ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Deutsche Welle: Αλληλεγγύη προς τους Έλληνες εργαζόμενους

Με πρωτοβουλία της ομάδας «Real Democracy Now» του Βερολίνου, Έλληνες συνδικαλιστές περιοδεύουν σε Βερολίνο, Λίμπεκ, Ανόβερο και Αμβούργο, ενημερώνοντας τους Γερμανούς για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.
«Η κρίση δεν είναι ελληνική, τα μέτρα που εφαρμόζονται σήμερα στην Ελλάδα θα αποτελέσουν πρότυπο για την ΕΕ», ήταν το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν οι συνδικαλιστές.

Τις εκδηλώσεις αυτές στηρίζουν τα συνδικάτα μετάλλου (IG Metall), δημοσίων υπαλλήλων (Ver.di) και το ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ που πρόσκειται στο κόμμα της Αριστεράς.
Ανάμεσα στους τρεις συνδικαλιστές από την Ελλάδα βρέθηκε και η δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας» Κωνσταντίνα Δασκαλοπούλου, η οποία με αφορμή τη δήλωση ενός στελέχους της IG Metal για συνεχή παραπληροφόρηση από λαϊκίστικες εφημερίδες, σχολίασε:
«Πολύ θα ήθελα να έρθουν στις εκδηλώσεις μας οι αναγνώστες της εφημερίδας Bild. Φοβάμαι όμως ότι δεν θα μας κάνουν τη χάρη».
«Στο εργοστάσιο που δουλεύω, οι συνάδελφοι έχουν πολύ κακή άποψη για τους Έλληνες. Και δεδομένου ότι δεν πρέπει να αναμένονται πολλά και από το «σοβαρό» τύπο, θα πρέπει να δημιουργηθεί από τα συνδικάτα ένα είδος «αντι-δημοσιότητας»: Έντυπα, ιδίως ηλεκτρονικά, που θα μεταφέρουν στους εργαζόμενους για αυθεντική εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας», ανέφερε το στέλεχος της IG Metal.
Μιλώντας στην εκδήλωση και ο απεργός της Ελληνικής Χαλυβουργίας Παναγιώτης Κατσαρός εξέφρασε τις προσδοκίες του από αυτές τις εκδηλώσεις στην Γερμανία: «Αυτό που περιμένουμε εμείς είναι να καταλάβει ο Γερμανός πολίτης ότι δεν είμαστε ο λαός που περιμένει να φάει τα χρήματα και τα μεροκάματά του και ότι είναι οι κυβερνήσεις μας που έχουν δημιουργήσει αυτό το μπάχαλο. Το μόνο που ζητάμε είναι να μας στηρίξει και να πιέσει την κυβέρνηση του για να βρεθεί μια λύση».
Η απογείωση της συζήτησης ήταν η πρόταση του Απόστολου Καψάλη, επιστημονικού συνεργάτη της ΓΣΕΕ, «να πάρουμε το στυλό» από τα χέρια των αγορών και των σημερινών κυβερνήσεων «για να γράψουμε εμείς με αυτόν τον επίλογο της κρίσης».
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου