ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

G8: Σειρά έχει το internet; - Ο Sarcozy θέλει να επιβάλει κανονισμούς στο διαδίκτυο

ImageΜε τους ηγέτες των 8 μεγάλων οικονομικών δυνάμεων του κόσμου να συναντώνται στη Νορμανδία για την 37η συνάντηση των G8 μεταξύ 26 και 27 Μαίου, ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy ένα θέμα έχει κυρίαρχο στη σκέψη του: Πως να επιβάλει κανονισμούς στο διαδίκτυο «ανησυχώντας» για την εξάπλωση της ανεξέλεγκτης χρήσης του διαδικτύου για άνομους σκοπούς.
«Πρέπει να ακούσουμε τις φιλοδοξίες σας, τις ανάγκες σας» είπε ο Γάλλος πρόεδρος μιλώντας σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο internet σε μια παράλληλη συνδιάσκεψη την e-G8, για το μέλλον του διαδικτύου  «πρέπει όμως να ακούσετε τα όριά σας, τις δικές μας κόκκινες γραμμές» συμπλήρωσε.
Η επιμονή του στην οριοθέτηση του διαδικτύου με κανονισμούς έχει φέρει στη Γαλλία τον πρόεδρο της Google Inc Eric Schmidt τον Αυστραλό μεγιστάνα του Τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ  Rupert Murdoch μέχρι και τον ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg.
Πολλοί είναι αυτοί, μεταξύ τους και ο Sarkozy που λένε πως η αστραπιαία ταχύτητα στην ανάπτυξη του διαδικτύου έχει αφήσει τους νομοθέτες πίσω. Πρέπει κάτι να γίνει, λένε, για να θωρακιστεί το διαδίκτυο από κακές χρήσεις όπως η προστασία των ανηλίκων προωθώντας ταυτόχρονα τη δυναμική του για οικονομική ανάπτυξη.
Προ του κινδύνου στην συνάντηση των G8 να αποφασιστούν κανονισμοί για ιό διαδίκτυο, κανονισμοί οι οποίοι με πρόσχημα αγαθές δικαιολογίες όπως η προστασία των ανηλίκων βάλουν εμπόδια στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών ο πρόεδρος της Google INC. δήλωσε χαρακτηριστικά από το Παρίσι όπου και βρίσκεται στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης e-G8για το μέλλον του διαδικτύου:
«Είναι αλήθεια πως η αλματώδης ανάπτυξη στο internet έχει οδηγήσει σε μια «μετατόπιση» της δύναμης από τους συλλογικούς κυβερνητικούς μηχανισμούς στο άτομο, είτε πρόκειται για παράνομη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων είτε για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας είτε για οργάνωση διαδηλώσεων απέναντι σε καταπιεστικά καθεστώτα. Η γνώμη μου είναι πως οι περισσότερες κυβερνήσεις έχουν πρόβλημα με αυτή τη «μετατόπιση» της δύναμης. Έτσι αντί να διαμαρτύρονται όλοι, γιατί αυτό είναι που κάνουν, γιατί δεν προσπαθούμε να βρούμε τρόπους αν γίνεται ώστε να  διασφαλίσουμε τη διαδικασία αυτή.  Πρέπει να βαδίσετε με μικρά βήματα σε ότι αφορά την νομοθεσία σε νέες καινοτόμες τεχνολογικά βιομηχανίες...Σίγουρα χρειάζεται ενός βαθμού νομοθεσία απέναντι στις κακές χρήσεις του internet. Αλλά θα πρόσεχα πολύ στη θέση σας σε ότι αφορά την υπερβολική νομοθεσία σε αυτό» και ο Eric Schmidt συμπλήρωσε
«Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα αντιπρόσωπο σε αυτή την συνδιάσκεψη που θα ήθελε η ανάπτυξη στο internet να καθυστερήσει από κάποια κυβέρνηση η οποία θα το επιβραδύνει εξαιτίας κάποιας ηλίθιας νομοθεσίας που θα του επιβάλλει».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου