ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΙΡΑΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ Δύο Έλληνες «φωτογραφίζουν» ως συνδέσμους Ιράν- Χαμάς οι Iσραηλινοί


Δύο Έλληνες  οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στο Σουδάν φαίνεται πως βρίσκονται αναμεμειγμένοι στο δίκτυο παράνομης μεταφοράς όπλων από το Ιράν μέσω Σουδάν και Σινά στη λωρίδα της Γάζας.
Αυτό αναφέρουν ισραηλινές πηγές λέγοντας πως οι δύο Έλληνες διατηρούν ουσιαστικό ρόλο στο δίκτυο μεταξύ Ιράν και Χαμάς προσφέροντας «υπηρεσίες κάλυψης» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στα φορτία των όπλων (κυρίως πύραυλοι και ρουκέτες) που έρχονται δια θαλάσσης στο Σουδάν, εκφορτώνονται στο λιμάνι port Soudan, και στη συνέχεια μέσω Αιγύπτου και Σινά διοχετεύονται μέσω υπόγειων σηράγγων στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι ισραηλινές υπηρεσίες εκτός της έρευνας του ρόλου που παίζουν οι δύο Έλληνες βρίσκονται σε πλήρη συναγερμό και για ακόμη ένα λόγο. Ιρανικά πολεμικά σκάφη πλησιάζουν από την Ερυθρά θάλασσα το Σουδάν όπου και θα ελλιμενιστούν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα δημιουργώντας ισχυρές υποψίες ότι το ένα από αυτά ενδέχεται να μεταφέρει πολεμικό υλικό, με τελικό αποδέκτη τη Γάζα.
«Τα ιρανικά σκάφη θα επισκεφθούν το λιμάνι του Port Soudan στις 30 Νοεμβρίου και πρόκειται να παραμείνουν στο λιμένα για τρεις ημέρες στο πλαίσιο της ναυτικής στρατιωτικής συνεργασίας» ανακοινώθηκε από τον Sawarmi Khaled Saad εκπρόσωπο του σουδανικού Στρατού στο ειδησεογραφικό πρακτορείο SUNA.
Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε πως ακόμη ένα πολεμικό σκάφος του πακιστανικού Ναυτικού πρόκειται να ελλιμενισθεί στο Port Soudan  την Πέμπτη και για δύο ημέρες., ενώ διευκρίνισε πως τα τρία συνολικά πλοία θα λάβουν καύσιμα και λοιπό υλικό υποστήριξης.
Ο Saad σχολιάζοντας την προηγούμενη επίσκεψη δύο ιρανικών πλοίων στις 30 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες μετά την αεροπορική επιδρομή της 23ης Οκτωβρίου που κατέστρεψε αποθέματα ιρανικών πυραύλων Fajr-5 που προορίζονταν για τη Χαμάς, δήλωσε πως εκείνη η επίσκεψη «υποστήριξε τις ισχυρές πολιτικές, διπλωματικές και σχέσεις ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών».
Είναι η πρώτη φορά μετά την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα που το ιρανικό Ναυτικό στέλνει πλοία στο Σουδάν και αναμφίβολα η κίνηση αυτή αναμένεται να δημιουργήσει νέα ένταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.
Ο ιρανικός Στολίσκος αποτελείται από την Κορβέτα Admiral Naghdi η οποία μεταφέρει και τμήμα ιρανικών ειδικών δυνάμεων και από το πλοίο υποστήριξης Kharg.
Υπενθυμίζεται πως στις 18 Νοεμβρίου το ισραηλινό Ναυτικό είχε εντοπίσει ιρανικό εμπορικό σκάφος το οποίο είχε αναχωρήσει από το ιρανικό λιμάνι του Bandar Abbas  και προορισμό τον ανεφοδιασμό των μαχητών της Hamas με φορτίο 220 ρουκέτες μικρής εμβέλειας και 50 πυραύλους Fajar-5.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου