ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

«Αγόρασε σπίτι στην Ελλάδα με ένα γλειφιτζούρι»






Φοροδιαφυγή Δανέζας πολιτικού με... θέα τη Σαντορίνη

Πρώτα είχαμε το Δανό ακροδεξιό ευρωβουλευτή που ζητούσε την Κω ως υποθήκη για τη νέα δανειακή σύμβαση. Τώρα εμφανίστηκε και η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος, που κατηγορείται για φοροδιαφυγή- με έντονο άρωμα Ελλάδας- και θέα το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

Η Πία Κγερσγκαάρντ κατηγορείται από τον Τύπο της Δανίας ότι αγόρασε προ δεκαετίας εξοχικό σπίτι στη Σαντορίνη έναντι ευτελούς τιμήματος, αποδεικνύοντας- αν όντως ευσταθούν τα δημοσιεύματα- ότι η φοροδιαφυγή δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο.

Η κ. Κγερσγκαάρντ είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του «Λαϊκού Κόμματος της Δανίας» (DFP) και εδώ και μέρες βρίσκεται στο στόχαστρο του Τύπου.

Η πολιτικός, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ekstra Bladet, αγόρασε ένα εξοχικό στην Σαντορίνη πριν από ολόκληρα 10 χρόνια και δεν έχει πάει ποτέ στην εφορία της χώρας της να το δηλώσει.

Στην περιοχή που- όπως σημειώνουν τα δημοσιεύματα- θεωρείται μία από τις ακριβότερες στην Ελλάδα και από τις ακριβότερες του κόσμου, η κ. Κγερσγκαάρντ διαθέτει εξοχικό το οποίο αγόρασε έναντι… περίπου 20.000 ευρώ, ενώ κατέβαλε φόρο 1.404 ευρώ.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Δανίας, η Ekstra Bladet, έστειλε ρεπόρτερ στη Σαντορίνη και εξασφάλισε τη Συμβολαιογραφική Πράξη με ημερομηνία το 2002. Η συνολική τιμή αγοράς του ακινήτου, όπως αναγράφεται στην πράξη, έχει οριστεί σε 19.484 ευρώ.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας τονίζει ότι η Κγερσγκαάρντ κατέβαλε σε μετρητά το τίμημα της αγοράς, μέσω μεσάζοντος, ενώ η πράξη της αγοραπωλησίας έγινε έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο, και κατόπιν επιβεβαιώθηκε προφορικά ενώπιον της συμβολαιογράφου.

Στο ρεπορτάζ της Ekstra Bladet σημειώνεται ότι η δανέζα πολιτικός δεν είχε δηλώσει ποτέ στη χώρα της ότι το σπίτι χρειάστηκε ανακαίνιση.

Η έκπληξη της εφημερίδας είναι τέτοια που ως τίτλο στο θέμα έχει: «Αγόρασε με ένα γλειφιτζούρι παραθεριστικό σπίτι στην Ελλάδα».
ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/265580/agorase-spiti-stin-ellada-me-ena-gleifitzouri/