ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Οι Κρητικοί έκαψαν τον Ιούδα... Μέρκελ!









 ΩΡΑΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ, ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΗΤΕΣ. ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΑΙ, ΟΜΩΣ, ΟΤΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.Ο ΧΙΤΛΕΡ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΛΛΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ, Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ. ΝΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΤΕΙ. ΕΣΕΙΣ ΚΡΗΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΕΘΝΟΣ ΦΥΛΗ.ΕΘΝΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ.ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.ΧΑΙΡΕ ΝΙΚΗ!!!




Το κάψιμο του Ιούδα είναι από τα λίγα έθιμα που διατηρείται από την περίοδο της Τουρκοκρατίας μέχρι σήμερα στην Κρήτη.
Ξεχωριστό ήταν φέτος το έθιμο στο Καβούσι Λασιθίου, καθώς ο Ιούδας πήρε τη μορφή της Μέρκελ και κάηκε στην πυρά, αναφέρει τo cretalive.gr
Οι κάτοικοι που κάθε χρόνο συγκεντρώνονται και αναβιώνουν το έθιμο, αποφάσισαν φέτος να βγάλουν το άχτι τους και να ρίξουν στην πυρά τη γερμανίδα Καγκελάριο και μαζί της τα μνημόνια και την οικονομική κρίση.
Σε πολλές περιοχές της Κρήτης το Μεγάλο Σάββατο, το ομοίωμα του Ιούδα τοποθετείται πάνω στη ρεματιά με τα ξύλα, για το φόβο των Ιουδαίων, δηλαδή των γειτονικών χωριών που επιδιώκουν να κλάψουν τον Ιούδα. Το βράδυ της Ανάστασης, με το Χριστός Ανέστη, τα κοπέλια βάζουν φωτιά στον Ιούδα, ο οποίος καίγεται με τα απαραίτητα μπαλοταρίσματα και ενώ ακόμα και εχθροί εκείνη την ημέρα δίνουν το φιλί της Αγάπης στο προαύλιο της εκκλησίας.
Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και πλήθος κόσμου έδωσε το "παρών" στην εκδήλωση με ευχή όλων να ξεπεραστεί η κρίση και να έλθει και η οικονομική Ανάσταση για τους Ελληνες
.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου