρητες δοκιμές δορυφόρων που πραγματοποιούνταν από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Επίσης εκείνη την εποχή γινόταν οι υπέρ απόρρητες κατασκοπικές φωτογραφικές πτήσης των ΗΠΑ με οχήματα, τα πυραυλοκίνητα οχήματα τύπου δίσκου με κωδικό ονομασία "Κορώνα" που  γινόταν από το τούρκικο έδαφος με πτήσεις ολίσθησης επάνω από την πρώην Σοβιετική Ένωση.
NASA - Ongoing Open Government Activities


Δείτε:
secrets   aircraft  plak projects

 
Ειδήσεις
WebUFONews-huforc.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου