ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Οι τραπεζίτες θέλουν Ρόμνεϊ

ΕΙΤΕ ΟΜΠΑΜΑ ΕΙΤΕ ΡΟΜΝΕΫ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ: ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ . ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ! ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΣΑΣ. ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ!


Το τελευταίο, πάντως, που φαίνεται να απασχολεί τα γεράκια της Γουόλ Στριτ είναι τα ψέματα των υποψηφίων. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», οι ισχυροί του χρηματοπιστωτικού συστήματος έχουν λάβει τις αποφάσεις τους: ψηφίζουν Μιτ Ρόμνεϊ καθώς θεωρούν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα τήρησε εχθρική στάση απέναντί τους. Πρωτεύοντα ρόλο σε αυτήν την εκστρατεία κατά του απερχόμενου Προέδρου φέρεται να παίζει η Goldman Sacks.

«Καμία άλλη μεγάλη αμερικανική επιχείρηση δεν έχει κάνει περισσότερα για να ηττηθεί ο Ομπάμα» αναφέρει η οικονομική εφημερίδα που προσθέτει ότι «οι διοικούντες την τράπεζα είναι η βασική πηγή χρηματοδότησης του Ρόμνεϊ». Στο ίδιο στρατόπεδο συντάσσονται και άλλοι παίκτες του συστήματος όπως η JP Morgan Chase, η Citigroup, η Bank of America και η Morgan Stanley.

Πρόκειται για μια μεταστροφή, «την πιο απότομη των τελευταίων δεκαετιών» σημειώνει η εφημερίδα. Η Goldman Sacks εθεωρείτο «άντρο των Δημοκρατικών». Το 2008 είχε χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα με ένα εκατομμύριο δολάρια, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα θα διέθετε στον απερχόμενο Πρόεδρο μόλις 136.000 δολάρια έναντι 1,8 εκατ. δολαρίων στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών. Αιτία; Ο χαρακτηρισμός «fat cats» (χοντρές γάτες) που είχε επιφυλάξει ο Ομπάμα για τους τραπεζίτες και η πρόθεσή του να αλλάξει τους κανόνες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου