ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

BLHMATA KINHTIKHS ENERGEIAS APO THS HPA

Χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητική ενέργεια το νέο όπλο που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, θα μπορεί να εκτοξεύσει ένα βλήμα έως 10 κιλών σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μιλίων με ταχύτητα έως 5,400 μίλια την ώρα. Για να γίνει κατανοητό η δύναμή του θα είναι τέτοια ,δηλαδή, που θα του επιτρέπει να διαπερνά τρεις τοίχους από μπετόν ή έξι πλάκες χάλυβα πάχους μισής ίντσας.
Ηδη έχουν κατασκευαστεί δύο τέτοια συστήματα για το ναυτικό των ΗΠΑ και ήδη έχει δοκιμαστεί στην ξηρά. Το 2016 θα τοποθετηθεί στο σκάφος USNS Millinocket για να δοκιμαστεί και στη θάλασσα.
Το συγκεκριμένο όπλο, δηλαδή χρησιμοποιεί την ταχύτητα και όχι τα εκρηκτικά για να καταστρέψει τον στόχο και πάνω του αναγράφεται το σύνθημα «Εγώ είμαι η ταχύτητα και θα σε εξαλείψω».
Επίσης, αποδεικνύεται και εξαιρετικά οικονομικό, καθώς τα πολεμικά πλοία μπορούν να μεταφέρουν μόνο δεκάδες συμβατικές πυραύλους, οι οποίοι κοστίζουν κατά μέσο όρο 600.000 λίρες το καθένα, αλλά εκατοντάδες από τα βλήματα του νέου υπερόπλου που κοστίζουν μόνο 15.000 λίρες το χρόνο.
Στην ουσία θα πρόκειται πλεον για κομμάτια ύλης με μεγάλη κινητική ενέργεια.




Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου