Είναι σε απόσταση 946 ετών φωτός μακρυά, αλλά μοιάζουν σαν αδέλφια με τη Γη μας. Ότι επιστήμονες είδαν τους δυο πλανήτες από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA και μιλούν ίσως για την πιο σημαντική ανακάλυψη καθώς οι δυο πλανήτες έχουν κάποια στοιχεία τα οποία λένε πολλά για το παρελθόν του σύμπαντος.
Οι δύο πλανήτες τώρα, έχουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και θεωρητικά είναι αδύνατο να φιλοξενούν ζωή. Όμως στο παρελθόν, καθώς περιφέρονταν σε μεγαλύτερη απόσταση από το μητρικό τους άστρο, είναι πολύ πιθανό να διέθεταν ακόμη και νερό στην επιφάνεια τους, σε υγρή μορφή, παρέχοντας έτσι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη μορφών ζωής.
Οι δύο πλανήτες ονομάστηκαν Kepler 20f και Kepler 20e. Ο πρώτος εξ αυτών είναι σχεδόν ίδιος σε μάζα με τη Γη και οι επιστήμονες επισήμαναν ότι στο παρελθόν μπορεί να ήταν ο δίδυμος αδερφός της και να διέθετε την ίδια μέση θερμοκρασία.
Ο δεύτερος εξωπλανήτης, ο Kepler 20e, είναι λίγο μικρότερος από τη Γη - η διάμετρός του υπολογίστηκε πως είναι 0,87 φορές μικρότερη - και περιφέρεται σε κοντινότερη απόσταση ως προς το μητρικό του άστρο. Το γεγονός αυτό τον καθιστά ιδιαίτερα θερμό καθώς η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται στους 767 βαθμούς Κελσίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου