ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΗΓΗ DEFENCE NET

Η Κίνα και η Ρωσία θα πραγματοποιήσουν κοινά ναυτικά γυμνάσια και γυμνάσια αντιαεροπορικής άμυνας στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε σήμερα η Κίνα.
Τα γυμνάσια, που θα πραγματοποιηθούν από τις 20 έως τις 28 Αυγούστου, θα διεξαχθούν στον Κόλπο του Μεγάλου Πέτρου, ανοικτά του στρατηγικής σημασίας λιμένα του Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, και στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Γιανγκ Κουζούν.
Τα γυμνάσια θα περιλαμβάνουν ασκήσεις κατά υποβρυχίων και πλοίων. Θα λάβουν μέρος κινεζικά μαχητικά, αντιτορπιλικά, φρεγάτες και πλοία ανεφοδιασμού, δήλωσε ο Γιανγκ.
Η ρωσική πλευρά σχεδιάζει να στείλει πλοία, υποβρύχια και αεροσκάφη με σταθερές πτέρυγες, πρόσθεσε. Και οι δύο πλευρές θα στείλουν ελικόπτερα και πεζοναύτες, είπε ο Γιανγκ.
Τα γυμνάσια είναι πιθανόν να προκαλέσουν ιδιαίτερη ανησυχία στην Ιαπωνία, η οποία έχει εμπλακεί σε μία διαμάχη με την Κίνα για μία συστάδα ακατοίκητων νησιών στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.
Την ίδια στιγμή, το κινεζικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «στρατιωτικοποιούν» τη Νότια Σινική Θάλασσα πραγματοποιώντας περιπολίες και κοινά στρατιωτικά γυμνάσια εκεί.
Η Κίνα έχει επανειλημμένα καλέσει την Ουάσινγκτον να μην πάρει θέση στην κλιμακούμενη ναυτική αντιπαράθεση στην περιοχή, όπου ο ασιατικός γίγαντας αύξησε πέρυσι τη δημιουργία τεχνητών νησιών, προκαλώντας ανησυχίες στους γείτονες και επικρίσεις των ΗΠΑ.
Η Ουάσινγκτον απαίτησε από την Κίνα να σταματήσει τις εδαφικές διεκδικήσεις και τη στρατιωτικοποίηση της διαφιλονικούμενης περιοχής και να επιδιώξει μία ειρηνική λύση βάσει του διεθνούς δικαίου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναφέρουν την «κινεζική απειλή» και επιχειρούν να σπείρουν διαφωνίες ανάμεσα στην Κίνα και σε άλλες διεκδικούσες χώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Γιανγκ Γιουζούν.
«Η Κίνα ανησυχεί πολύ για την προώθηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες της στρατιωτικοποίησης της περιοχής της Νότιας Σινικής Θάλασσας», δήλωσε. «Αυτό που κάνουν δεν μπορεί παρά να κάνει τους ανθρώπους να αναρωτιούνται κατά πόσον επιθυμούν κάτι διαφορετικό από το χάος».
Εδώ και πολύ καιρό, οι Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν συχνή και εκτεταμένη επιτήρηση της Κίνας, στέλνοντας πλοία και αεροπλάνα στην περιοχή, πρόσθεσε.
«Πρόσφατα αύξησαν κι άλλο τις στρατιωτικές συμμαχίες και την στρατιωτική τους παρουσία, πραγματοποιώντας συχνά κοινά γυμνάσια».
Αλλά αν ορισμένοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ θέλουν να στείλουν πολιτικές πτήσεις πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα για να «απολαύσουν την ομορφιά της», η Κίνα δεν έχει πρόβλημα, δήλωσε.
Τα γυμνάσια της Κίνας εκεί εντάσσονται στις συνήθεις στρατιωτικές ασκήσεις της και δεν έχουν στόχο ένα τρίτο μέρος, τόνισε ο Γιανγκ.
Σήμερα, ο επικεφαλής του στρατού των Φιλιππίνων, στρατηγός Χερνάντο Ιριμπέρι, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Μανίλα ότι διερευνά πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Κίνα διεκδίκησε άλλους τρεις υφάλους στη Νότια Σινική Θάλασσα και προέβη επίσης σε κινήσεις στο σύμπλεγμα Σκάρμπορο.
Το Πεκίνο διεκδικεί το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Σινικής Θάλασσας, αλλά η Μαλαισία, οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και άλλες χώρες έχουν επικαλυπτόμενες αξιώσεις στην περιοχή.
ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου