ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αμερικανικό “κλιματικό όπλο” έβγαλε εκτός το Phobos Grunt;

http://rt.com/files/news/phobos-grunt-climate-weapon-129/fobos-grunt-assemblage-interplanetary-buildings.n.jpg
Ρώσοι ειδικοί  αγωνίζονται να αποκωδικοποιήσουν  τα  πρόσφατα   σήματα  τηλεμετρίας  που έλαβαν από το  διαστημικό σκάφος   Phobos-Grunt. Εν τω μεταξύ,   κυκλοφορούν φήμες  ότι  το κέντρο έρευνας της  ιονόσφαιρας  των ΗΠΑ στην Αλάσκα προκάλεσε την  αποτυχία του  ρωσικού  διαστημικού σκάφους.
Το βράδυ της Τετάρτης, ο σταθμός του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) στο Περθ της Αυστραλίας , κατάφερε να επικοινωνήσει με το  Phobos-Grunt, το οποίο   είναι σε τροχιά γύρω από τη Γη  μετά από αποτυχία να πάρουν μπροστά οι μηχανές του πριν  από δύο εβδομάδες.
Ο σταθμός στο  Περθ  έστειλε μια εντολή στο ρωσικό σκάφος  που προκάλεσε τη μετάδοση  των πολυαναμενόμενων  δεδομένων  τηλεμετρίας, τα  οποία διαβιβάστηκαν  στους  ρώσους  ειδικούς.
Το προσωπικό του Lavochkin Association,  το οποίο  κατασκεύασε το  Phobos Crunt , προσπαθεί να  αποκωδικοποιήσει τα σήματα . Μερικές  εμπιστευτικές  πληροφορίες    αναφέρουν  ότι το σήμα ήταν κωδικοποιημένο   και δύσκολο πλέον  να αποκατασταθεί , λόγω της έλλειψης συμβατότητας μεταξύ του ρωσικού και ευρωπαϊκού  εξοπλισμού επικοινωνιών, αν και αυτό δεν έχει  επιβεβαιωθεί ούτε  διαψευσθεί επισήμως. Αν είναι αλήθεια, ωστόσο, οι μηχανικοί θα πρέπει να είναι σε θέση να προβούν  στις αναγκαίες προσαρμογές πριν από το επόμενο στάδιο επικοινωνίας.
Εν τω μεταξύ, ένας συνταξιούχος Ρώσος στρατηγός θεωρεί ότι η βλάβη που εμπόδισε το  Phobos-Grunt από την εκτέλεση της αποστολής του  προκλήθηκε από αμερικανικές  εγκαταστάσεις  ραντάρ στην Αλάσκα.
Ο υποστράτηγος  Νικολάι Rodionov, ο οποίος  ήταν διοικητής του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης  για  τους  βαλλιστικούς πυραύλους της Ρωσίας ,δήλωσε στο Interfax ότι «η ισχυρή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από αυτές τις τοποθεσίες μπορεί να έχει επηρεάσει το σύστημα ελέγχου του διαστημικού σκάφους ».
Προφανώς αναφέρεται στο Ενεργό Σέλας Υψηλής Συχνότητας, το  ερευνητικό πρόγραμμα (HAARP), που βρίσκεται στο Gakona, Αλάσκα. Δεδηλωμένος στόχος του προγράμματος  είναι η μελέτη της ιονόσφαιρας και η χρήση του για την επικοινωνία. Πάντως, πολλές δημοφιλείς θεωρίες συνωμοσίας λένε ότι αναπτύσσει  υπερόπλα με δυνατότητα να προκαλέσουν φυσικές καταστροφές σε παγκόσμια κλίμακα, συμπεριλαμβανομένων των σεισμών, τη κλιματική αλλαγή και την αντιστροφή των μαγνητικών πόλων.
Η αποστολή του Phobos-Grunt ήταν να φτάσει στο φεγγάρι του Αρη ,τον Φόβο , να πάρει  δείγμα του εδάφους του, και να  επιστρέψει στη Γη. Το διαστημικό ταξίδι διεκόπη, όμως, όταν οι  όλοι οι κινητήρες του απέτυχαν να πάρουν μπρος .
Το διαστημόπλοιο  είναι τώρα κολλημένο σε  χαμηλή γήινη τροχιά, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη την  επικοινωνία. Υπήρξαν φόβοι για την πτώση στη Γη, αλλά οι ελπίδες αυξήθηκαν το βράδυ της Τρίτης όταν το    ESA  κατάφερε να έρθει  σε επαφή.
 
ΠΗΓΗ:  http://rt.com/news/phobos-grunt-climate-weapon-129/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου