ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Γ.Μπουτάρης: "Νέα Ιερουσαλήμ θα κάνω την Θεσσαλονίκη..."

Απόσπασμα από την κοινή συνέντευξη των νεοεκλεγέντων Δημάρχων ΑΘηνών και Θεσσαλονίκης, Γιώργου Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη στον Σταύρο Θεοδωράκη, που μεταδόθηκε την νύχτα της Κυριακής 28 Νοέμβρη 2010 από το κανάλι Mega.
...Εγωκεντρικός κύριος Μπουτάρης δηλώνει ότι θα μετατρέψει την Θεσσαλονίκη σε "Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων" όπως την αποκαλούσαν οι Εβραίοι και θα φέρει 300.000 Τούρκους και άλλους 300.000 Εβραίους τουρίστες για να προσκυνάνε το σπίτι του Κεμάλ και την Γή που έμεναν οι..."Πατέρες τους" !!
πορειτε να δείτε το βίντεο με την συνέντευξη του Μπούταρη πατώντας στο ακόλουθο link...

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΤΑ ΥΠΟΥΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ!!!

«Αναφερόμαστε στην ιστορική μνήμη στην Ελλάδα και συνήθως ο λόγος γίνεται για τις χαμένες πατρίδες στην Μ. Ασία. Ξεχνάμε όμως ότι πάνω από μισό εκατομμύριο μουσουλμάνοι, άφησαν χαμένες πατρίδες στα Βαλκάνια. Ποιος θυμάται ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια χαμένη πατρίδα για τους Εβραίους;…»
Αντώνης Λιάκος, καθηγητής «Ελληνικής»(!) Ιστορίας 
Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών

Η προπαγάνδα περί «πολυπολιτισμικής Βαλκανικής Μητροπόλεως» 
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες αυτού του τόπου, έχουν δηλώσει ευθέως ότι μέσα στα επόμενα χρόνια η Θεσσαλονίκη, η συμπρωτεύουσα του Ελληνικού Βορρά, πρόκειται να μετατραπεί σε μία πολυεθνική μεγαλούπολη των τριών εκατομμυρίων κατοίκων και να καταστεί η «Μητρόπολη των Βαλκανίων». Μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην συνέντευξη που παρεχώρησε στα πλαίσια της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ George Παπανδρέου, εκτός των άλλων γελοίων και τυχάρπαστων που είπε (όπως π.χ. ότι χαίρεται όταν ένας ξένος κρατάει την Ελληνική σημαία), μίλησε επανειλημμένως για μία «σύγχρονη, ανοικτή και πολυπολιτισμική» Θεσσαλονίκη, που πρέπει να αντισταθεί στην «λογική της ξενοφοβίας» και να διατηρήσει τον… «πολυπολιτισμικό» της χαρακτήρα…
Τον περασμένο Ιούνιο, επίσης, στην συμπρωτεύουσα, με πρωτοβουλία του ιδρύματος Κόκκαλη και του Αμερικανικού Κολλεγίου, έγινε επίσημη παρουσίαση ενός βιβλίου με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Θεσσαλονίκη – πόλη των φαντασμάτων Χριστιανών, μουσουλμάνων και Εβραίων» (προσέξτε: όχι Ελλήνων αλλά… Χριστιανών!).
Συγγραφέας του εν λόγω βιβλίου κάποιος «καθηγητής» Μαζάουερ, απ’ το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να αντιληφθεί κανείς, ότι και μόνο ο τίτλος αυτού του βιβλίου αμφισβητεί ευθέως τον εθνικό ελληνικό χαρακτήρα, όχι μόνον της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολοκλήρου της Μακεδονίας!
Χαρακτηριστική είναι η παρουσίαση του βιβλίου από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», όπου στο ένθετο «Βιβλιοδρόμιο», μεταξύ άλλων έγραψε: «Στο νέο του βιβλίο ο Μαρκ Μαζάουερ σηκώνει το πέπλο της διακοινοτικής κληρονομιάς της συμπρωτεύουσας και δημιουργεί ένα αλληγορικό σύμπαν γεμάτο θαυμασμό για τις χαμένες πατρίδες της ανεκτικότητας και της πολυπολιτισμικότητας»!!!
Γιατί όμως τόσο ενδιαφέρον για την Ελληνική Συμπρωτεύουσα; Ποιοι είναι που θέλουν την Θεσσαλονίκη –την νύμφη του Ελληνικού Βορρά-, μία «πολυεθνική» και «πολυπολιτισμική» τερατούπολη των Βαλκανίων και δεν το κρύβουν;
Οι Εβραίοι και η… «Μητέρα του Ισραήλ»! 
Απόλυτα σχετικό προς τα ανωτέρω, είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται μεγάλες επενδύσεις στην οικονομία της πόλεως από εβραϊκά κεφάλαια. Σύμφωνα με έγκυρους οικονομικούς αναλυτές, ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% της οικονομίας της Θεσσαλονίκης ελέγχεται από πολυεθνικές που είτε εξυπηρετούν ισραηλινά συμφέροντα, είτε ανήκουν απευθείας σε εβραίους. Ανάμεσα στις άλλες επενδύσεις τους (καζίνο, βιομηχανικά κέντρα κ.λπ.), βρίσκεται και η αγορά μέσων μαζικής ενημερώσεως (εφημερίδες, τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί κ.ά.).
Κάνοντας μια απλή μαθηματική σύγκριση στις μερικές χιλιάδες που αριθμεί η εβραϊκή κοινότητα στην Θεσσαλονίκη σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, και τα ποσοστά επενδύσεων και ιδιοκτησιών που κατέχει, αντιλαμβανόμαστε την ισχύ και την δύναμη της παρασιτικής αυτής μειοψηφίας στην Ελληνική συμπρωτεύουσα.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι για τους απανταχού σιωνιστές η Θεσσαλονίκη ήταν και παραμένει η «Μητέρα του Ισραήλ». Οι ίδιοι δεν κρύβουν ότι θέλουν τον έλεγχό της σαν προγεφύρωμα από το Ισραήλ στην Ευρώπη και προς τούτο έχουν εργαστεί ποικιλοτρόπως και συστηματικώς. Δεν είναι καθόλου τυχαία π.χ. η ανέγερση τα τελευταία χρόνια πολλών εβραϊκών μνημείων και μουσείων, που υπενθυμίζουν σε όλους την… εβραϊκότητα και το δήθεν εβραϊκό ιστορικό παρελθόν της πόλεως αυτής.
Η Ιστορία όμως δεν γράφεται ούτε με ανεγέρσεις μνημείων «ολοκαυτώματος», ούτε με αμερικανόφερτες μελέτες υπόπτου καταγωγής «καθηγητών»…

Ιστορική αναδρομή 
Κατά τους αιώνες του Βυζαντίου, η Θεσσαλονίκη αποτελούσε το δεύτερο πληθυσμιακό, πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο της Αυτοκρατορίας –την Συμβασιλεύουσα του Βυζαντινού Ελληνισμού. Εικοσιτρία χρόνια πριν την Άλωση της θρυλικής Πόλεως των Κωνσταντίνων, μόλις στα 1430, η Θεσσαλονίκη θα βυθιστεί στο σκοτάδι της μαύρης σκλαβιάς για τους επόμενους 5 αιώνες, πέφτοντας στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων, στις ορδές των βαρβάρων του Μουράτ…
Την περίοδο εκείνη της Αλώσεως, η εβραϊκή παρουσία στην Θεσσαλονίκη ήταν αρκετά ισχνή. Ουδέποτε, άλλωστε, από την αρχαιότητα, η Θεσσαλονίκη διέθετε ισχυρή εβραϊκή κοινότητα. Από την ίδρυση μάλιστα της πόλεως (4ος αι. π.Χ.) μέχρι σήμερα, ο πληθυσμός της περιελάμβανε τόσο μηδαμινό αριθμό εβραίων, που οι ιστορικοί απαξιούσαν την καταγραφή του.
Η μεγάλη πλημμύρα της Θεσσαλονίκης απ’ την εβραϊκή λαίλαπα ξεκίνησε κατά τον 16ο αιώνα, μετά την ομαδική εγκατάλειψη των εβραίων της Ισπανίας, εξαιτίας των διώξεων που υπέστησαν εκεί από την Ιερά Εξέταση. Μία δεύτερη μαζική εγκατάσταση θα παρατηρηθεί επίσης γύρω στα 1720, από εβραίους προερχόμενους απ’ την Ιταλία. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Τούρκος κατακτητής έφερε και εγκατέστησε σε αυτή την πόλη τους εβραίους ως συνεργάτες του.
Οι βδέλλες αυτές, εκμεταλλευόμενες στο έπακρο την δεινή θέση στην οποία είχε περιέλθει ο Ελληνισμός κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας, επιδόθηκαν στην αγαπημένη τους ενασχόληση, την τοκογλυφία, θησαυρίζοντας εις βάρος του ελληνικού στοιχείου. Όπως οι ίδιοι ομολογούν στα «Χρονικά»: «Από τον 18ο αιώνα, καθώς ο χρηματικός φόρος γενικεύθηκε στην οθωμανική αυτοκρατορία, ολοένα και περισσότερα χωριά άρχισαν να δανείζονται από πλούσιους εβραίους ή τούρκους με πολύ υψηλό επιτόκιο, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σταδιακά σε τσιφλίκια, στο βαθμό που οι κάτοικοι των χωριών αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στους βαρείς φόρους και τους αυξανόμενους τόκους. Πολλά χωριά από τη Θεσσαλονίκη είχαν αυτή την τύχη» («Χρονικά», Μάιος-Ιούνιος 1994).
Η απομυζητική δραστηριότητα των εβραίων εις βάρος του Μακεδονικού Ελληνισμού συνεχίστηκε και κατά τα χρόνια της Επαναστάσεως. Όπως προκύπτει από το ίδιο εβραϊκό περιοδικό: «Στα 1821, κατά την έκρηξη της ελληνικής επανάστασης, πολλοί "χριστιανοί" της Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν. Για την απελευθέρωσή τους, οι Τούρκοι αξιωματούχοι εισέπραξαν ως λύτρα 440.000 γρόσια.
Για να συγκεντρώσουν αυτό το ποσόν οι "χριστιανοί", δανείσθηκαν από Εβραίους τραπεζίτες προς 30-50% επιτόκιο, με ενέχυρο τιμαλφή και σκεύη των ναών, λαμβάνοντας μετρητά το ένα δεύτερο ή ένα τρίτο της αξίας. Δυστυχώς δεν ξέρουμε από ποιους τραπεζίτες».
Εκτός της «αργυραμοιβίας» (ήπιος και εξωραϊσμένος όρος της τοκογλυφίας), οι εβραίοι της Θεσσαλονίκης –και γενικότερα της Μακεδονίας-, πιστοί στην απαράβατη εντολή του σιωνισμού, όπως αυτός πηγάζει απ’ τις ραββινικές παραδόσεις περί αιώνιας διαπάλης Ελληνισμού-Εβραϊσμού, επιδόθηκαν με όποιον τρόπο μπορούσαν στην καταστολή του εθνοαπελευθερωτικού Αγώνος των Ελλήνων, πάντοτε συνεπικουρώντας στα βάρβαρα μογγολικά ένστικτα των Τούρκων Οθωμανών. Το όνομα του εβραϊκής καταγωγής σφαγέως του Μακεδονικού Ελληνισμού Ταάλ Μπέη προκαλούσε τον φόβο και τον τρόμο στους χριστιανικούς πληθυσμούς της Μακεδονικής επικράτειας. Επίσης, στην καταστροφή της Ναούσης (Απρίλιος 1822), ειδικό ρόλο υπέρ των Τούρκων, έπαιξε ένοπλο τμήμα 700 εβραίων της Θεσσαλονίκης. 
Η παροικία τους στην πόλη αυτή προσέφερε αναμφίβολα κάθε είδους πολύτιμες υπηρεσίες στους Τούρκους, αφού οι εκπρόσωποί της διακρίθηκαν σε πλείστες περιπτώσεις, εκτός από φοροεισπράκτορες, και σαν καταδότες των Ελλήνων…

Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-13 
Είναι γεγονός ιστορικά τεκμηριωμένο, ότι οι εβραίοι ουδέποτε μπόρεσαν να «χωνέψουν» την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, αλλά και μέρους της ανέκαθεν Ελληνικής Μακεδονίας, από τον Ελληνικό Στρατό, κατά τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-13… Η πολυεθνική σύνθεση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η καταπίεση του εθνικού και πολιτικού αισθήματος των Ελλήνων και πολλοί άλλοι παράγοντες, επέτρεπαν επί αιώνες ολόκληρους στο εβραϊκό στοιχείο να ασκεί ανενόχλητο την οικονομική του δραστηριότητα, παρασιτώντας επί του γηγενούς πληθυσμού και απολαμβάνοντας πληρών ελευθεριών από την Οθωμανική εξουσία.
Όταν όμως η Θεσσαλονίκη ενσωματώθηκε στο νέο Ελληνικό κράτος, η εβραϊκή δραστηριότητα έμελλε –φαινομενικά, έστω- να λάβει άδοξο τέλος. Ο διεθνής σιωνισμός στόχευε ανέκαθεν στην απόσπαση της Μακεδονίας από τον ελλαδικό κορμό και οι ραδιουργίες που χρησιμοποίησε σε όλα τα επίπεδα κατά την διάρκεια του 20ού αιώνος (μέχρι και σήμερα…) το αποδεικνύουν περίτρανα. 
Είναι άγνωστο σε πολλούς ότι η ίδρυση του «Μακεδονικού Κομιτάτου» των Βουλγάρων, τρομοκρατική-δολοφονική οργάνωση που τόσο βασάνισε τους Έλληνες της Μακεδονίας κατά τα έτη 1900-1908, υπήρξε έμπνευση των βουλγαριζόντων κρυπτοεβραίων Γιοζέφ και Γιάγκωφ. Όπως επίσης ότι η περίφημη επανάσταση του «Ίλιντεν» το 1905, στηρίχθηκε κατά ένα μέρος στους εβραίους, υπό την ενεργό συμμετοχή των αδελφών Καμχή.
Κατά την διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων, οι εβραίοι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ήλεγχαν την στοά “Alliance”, συγκέντρωσαν υπό μορφή εράνου το αμύθητο ποσό των 650.000 χρυσών λιρών, το οποίο και παρέδωσαν στην Τουρκία (βλ. δημοσίευμα εφημ. «Εστία», 9.10.1912), ενώ μέλη της εβραϊκής κοινότητος συγκρότησαν εθελοντικό σώμα το οποίο πολέμησε κατά του Ελληνικού Στρατού στο πλευρό των Τούρκων.
Εξ άλλου, σε συνέδριο που διεξήχθη το 1992 στην Θεσσαλονίκη, με θέμα τις εβραϊκές κοινότητες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη τους τελευταίους πέντε αιώνες, η εβραία «ιστορικός» Ρένα Μολχό παραδέχθηκε την αντίδραση των εβραίων της περιοχής στην ενσωμάτωση της Θεσσαλονίκης στην ελληνική επικράτεια. Προβαίνοντας ταυτοχρόνως σε ψευδέστατους ισχυρισμούς της μορφής ότι από τα… Ελληνιστικά χρόνια η πλειοψηφία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης ήσαν εβραίοι!
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η δολοφονία του βασιλέως Γεωργίου Α΄, μόλις λίγο διάστημα μετά την απελευθέρωση της συμπρωτεύουσας. Δολοφονία που χρεώθηκε σε έναν τρελό μεθύστακα, ονόματι Σχινά, αλλά στην ουσία απετέλεσε την απαρχή του καταστροφικού Εθνικού Διχασμού που επακολούθησε τα επόμενα χρόνια και οδήγησε στον τραυματισμό της Μεγάλης Ιδέας στην αποβάθρα της Σμύρνης, καθώς και στον βίαιο ξεριζωμό εκατομμυρίων Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους εξισλαμισμένους εβραίους –«ντομνέδες» του Κεμάλ.
«Συμπτωματικά»: ο Κεμάλ γεννήθηκε στην εβραϊκή συνοικία της Θεσσαλονίκης και ηγήθηκε του Κινήματος των Νεοτούρκων, κηρύσσοντας και κάνοντας πραγματικότητα την γενοκτονία όλων των χριστιανικών πληθυσμών της εναπομείνασας Οθωμανικής επικράτειας (Ελλήνων του Πόντου, της Ιωνίας, Αρμενίων κ.ά.). Κι άλλη μία «σύμπτωση» (όταν η σύμπτωση είναι διαρκώς επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση…): τα ανθελληνικά πογκρόμ του τουρκικού όχλου ενάντια στην Ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινουπόλεως, τον Σεπτέμβριο του 1955, υποκινήθηκαν από την φήμη της δήθεν τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του «Πατέρα των Τούρκων» Μουσταφά Κεμάλ, στην Θεσσαλονίκη. Οικία που εξακολουθεί μέχρι σήμερα να θεωρείται «τόπος προσκυνήσεως» των Τούρκων, αλλά και των δήθεν «ελλήνων» μουσουλμάνων της Θράκης.

Υπονόμευση της Μακεδονίας και εβραϊκές ραδιουργίες 
Οι σιωνιστικές ραδιουργίες για την υπονόμευση της Μακεδονίας και της Ελληνικής Συμπρωτεύουσας, συνεχίστηκαν και κατά τα χρόνια που ακολούθησαν την Απελευθέρωση. Η πρώτη πολύ καλά οργανωμένη αντίδραση του Μακεδονικού πληθυσμού ενάντια στους εβραίους εκμεταλλευτές του, εκφράστηκε με την πυρπόληση της εβραϊκής συνοικίας Καμπέλ, καθώς και της συναγωγής της, από την Ελληνική Εθνική Ένωση, γνωστή με τα αρχικά Ε.Ε.Ε. Ήταν μία απάντηση των Θεσσαλονικέων στις απάνθρωπες και μισελληνικές ενέργειες των αιωνίων καταπιεστών τους.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην ευαίσθητη περιοχή της Μακεδονίας, και συγκεκριμένα στην εβραϊκή κοινότητα «Φεντερασιόν» της Θεσσαλονίκης, αναπτύχθηκε η πρώτη κομμουνιστική οργάνωση (ΣΕΚΕ), με ιδρυτικά στελέχη αποκλειστικά εβραίους! Το ανθελληνικό μένος των σιωνιστών βρήκε έκφραση στο μετέπειτα ΚΚΕ, ένα κόμμα το οποίο σε κρίσιμες για το Έθνος μας περιόδους διαδραμάτισε έναν αισχρό και προδοτικό ρόλο, εξυπηρετώντας δουλικά και ανερυθρίαστα τα σχέδια του σλαβικού επεκτατισμού.
Το εβραιογενές ΚΚΕ, άλλωστε, ουδέποτε απέκρυψε τις επιδιώξεις του για απόσπαση της Μακεδονικής γης από τον ελλαδικό κορμό και προς τον σκοπό αυτό έδρασε με αιματηρότατα αποτελέσματα για την Πατρίδα μας (καταστροφικός συμμοριτοπόλεμος 1944-49). Ήδη όμως από το 1927, οι εβραίοι ιδρυτές του ΚΚΕ Αβραάμ Μπεναρόγια και Κουν Βεντούρα, ως εκλεγμένοι βουλευτές, έθεσαν θέμα ανεξαρτητοποιήσεως της Μακεδονίας μέσα στην Ελληνική Βουλή!!
Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε για τους εβραίους της Θεσσαλονίκης στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, κατά την διάρκεια της Γερμανικής στρατιωτικής παρουσίας στην χώρα μας στα έτη 1941-44. Είναι χαρακτηριστικό ότι προπολεμικώς η πόλη αυτή αριθμούσε 158 χιλιάδες κατοίκους, εκ των οποίων οι 62 χιλιάδες ήσαν εβραίοι. Πριν την ανταλλαγή πληθυσμών του 1922 οι Τούρκοι αριθμούσαν 46.000, ενώ το ελληνικό στοιχείο υπολειπόταν (40.000). Δεν είναι υπερβολή, λοιπόν, να πούμε ότι εν έτει 1944, η Θεσσαλονίκη, μετά την συστηματική εκκένωσή της από τους εβραίους, είχε καταστεί από «διαμάντι της εβραϊκής διασποράς», πρωτεύουσα του Ελληνικού Βορρά! 

Αντί επιλόγου 
Ερχόμενοι στο σήμερα, αντιλαμβανόμαστε ότι οι σημερινές πολιτικές συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές και πολύ πιο επικίνδυνες για το Έθνος μας από αυτές των παρελθουσών δεκαετιών. Το προαιώνιο σχέδιο της αποσύνθεσης και εξόντωσης του Ελληνισμού δεν βρίσκεται στην αρρωστημένη φαντασία κάποιων «ακραίων εθνικιστικών κύκλων», αλλά αποτελεί μία καθημερινή πραγματικότητα.
Τα ύπουλα σχέδια του διεθνούς σιωνισμού -που ελέγχει την παγκόσμια υπερδύναμη των ΗΠΑ-, για «επαναχάραξη των συνόρων στη Βαλκανική» και «αναδιάταξη των βαλκανικών κρατών» βρίσκονται στα σκαριά. Μετά την παραχώρηση της ονομασίας της Μακεδονίας μας στο κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων, έπεται η αμφισβήτηση της Ελληνικότητος αυτής της ίδιας της Ελληνικής Μακεδονίας. Γεγονότα όπως η… ανακάλυψη «καταπιεζομένων μειονοτήτων» εκεί όπου δεν υπάρχουν, η ισχυροποίηση του αλβανικού εθνικισμού και η προπαγάνδα περί «πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης», όχι μόνο δεν είναι συμπτωματικά και άσχετα μεταξύ τους, αλλά αποτελούν μέρη της ίδιας συνομωσίας του Αιώνιου Τοκογλύφου, στην προσπάθειά του να αφανίσει τον μοναδικό αντίπαλό του από καταβολής της Ιστορίας.
Χρέος των Ελλήνων Εθνικιστών, χθες, σήμερα, πάντοτε, να αντισταθούν στην λήθη που έχουν επιβάλει στον λαό μας και να ματαιώσουν για πάντα τα σχέδια του Ενός και Μοναδικού Εχθρού, για την καταστροφή του διαχρονικού αντιπάλου του σκοταδισμού: του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Ιωάννης Μάνεσης

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Tρία σενάρια διάσπασης της Eυρωζώνης

Του Γιώργου I. Mαύρου
gmavros@pegasus.gr

H μέχρι πρότινος αδιανόητη προοπτική διάσπασης της Eυρωζώνης, σήμερα αποτελεί θέμα σοβαρής συζήτησης. Σε δημοσκόπηση της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley μεταξύ 150 αναλυτών που έλαβε χώρα το Σεπτέμβριο, μόλις το 25% πίστευαν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διάσπασης της Eυρωζώνης. Σήμερα, υπό το βάρος της ιρλανδικής κρίσης, το ποσοστό αυτό θα ήταν, πιθανότατα, αρκετά χαμηλότερο, εμπλουτισμένο μάλιστα από την κινδυνολογία περί ενδεχόμενης αποχώρησης της Γερμανίας από την Eυρωζώνη. Πλέον, η διάσπαση του ευρώ αντιμετωπίζεται ως πιθανό ενδεχόμενο και σε αυτό το πλαίσιο η «H» εξετάζει τις επιπτώσεις του μέσα από τρία βασικά σενάρια:
Σενάριο 1ο: Πτώχευση χώρας-μέλους (Eλλάδα, Iρλανδία) Tι θα συμβεί αν μια χώρα-μέλος του ευρώ, όπως η Eλλάδα, χρεοκοπήσει; Θα αναγκαστεί -παρ’ όλο που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στις ευρωπαϊκές συνθήκες- σε έξοδο από το ευρώ, απαντά ο οικονομολόγος B. Mινχάου, σε πρόσφατη έκθεση του EuroIntelligence.
Tι σημαίνει αυτό;
Στην περίπτωση της Eλλάδας, η κεντρική τράπεζα ξεκινά αμέσως να τυπώνει νέο χρήμα, π.χ. δραχμές, το οποίο από την πρώτη στιγμή θα αρχίσει να υποτιμάται έναντι του ευρώ.
H εξέλιξη αυτή πυροδοτεί τεράστια κοινωνική αναταραχή, καθώς οι καταθέσεις μετατρέπονται αυτόματα από ευρώ σε δραχμές.
Προηγουμένως, έχει ξεσπάσει τραπεζική κρίση, καθώς οι καταθέτες σπεύδουν να διασώσουν τις αποταμιεύσεις τους σε ευρώ οδηγώντας όλες τις τράπεζες σε κατάρρευση.
Παράλληλα, η χώρα πλήττεται από σοβαρό κύμα πληθωρισμού που οδηγεί σε ανέχεια μεγάλο μέρος του πληθυσμού, καθώς οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών αυξάνονται όσο απότομα υποτιμάται η δραχμή. Tι γίνεται όμως με το χρέος;
Aν υπάρξει πολιτική συμφωνία το χρέος της Eλλάδας (ή μέρος αυτού) να μετατραπεί από ευρώ σε δραχμές, ώστε να χάσει σε αξία και να καταστεί πιο εύκολη η πληρωμή του, τότε, λέει ο κ. Mινχάου, είναι βέβαιο ότι οι αγορές κεφαλαίων θα κλείσουν για την Eλλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα και η χώρα δεν θα μπορεί να δανειστεί.
Aν όμως το χρέος της Eλλάδας παραμείνει σε ευρώ, τότε η αξία του σε δραχμές θα αυξηθεί κατακόρυφα καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολη την αποπληρωμή του.
Σενάριο 2ο: Oικειοθελής αποχώρηση (της Γερμανίας;) Tην εβδομάδα που πέρασε οι φήμες περί ενδεχόμενης αποχώρησης της Γερμανίας από την Eυρωζώνη οργίασαν. Oπως επισημαίνει B. Mινχάου, αυτό δεν είναι βέβαιο ότι θα αποβεί υπέρ της. Σε πρώτη φάση, λέει, το νέο της νόμισμα, το μάρκο, θα ανατιμηθεί απότομα, έναντι του ευρώ. H υποτίμηση του τελευταίου θα προκαλέσει κύμα πληθωρισμού στην Eυρώπη, με τη Γερμανία να κατηγορείται ως υπαίτια. H Γερμανία από την άλλη θα υποστεί πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών της. O κ. Mινχάου, όμως, εστιάζει κυρίως στις πολιτικές συνθήκες υπό τις οποίες θα έβγαινε ένα ευρω-γερμανικό «διαζύγιο». Όπως επισημαίνει, οικειοθελής αποχώρηση από την Eυρωζώνη συνιστά ντε φάκτο έξοδος κι από την Ε.Ε., καθώς δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι τέως εταίροι της Γερμανίας θα δεχτούν «φιλικά» το Bερολίνο να γλιτώσει από τα βάρη της συμμετοχής στο ευρώ και να απολαμβάνει τα προνόμια της συμμετοχής στην Ε.Ε. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ο πρόεδρος της Ε.Ε., Xέρμαν βαν Pομπάι, προειδοποίησε προ ημερών ότι διάλυση του ευρώ συνιστά και διάλυση της Eνωσης.
Σενάριο 3ο: «Aσθενές» και «ισχυρό» ευρώ Oι M. Aργυρού και Tζ. Tσουκαλάς, υπεύθυνοι για την περιοχή της Eυρώπης στο οικονομικό «εργαστήρι» του διάσημου οικονομολόγου N. Pουμπίνι, Roubini Global Economics, προτείνουν μία Eυρωζώνη με δύο νομίσματα, ένα «ισχυρό» και ένα «ασθενές ευρώ», τα οποία θα είναι αμφότερα υπό τον έλεγχο της ΕΚΤ. Bάσει του σχεδίου αυτού, οι χώρες του σκληρού πυρήνα, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το ευρώ όπως το ξέρουμε σήμερα, δηλαδή «ισχυρό». Oι χώρες της περιφέρειας, όπως η Eλλάδα, θα υιοθετήσουν, για μια ορισμένη χρονική περίοδο, ένα άλλο νόμισμα, το «ασθενές ευρώ». Tο πιο σημαντικό σημείο της πρότασης είναι ότι τα ομόλογα και το χρέος των χωρών της περιφέρειας, θα παραμείνουν σε όρους «ισχυρού ευρώ». Aντίθετα, οι εμπορικές τους συναλλαγές θα γίνονται σε «ασθενές ευρώ». Mια τέτοια κίνηση, υποστηρίζουν, θα έδινε ώθηση στην ανταγωνιστικότητά τους, «θωρακίζοντας» τις οικονομίες τους έναντι των επώδυνων μεταρρυθμίσεων που καλούνται να προωθήσουν άμεσα. Σε αυτό το σενάριο, η ΕΚΤ θα εξακολουθούσε να ασκεί νομισματική πολιτική για τοσύνολο της Eυρωζώνης όπως και σήμερα, με τη διαφορά ότι θα καθόριζε όχι ένα, αλλά δύο επιτόκια,ένα για το «ισχυρό» κι ένα για το «ασθενές» ευρώ. Oι χώρες της περιφέρειας, θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν το «ασθενές» ευρώ και να ενταχθούν στο «ισχυρό», όταν θα πετύχαιναν πραγματική και διατηρήσιμη σύγκλιση. Tέλος, με την εισαγωγή ενός δεύτερου νομίσματος δημιουργείται και ένας ρεαλιστικός προθάλαμος για της χώρες που επιδιώκουν την είσοδό τους στην Eυρωζώνη, στην οποία υπό τις παρούσες συνθήκες δεν έχουν καμία ελπίδα να ενταχθούν.

Γ.Ραγκούσης: "Εθνική υπόθεση" ο Καλλικράτης






Γ.Ραγκούσης: "Εθνική υπόθεση" ο Καλλικράτης




Reporter.gr

πρίν 1 ώρα, ανανέωση: πριν 4'

"Εθνική υπόθεση" χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συνολική αλλαγή της αυτοδιοίκησης και του κράτους, ενώ περιέγραψε εκτενώς τη λειτουργία περαιτέρω δυνατότητες των νέων "Καλλικράτειων" Δήμων. Ο κ. Ραγκούσης μίλησε λίγο πριν ανέβει στο βήμα ο πρωθυπουργός, μπροστά σε ένα ακροατήριο που αποτελείτο από τους νεοεκλεγέντες δημάρχους, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δημοτικούς συμβούλους, στο πλαίσιο της διημερίδας επιμορφώσης των νέων αυτοδιοικητικών αρχών 

ΑΝΤΕ!  ΕΚΑΝΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ
 ΕΛΛΑΔΟΣ!!!! ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΓΙΑΤΙ 
ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Θαυμάστε την Όλγα Τρέμη. Διαστρέβλωση της αλήθειας και προπαγάνδα άνευ προηγουμένου!

Ο Σκοτσέζος δημοσιογράφος John Swinton είχε πει μεταξύ άλλων σε μια σύναξη δημοσιογράφων, όταν κάποιος του είπε να κανει μια πρόποση για τον "ανεξάρτητο του Τύπο"
"Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται κατάφορα, να διαστρεβλώνει, να διαβάλει, να κολακεύει το θεό του χρήματος και να πουλάει τη χώρα του και τους συνανθρώπους του για το καθημερινό του ψωμί. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω και δεν μπορώ να καταλάβω τι ανοησία είναι αυτή η πρόποση στον «ανεξάρτητο Τύπο».
"Είμαστε υποτελείς και εργαλεία των πλουσίων ανθρώπων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε μαριονέτες, εκείνοι τραβάνε τα κορδόνια κι εμείς χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητες και οι ζωές μας είναι όλα ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες."

.thermopilai.org
 

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ:"ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;...ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ Η ΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΕ...ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ!"

Αυτή την απαντηση έδωσε ο πολύς Χαρδαβέλας στην (21/11/2010) εκπομπή του απο το RealFm σε ερώτηση ακροατή απο την Αλεξανδρούπολη για το το πώς βλέπει την δήλωση του νεοταξίτη Μπουτάρη ότι θα μετονομάσει την οδό Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ. 

Μας πέταξε κάτι για συμφιλίωση λάων και διάφορα τέτοια. Εφθασε στο σημείο να μας πεί ότι όπως εμείς πάμε για προσκήνυμα στην Αγία Σοφία έτσι θα έρχονται οι Τουρκοι για προσκήνυμα στο σπίτι του Κεμάλ και θα αφήνουν τα λεφτά τους.

Πόσο φτηνός είσαι ρε Χαρδαβέλα..Την ώρα που οι Τούρκοι μετονόμασαν το δρόμο εμπρός απο το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη σε οδό Αχμέτ Σαδίκ, επονομαζώμενου και Ντεκτάς της Θράκηςο κύριος Χαρδαβέλας επιδοκιμάζει τις προθέσεις του νεοταξίτη Μπουτάρη. 

Σε λίγο καιρο, μην αμφιβάλλετε, αυτή η ίδια η πόλη της Θεσσαλονίκης θα μετονομασθεί σε Salonika. Όσοι έχετε διαβάσει το βιβλίο του Mark Mazower "Salonica City of Ghosts" που η ελληνική μετάφραση είναι "Θεσσαλονίκη Πόλη των Φαντασμάτων". Δεν τους έπαιρνε να το μεταφράσουν ακριβώς "Σαλόνικα Πόλη των Φαντασμάτων". Την δουλειά θα την αναλάβει ο Μπουτάρης.Αλλωστε ο διεθνης κωδικός του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης KGS (King George Salonika) θα διευκολύνει τα πράγματα.


ΤΑΜΠΟΥΡΙ

ΥΓ ΠεριΠατρις...Επειδή έτυχε και άκουσα την συγκεκριμένη εκπομπή ,να προσθέσω οτι ο δημοσιογράφος έκανε και άγρια προπαγάνδα υπέρ της συνεκμετάλευσης του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου,παρουσιαζοντας μας,ως την μόνη ρεαλιστική λύση αυτή την στιγμή. 

Προς γνώσιν, όσων θεωρούσαν τον Χαρδαβέλα πατριώτη...Ένα πασοκόσκυλο του κερατά.. 

Ο λύκος και αν εγέρασε...ούτε την γνωμην άλλαξε ούτε την κεφαλή του. 

Πάντα μου προκαλούσε εντύπωση η εμμονή του απο την εκπομπή του με ταα πετρέλαια. 

Τελικά μου λύθηκε η απορία.Το μόνο που κάνει τόσα χρόνια είναι η προπαρασκευή της κοινής γνώμης για τα τετελεσμένα που έρχονται.peripatris


Πηγή:http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/11/blog-post_9601.html







Πώς διαλύεις μιά χώρα

Το ΣτΕ “ καρφώνει” Παπανδρέου ως υπεύθυνο για τη λήψη των σκληρών μέτρων

Πολλοί δεν κατανόησαν σε βάθος την εισήγηση που έκαναν οι δύο εισηγήτριες του ΣτΕ και βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα. Όμως αν μελετήσουμε σε βάθος την εισήγηση, διαπιστώνουμε τρεις βασικές κρίσεις. Δύο ορθές και μια εντελώς λανθασμένη:
1) Καλώς γίνεται εισήγηση να απορριφθούν οι προσφυγές που ασκήθηκαν για το λόγο ότι η ψηφοφορία στη Βουλή για το μνημόνιο δεν έγινε με….
την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, καθόσον για τη συγκεκριμένη ψήφιση του μνημονίου απαιτούνταν πράγματι 151 ψήφοι και όχι 180, όπως ισχυρίζονται οι προσφεύγοντες. Το ότι απαιτούνταν 151 ψήφοι το είχαμε εξηγήσει από αυτό εδώ το blog, στις 4-5-2010, πριν την επίμαχη ψηφοφορία, στην ανάρτηση με τον τίτλο ”Η επιλογή της πλειοψηφίας των 180, θα αποτελεί ομολογία παραχώρησης Συνταγματικών αρμοδιοτήτων στο ΔΝΤ και δειλία του κ. Παπανδρέου.“ καιμπορείτε να διαβάσετε από εκεί τους λόγους, όπως ακριβώς τους επικαλείται σήμερα και η εισήγηση των δύο εισηγητριών.
2) Η εισήγηση δείχνει (και εδώ είναι η μεγάλη βόμβα) ως αποκλειστικά υπεύθυνη την κυβέρνηση Παπανδρέου, για τη χάραξη και την υλοποίηση της συγκεκριμένης δημοσιονομικής πολιτικής, που υφιστάμεθα και όχι την Τρόϊκα.
Ειδικότερα αναφέρει ότι: «με τις διατάξεις του Ν. 3845/2010 δεν κυρώνεται το Μνημόνιο Συνεννόησης, ούτε άλλωστε παραχωρούνται με αυτό αρμοδιότητες σχετικές με την άσκηση της οικονομικής και δημοσιονομικήςπολιτικής της χώρας και την εποπτεία της υλοποιήσεώς της στα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως εσφαλμένως υπολαμβάνουν οι αιτούντες»……«ούτε με τις διατάξεις του Ν. 3845/2010 αναγνωρίζονται εξουσίες σε όργανα διεθνών οργανισμών, περιορίζουσες καθ΄ οιονδήποτε τρόπο την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας, η ελληνική δε κυβέρνηση διατηρεί την κατ΄ άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας».
Επομένως, τι κάνει η εισήγηση; Μας λέει ότι με βάση το Ν. 3845/2010 (μνημόνιο), δεν μπορεί η Τρόϊκα να διατάξει την ελληνική κυβέρνηση να πάρει οποιοδήποτε μέτρο, αλλά τα σκληρά μέτρα που επιβάλει ο κ. Παπανδρέου, είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη και απόφαση με βάση το άρθρο 82 του Συντάγματος.
Εξάλλου αυτό είναι αλήθεια. Η Τρόϊκα δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει μέτρα. Απλά έχει υποδείξει, με βάση την τεχνογνωσία της, κάποια μέτρα που περιλαμβάνονται στην δανειακή σύμβαση (μνημόνιο), προκειμένου να επιτευχθούν κάποιοι στόχοι. Το μόνο που κάνει η Τρόϊκα είναι να απειλεί πως αν δεν επιτευχθούν οι τεθέντες στόχοι, απλά δεν θα δοθεί η επόμενη δόση, ακόμα και αν έχουν ληφθεί επακριβώς τα προτεινόμενα μέτρα. Οι στόχοι ενδιαφέρουν την Τρόϊκα. Δικαίωμα δικό μας είναι να λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα, αρκεί να επιτυγχάνουν τους στόχους και επίσης δικαίωμά μας είναι να καταγγείλουμε ανά πάσα στιγμή την δανειακή σύμβαση (μνημόνιο).
Δηλαδή η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει απόλυτα τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φωνάζει για αλλαγή του μείγματος της συγκεκριμένης πολιτικής που ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου, προκειμένου και οι στόχοι να επιτυγχάνονται και ο λαός να μην εξαθλιωθεί.
3) Το μεγάλο λάθος όμως που κάνει η εισήγηση είναι ο ισχυρισμός ότι, οι περικοπές αποδοχών, συντάξεων, επιδομάτων, δώρων εορτών κτλ., συνάδουν δήθεν τόσο προς το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου όσο και προς τις διεθνείς συμβάσεις. Από πού το κατέβασε αυτό;; δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Μάλιστα, η εισήγηση προσπαθεί ανεπιτυχώς να στηρίξει τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, σε λόγους δημοσίου συμφέροντος, προκειμένου να εξοφληθούν οι δανειστές και να μην πτωχεύσει η χώρα. Το ακόμα πιο μεγαλύτερο ολίσθημα που κάνει η εισήγηση είναι ότι θεωρεί αυθαίρετα και χωρίς να γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων που λιμοκτονούν και πολλοί αυτοκτονούν, ότι οι εναπομείναντες μισθοί και οι εναπομείνασες συντάξεις, εξακολουθούν να είναι μέσα σε βιώσιμα επίπεδα. Πως το έκρινε αυτό, το οποίο ούτε ο ίδιος ο Θεός (τρόπος του λέγειν) δεν θα μπορούσε να το κρίνει αυτό, είναι απορίας άξιο.
Εδώ πραγματικά η εισήγηση, ξέφυγε από το καθαρά νομικό πλαίσιο στο οποίο έπρεπε να κινηθεί και διολίσθησε σε πολιτικές κρίσεις:
Α) Δεν είναι αρμοδιότητα των δικαστηρίων να κρίνουν ποια πολιτική εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και ποια όχι. Αυτό είναι αρμοδιότητα της Νομοθετικής και της Εκτελεστικής εξουσίας και όχι της Δικαστικής. Αλλά είπαμε: Όταν στο πολιτικό μας σύστημα δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός των τριών εξουσιών, όλα μπερδεύονται.
Εξάλλου, γιατί οι εξόφληση των δανειστών να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, ενώ η εξαθλίωση και η λιμοκτονία των πολιτών να μην εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον;; Και γιατί, λέμε εμείς,  η κυβέρνηση θα πρέπει να κόψει μισθούς και συντάξεις αντί να στραφεί κατά των κρατικοδίαιτων νταβατζήδων, που έχουν διασπαθίσει το δημόσιο χρήμα;
Β) Δεν μπορεί το κάθε δικαστήριο να γνωρίζει ποια είναι τα βιώσιμα επίπεδα του κάθε πολίτη ή ολόκληρων κοινωνικών ομάδων και δεν είναι αυτή η δουλειά του και
Γ) Από πού εξάγει η εισήγηση το συμπέρασμα ότι η περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις θα μας γλιτώσουν από την πτώχευση ή το αντίθετο; Και στο κάτω κάτω είναι άραγε αυτό δουλειά του δικαστηρίου να το κρίνει;;
Είδατε λοιπόν. Όσο η εισήγηση κινούταν σε καθαρά νομικές κρίσεις, ήταν ορθή. Όταν όμως προσπάθησε να ανακατευθεί με συγκεκριμένα θέματα ασκούμενης πολιτικής πελαγοδρόμησε και φυσικά δεν μπορεί να γίνει στο σημείο αυτό δεκτή.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ


Quantcast

Σπάζοντας το “ πρωτόκολλο σιωπής” που παραδοσιακά εφαρμόζουν οι σύμβουλοι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου σε θέματα χάραξης της εκπαιδευτικής πολιτικής από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, ο πρόεδρος της Ένωσης Κύριου Προσωπικού του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Γιώργος Σιγάλας, αποκαλύπτει το παρασκήνιο των νέων προγραμμάτων που ετοιμάζονται για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο με σκοτεινές διαδικασίες, ενώ επισημαίνει τον κίνδυνο “ ιδεολογικής χειραγώγησης της εκπαίδευσης από εξωθεσμικές επιτροπές”.
Κατά τον κ. Σιγάλα, η απουσία κάθε σχεδιασμού για τη συγγραφή νέων βιβλίων από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σύμφωνα με τα νέα προγράμματα, “ θα ανοίξει μεγάλο πεδίο δράσης συγγραφέων ιδιοτικών συμφερόντων”, οι οποίοι θα σπεύσουν να καλύψουν το κενό, με συνέπεια να μετακυλιστεί στους γονείς το κόστος των σχολικών βιβλίων.
Αναλυτικά προγράμματα και σχολικά βιβλία αποτελούν ενιαίο πακέτο. Τα πρώτα καθορίζουν το περιεχόμενο και τους διδακτικούς στόχους κάθε μαθήματος. Τα δεύτερα είναι τα εργαλεία για την εφαρμογή των πρώτων. Δεν γίνεται να αλλάξεις τα προγράμματα χωρίς να αλλάξεις τα βιβλία. Ή μήπως τελικά γίνεται; ” Ο νέος σχεδιασμός, εξ όσων διαφαίνεται”, υποστηρίζει ο κ. Σιγάλας, “ είναι να παραμείνει το ένα βιβλίο, το οποίο θα είναι απαξιωμένο (και πιθανώς και αυτό σύντομα θα καταργηθεί).
Ο εκπαιδευτικός και οι μαθητές του θα καλούνται να συλλέγουν το έντυπο και το ηλεκτρονικό υλικό με βάση την ύλη και τους στόχους του προγράμματος σπουδών, επωφελούμενοι από το Διαδίκτυο τις δυνατότητες της ψηφιακής τάξης και το ηλεκτρονικό βιβλίο (στο χαοτικό Διαδίκτυο το δωρεάν προσφερόμενο υλικό δεν είναι πάντα και ό,τι καλύτερο).

Συνέπειες
Σύμφωνα, όμως, με την πραγματικότητα του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, το οποίο είναι βιβλιοκεντρικό, οι εκπαιδευτικοί, έχοντας στη διάθεση τους ένα ελλιπές βιβλίο, αλλά και οι γονείς στην συνέχεια, θα αναγκάζονται να αγοράσουν από το ελεύθερο εμπόριο το έντυπο ή ηλεκτρονικό σχολικό βιβλίο, το οποίο θα είναι γραμμένο σύμφωνα με τα νέα προγράμματα σπουδών. Με αυτόν τον τρόπο, θα μετακυλίεται το κόστος του σχολικού βιβλίου στους γονείς.Σε εξωθεσμικές επιτροπές η επιστημονική καθοδήγηση
Σύμφωνα με το βασικό νόμο που διέπει την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (1566/85), αρμόδιο για την κατάρτιση των ωρολογίων και αναλυτικών προγραμμάτων είναι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Ο νόμος εξακολουθεί να ισχύει παραβιαζόμενος. Όπως καταγγέλλει ο Γ. Σιγάλας : “ Για τη σύνταξη των νέων προγραμμάτων που έχουν εξαγγελθεί από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει εγκριθεί ένα Τεχνικό Δελτίο, αλλά παράλληλα, προωθούνται οι διαδικασίες που θα τις χαρακτήριζα εξωθεσμικές, για τις οποίες δεν ερωτήθηκαν ποτέ τα Τμήματα του Παιδαγωγικού
Ινστιτούτου και οι οποίες δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Ως παράδειγμα, συστάθηκε μια δεκαμελής επιτροπή “ σοφών”, αποτελούμενοι από εξωθεσμικούς παράγοντες, η οποία ανέλαβε το ρόλο του συντονισμού και της επιστημονικής καθοδήγησης για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών και πιθανώς και για περαιτέρω θέματα (δεν θα επεκταθώ, εδώ, και στη “ διαδικασία επιλογής” των μελών της ενδεκαμελούς επιτροπής.
Πολλαπλές εξουσίες
Αυτές οι διαδικασίες δυσχεραίνουν την υλοποίηση των έργων, καθώς δημιουργούν πολλαπλές “ εξουσίες”, ενώ ο υπεύθυνος του έργου θα αρκούσε για τον έλεγχο της πορείας, το συντονισμό και την υλοποίηση των δράσεων του κάθε έργου, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Έτσι τα τμήματα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου θα έχουν θεσμικά τον τελευταίο λόγο για την έγκριση των νέων προγραμμάτων σπουδών με βάση το νόμο 1566/85, εάν εν τω μεταξύ δεν καταργηθούν από τη φημολογούμενη “ αναδιάρθρωση “ του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, με τον κίνδυνο να υπάρχει ιδεολογική
χειραγώγηση της εκπαίδευσης από εξωθεσμικές “ επιτροπές”.
Τη διαδικασία οργάνωσε και επέβλεψε η παραιτηθείσα γραμματέας Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα. Ο ρόλος της περιγράφεται,αλλά δεν προσωποποιείται στην καταγγελία του συμβούλου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Τα ισχύοντα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία εισήχθησαν στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο μόλις το 2006. Έχει ενδιαφέρον το ερώτημα που θέτει ο κ. Σιγάλας για το “ πως εγκρίθηκε Τεχνικό Δελτίο από τη Διαχειριστική Αρχή για χρηματοδότηση σύνταξης νέων προγραμμάτων, τη στιγμή που προσφάτως χρηματοδοτήθηκε η σύνταξη  των προηγούμενων προγραμμάτων, χωρίς να απαιτηθεί πρώτα η αξιολόγηση τους”, δεδομένου ότι για όλα η χρηματοδότηση είναι Κοινοτική.

MACEDONIA

το παγκόσμιο νόμισμα

Ο Μεντβέντεφ παρουσίασε στην σύνοδο των G8 το "παγκόσμιο νόμισμα"

Σε μια άκρως συμβολική στιγμή κατά τη σύνοδο της G8 στην L’Aquila της Ιταλίας, ο Ρώσος Πρόεδρος Dmitry Medvedev παρουσίασε στους δημοσιογράφους ένα νόμισμα που αντιπροσωπεύει το "νόμισμα του μελλοντικού ενωμένου κόσμου".
"Συζητάμε για την χρήση των δύο άλλων εθνικών νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ρούβλιου, ως αποθεματικό νόμισμα, όπως και την χρήση υπερεθνικού νομίσματος," είπε ο Ρώσος ηγέτης σε συνέντευξη τύπου.
Ο Medvedev με σαφήνεια δήλωσε ότι το νέο νόμισμα θα "χρησιμοποιείται για τις πληρωμές" από τους πολίτες ως το "νόμισμα ενός μελλοντικού νομίσματος".
"Αυτό είναι το σύμβολο της ενότητάς μας και της επιθυμίας μας να επιλύσουμε αυτά τα θέματα από κοινού," είπε o Medvedev.

Ο Ρώσος ηγέτης με περηφάνια παρουσίασε το κέρμα, το οποίο έγραφε στα αγγλικά "United Future World Currency" – «Νόμισμα του Μελλοντικού Ενωμένου Κόσμου», στους δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο κορυφής τυλιγμένο στο σεισμό που πλήττονται ιταλικής πόλης της L'Aquila.

Ο Medvedev είπε ότι, αν και το «νέο» νόμισμα, το οποίο μοιάζει με ένα ευρώ στο οποίο αποτυπώνονται πέντε φύλλα (προφανώς συμβολίζοντας τις 5 ηπείρους), ήταν απλά ένα δώρο που δόθηκε στους ηγέτες, έδειξε ότι οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να σκέφτονται σοβαρά την ύπαρξη ενός «παγκόσμιου νόμισματος». (προφανώς, όχι οι «άνθρωποι», αλλά οι μεγάλοι ηγέτες το «σκέφτονται σοβαρά» και το έχουν αποφασίσει ήδη, απουσία των «ανθρώπων»).

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι το νόμισμα είχε κοπεί στο Βέλγιο και φέρει τη φράση «ενότητα στην πολυμορφία». .
Δείτε το «νέο παγκόσμιο νόμισμα» ΕΔΩ στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.futureworldcurrency.com/.

"Κατά πάσα πιθανότητα κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να εμφανιστεί στο μέλλον και να το κρατάγατε στο χέρι σας και να το χρησιμοποιούσατε ως μέσο πληρωμής», δήλωσε στους δημοσιογράφους. "Αυτό είναι το διεθνές νόμισμα."

Η Ρωσία, μαζί με την Κίνα, είναι οι δύο φωνές που ζητάνε ένα παγκόσμιο σύστημα συναλλαγών μακριά από το δολάριο, το οποίο έχει κυριαρχήσει στο παγκόσμιο εμπόριο και την χρηματοδότηση, μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Nicolas Sarkozy, κατά τη σύνοδο κορυφής ένωσε την φωνή του με τις παραπάνω για αμφισβητώντας το δολάριο ως διεθνές νόμισμα συναλλαγής, επιμένοντας ότι "δεν μπορεί να είμαστε «κολλημένοι» μόνο σε ένα νόμισμα."


Πριν ένα μήνα στην πρώτη σύνοδο κορυφής της Ομάδας BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα) στην Μόσχα, η Ρωσία και Κίνα ζήτησαν μία «Νέα Τάξη Πραγμάτων» και αμφισβήτησαν το δολάριο.

Οι ηγέτες των μεγαλύτερων αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα, που εκπροσωπούν περίπου το 15% της παγκόσμιας οικονομίας ύψους 60,7 τρισ. Δολαρίων) ζήτησαν μεγαλύτερη διεθνή επιρροή, ενώ η Ρωσία αμφισβήτησε ξανά το ρόλο του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, μία ημέρα αφότου εξέφρασε την εμπιστοσύνη της σε αυτό.
Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που φιλοξένησε τη σύνοδο, αφού αμφισβήτησε εμμέσως πλην σαφώς για ακόμη μία φορά το ρόλο του δολαρίου, λέγοντας σε συνέντευξή του ότι «τα σημερινά αποθεματικά νομίσματα, περιλαμβανομένου του δολαρίου, δεν έχουν εκπληρώσει το σκοπό τους και γι΄αυτό είναι ώρα για αλλαγή», εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα υπερεθνικό αποθεματικό νόμισμα, αφού το σημερινό νομισματικό σύστημα δεν είναι ιδανικό.

Το τελικό ανακοινωθέν δεν έκανε τότε καμία αναφορά στο δολάριο ή σε ένα υπερεθνικό αποθεματικό νόμισμα, περιοριζόμενο απλά στο αίτημα για ένα «διαφοροποιημένο, σταθερό και προβλέψιμο νομισματικό σύστημα».
Η Ρωσία μάλιστα είχε αναστατώσει τις διεθνείς αγορές, όταν διοικητής της κεντρικής τραπεζας ανακοίνωσε ότι η Μόσχα θα περιορίσει το μερίδιο των αμερικανικών κρατικών χρεογράφων στα συναλλαγματικά αποθέματά της.
Ως απάντηση από τον ανεπτυγμένο κόσμο στην παραπάνω πρωτοβουλία της Ρωσίας, ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Καόρου Γιοσάνο, επανέλαβε την άποψη ότι το δολάριο θα παραμείνει το βασικό αποθεματικό νόμισμα του πλανήτη.

Σύμφωνα με άρθρο του Paul Joseph Watson στο Prison Planet.com, όταν στις ΗΠΑ διαδόθηκε ότι υπάρχει σχέδιο αντικατάστασης του δολαρίου από ένα νέο παγκόσμιο νόμισμα, τόσο ο πρόεδρος της Federal Reserve,Ben Bernanke όσο και ο Υπουργός Οικονομικών Timothy Geithner, (φωτο) αρνήθηκαν ότι υπήρχε ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Ωστόσο, λίγες μόλις μέρες μετά από απάντησε σε ερώτηση στο Κογκρέσο, ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για να προχωρήσουμε προς ένα παγκόσμιο νόμισμα, ο ίδιος ο Geithner (ο οποίος βρέθηκε στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, από 14 ως 16 Μαΐου, για την σύσκεψη της Λέσχης Bilderberg), ενημέρωσε το γνωστό club της διεθνούς ελίτ, CFR, «Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων», ότι είναι «ανοικτός» στην έννοια ενός νέου παγκόσμιου νομισματικού συστήματος.
Το σκάνδαλο με την Bank For International Settlements, (Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών), που θεωρείται ως η κορυφαία κεντρική τραπεζική δύναμη, (με διασυνδέσεις με την Λέσχη Bilderberg), κυκλοφόρησε ένα έγγραφο το 2006, στο οποίο ζητούσε το τέλος των εθνικών νομισμάτων υπέρ ενός «παγκόσμιου μοντέλου νομίσματος».
Το παγκόσμιο νόμισμα θα αποτελέσει βασικό κεντρικό στοιχείο του μελλοντικού συστήματος παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Πριν λίγες ημέρες, ο Πάπας Βενέδικτος έκανε έκκληση για μια «Παγκόσμια Πολιτική Εξουσία» για την διαχείριση της παγκόσμιας οικονομίας.


-- 

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Νέο πρόγραμμα ανάπτυξης διαστημικής τεχνολογίας από ελληνικές εταιρείες !!

Επιτελούς και κάτι θετικό οσο αφορά τις επενδύσεις στην Ελλάδα
Νέο πρόγραμμα επενδύσεων σε ελληνικές εταιρείες ξεκινά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (European Space Agency-ESA) με την προκήρυξη προγράμματος ύψους...5 εκατ. ευρώ για έρευνα από ελληνικούς φορείς στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας.
Πιο αναλυτικά, τα 4 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην ανάπτυξη συστημάτων πτήσης (flight hardware) και 1 εκατ. ευρώ σε σχετικές δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης.
Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2010 και οι πρώτες συμβάσεις έργων αναμένονται το καλοκαίρι του 2011.
Η νέα προκήρυξη συμφωνήθηκε από την ειδική επιτροπή Ελλάδας - Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ESA θα επενδύσει σε ελληνικές εταιρείες. Μέχρι σήμερα έχει χορηγήσει 13 εκατ. ευρώ, από τα οποία πάνω από 9 εκατ. σε επιχειρήσεις, για την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών διαστήματος. 

Κατέρρευσε το σύστημα ασφάλειας στον Έβρο!!!!!!

Αλήθεια τι βλέπουνε?????



Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ εδώ και τρεις ημέρες καταγράφεται η μεγαλύτερη παράνομη είσοδος αλλοδαπών στην Ελλάδα στην τελευταία 20ετία. Μόνο το Σάββατο και την Κυριακή εισήλθαν από το ποτάμι του Έβρου, 643 άνθρωποι. Τη Δευτέρα λόγω της γιορτής του Μπαϊραμιού μπήκαν 270.
Ο ημερήσιος μέσος όρος παράνομων εισερχόμενων ανθρώπων στην Ελλάδα από τον Έβρο ανέρχεται σε 400 την ημέρα.Τελικά καταγράφεται πλήρης αποτυχία για το ειδικό τμήμα της FRONTEX στο νομό Έβρου, που εννοείται ότι είχε σταλεί εκεί για να μειώσει την είσοδο των μεταναστών.
Κάθε χρόνο στην Ελλάδα προστίθεται μια ολόκληρη πόλη 150.000 ανθρώπων, σ ένα ποσοστό 95% μουσουλμάνοι από χώρες της Ασίας, οι οποίοι διαχέονται σε όλη την Ελλάδα αναζητώντας εργασία και κατάλυμα.
Έλληνες αξιωματικοί στον Έβρο που έχουν αναλάβει την ασφάλεια των συνόρων τρέχουν σε όλο το μήκος του ποταμού και με ειδικές διόπτρες τη νύκτα προσπαθούν να εμποδίσουν την είσοδο οικονομικών μεταναστών.
Όπως όμως δήλωσε στο newsbomb.gr ταξίαρχος του πεζικού που υπηρετεί στον ακριτικό Σουφλί «το αποτέλεσμα των παρεμβάσεών μας είναι να πιάνουμε 5 και να μπαίνουν 95».
Στο ΓΕΣ προσπαθούν ήδη να αλλάξουν τα σχέδια επιτήρησης των συνόρων, αλλά στους υπολογισμούς της ομάδας σχεδιασμού, στην οποία συμμετέχουν ανώτατοι αξιωματικοί καταγράφονται ελλείψεις σε ποσοστό 40% σε οχήματα και έμψυχο υλικό για την σωστή επιτήρηση των συνόρων.

Αποκαλύψεις – σοκ από υπουργό του Κ. Καραμανλή

Για πρώτη φορά ένας πρώην υπουργός βόρειας Ελλάδας των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο κ. Νίκος Μάρτης αποκαλύπτει με έγγραφη αναφορά του στον Κώστα Χαρδαβέλλα το σκοτεινό και ελεεινό πολιτικό παρασκήνιο στη χώρα μας γύρω από τον πλούσιο ορυκτό πλούτο που διαθέτουμε. Η πρώτη φράση του εγγράφου του κ. Μάρτη δίνει ακριβώς την εικόνα και τη σημασία που είχε για τη χώρα μας το θέμα αυτό:
«Το 1981, έτος αφετηρία της εισόδου της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κοινότητα ως 10ο μέλος ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γκάστον Τορν δήλωνε ότι : «Η Ελλάδα μπαίνει στην Ευρώπη με 3 πλεονεκτήματα 1) την Εμπορική Ναυτιλία, 2) τον Ορυκτό της πλούτο και 3) το επιχειρηματικό δαιμόνιο των ελλήνων».
Αυτά λέει στην πρώτη κιόλας φράση ο κ. Μάρτης και μετά προχωράει στις αποκαλύψεις: «Εάν θεμελιωνόταν το βιομηχανικό συγκρότημα της Αμφιπόλεως (του Στρυμώνα), όπως αναγγέλθηκε ως οριστική απόφαση και ανακοινώθηκε την 9η Νοεμβρίου 1982 από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γερ. Αρσένη και την 4η Μαρτίου 1983 από τον Διοικητή της ΕΤΒΑ Κουμπή, θα είχαμε από τη δημιουργία του βιομηχανικού συγκροτήματος, πλην άλλων προϊόντων, 3 τόνους χρυσού ετησίως και 150 τόνους αργυρού ετησίως.
Σήμερα θα είχαμε τουλάχιστον 60 τόνους χρυσού, 300 τόνους αργυρού και πολλούς τόνους των άλλων προϊόντων.
Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα ήταν διαφορετική. Η Μονάδα που ανέφερα θα αντλούσε κοιτάσματα από τη Χαλκιδική, τη Θάσο και τη Θράκη. Το ΙΓΜΕ ανακάλυψε μεικτά θειούχα στο Παγγαίο, στο Κιλκίς και στη Λακωνία. Συνεπώς θα ήταν δυνατή η ανέγερση και δεύτερου συγκροτήματος εκτός από αυτό του Στρυμώνα. Αν συνεπώς στα μεταλλεύματα που αποδεδειγμένα υπάρχουν στη χώρα και, κατά πληροφορίες, δεν υπάρχουν όλα σε άλλες χώρες της ΕΟΚ, όπως βωξίτες, λευκόλιθοι, νικέλιο, χρώμιο, προστεθούν το ουράνιο και τα μεικτά θειούχα, η Ελλάδα μόνο με τον ορυκτό πλούτο θα είναι στην πρωτοπορία των της Ευρώπης. Οι επιπτώσεις από το Μνημόνιο δεν θα ήταν οδυνηρές και το δημοσιονομικό χρέος της Ελλάδος δεν θα απασχολούσε έντονα τρίτους, αλλά και Έλληνες.
Το 1981 επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη 75 Γάλλοι δημοσιογράφοι επαρχιακών Γαλλικών εφημερίδων. Τους κατατόπισα πάνω στο χάρτη του υπουργείου Βορείου Ελλάδας για την Πολιτιστική Ιστορία της Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, με ιδιαίτερη έμφαση στον Ορυκτό πλούτο τόσο της Βορείου Ελλάδος, όσο και ολόκληρης της Ελλάδας. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα επισημάνθηκε σε ελληνική εφημερίδα, πως οι Γαλλικές εφημερίδες είχαν γράψει ότι: ΅Η Ελλάδα θα γίνει Μεταλλουργία της Ευρώπης!»
Σε άρθρο των FINANCIAL TIMES του 1978 (Βιομηχανική Επιθεώρηση, Απρίλιος 1978, σελ. 257) αναφέρεται: «Όταν η Ελλάδα γίνει το δέκατο μέλος της ΕΟΚ, ο εκτεταμένος Ορυκτός της πλούτος θα προμηθεύσει την Κοινή Αγορά με μία μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών, που θα συμβάλλουν στην εξασφάλιση ουσιαστικής αυτάρκειας της Κοινότητας ως προς πολλά προϊόντα».
Είναι γεγονός ότι – με εξαίρεση τα Πετρέλαια της Μεγάλης Βρετανίας και του γαιάνθρακα – η χώρα μας είναι η πλουσιότερη χώρα της ΕΟΚ σε μεταλλεύματα οικονομικώς εκμεταλλεύσιμα. Ορισμένα δε από αυτά είναι και στρατηγικής σημασίας (ουράνιο, νικέλιο, Βωξίτης, χρώμιο)».
Αυτά γράφει ο πρώην υπουργός κ. Ν. Μάρτης στον Κώστα Χαρδαβέλλα. Και από Μεταλλουργία της Ευρώπης η Ελλάδα κατάντησε ο ζητιάνος της Ευρώπης.

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ

"....Ήλθατε στην πατρίδα μας ανεπιθύμητοι και κατά βίαιον τρόπον, ιδίως στην περίοδο που οι βασιλείς της Ισπανίας Φερδινάνδος και Ισαβέλλα το 1492 εξεδίωξαν περίπου 200.000 Εβραίους, από την Ισπανίαν, επειδή ανεκάλυψαν ότι οι Εβραίοι υπεκίνουν τους Άραβας να καταλάβουν την Ισπανίαν....."

Πολλοί αναφέρουν το γεγονός ότι οι Εβραίοι εκδιώχθηκαν από την Ισπανία πριν 500 χρόνια, αλλά κανείς δεν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους εκδιώχθηκαν.
Οι Εβραίοι λοιπόν καθοδηγούσαν τους Άραβες εναντίον των Ισπανών.

Σημείωση Αντιπληροφόρησης:
Αυτό θυμίζει την περίπτωση του Αυτοκράτορα Ηράκλειου που ζήτησε από τις μυστικές υπηρεσίες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας του, να ερευνήσουν γιατί επί 1000 χρόνια οι Πέρσες επιτίθονταν εναντίον του Βυζαντίου και της αρχαίας Ελλάδας. Ανακάλυψαν αυτό που ανακάλυψαν και οι Ισπανοί. Χρηματοδοτούσαν τους Πέρσες και τους έστρεφαν κατά της Ελλάδας, κατά την προσφιλή τακτική τους να μην πολεμούν οι ίδιοι για να πετύχουν ένα στόχο, αλλά να βάζουν άλλους λαούς να πολεμούν για τα συμφέροντά τους. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει τώρα και στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

ΠΗΓΗ:- ΓΡΗΠΑ