ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ραγδαίες εξελίξεις – Aπομάκρυνση υπουργών ΛΑΟΣ – Aνασχηματισμός;


Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό επιφυλάσσουν πιθανότατα οι επόμενες ώρες καθώς και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος προσανατολίζεται σε ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης και ορκωμοσία ακόμη και εντός της ημέρας.
Μετά τις ανακοινώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη ότι θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ο Λ. Παπαδήμος βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα της πλήρους κυβερνητικής παράλυσης. Έτσι και για να προλάβει τις εξελίξεις αντί να τον προλάβουν αυτές και με τη θεωρούμενη ως σίγουρη αποχώρηση των 4 υπουργών του ΛΑΟΣ -οι οποίοι και μόλις έγινε γνωστό ότι έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του πρωθυπουργού- από την κυβέρνηση ο Λ. Παπαδήμος θα επιχειρήσει να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση σε δύο αντί τριών πυλώνων όπως ήταν μέχρι τώρα, δηλαδή στηριζόμενος στους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Από την άλλη πλευρά όμως η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ η οποία «βράζει» με ένα πρακτικά απών πρόεδρο θεωρείται εξαιρετικά ευμετάβλητη ως προς την στήριξή της  σε οποιαδήποτε νέα κυβερνητική –μνημονιακής υφής- προσπάθεια σε αντίθεση με την ΚΟ της ΝΔ η οποία παρουσιάζει μεγαλύτερα επίπεδα συνοχής.
Παράλληλα όμως δεν είναι γνωστή και η στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα  κυβέρνηση  Λ. Παπαδήμου καθώς το αίτημα για εκλογές όπως το εξέφρασε εχθές το βράδυ  ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται δεδομένο.
Παράλληλα είναι πολύ πιθανή μια κρίση εντός του ΛΑΟΣ. Μετά την ανακοίνωση του Γ. Καρατζαφέρη ότι θα το κόμμα του θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση τρεις βουλευτές οι Αδωνις Γεωργιάδις, Μάκης Βορίδης και Θ. Πλεύρης ανακοίνωσαν . ότι θα υπερψηφίσουν το νέο μνημόνιο. Τα τρία στελέχη του ΛΑΟΣ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα ανεξαρτητοποιηθούν ή θα περιμένουν τη διαγραφή τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου