ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Στην Αθήνα οι δήμαρχοι της Ιταλίας που μας χάρισαν το μισθό τους


Στην Αθήνα θα βρίσκονται στις 29 Φεβρουαρίου οι δύο δήμαρχοι της Ιταλίας, που σε μια πραγματικά γενναιόδωρη κίνηση χάρισαν τους μισθούς στους στην Ελλάδα, προκειμένου να συνεισφέρουν στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Οι Μάρκο Γκάλντι και Τζοβάνι Μοσκατιέλο, έρχονται τη χώρα μας προσκεκλημένοι της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας), ενώ στην την διάρκεια της παραμονής τους θα επισκεφθούν την Ακρόπολη και το νέο της Μουσείο. 

Οι δύο δήμαρχοι, των πόλεων Κάβα Ντε Τιρένι και Μπαρονίσι της Κάτω Ιταλίας, συγκίνησαν και με την πρωτοβουλία τους να δημιουργήσουν το κίνημα «Μεγάλη Ελλάδα» (Magna Grecia), που ήδη έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση.

Κατά την επίσκεψή τους πρόκειται να συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, με τον γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ, Απόστολο Κοιμήση και τον δήμαρχο των Αχαρνών, Σωτήρη Ντούρο.

«Η απόφασή μου μπορεί να χαρακτηριστεί και βιογραφική, θα μπορούσαμε να πούμε: έχω ζήσει, για μια μικρή περίοδο στην Ελλάδα και έχω πολλούς φίλους, οι οποίοι μου μίλησαν για τις τεράστιες, ακραίες δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν καθημερινά», δήλωσε ο Γκάλντι.

Από την πλευρά του ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο τονίζει ότι «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποδεικνύει ότι η Ευρώπη δεν είναι φτιαγμένη μόνο από σπρεντς και τραπεζικά επιτόκια. Η κίνηση αυτή αλληλεγγύης προς την Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί από όλους όσους νιώθουν υπερήφανοι που είναι Ιταλοί».
Πάντως στην όλη αυτή υπόθεση υπάρχει και μια ειρωνεία, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι που παίρνουν 1.100 και 780 ευρώ τον μήνα και πρόσφεραν στον ελληνικό λαό χωρίς δεύτερη σκέψη τους μισθούς τους, έρχονται στην χώρα μας με πρόσκληση της τοπικής αυτοδιοίκησης, που μέχρι σήμερα δεν μας έχει δείξει ανάλογο δείγμα γραφής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου