ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Επεισόδια και στη δεύτερη συγκέντρωση για τον 77χρονο αυτόχειρα

Αθήνα
Επεισόδια σημειώθηκαν για δεύτερη ημέρα στη νέα συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη προς τιμή του 77χρονου Δ.Χριστούλα, που έβαλε τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. 



Οι πρώτες συγκρούσεις έγιναν, κυρίως στην οδό Γεωργίου Α', μπροστά από τα ξενοδοχεία, όπου διαδηλωτές και αστυνομία συνεπλάκησαν, με τους πρώτους να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους διαδηλωτές στο κάτω μέρος της πλατείας.


Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων διμοιρίες των ΜΑΤ χτύπησαν και απώθησαν και δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τα γεγονότα στη διασταύρωση της οδού Γεωργίου Α’ με τη λεωφόρο Αμαλίας. 


Κατά τη διάρκεια του περιστατικού τραυματίστηκε σοβαρά ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος Μάριος Λώλος που χτυπήθηκε με γκλομπ. 


Ο Μ.Λώλος φέρει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και θα υποβληθεί το πρωί σε επέμβαση.


Για το περιστατικό, αλλά και τις καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά και προπηλακισμούς κατά των ανθρώπων του Τύπου από τις αστυνομικές δυνάμεις, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε διοικητική έρευνα. 


Η αστυνομία προχώρησε σε περίπου 15 προσαγωγές. Το βράδυ υπήρξε συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ με αίτημα την απελευθέρωση των προσαχθέντων. Η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αλεξάνδρας γίνονταν κανονικά.


Η προσέλευση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν μικρότερη σε σύγκριση με την Τετάρτη, ενώ το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη είχε αποκλειστεί από αστυνομικούς.


Η Αμαλίας έκλεισε το απόγευμα για τα οχήματα, αλλά δόθηκε στην κυκλοφορία λίγο πριν από τις 21:00. Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα ήταν κλειστός από τις 17:30 και άνοιξε αργά το βράδυ.


«Συνειδητή πολιτική πράξη»


Σε επιστολή της, η κόρη του 77χρονου υπογραμμίζει πως η πράξη του πατέρα της ήταν αδιαμφισβήτη πολιτική πράξη: «Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής» σημειώνει σε επιστολή της, τονίζοντας πως «η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε».


«Για κάποιους, για ‘τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας’, σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης» γράφει χαρακτηριστικά η κόρη του 77χρονου.


Ενός λεπτού σιγή στο δημαρχείο


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας την Πέμπτη, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον αυτόχειρα της πλατείας Συντάγματος μετά από πρόταση του δήμαρχου Γ.Καμίνη, με την οποία συμφώνησε η παράταξη του κ. Κακλαμάνη.


Η Λαϊκή Συσπείρωση, η Ανοιχτή Πόλη και η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, αποχώρησαν από την αίθουσα επικρίνοντας το ότι ο δήμαρχος Αθηναίων δεν στηλίτευσε τη στάση της αστυνομίας, η οποία επιτέθηκε χθες το βράδυ σε όσους είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα για να τιμήσουν τη μνήμη του αυτόχειρα και επειδή ο δήμαρχος Αθηναίων «υποστηρίζει την εφαρμοζόμενη πολιτική, την οποία καταγγέλλει στην επιστολή του ο αυτόχειρας».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου