ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: «Δεν κόβουμε το ρεύμα στους μη έχοντες, κι ας μας απολύσουν!»ευση τίτλου




Αθήνα 16/9/2011
ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ Ε Η
Κ Λ Α Δ Ο Υ Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ι Κ Η Σ Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Α Σ
ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝ ΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Σ ΜΕΣΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
1ον ) ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ
2ον ) ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗ ΔΕΗ
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι η ΔΕΗ θα χρησιμοποιηθεί ως φοροεισπράκτορας και το ρεύμα, που κατά κοινή ομολογία είναι κοινωνικό αγαθό, ως μοχλός πίεσης και εκβιασμού για την είσπραξη του νέου φόρου έκανε απολύτως σαφή τη διαφωνία της με αυτές τις κοινωνικά ανάλγητες αποφάσεις και ταυτόχρονα καταστροφικές για τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Και βέβαια ο λόγος για τον οποίο αντιδράσαμε αμέσως και προφανώς στο νέο χαράτσι είναι ο ίδιος που έκανε τον Υπουργό Οικονομικών κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο στις 23 Ιουνίου 2011, πριν από δυο μήνες περίπου, να πει:
Η στάση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν εμπεριέχει έλλειμμα ευθύνης απέναντι στη χώρα αλλά περίσσευμα κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι στον άνεργο και τον εργαζόμενο. Απέναντι στο συνταξιούχο και στον οικογενειάρχη που δυσκολεύονται ή ακόμα αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού γιατί «δεν φτάνει η σύνταξη» ή γιατί «στις 15 του μήνα έχει εξανεμιστεί το μηνιάτικο».

Παράλληλα, είναι στάση ευθύνης απέναντι στην επιχείρηση που φτιάχτηκε από το υστέρημα του ελληνικού λαού και την οποία δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί ως φοροεισπρακτικό μηχανισμό μετατρέποντάς την έτσι σε ωμό εκβιαστή , με βάση το κοινωνικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι ακόμα έκφραση αγωνίας για την ίδια τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Με τη θέση της, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν επιδιώκει τίποτα από όλα όσα μας απέδωσαν από τη Δευτέρα μέχρι σήμερα οι «συνήθεις υβριστές» της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτό που επιχειρεί να κάνει είναι να προστατέψει και το ρόλο της επιχείρησης αλλά και τον μεροκαματιάρη που με δυσκολία αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα.



Και βέβαια ο λόγος για τον οποίο αντιδράσαμε αμέσως και προφανώς στο νέο χαράτσι είναι ο ίδιος που έκανε τον Υπουργό Οικονομικών κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο στις 23 Ιουνίου 2011, πριν από δυο μήνες περίπου, να πει:

«Σε σχέση με τα ακίνητα, η εκτίμησή μας είναι ότι μετά τη μείωση του ορίου της αντικειμενικής αξίας σε ατομική βάση από τις 400 στις 200 χιλιάδες, για την υπαγωγή στο φόρο ακίνητης περιουσίας δε χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση και κυρίως δε χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση μέσα στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δεν μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων, πέραν των δημοτικών εν πάση περιπτώσει των συνδεδεμένων απόλυτα με τον τόπο κατοικίας ή εγκατάστασης, με τους μηχανισμούς αυτούς οι οποίοι έχουν άλλο σκοπό και γιατί εν πάση περιπτώσει πρέπει να αναζητήσουμε κίνητρα για την οικοδομή και γιατί είναι ήδη πολύ επιβαρυμένο το ακίνητο.»
Όπως αποδεικνύεται από τα πράγματα, ο κύριος Βενιζέλος και μάλιστα μόλις πριν από λίγο καιρό , ξέχασε τι έλεγε… Εμείς όμως δεν ξεχνάμε και δεν αλλάζουμε θέσεις σαν τα πουκάμισα και ο λόγος είναι γιατί ξέρουμε τι θα συμβεί σε βάρος της κοινωνίας αλλά και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Για όσους λοιπόν προσποιούνται ότι δεν ξέρουν τους λέμε ότι το αποτέλεσμα των αποφάσεων τους θα είναι:
  1. Να αφήσουν στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς συνανθρώπους μας που σαν μπάζα και σκουπίδια είναι σπρωγμένοι και πεταγμένοι στο περιθώριο και τα αζήτητα της ζωής, εξαιτίας αυτών των πολιτικών και
  2. Να χρεοκοπήσουν την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού με ότι αυτό συνεπάγεται για τον καταναλωτή.
Όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν λόγω της οικονομικής κρίσης κάθε μέρα που περνά :
  • Αυξάνεται ο αριθμός των καταναλωτών που αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό.
  • Αυξάνονται τα χρέη στην ΔΕΗ από απλήρωτους λογαριασμούς.
  • Αυξάνονται οι επισφαλείς απαιτήσεις.
Συνεπώς
Πέραν όλων των υπολοίπων ζητημάτων που έχουν να κάνουν με το νομικό κομμάτι του κατά πόσο Η Δημόσια Επιχείρηση ηλεκτρισμού μπορεί να εισπράττει φόρους για το κράτος δραστηριότητα μη προβλεπόμενη από τους σκοπούς της εταιρείας όπως αυτοί σαφώς καθορίζονται στο άρθρο 3 του καταστατικού της αλλά και τα ζητήματα που προκύπτουν με την εμπορική φήμη της επιχείρησης η μετατροπή της ΔΕΗ σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό και η χρησιμοποίηση του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας ως μέσο εκβιασμού με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά και στην οικονομική κατάρρευση της Δημόσιας Επιχείρησης ηλεκτρισμού με οδυνηρές συνέπειες για το σύνολο των καταναλωτών και το συμφέρον της χώρας .
ως εκ τούτου
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με όλες τις δυνάμεις της θα αντιδράσει.
Η ΔΕΗ φτιάχτηκε από το υστέρημα του Ελληνικού λαού για να τον υπηρετεί και όχι να τον εκβιάζει.
.

http://www.otyposnews.gr/archives/22412
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου