ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕφαρμόστε τα μέτρα για να κάνουμε επενδύσεις, διαμηνύει η γερμανική κυβέρνηση. ημοσίευση τίτλου

Εφαρμόστε τα μέτρα για να κάνουμε επενδύσεις, διαμηνύει η γερμανική κυβέρνηση.



Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση στη Γερμανία εντείνουν τις πιέσεις προς την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της ώστε να εκταμιευθεί η 6η δόση του δανείου.
Η επωδός που τις τελευταίες ημέρες ακούγεται από επίσημα χείλη στη Γερμανία σχετικά με την Ελλάδα, είναι ότι αυτή θα πρέπει πρώτα να υλοποιήσει όλα όσα υποσχέθηκε, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να πάρει την 6η δόση του δανείου.
Όμως, με νεότερη δήλωσή του ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ συνδέει την περαιτέρω χρηματοδοτική βοήθεια για την Ελλάδα και τη μεγαλύτερη συμμετοχή του γερμανικού οικονομικού κόσμου στη χώρα με αυστηρότερες δομικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό τονίζει σε επιστολή του προς τον ομόλογό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο αντικαγκελάριος και υπουργός Oικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, ζητώντας «να εκπληρωθούν τάχιστα όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις, για να μπορέσει να εκταμιευθεί η επόμενη δόση από το πακέτο βοήθειας». Μόνο τότε, προσθέτει, θα αποτελέσει η «αναγκαία επενδυτική και αναπτυξιακή πρωτοβουλία κοινή επιτυχία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου