ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Κλίντον:Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να βγει από την κρίση


Πριν από λίγo ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Μπιλ Κλίντον με τον Αντώνη Σαμαρά


Στην αρχή της συνάντησής τους ο κ. Κλίντον μπροστά στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε εμμέσως στην πρόσφατη επέμβαση του Α. Σαμαρά και αστειευόμενος είπε ότι τέτοιου είδους επεμβάσεις γίνονται "για να καθυστερούμε τη γήρανση".


«Είσαστε η ελπίδα μας. Ελπίζουμε μαζί να βρούμε ένα φως στο τούνελ» είπε ο κ. Σαμαράς.


Μάλιστα καλωσόρισε τον κ. Κλίντον «ως έναν αποδεδειγμένο φίλο» .


Ο κ. Κλίντον, φανερά ευδιάθετος, επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι μία πλούσια χώρα με πλούσια κληρονομιά και πλούσιους ανθρώπους ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τον Πρωθυπουργό για την κυβέρνηση συνεργασίας.


Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε τέτοιες κρίσιμες ώρες πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι.


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε με νόημα: «Δεν έχουμε τις απαντήσεις. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε όμως». Και συμπλήρωσε: «Οι μεταρρυθμίσεις είναι σημαντικές. Οι Έλληνες πρέπει να βρουν το κουράγιο να πιστέψουν»


Ο κ. Κλίντον βρίσκεται στη χώρα μας για ολιγόωρη επίσκεψη καθώς θα συμμετάσχει το μεσημέρι σε συνάντηση ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών με στόχο τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα προωθεί τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.


Πριν από λίγα λεπτά πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του κ. Κλίντον, του Αντώνη Σαμαρά και του επιτελείου του.


Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης καθώς και πλήθος εκπροσώπων των ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών.


Πριν έρθει στην Αθήνα ο Κλίντον συμφώνησε να πραγματοποιήσει διάλεξη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου με θέμα την "Παγκόσμια οικονομική κρίση".


Ο επικεφαλής της οργάνωσης Hellenic Initiative και ο άνθρωπος που κατάφερε να πείσει τον Κλίντον να έρθει στη χώρα μας είναι ο Άντριου Λιβέρης, καταγόμενος από το Καστελόριζο, ο οποίος σήμερα είναι επικεφαλής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dow Chemicals. Ο ίδιος οργάνωσε και το κλειστό τραπέζι σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας προς τιμήν του Κλίντον. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους του ήταν ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας, Γιώργος Δαυίδ.


Εκτός από τον Άντριου Λιβέρη λαμβάνουν μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία ο Τζόρτζ Στάμας και ο Τζον Κάλαμος που δηλώνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν τη γενέτειρά τους... 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου