ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Μίκης Θεοδωράκης: Προτροπή για Ανυπακοή Ο μοναδικός δρόμος που μας απομένει απέναντι στην τρομοκρατία της νέας τάξης και την κατοχή από το ΔΝΤ


 
Ο μεγάλος μας καλλιτέχνης, σύμβολο των λαϊκών αγώνων και της αντιδικτατορικής αντίστασης, Μίκης Θεοδωράκης έχει μιλήσει επανειλημμένα εναντίον της νέας κατοχής που επιβλήθηκε στην χώρα μας, με το πρόσχημα της "χρεωκοπίας", από τους τοκογλύφους γενοκτόνους και τους εδώ συνεργούς τους.
Σε νέες του δηλώσεις καλεί τον λαό σε γενική Ανυπακοή και Άρνηση πληρωμών: των φόρων, των διοδίων, των δανείων και των λογαριασμών των ΔΕΚΟ.
Οι δηλώσεις του έγιναν την επομένη των εκλογών, μετά από συνάντησή του με Επιτροπές Εργαζομένων και Ανέργων του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στο θέατρο ΑΛΦΑ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών, κατά τον Μίκη, μια οικτρή μειοψηφία επιβάλλει στους Έλληνες πρωτοφανείς αντιλαϊκές και αντιδημοκρατικές αποφάσεις, γι' αυτό ο στόχος είναι ο ξεσηκωμός του λαού μέσα από ένα μαζικό κίνημα.
Προανήγγειλε, μάλιστα, ομιλία του στο Ίδρυμα Κακογιάννη, την 1η Δεκεμβρίου, όπου θ' ανάψει την ΣΠΙΘΑ γι' αυτό το κίνημα.
Η συνάντηση του Μίκη με τα κινήματα πολιτών έγινε στο θέατρο ΑΛΦΑ, όπου παίζεται το έργο του Ντάριο Φο "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ... ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ" από τον θίασο του Στέφανου Ληναίου και της Έλλης Φωτίου. Ένα έργο γνήσιου λαϊκού θεάτρου, που ξαναπαίχτηκε το 1990 και το 2000 συμπληρώνοντας 1.400 παραστάσεις, και παρουσιάζεται σε σύγχρονη απόδοση και σκηνοθεσία του Ντάριο Φο και του Στέφανου Ληναίου.
Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση με επίκαιρο πολιτικό μήνυμα για την Ελλάδα του ΔΝΤ, που απολαύσαμε όλοι στην πρεμιέρα και δεν πρέπει να χάσει κανείς. Παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα στις 8 μ.μ. και κάθε Τρίτη στις 9:15 μ.μ.
Το βίντεο των δηλώσεων του Μίκη υπάρχει στο STOPCARTEL TV ή στο http://www.youtube.com/watch?v=iXnDu-8-QDc.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου