ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

εξωγήινη αρχαιολογία Αναζητώντας εξωγήινες κατασκευές


Δύο ερευνητές από της ΗΠΑ έχουν προτείνει ότι οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από το Lunar Reconnaissance Orbiter θα πρέπει να εξεταστούν  πιο αναλυτικά για ανωμαλίες που θα μπορούσε να είναι η απόδειξη για ξένα αντικείμενα στο φεγγάρι μας.

 Δύο ερευνητές στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αριζόνα (ASU) έχουν κάνει μια μάλλον αμφιλεγόμενη πρόταση  που προϋποθέτει την συμμέτοχη του κοινού αλλά και άλλους ερευνητές ώστε να  μελετήσουν τις υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες του φεγγαριού  μας που ήδη έχουν ληφθεί από το Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), ώστε να ψάξουν για ανωμαλίες που μπορεί ενδεχομένως να βρεθούν που θα μπορούσαν να αποτελούν  την ένδειξη  για αντικείμενα έχουν απομείνει από προηγούμενες αλλοδαπές (NASA) επίσκεψης στη γειτονία μας . Η θεωρία είναι ότι εάν στο ηλιακό μας σύστημα το είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν ξένοι κόσμοι, το φεγγάρι μας θα ήταν μια ιδανική βάση από την οποία θα μελέτησαν τη Γη. Η έρευνα δημοσιεύθηκε μόλις πρόσφατα  στο περιοδικό Acta Astronautica.


Καθηγητής Paul Davies και ο τεχνικός Robert Wagner παραδέχονται ότι οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ μικρές, αλλά ισχυρίζονται ότι η προσπάθεια θα άξιζε τον κόπο  με ελάχιστη απαιτούμενη επένδυση. Οι φωτογραφίες που ήδη διεξάγονται σε τακτική βάση από το LRO θα μπορούσαν να εξεταστούν από ενδιαφερομένους πολίτες με ένα λογισμικό όπως το  SETI home αλλά και επαγγελματιών απεικόνισης. Το λογισμικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει διακρίνουμε οποιαδήποτε πιθανά τεχνητά αντικείμενα από τα φυσικά.


Από την περίληψη της ανακοίνωσης :


Η αναζήτηση της εξωγήινης νοημοσύνης (SETI) Έχει μέχρι σήμερα μικρή πιθανότητα επιτυχίας, αλλά θα έχει σημαντικές επιπτώσεις σε περίπτωση επιτυχίας. Ως εκ τούτου είναι λογικό να διερευνήσουμε την αναζήτηση όσο το δυνατόν περισσότερο εντός των ορίων της με περιορισμένους χρηματοδοτικούς πόρους και τους περιορισμένους πόρους που διατίθενται σήμερα. Μέχρι σήμερα SETI αναζήτα ραδιοφωνικά μηνύματα από το βαθύ διάστημα.


Ωστόσο, οι έμμεσες αποδείξεις για μια εξωγήινη νοημοσύνη θα μπορούσε να προέλθει από την αναμφισβήτητη υπογραφή της από την εύρεση μη ανθρώπινης τεχνολογίας. Οι υφιστάμενες βάσεις δεδομένων αναζήτησης από την αστρονομία, τη βιολογία, και των πλανητικών επιστημών,  προσφέρουν χαμηλού κόστους δυνατότητες για να αναζητήσουμε ένα αποτύπωμα της εξωγήινης τεχνολογίας. Στην εργασία αυτή λαμβάνετε ως μελέτη μια συγκεκριμένη νέα και ταχύτατα αναπτυσσόμενη βάση δεδομένων: η φωτογραφική χαρτογράφηση της επιφάνειας της Σελήνης από το Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) που έχει έως και 0,5 m ανάλυση. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να βρεθεί  εξωγήινη τεχνολογία  στη σελήνη  δεν απορρίπτουμε την πιθανότητα ότι θα μπορούσε να βρεθούν ίχνη στο φεγγάρι με τη μορφή μιας τροποποίησης στην επιφάνια της η να βρεθούν  τεχνούργημα στη σελήνη μια και θα μπορούσαν να  διατηρηθούν τα ίχνη για μια τεράστια διάρκεια.


Η συστηματική εξέταση των εικόνων από το LRO (astrobiolocy magazine) όπου συνήθως εξετάζονται ούτως ή άλλως για σκοπούς των  πλανητικών επιστημών, το πρόγραμμα αυτό θα μπορούσε εύκολα να επεκταθεί και να ανατεθεί σε εξωτερικούς συνεργάτες με ελάχιστο επιπλέον κόστος.
 Φυσικά, έχει ειπωθεί από ορισμένους ότι τα εν λόγω αντικείμενα ήδη έχουν βρεθεί και είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες, σε μια ελίτ ανθρώπων και είναι κρυμμένα από το κοινό από τη NASA. Μια ολόκληρη βιομηχανία συνωμοσίας έχει αναπτυχθεί γύρω από αυτή την ιδέα μήπως έχει κάποια βάση όλος αυτός ο θόρυβος; .  Σήμερα πράγματι υπάρχουν στην πραγματικότητα  περίεργες ανωμαλίες  στη σελήνη που φωτογραφήθηκαν από διάφορες αποστολές στο παρελθόν. Σήμερα θα ήταν ενδιαφέρον να τα δούμε σε πολύ υψηλότερη ανάλυση μέσω του LRO . Ένα ασυνήθιστο τεχνούργημα είναι το γνωστό (ΝΑSA) "Μπλερ cuspids" που φωτογραφήθηκε με σεληνιακό Orbiter 2 το 1966.  Το 1966, η NASA δημοσίευσε μια φωτογραφία από το Orbiter 2 από μια περιοχή στη δυτική άκρη της θάλασσας, της ηρεμία που έδειχνε διάφορα αντικείμενα με ασυνήθιστα μεγάλες σκιές. Οι επιστήμονες πιθανολόγησαν ότι οι σκιές ήταν πολύ επιμήκη και θα μπορούσαν να ήταν σεληνιακές πέτρες ή κορυφογραμμές. Ανάμεσά τους ήταν και ο William Blair, που σύμφωνα με πληροφορίες του Ινστιτούτο της Βιοτεχνολογία Boeing σημείωσε ότι τα αντικείμενα αυτά εμφανίστηκαν να είναι τοποθετημένα σε διακριτικά τακτικές αποστάσεις που, μαζί με το φαινομενικά ανώμαλο ύψος των αντικειμένων, θα μπορούσε να είναι τεχνητής προέλευσης.


Πράγματι σήμερα πολλές ανωμαλίες που εντοπίζονται από ερασιτέχνες παρατηρητές είναι το προϊόν, εφέ φωτισμού, ελαττώματα εικόνα ή ακόμα και της γεωλογίας. 
Ναι, οι πιθανότητες να βρουν κάτι είναι πολύ μικρές, ίσως ακόμη και ανύπαρκτες κατά τη γνώμη ορισμένων, αλλά αν έχουμε τις εικόνες που λαμβάνονται ούτως ή άλλως, και την προθυμία κάποιων να της μελετήσει, τότε γιατί όχι; Εάν δεν βρεθεί, κάτι δεν είναι κακό.  Αν όμως βρεθεί, αυτό θα αλλάξει την ιστορία εξ ολοκλήρου ...
ΠΗΓΗ: http://www.huforc.gr/SPACE/space%202012/alien_life.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου