ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ F15 ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΑΝ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ IL20 ΣΤΗ ΛΕΤΟΝΙΑ

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Λετονίας αμερικανικά αεροσκάφη τα οποία είναι ανεπτυγμένα στην αεροπορική βάση του Šiauliai, στη Λιθουανία πραγματοποίησαν αναχαίτιση ρωσικού αεροσκάφους ηλεκτρονικής παρακολούθησης IL-20 Coot.
Το συμβάν έγινε σήμερα όταν το ρωσικό αεροσκάφος πλησίασε κοντά στον εναέριο χώρο της Λετονίας χωρίς όμως να το παραβιάσει. Στα αμερικανικά αεροσκάφη τα οποία ήταν σε καθήκοντα ετοιμότητας QRA απογειώθηκαν για να αναγνωρίσουν το "άγνωστο ίχνος" ενώ ρωσικά μαχητικά Su-27 απογειώθηκαν επίσης από αεροδρόμιο της περιοχής, αλλά χωρίς να εμπλακούν στο επεισόδιο.
Η παρουσία ρωσικών αεροσκαφών στην περιοχή της Βαλτικής έχει γίνει πολύ συχνή από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία με αποτέλεσμα τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ να αναχαιτίζουν ρωσικά μαχητικά και βομβαρδιστικά όπως Tu-22M3, Su-24, Su-27 και IL-20.
Στις 24 Φεβρουαρίου δύο μαχητικά F-15 τα οποία πετούσαν πάνω από την Εσθονία έλαβαν σήμα για να πραγματοποιήσουν αναχαίτιση ενός ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους ενώ στις 25 Απριλίου δύο Tu-95 αναχαιτίστηκαν από βρετανικά Typhoon και ολλανδικά F-16 ανοικτά των ολλανδικών και βρετανικών ακτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου