ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η Κρήτη έχει περισσότερο φυσικό αέριο και πετρέλαιο από Κύπρο και Ισραήλ μαζί!


Την ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, διαβεβαίωσε μέσω της ομιλίας του ο ομότιμος καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο και διοργανώθηκε από το Πολυτεχνείο.
Ειδικότερα, ο καθηγητής ανέφερε : "Νότια της Κρήτης υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αεριού το οποίο μεταφράζεται σε ισοδύναμο πετρελαίου γύρω στα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο".
Το κόστος αξιοποίησης των κοιτασμάτων αυτών κατά τον Αντώνη Φώσκολο είναι φθηνότερο από αυτό του Πρίνου, καθώς τα αποθέματα είναι πολύ μεγάλα, ενώ, όπως επιπλέον τόνισε, «από τα αποθέματα αυτά θα μπορούσε η Ελλάδα να καλύψει ακόμα και το έλλειμμα της και μέσα σε 12 χρόνια η χώρα μας θα μπορούσε μέσω της αξιοποίησης τους να ξεπληρώσει το χρέος της».
Ο καθηγητής συμπλήρωσε: "Υπάρχει ένα κομμάτι που είναι νοτιοδυτικά της Γαύδου το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι έχει, μπορεί να είναι και τεράστιο, υπάρχει ένα κομμάτι, το οποίο είμαι πολύ πιο σίγουρος και είναι κάτω από τον Πλακιά 80 χιλιόμετρα από τον Πλακιά και υπάρχει και το κομμάτι του «Ηρόδοτου» το οποίο και αυτό ξέρουμε περίπου πόσο είναι. Πρέπει να πω, ότι η έκταση προς έρευνα είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ. Το κομμάτι που έχουμε εμείς είναι 2 φορές μεγαλύτερο και έχουμε ίσως και παραπάνω αποθέματα από το άθροισμα Ισραήλ και της Κύπρου"
ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ prionokordela.gr

Είπαν ηλίθιο στο BBC τον εκπρόσωπο του Ολι Ρεν - video






Δεν πίστευαν στ' αυτιά τους οι καλεσμένοι αλλά και οι τηλεθεατές εκπομπής του BBC όταν άκουσαν έναν από τους καλεσμένους να αποκαλεί τον εκπρόσωπο του Επιτρόπου για την Οικονομία Όλι Ρεν, Αμαντέους Αλταφάζ, ηλίθιο.
Ο Αλταφάζ, καλεσμένος της εκπομπής Newsnight άκουγε από τις Βρυξέλλες και μάλιστα, εκτός από τον καλεσμένο, ηλίθιο τον αποκάλεσε και ο παρουσιαστής της εκπομπής.
Ο παρουσιαστής τον ρώτησε αν θα ήθελε να ζητήσει συγγνώμη για το έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη σε αυτή την κρίση. Τότε ήταν που ο δημοσιογράφος και σχολιαστής Πίτερ Όμπορν, είπε: "είναι εξαιρετικά τρομερό να ακούμε αυτόν τον ηλίθιο στις Βρυξέλλες".
Πάγωσαν όλοι στο άκουσμα αλλά ο παρουσιαστής της εκπομπής Τζέρεμι Πάξμαν το έκανε ακόμα χειρότερο.
"Κύριε ηλίθιε στις Βρυξέλλες, θέλετε να απαντήσετε;" ειπε απευθυνόμενος στον Αλταφαζ.
Η λέξη ηλίθιος ξανακούστηκε πριν προλάβει να απαντήσει. Τότε ήταν που ο Αλταφάζ πήγε να εγκαταλείψει το στούντιο, αλλά με την παρέμβαση του παρουσιαστή τα πνεύματα ηρέμησαν. Πάντως το BBC χαρακτήρισε όλο το γεγονός ως μια εντονη συζήτηση και ζήτησε συγγνώμη από τον εκπρόσωπο του Ολι Ρεν.






ΠΗΓΗ:

Εισβολή αποστράτων στο ΥΠΕΘΑ - Έστειλαν Στρατό εναντίον τους! (upd4)



Εισβολή εκατοντάδων απόστρατων σημειώθηκε πριν λίγο στο 
υπουργείο Εθνικής Άμυνας
 από την κεντρική πύλη της Μεσογείων! Προσπάθησαν να τους 
εμποδίσει η ασφάλεια,
 δεν τα κατάφεραν έσπασαν τζάμια στο φυλάκιο της εισόδου και
 με εντολή της πολιτικής
 ηγεσίας έγινε δεύτερη γραμμή άμυνας από ... στρατιώτες στο
 εσωτερικό του περιβόλου.
Οι απόστρατοι που έχουν φτάσει στα έσχατα όρια της ανέχειας 
δείχνουν αποφασισμένοι
 για όλα. Η αστυνομία έχει 
ήδη κληθεί, αλλά είναι αργά
. Το συγκεντρωμένο πλήθος φωνάζει:
 "ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΑΡΧΗΓΟΙ"! Θα βγούν;


------------------------------------------------------------------------------------------


(Ανανέωση 15.05): Οι απόστρατοι κατάφεραν να απωθήσουν
 το στρατιωτικό τμήμα που
 έστειλαν εναντίον τους και έφτασαν στην είσοδο των
 Επιτελείων ΓΕΣ και ΓΕΝ. Ο Α/ΓΕΣ,
 Φ.Φράγκος έχει κατεβεί από το γραφείο του για να τους
 ηρεμήσει, αλλά αυτοί θέλουν τον υπουργό.





Στη φωτογραφία που δημοσίευσε το yened.blogspot.com
 βλέπουμε κατεστραμένες τζαμαρίες
 στην είσοδο του υπουργείου από την είσοδο των αποστράτων.


-------------------------------------------------------------------------------------


Με δήλωσή του από την Βουλή όπου βρίσκεται ο 
υπουργός Άμυνας αντί να αντιμετωπίσει
με κατανόηση το θέμα (ας πούμε με όσο κατανόηση
 αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους τουρκικούς
 τραμπουκισμούς στο Αιγαίο και την Κύπρο), "έριξε"
 "λάδι στη φωτιά": "Τέτοιοι τραμπουκισμοί
 δεν θα περάσουν. Δεν ειναι κράτος μάσα στο κράτος δεν
 έχουν ιδιαιτερα προνόμια αν δεν
 αποχωρήσουν θα δώσω εντολη να βγουν με την βία" είπε
 στην Ολομέλεια της Βουλής ο
 ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης.
Οι απόστρατοι όμωε δεν φεύγουν και εναντίον τους
 κατευθύνεται ειδική μονάδα της
 Στρατονομίας, ενώ η στρατιωτική μονάδα εφέδρων
 που είχε σταλεί εναντίον τους, αποσύρθηκε
Για "αμόκ" του υπουργού μίλησε ο κοινοβουλευτικός
 εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης,
 οποίος αφού δήλωσε ότι η ΝΔ καταδικάζει κάθε είδους
 τραμπουκισμούς, κατηγόρησε την κυβέρνηση
 για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και –όπως είπε-
 ο λαός σε λίγο θα οδηγήσει εκείνη σε
αποστρατεία.


Τα γεγονότα καταδίκασε και το ΚΚΕ δια του Σπύρου
 Χαλβατζή ο οποίος τόνισε ότι δεν χρειάζονται
 «κορώνες» και κάλεσε την κυβέρνηση να κουβεντιάσει
 με τους διαμαρτυρόμενους αξιωματικούς
γιατί «τα πολιτικά προβλήματα αντιμετωπίζονται 
πολιτικά και όχι με άλλου είδους λύσεις» σημείωσε.
Κατά (!) των αποστράτων τάχθηκε και ο ΛΑΟΣ
 με τον Αστέριο Ροντούλη να συνιστά στον Υπουργό
 Άμυνας όμως, ότι δε χρειάζεται βία. Από την 
πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε- αφού είπε
 ότι δεν γνωρίζει το γεγονός- ότι σήμερα η
 δημοκρατία δεν απειλείται από απόστρατους αξιωματικούς
 αλλά από μία ιδιότυπη πραξικοπηματική
 πολιτική οικονομικής επιβολής.
Τελικά η παρέμβαση του Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκου
 φαίνεται ότι είχε "πυροσβεστικά" αποτελέσματα.
 Στην αρή τον αποδοκίμασαν οι απόστρατοι,
 αλλά μετά κατάφερε να τους ηρεμήσει και εν τέλει
τους οδήγησε εκτός υπουργείου.


Πάντως, πονούσε η ψυχή του Έλληνα, βλέποντας
 γέροντες πρώην αξιωματικούς των Ε.Δ.,
70 και 80 ετών να κλαίνε επειδή 
δεν έχουν να φάνε και να πληρώσουν νοίκια 
και λογαριαμούς ΔΕΗ...




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr








Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ευγνώμονες οι Κινέζοι


Την επιθυμία του κινεζικού κράτους να τιμήσει την Κρήτη, για τη μεγάλη βοήθεια που πρόσφερε η Μεγαλόνησος κατά την επιχείρηση μεταφοράς των Κινέζων πολιτών από τη φλεγόμενη Λιβύη, μετέφερε σήμερα αντιπροσωπεία που κατέφθασε στο νησί.

Ο τέταρτος στην ιεραρχία, εξοχότατος Jia Qinglin, θα διοργανώσει μάλιστα εκδήλωση για να τιμήσει την Κρήτη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου σε γνωστό ξενοδοχείο, ενώ επιθυμία του Κινέζου αξιωματούχου είναι να περιηγηθεί στα μνημεία και τα αξιοθέατα του νησιού.

Πηγή: Cretalive

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αύλο νόμισμα "κόβουν" στην Κομοτηνή!


Της Μπέττυς Κυριακίδου
Kiriakidoub@makthes.gr


Την ενίσχυση του εισοδήματος καταναλωτών και επιχειρήσεων, την τόνωση της τοπικής αγοράς, την ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής εν γένει φιλοδοξεί να πετύχει η ομάδα των αγανακτισμένων Κομοτηνής, μέσω της θεσμοθέτησης της Εναλλακτικής Μονάδας Ροδόπης (ΕΜΡΟ), ως απάντησης στην οικονομική κρίση.
Πρόκειται για άυλο νόμισμα, ένα μέσο συναλλαγής που θα λειτουργήσει εντός ενός γεωγραφικά καθορισμένου δικτύου φυσικών και νομικών προσώπων, αλλά και επιχειρήσεων, διατηρώντας μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων-λογαριασμών.
Όπως αναφέρει στη “Μ” η Μαρία Βασιλάκη, μέλος της ομάδας εργασίας που έχει αναλάβει να υλοποιήσει την ιδέα, η εφαρμογή του ΕΜΡΟ θα ξεκινήσει από τον νομό Ροδόπης, στον οποίο ωστόσο μένουν πολλοί φοιτητές, που θα μπορούσαν να μεταφέρουν την ιδέα και στις περιοχές καταγωγής τους. “Γνωρίζουμε ότι η σκέψη για τη δημιουργία εναλλακτικού νομίσματος υπάρχει και σε άλλους νομούς, με τους οποίους θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε”, σημειώνει η κ. Βασιλάκη, προσθέτοντας ότι όσο βαθαίνει η κρίση τόσο μεγαλώνει η ανάγκη για δράση και τέτοιες πρωτοβουλίες αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.
Αναφέρει χαρακτηριστικά το παράδειγμα του νομού Μαγνησίας, που προ μηνών μια ομάδα 20 πολιτών ξεκίνησε μια παρόμοια πρωτοβουλία, το Τοπικό Εναλλακτικό Νόμισμα (ΤΕΝ), με το οποίο σήμερα συναλλάσσονται περισσότερα από 500 άτομα, ανάμεσά τους ξενοδόχοι, γιατροί και δικηγόροι. Παράλληλα, άυλο νόμισμα είναι και ο Οβολός, που ξεκίνησε από την Πάτρα, αλλά έχει πανελλήνια εμβέλεια.
Ανάλογες δράσεις έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία στο εξωτερικό. Ήδη στη Γερμανία υφίστανται περί τα 30 παρόμοια δίκτυα.

Παράλληλα με το ευρώ
Το ΕΜΡΟ θα λειτουργεί παράλληλα με το ευρώ, με στόχο να το υποκαταστήσει είτε εν μέρει είτε εξ ολοκλήρου. “Οι συναλλαγές θα μπορούν να πραγματοποιούνται σε ένα ποσοστό σε ευρώ και στο υπόλοιπο σε ΕΜΡΟ είτε μόνο σε ΕΜΡΟ. Για παράδειγμα, ένα κατάστημα δεν μπορεί να πληρώνεται μόνο στο εναλλακτικό νόμισμα, καθώς δεν θα μπορεί να καλύψει τις πάγιες υποχρεώσεις του. Θα μπορεί όμως, αντί να πραγματοποιεί έκπτωση στον καταναλωτή, να πληρώνεται σε ΕΜΡΟ για το 20% -για παράδειγμα- της αξίας του προϊόντος”, εξηγεί η κ. Βασιλάκη, προσθέτοντας ότι τα μέλη του δικτύου κερδίζουν ΕΜΡΟ από την παροχή υπηρεσιών και αγαθών και τις μονάδες αυτές μπορούν να τις εξαργυρώσουν σε αγορές από άλλα μέλη του δικτύου. Επίσης, μια επιχείρηση μπορεί να προσλάβει κάποιον υπάλληλο και, σε συμφωνία μαζί του, μέρος της αμοιβής του να καταβάλλεται σε μονάδες ΕΜΡΟ.
Επί της ουσίας, η όλη ιδέα αποτελεί ένα δίκτυο εναλλακτικής κοινωνικής-οικονομικής αλληλοβοήθειας, που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, ενώ παράλληλα αναμένεται να τονώσει την τοπική αγορά και να ενισχύσει το εισόδημα καταναλωτών και επιχειρήσεων. “Είναι μια θετική δράση από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης, δίνουν αξία στα τοπικά προϊόντα και αλληλοβοηθούνται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Δεν υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δεν υπάρχουν τόκοι και τοκογλυφία”, υπογραμμίζει η κ. Βασιλάκη.
Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός του εγχειρήματος βρίσκεται σε τελικό στάδιο και σε λίγες μέρες αναμένεται να παρουσιαστεί η ιδέα στα ΜΜΕ, σε εκπροσώπους του τοπικού επιμελητηρίου και του τοπικού εμπορικού συλλόγου, καθώς και στους κατοίκους του νομού.
Πάντως, ήδη το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και το ΕΜΡΟ έχει αποκτήσει 40 “οπαδούς”, οι οποίοι εκδήλωσαν επιθυμία να συμμετέχουν στο δίκτυό του.
 
http://www.makthes.gr/news/economy/80792/
ΠΗΓΗ:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ!


ΑΥΡΙΟ Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 απόγευμα. Αποκλεισμός της Βουλής των Ελλήνων.

Επείγον μήνυμα για αναδημοσίευση σε όλα τα ελληνικά blogs και sites. 
Kάνε το χρέος σου, καταλύουν  το δικαίωμα της στέγασης σε εσένα, στους γονείς σου, στα παιδιά σου.

Επείγον μήνυμα για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Είναι οριακή η στιγμή. Κάθε Έλληνας που έφτιαξε σπίτι για τα παιδιά του, κάθε γυναίκα που αγωνίζεται να ταΐσει τα παιδιά της να ζήσει με αξιοπρέπεια, καλείται να πληρώσει έναν απεχθέστατο φόρο για πολλά χρόνια. Παρακαλούμε αυτό το Σαββατοκύριακο ξοδέψτε λίγο από τον χρόνο σας να ενημερώσετε τους γνωστούς σας ότι ότι όλοι οι Έλληνες θα αποκλείσουν την Βουλή την ερχόμενη Τρίτη. Δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στους ανθρώπους που δεν έχουν internet. Χρησιμοποιήστε κάθε μέσο. FACEBOOK, TWITTER SMS. ΚΙΝΗΤΑ, ΤΗΛΕΦΩΝΑ.Στείλτε αυτό το μήνυμα σε κάθε φίλο σε κάθε φίλη σας.

Το μήνυμα για SMS και TWITTER, είναι:

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 απόγευμα. Αποκλεισμός της Βουλής των Ελλήνων.
ή
TRITI 27 SEPTEMBRIOY 2011 APOGEVMA. APOKLEISMOS TIS BOULIS TVN ELLINVN

Το μήνυμα για FACEBOOK, BLOGS, SITES, είναι:

Αποκλεισμός της Βουλής των Ελλήνων την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 απόγευμα. Η τελευταία ευκαιρία κάθε Έλληνα έχει ημερομηνία. Αποκλεισμός της Βουλής των Ελλήνων την ερχόμενη Τρίτη που θα ψηφιστεί ο φόρος για τα ακίνητα μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ. Με αυτοκίνητα, μηχανές, πεζοί, όλοι οι Έλληνες στο Σύνταγμα. Δώστε τέλος στην προδοσία. Όλη η Ελλάδα ενωμένη.


ΑΝΤΙΜΕΘΑΥΡΙΟ Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου ώρα 7 το απόγευμα, όλοι στο Σύνταγμα



Συγκέντρωση υπέρ φορολόγησης της Εκκλησίας

24/09/2011 από Po
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου ώρα 7 το απόγευμα
Αθήνα Σύνταγμα-Βουλή και Θεσσαλονίκη-Πλ. Αγίας Σοφίας


Σεπτέμβριος του έτους 2011 μ.χ.. Όλη η Ελλάδα στενάζει κάτω από το βάρος του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. Όλη; ΟΧΙ!
Οι ναοί και μονές εξαιρούνται ΚΑΙ από τον έκτακτο φόρο ακινήτων αν και έχουν μεγάλα έσοδα, οι μισθοί των ιερωμένων εξακολουθούν να πληρώνονται από τις τσέπες όλων μας, και ο εκκλησιαστικός πλούτος παραμένει άθικτος! ΩΣ ΠΟΤΕ;
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου ώρα 7 το απόγευμα, όλοι στο Σύνταγμα (στα σκαλιά της πλατείας) στη διαμαρτυρία υπέρ της ισότιμης φορολόγησης της εκκλησίας και εκποίησης πλούτου της υπέρ του λαού.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΙΣ


ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΙ ΛΕΝΕ -ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ JEFFRY (JUDAS) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ Ή ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ. ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΕ ΕΝΤΟΛΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΟΤΑΝ ΑΠΟΧΤΗΣΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.  ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ. ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ. ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΓΓΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΔΝΤ, ΤΡΟΪΚΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΦΥΛΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΖΩΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΕΛΛΑΣ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΑΞΙΕΣ, ΑΡΕΤΕΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΕΘΝΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΗΡΩΕΣ, ΠΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΥΘΕΙ Ο ΦΟΙΝΙΞ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΡΒΟΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΥΠΗΡΧΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ. ΟΛΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΈΒΑΛΑΝ ΣΕ ΈΝΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ: ΑΓΓΛΟΥΣ, ΓΑΛΛΟΥΣ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΕΚΡΥΜΜΕΝΗΣ ΦΥΛΗΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΛΟΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΣΑΣ ΖΩΗ ΑΝΑΔΥΘΕΙΤΕ ΝΕΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΗΣΗ ΟΧΙ ΣΑΝ ΜΑΖΑ ΚΑΙ ΟΧΛΟΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΑΛΑΓΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΝΥΚΤΟΣ, ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΝΕΜΕΣΕΩΣ, ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΤΕ ΣΤΟ ΠΥΡ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΕΘΝΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
ΤΕΛΟΣ ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ 
ΝΕΜΕΣΙΣ


     



Πολιορκία του ΥΕΘΑ από τις Ενώσεις Αποστράτων


Πολιορκία του ΥΕΘΑ από τις Ενώσεις Αποστράτων
Η κυβέρνηση κατόρθωσε να ενώσει όλες τις Ενώσεις Αποστράτων σε -σχεδόν- κοινό Μέτωπο! Τη Παρασκευή, στις 13.00,όλες οι Ενώσεις καλούν τα μέλη τους για μεγάλη συγκέντρωση έξω από το ΥΕΘΑ. Οι μόνοι που δεν θα συμμετάσχουν -προς το παρόν- είναι οι αεροπόροι οι οποίοι προσανατολίζονται σε άλλες κινητοποιήσεις
Η απόφαση των Ενώσεων:
Στην Αθήνα σήμερα την 26-9-2011, οι φορείς Ε.Α.Α.Σ. Ε.Α.Α.Ν., Α.Κι.Σ, ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., Κ.ΕΘ.Α., ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΣΑ/ΣΜΥΝ, συναποφασίσαμε τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 30-9-2011 και ώρα 13:00, έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε προβάλλοντας τη δύναμη και την ενότητά μας:
 Να αποδείξουμε ότι είμαστε και εμείς παρόντες στον αγώνα του ελληνικού Λαού, που πλέον διεκδικεί το δικαίωμα της επιβίωσης και της αξιοπρέπειάς του.
 Να απαιτήσουμε σεβασμό, δηλώνοντας ότι είμαστε μη προνομιούχοι κοινωνικοί εταίροι και όχι κοινωνικοί επαίτες.
 Να συνεγείρουμε το ενδιαφέρον των εν ενεργεία συναδέλφων μας και κυρίως της ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΝ Ε.Δ.
 Να βροντοφωνάξουμε:
o ΟΧΙ στην διακύβευση της Εθνικής μας Κυριαρχίας.
o ΟΧΙ στο ραγιαδισμό και στο ξεπούλημα της πατρίδας μας.
o ΟΧΙ στη διάλυση του κοινωνικού ιστού που επιχειρείται.
o ΟΧΙ στη συγκάλυψη και την ατιμωρησία αυτών που λεηλάτησαν τη χώρα.
o ΟΧΙ στο γκρέμισμα των ονείρων μας και στην υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας.
o ΟΧΙ στο σκλαβοπάζαρο που μας οδηγούν.
o ΟΧΙ στον ηλικιακό ρατσισμό, στην απαξίωση, οικονομική εξαθλίωση, κοινωνική απομόνωση και εξόντωση των φερόντων το ελληνικό εθνόσημο, που στοχευμένα και άδικα βαλλόμαστε, αφού κατά τεκμήριο αποστρατευόμαστε σε ηλικία μικρότερη των 55 ετών.
o ΟΧΙ στον αποκλεισμό μας από το συνταγματικό δικαίωμα για εργασία.
o ΟΧΙ στην υφαρπαγή των περιουσιών των Μετοχικών μας Ταμείων και στη διάλυσή τους.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
 Όλους τους στρατιωτικούς και τους συναδέλφους των Σωμάτων Ασφαλείας, από όλη την Ελλάδα, με τις οικογένειές τους, ανεξάρτητα από το εάν ο φορέας τους έχει δηλώσει επιθυμία συμμετοχής.
 Όλους τους λοιπούς φορείς των Αποστράτων ΕΔ
 Τις συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις μελών των Σωμάτων Ασφαλείας.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
 Ότι η εκδήλωση θα κινηθεί στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων και δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία έμμεση ή άμεση πολιτική η κομματική εκμετάλλευση ή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μας.
 Ότι δεν θα κλείσουμε δρόμους και δεν θα εμποδίσουμε κανέναν Έλληνα πολίτη στην καθημερινότητα του.
Μέχρι της παραμονής της ημερομηνίας της συγκέντρωσης, η Συντονιστική Επιτροπή είναι ανοιχτή στη συμμετοχή και όποιου άλλου φορέα αποφασίσει να συμπαραταχθεί.
Την παραμονή της συγκέντρωσης θα ορισθεί:
 3μελής ή 5μελής αντιπροσωπεία, η οποία θα παραδώσει ψήφισμα στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη (εφόσον συμμετέχουν και οι συνάδελφοι των Σωμάτων Ασφαλείας).
 Ένας εκπρόσωπος Τύπου, ο οποίος θα αναγνώσει το ψήφισμα στους συγκεντρωθέντες και θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις δημοσιογράφων, ώστε να αποφευχθούν:
o Παρά τη δικαιολογημένη οργή, μεμονωμένες μη ψύχραιμες δηλώσεις.
o Τυχόν διασπαστικές και αποπροσανατολιστικές παρεμβάσεις από τρίτους.
Τέλος, καλούμε όσους αποφασίσουν να παρευρεθούν, να φέρουν ο καθένας μία ελληνική σημαία, ως σύμβολο ενότητας και αγώνα, για να πλημμυρίσουμε τα πεζοδρόμια και τους ελεύθερους χώρους, γύρω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Στα πλαίσια της οργάνωσης της ως άνω κινητοποίησης, την Τρίτη 27-9-2011 και ώρα 19:00, συγκαλείται σύσκεψη των παρακάτω εκπροσώπων φορέων, καθώς και εκπροσώπων οποιοιδήποτε φορέα εκπροσώπησης «φερόντων εθνόσημο», που αποφασίσει να συμπαραταχθεί, στη Λέσχη Αξιωματικών Στρατού Παπάγου.
«Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΝΕΙΝ»
ΠΗΓΗ: onalert.gr

Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ: Η ΔΕΗ δε δικαιούται , ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα!Δημοσίευση τίτλου

Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ: Η ΔΕΗ δε δικαιούται , ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα!


Ο ΔΣΑ ετοιμάζει έντυπα προσφυγής εναντίον της ΔΕΗ για το χαράτσι ακινήτων
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ετοιμάζεται να διανείμει έντυπα αιτήσεων τα οποία θα συμπληρώνουν όσοι επιθυμούν να προσφύγουν εναντίον της ΔΕΗ στα διοικητικά δικαστήρια, ζητώντας να μην κόβεται το ρεύμα όταν δεν πληρώνεται το χαράτσι, αλλά και να επιστραφεί το ποσόν, εάν η εισφορά κριθεί παράνομη και αντισυνταγματική, όπως δήλωσε το μέλος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός.
Παράλληλα τόνισε ότι το έντυπο δήλωσης ρητής επιφύλαξης που διακινείται στο διαδίκτυο μπορεί να λειτουργήσει μόνο συμπληρωματικά της ατομικής προσφυγής.Νομικοί κύκλοι τονίζουν πως η ΔΕΗ δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος για τη μη πληρωμή του νέου φόρου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
----------------------------------------------------------------------------------------------------------   Απόφαση “βόμβα” του ΣτΕ: Η ΔΕΗ δε δικαιούται , ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα!Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 21, 2011Ο δικηγόρος Αθηνών και νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Χασιώτης, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις λεγόμενες τότε “παρκο-εταιρίες” του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες έκαναν έλεγχο στάθμευσης των αυτοκινήτων και επέβαλαν και τα σχετικά πρόστιμα σε ιδιώτες,η ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το “τέλος ακινήτων”. Παράλληλα, ούτε οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες – πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε είσπραξη φόρων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης.Σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης, αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (όπως είναι η Δ.Ε.Η. και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος). Τόσον η είσπραξη φόρων, όσο και η επιβολή κυρώσεων λόγω της άρνησης πληρωμής φόρων, αποτελούν στοιχεία δημόσιας εξουσίας.Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η άσκηση δημόσιας εξουσίας αποτελεί την κατ΄εξοχήν έκφραση κυριαρχίας του Κράτους και ασκείται μόνο από το Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.Το παραπάνω, προστίθεται στους λόγους αντισυνταγματικότητας που ήδη έχουν επισημάνει οι νομικοί συνεργάτες του Συλλόγου μας.Παρακάτω παρατίθεται το “κρίσιμο” άρθρο 11, της υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.11. Επειδή οι μνημονευμένες διατάξεις του άρθ. 36 του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα και του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994, κατά το μέρος που προβλέπουν ευθέως ή επιτρέπουν την ανάθεση αστυνομικής φύσεως αρμοδιοτήτων (βεβαίωση της παράβασης, ακινητοποίηση οχημάτων, επιβολή προστίμων) σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου,αντίκεινται στις θεμελιώδεις διατάξεις του άρθ. 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά την έννοια των οποίων, αστυνομική εξουσία, ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας, ασκείται, διά της αστυνομικής αρχής,μόνο από το κράτος (και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που και αυτά είναι αποκεντρωμένες καθ’ύλην κρατικές υπηρεσίες) και όχι από ιδιώτες. Μειοψήφησαν οι Σύμβουλοι Φ. Κατζούρος, Αθ. Τσαμπάση, Σ. Ρίζος και Ν. Σακελλαρίου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν προσκρούει στο Σύνταγμα η ανάθεση ασκήσεως τέτοιου είδους δραστηριοτήτων, όπως αυτές που αναφέρονται από τη διάταξη του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994.Για να δείτε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης, πιέστε εδώ.Δείτε επιπρόσθετη επιχειρηματολογία για την αντισυνταγματικότητα του “τέλους ακινήτων”http://www.forologoumenos.gr/permalink

“Φώς, που δεν φυλακίζεται…ζωή, που δεν τελειώνει…»


«Γιατί χαμογελούν οι Κούροι και οι Κόρες της προκλασικής εποχής;»
Διάβασα το συγκλονιστικό απόσπασμα που ακολουθεί, στο «Ναυτίλο» του Στάθη.
Πάνε χρόνια, δεν θυμάμαι πια, αν απ’ τα «ΝΕΑ» τότε ή απ’ την «Ελευθεροτυπία» αργότερα, αναρωτιόμουν, γράφοντας για το «αρχαϊκό μειδίαμα» των αγαλμάτων: γιατί άραγε χαμογελούσαν οι κούροι και οι κόρες της προκλασσικής εποχής;
Και επίσης γιατί καμμιά μαρτυρία από τότε ούτε κάποια ερμηνεία σήμερα (είτε από τα τελετουργικά ορμώμενες είτε από τα ήθη) δεν εξήγησαν και δεν εξηγούν ένα τόσο χαρακτηριστικό φαινόμενο – το χαμόγελο τόσων αιώνων εγχάρακτο στα πρόσωπα των θεών και των ανθρώπων.
(Βεβαίως όταν διερωτάται κανείς για τέτοια πράγματα, μάλιστα δημοσίως, στη χώρα των μεταμοντερνικών χατζατζάρηδων αμέσως τρώει τη ρετσινιά του αρχαιολάγνου -ποσώς, οι χατζατζάρηδες) – αλλού είναι η ουσία: μου είχε γράψει λοιπόν τότε ένας φιλόλογος, καλή του ώρα, ένα γράμμα και μου κοινωνούσε τη δική του μυστική ανάγνωση ότι «πιθανόν να χαμογελούσαν τα αγάλματα διότι προμάντευαν και γνώριζαν ότι θα νικούσαν οι άνθρωποι στα μηδικά»…
Χρόνια τώρα στις δύσκολες ώρες ανάβω κεράκι σε αυτήν τη σκέψη (και μακαρίζω τους παίδες που αυτός ο φιλόλογος δίδαξε και διδάσκει)…
Τι  θυμήθηκα….
Όταν προετοιμαζόμουν για να δώσω εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, παρακολουθούσα «Αρχαία Ελληνικά»  στο  φροντιστήριο του «Θεάκου», στην Πλατεία Κάνιγγος. Δυστυχώς, τώρα έχει μετατραπεί σε ταχυφαγείο.
Μια μέρα ο φιλόλογος  μας υπαγόρευσε από στήθους ένα απόσπασμα από τον «Γοργία».
Ύστερα, μας ρώτησε ποιοι θέλαμε να ανέβουμε το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Βράχο. Σηκώσαμε όλοι τα χέρια, αλλά τελικά στο ραντεβού εμφανίστηκα μόνος,  καθότι η ώρα της συνάντησης ήταν στις 5 το πρωί! «Προτού ακόμα βγεί  ο ήλιος από τον Υμηττό».
Αισθάνθηκα άσχημα, αλλά όμως μου είπε, το έκανε και για τον εαυτό του! Ξεκινήσαμε ακριβώς. Δεν περίμενε ούτε λεπτό. Όποιος, αργεί σε τέτοια ραντεβού δεν θα έρθει ποτέ γιατί όπως λέει ο Ελύτης στο «Άξιον Εστί», «ο ήλιος, όπως το έχει συνήθειό του, στην ίδια πάντα ώρα χάραζε το φώς του…»
Ήταν Αύγουστος…
Όταν φτάσαμε στο Ερεχθείο,  μόλις είχε αρχίσει να φωτίζεται στην κορυφή, ο σκοτεινός όγκος του Υμηττού.
Ύστερα, οι πρώτες αχτίνες φίλησαν στο πρόσωπο τις Κόρες της Αθήνας, τις Καρυάτιδες.
Έκρηξη κάλλους, λουσμένη απ’ το μοναδικό αττικό φώς!
«Κοίτα πως χαμογελούν και λάμπουν», είπε!
«Είναι ο έρωτας  του αιωνίου ελληνικού φωτός,  με τη ζωή.. Την  Αέναη…
Φώς, που δεν φυλακίζεται…
Ζωή, που δεν τελειώνει…»
Κώστας Ροδινός

http://www.antinews.gr/2011/09/24/123926/#more-123926
ΠΗΓΗ: 

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Απίστευτο!!!Κάτι μεγάλο στον ουρανό πάνω από αυτοκινητόδρομο!

Πρώτη προσφυγή κατά κεφαλικού φόρου και τέλους επιτηδεύματος


Κύμα προσφυγών για τον κεφαλικό φόρο (έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης) και το τέλος επιτηδεύματος αναμένεται να κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ηδη χθες ο δικηγόρος Αγγελος Τσιγκρής, πρώην υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Αχαΐα, προσέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο κατά των συγκεκριμένων φοροεισπρακτικών μέτρων που επιβλήθηκαν με απόφαση του υπουργού Οικονομικών τον περασμένο Αύγουστο, ζητώντας να κηρυχθούν αντισυνταγματικά και παράνομα.
Θέμα χρόνου είναι και η υποβολή προσφυγής στο ΣτΕ από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών -θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του- που θα συνοδευθεί με αίτημα να εκδικασθεί η υπόθεση ενώπιον της Ολομέλειας με τη διαδικασία-εξπρές της «πρότυπης δίκης». Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση που θα ληφθεί θα αποτελέσει «πιλότο» για όλες τις συναφείς υποθέσεις.
Στην αίτησή του ο κ. Τσιγκρής τονίζει ότι οι φορολογούμενοι για να καταβάλουν τους αμφισβητούμενους έκτακτους φόρους, που είναι δυσανάλογοι σε σχέση με τη φοροδοτική ικανότητά τους, μπορεί να καταφύγουν σε δανεισμό και αν δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν, κινδυνεύουν με την επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης εις βάρος τους, όπως είναι η κατάσχεση της περιουσίας τους.
Ονομάζεται τέλος, είναι φόρος
Ως προς τη νομική θεμελίωση των επιχειρημάτων του, υποστηρίζει ότι το τέλος επιτηδεύματος ψευδεπίγραφα αποκαλείται έτσι και όχι φόρος, αφού δεν προβλέπεται ειδικό αντάλλαγμα από το κράτος: «Το τέλος επιτηδεύματος έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του φόρου. Πρόκειται για χρηματική, υποχρεωτική και οριστική οικονομική επιβάρυνση των φορολογουμένων, επιτηδευματιών και ελεύθερων επαγγελματιών προς το κράτος προς εκπλήρωση δημοσίου σκοπού που πραγματοποιείται με βάση προνόμια δημόσιας εξουσίας και η οποία δίνεται χωρίς ειδικό αντάλλαγμα».
Παραπέμπει μάλιστα σε νομολογία του ίδιου του ΣτΕ, που έχει δεχθεί ότι «μια οικονομική επιβάρυνση έχει το χαρακτήρα φόρου και όχι τέλους, ακόμη και αν ονομάζεται έτσι, σε περίπτωση που δεν προβλέπεται ειδικό αντάλλαγμα από το κράτος ή άλλο δημόσιο φορέα».
Σύμφωνα με την προσφυγή, η υπουργική απόφαση για «τη διαδικασία για τη βεβαίωση και είσπραξη της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα, της έκτακτης εισφοράς σε αντικειμενικές δαπάνες και του τέλους επιτηδεύματος» παραβιάζει το άρθρο 78 του Συντάγματος, που καθιερώνει τις αρχές της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών, της φορολογικής ισότητας, της νομιμότητας του φόρου, τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, ενώ είναι αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που κατοχυρώνει το δικαίωμα στην περιουσία.
Στην πραγματικότητα, με το τέλος επιτηδεύματος επιβάλλεται «κεφαλικός φόρος» στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες και μάλιστα όχι ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα, αλλά με κριτήρια μη αντικειμενικά, όπως είναι ο τόπος εγκατάστασής τους. Αυτό σημαίνει ότι δύο φορολογούμενοι που είναι εγκατεστημένοι στην Αθήνα, με εισοδήματα 20.000 και 200.000 ευρώ ο καθένας, θα φορολογηθούν με το ίδιο ποσό των 400 ευρώ. *


Επιστολή Έλληνα φορολογούμενου στο Υπουργείο Οικονομικών:


«Αρνούμαι να.πληρώσω!»

Με την παρούσα επιστολή μου, σας γνωστοποιώ
 την πρόθεση μου να μην πληρώσω την συμμετοχή μου στην κρίση που περνάει η χώρα μου.
Οι λόγοι είναι απλοί:
Εσείς οι πολιτικοί, αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί σας, είχατε την ευκαιρία, αλλά και την εντολή
 από τον ελληνικό λαό, να διαχειριστείτε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, όσο και
 των κοινοτικών κονδυλίων από το 1981 και μετά. Να τα διαχειριστείτε με τέτοιο τρόπο έτσι,
ώστε η χώρα να έχει ανάπτυξη και κοινωνικές παροχές. Στα 30 χρόνια αυτό που καταφέρατε
είναι κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος για ίδιο όφελος, παραπλάνηση του λαού για
 δήθεν κοινωνικές παροχές και διόγκωση του δημοσίου τομέα για ψηφοθηρικούς λόγους.
Καταφέρατε μία χώρα, η οποία από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν υπερήφανη και δεν υποδουλωνόταν
σε ξένους κατακτητές, εσείς με τις πράξεις σας να την ξανά-υποδουλώσετε.
Το σύνταγμα της χώρας μου μιλάει για την ισότητα των Ελλήνων. Άραγε για ποιά ισότητα μιλάμε;
Το συνάδελφο σας κύριο Μαντέλη, τον καταδικάσατε σε φυλάκιση με τριετή αναστολή. Ποινή
 που αφορούσε δωροδοκία, ψευδή φορολογική δήλωση και τέλος για ζημία, την οποία υπέστη
 το Ελληνικό Δημόσιο (δηλαδή εγώ, ο Ελληνικός λαός). Γιατί δεν του δεσμεύσατε την περιουσία του;
Στο πρόσωπο του κυρίου Μαντέλη, αναφέρομαι και σε όλα τα λαμόγια πολιτικούς και μη, που κλέψανε
 τον ιδρώτα μου.
Αναρωτιέμαι, εγώ, που δεν θα σας πληρώσω τα 500-1000 ευρώ της εφορίας, τί ποινή θα μου
 επιβάλλετε, σε σχέση πάντα με την ποινή που επιβάλατε στον κύριο Μαντέλη και στον κάθε
κύριο Μαντέλη; Πολύ θα ήθελα να με δικάσει ο δικαστής που δίκασε τον κύριο Μαντέλη και να
 μου απαγγείλει κατηγορία.
Δεν σας πληρώνω, αφού δεν φορολογείτε, δεν εισπράττετε και δεν δεσμεύετε τις
περιουσίες αυτών που φοροδιαφεύγουν. Μέχρι σήμερα τα κανάλια αναφέρονται σε
 37 δισεκατομμύρια από ανείσπρακτους φόρους, τους οποίους δεν μπορείτε και δεν
θέλετε να εισπράξετε. Προχθές ο κύριος Ρακιτζής, αναφέρθηκε σε κρατικό υπάλληλο,
η οποία υπεξαίρεσε 16 εκατομμύρια ευρώ και της επιβλήθηκε η ποινή της εξάμηνης
διακοπής από την εργασία της. Και για όλα αυτά ζητάτε να πληρώσω εγώ ο μισθωτός;
Δεν σας πληρώνω, γιατί αποτύχατε εδώ και 30 χρόνια να φτιάξετε την υγεία, την παιδεία και
 γενικά όλες εκείνες τις υποδομές που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο κράτος.
Δεν σας πληρώνω, γιατί αναλάβατε την διακυβέρνηση με ψέματα και συνεχίζετε να κυβερνάτε
με ψέματα.
Δεν σας πληρώνω, γιατί δεν έχετε εντολή από τον λαό, να υπογράφετε τέτοιου είδους μνημόνια.
Δεν σας πληρώνω, γιατί αρνούμαι να ταϊζω 301 ανθρώπους και την κλίκα τους, που το
μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να προδίδουν τα όνειρα του λαού και να ζούν εις βάρος του.


Θα πληρώσω την συμμετοχή μου στο κράτος, όταν αυτό αποφασίσει να γίνει δίκαιο και να κατανέμει τα βάρη δίκαια.
Θα πληρώσω, όταν το κράτος θα λειτουργήσει σαν κράτος και όχι σαν κομματική επιχείρηση
 με τα «δικά τους» παιδιά.
Θα πληρώσω, όταν αυτοί που μας κυβερνάνε και οι δημόσιοι λειτουργοί θα λειτουργήσουν για
 το κοινό συμφέρον και όχι για να φτιάξουν περιουσία.

Τελειώνοντας, θέλω να σας τονίσω ότι ο πολιτικός σας χρόνος (αναφέρομαι σε όλο το πολιτικό
 σύστημα) τελείωσε. Ο Ραγιάς ξύπνησε, από εδώ και στο εξής θα ακούτε και θα νοιώθετε
μόνο την οργή του.

Υποδουλώσατε τα όνειρα μου και το μέλλον των παιδιών μου. Πιστέψτε με, δεν έχω τίποτα να χάσω.



















Κωνσταντίνος Κυρίας