ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Συγκινητική πρωτοβουλία βοήθειας ενός Έλληνα ομογενή στη Γερμανία (pics)

Συγκινητική πρωτοβουλία βοήθειας ενός Έλληνα ομογενή στη Γερμανία (pics)Την εκστρατεία «Η Βόρεια Γερμανία βοηθά την Ελλάδα» έχει ξεκινήσει από τη Φρανκφούρτη ο Νίκος Χατζηπαναγιωτίδης.
Με τη συνεργασία των Γιατρών του Κόσμου ο Έλληνας ομογενής καταβάλλει τη δική του προσπάθεια να βοηθήσει όσο μπορεί τη χώρα μας, στέλνοντας τα δικά του πακέτα βοήθειας: Όχι χρήματα, αλλά τρόφιμα και απαραίτητα είδη όπως ρουχισμός, χαρτί υγείας, οδοντόκρεμες και σαπούνια.
Ο 33χρονος Νίκος, ιδιοκτήτης εστιατορίου, έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Zeit προωθώντας το έργο του, το οποίο φιλοξενήθηκε και στον τοπικό Τύπο, και αναφέρθηκε στο φορτηγό γεμάτο τρόφιμα που ξεκίνησε το ταξίδι του από Φρανκφούρτη για την Ελλάδα.
Στον αγώνα του συμμετέχουν όχι μόνο οι ομογενείς αλλά και πολλοί Γερμανοί. «Η κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται χειρότερη μέρα με τη μέρα», αναφέρει ο κος Χατζηπαναγιωτίδης στην Zeit. Όπως σχολιάζει, αν και οι Γερμανοί βλέπουν τις άσχημες εικόνες από την Ελλάδα (όπως το κάψιμο της γερμανικής σημαίας), εκείνος τους εξηγεί την δύσκολη κατάσταση και προσφέρουν τη βοήθειά τους.
Το φορτηγό φτάνει στη χώρα μας την Τετάρτη, ενώ ο Νίκος Χατζηπαναγιώτης ήρθε σήμερα αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον συνάδερφό του, Heiner Wilcken, για να προετοιμάσουν τη διανομή του πρώτου πακέτου ανθρωπιστικής βοήθειας.
Όπως αναφέρει και το σλόγκαν τους στην ιστοσελίδα «Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις» και όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται χωρίς πολιτικό υπόβαθρο.
Η ιστοσελίδα καλεί όποιον θέλει να βοηθήσει, να προσφέρει παιδικές τροφές, κονσέρβες, αλεύρι, ζυμαρικά, ρύζι κλπ, δημοσιεύοντας τις επιστολές για έκκληση βοήθειας από τους Γιατρούς του Κόσμου προς εκείνους.
Κίνητρά τους είναι η αποστολή βοήθειας προς όσους Έλληνες το έχουν ανάγκη αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
zeit_online_pricv_4f
7i6r_5ru5r6
uj5e6u_e_56u
Griechenland-Pakete
Griechenland-Hilfe12
Foto3
Foto2
Foto1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου