ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Προάσπιση Βωμών και Εστιών


Σε μια εποχή που η Ελλάδα βάλλεται πανταχόθεν, βρέθηκε ένα Σύμβολο Φωτός, Ελπίδας και Προστασίας. 
Ο Βωμός των 12 Θεών και του Ελέους συμβολίζει την Αρχή, την Προστασία και την Ενότητα. Είναι Πολιτιστικό, Πνευματικό,  Θρησκευτικό  σύμβολο, αλλά όχι μόνο αυτά. Αν δεν τον προστατέψουμε και αναδείξουμε θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Ένα σύμβολο σαν κι αυτό πρέπει να μείνει ζωντανό! 
Ο ΗΣΑΠ εσπευσμένα, παρά τις διαμαρτυρίες ενεργών πολιτών και  με την παρουσία των ΜΑΤ, παρά την αντίθετη Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής και παρά την κατάθεση  Ασφαλιστικών μέτρων από ομάδα ενεργών Πολιτών , αυθαίρετα,  στις 13/4/2011 ξεκίνησε εργασίες κατάχωσης του Βωμού με μόλυβδο.
Έπειτα από την έναρξη των εργασιών δεκαπέντε άνθρωποι, οι: Μιχαήλ Σαμαρτζής  Μιχαήλ Πολυχρονάκης, Ευγενία Σταματοπούλου, Ελένη Δασκαλάκη, Μαρία Ξενάκη, Ιωάννης Σχίζας, Ρέα Καραγιάννη, Θεοδόσιος Χίντζογλου, Γιώργος Κόκκας Κοντογιαννόπουλος Βασίλειος, Δημητρίου Γαία, Ηλιάνα ΜερκούρηΠαναγιώτης Στάμος, Χάχαλης Αλέξανδρος, κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών  μέτρων στις 13/4/2011.
Στις 14/4/2011 έγινε καθιστική διαμαρτυρία 10 συνανθρώπων μας δίπλα στον Βωμό, που είχε ως αποτέλεσμα τη βίαιη αντιμετώπισή τους από τα  ΜΑΤ και την κράτησή τους σε Αστυνομικό τμήμα της Αθήνας. Ευτυχώς κατά την εκδίκαση του αυτόφωρου στις 15/4/2011, αθωώθηκαν. 
Την Παρασκευή 15/4/2011 εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για την μη κατάχωση του Βωμού και η Δικαστική  Απόφαση ήταν  «Μη κατάχωση  και ανάδειξη του ΒΩΜΟΥ, όπως ήταν στις 12/4/2011» .
Έπειτα από τη μεγάλη αυτή νίκη,
1.Αιτούμαστε
  • Την  άμεση μεταφορά της γραμμής ΗΣΑΠ Μοναστηράκι - Θησείο, με χρονοδιάγραμμα εργασιών.
  • Την ανάδειξη ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του ΒΩΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ του πρώτου τη τάξει β και του αρχαιολογικού θησαυρού που «κρύβεται εκεί», δηλαδή το αυτονόητο: την ανάδειξη του Φωτός, την αξιοποίηση της Κληρονομιάς μας και το σεβασμό της Ιστορίας μας.
2.Δεσμευόμαστε
·       Να μαζευόμαστε στην είσοδο της Αρχαίας Αγοράς οδός Αδριανού 19, κάθε μέρα  και  μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως ο Βωμός. 


3.Ευχαριστούμε
·       Τους δέκα φωτισμένους συνανθρώπους μας που υπερασπίστηκαν το Βωμό κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία, διακινδυνεύοντας τη σωματική και όχι μόνο ακεραιότητά τους.
·        Εξ αυτών οι: Κατερίνα Ρίττερ, Γαία Δημητρίου, Γιώργος Βράιλας, Μαρία Νίκη Ρεγκινιώτη, μετά τη σύλληψή τους, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι έξι πέρασαν απ’ τη διαδικασία του αυτόφωρου. Τα ονόματά τους είναι: Δασκαλάκη Ελένη,  Μερκούρη Ηλιάνα, Στάμος Παναγιώτης, Φίλιππος Βαβουλάκης, Αντώνης Ράπτης, Παναγιώτης Παινέσης.
·       Το δικηγόρο Γιώργο Κόκκα και το γραφείο του που έδωσαν πραγματική μάχη στο δικαστήριο για να σωθεί ο Βωμός, με τη συνδρομή της δικηγόρου Ηλέκτρας Κούτρα. Τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Κώστα Διάκο και το Γιώργο Βράιλα για τη συνδρομή τους.

·       Την Ελληνική Δικαιοσύνη για τις αποφάσεις της.


Υπογράφοντες
Μιχαήλ Πολυχρονάκης, Κοντογιαννόπουλος Βασίλειος, Μιχαήλ Σαμαρτζής, Ευγενία Σταματοπούλου, Ελένη Δασκαλάκη, Μαρία ΞενάκηΔημητρίου Γαία, Ηλιάνα ΜερκούρηΠαναγιώτης Στάμος, Δήμητρα Αντωνίου.




Ιάσων –Γιάννης Σχίζας   6944 755 643
Γαία Δημητρίου             6936  642 477
Αγγέλα Χρυσουλάκη     6977 663 489

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου