Ας λάβουμε υπόψη μας τα εξής:
Α) Σταδιακή αδρανοποίηση ή μελλοντική κατάργηση του Ελληνικού Στρατού;
- Σταδιακή κατάργηση -σε ορίζοντα δύο ετών- της στρατιωτικής θητείας σε Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία και την κατάταξη όλων των νέων στο Στρατό Ξηράς, ανακοίνωσε ο Υπουργός Eθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στις 6/11/2009.
- Περιορισμό των λειτουργικών δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων στο 60% των στρατοπέδων από τις 27/2/2010.
- Απαξίωση των σωμάτων ασφαλείας που ακούσαμε από τα επίσημα χείλη του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου σε κρατικό κανάλι στις 31/10/10: «ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του Ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας». Παρότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλοςπροσπάθησε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, ενδεχομένως το ατόπημα, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, να μην ειπώθηκε από αδεξιότητα.
Β) Η κυκλωτική παρουσία της Frontex στα ελληνικά σύνορα, η οποία (φαίνεται να προωθείται από επιχειρηματικά συμφέροντα) ανακοινώθηκε ότι θα λειτουργεί πιλοτικά για τα επόμενα δύο χρόνια, έως το 2012 (αν και αναμένεται να αποκτήσει τοχαρακτήρα μόνιμης αποστολής σύμφωνα με το κοινωτικό δελτίο Europolitique της 10/2/2011. Αποστολή και καθήκον του οργανισμου είναι ο έλεγχος και η επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων των Κρατών Μελών της ΕΕ και τις χώρες που συνδέονται με την Schengen.
Αν μάλιστα παρατηρήσουμε τον εξοπλισμό του οργανισμού θα διαπιστώσουμε ότι διαθέτει έναν ισχυρό κατασταλτικό μηχανισμό, που λίγα έχει να ζηλέψει από τον στρατό: Πυρομαχικά, επιχειρησιακά όπλα, ραδιοεπικοινωνίες και ηλεκτροναυτιλιακό εξοπλισμό, διόπτρες νυχτερινής όρασης, διατάξεις κρυπτοθέτησης, θερμικές κάμερες, περιπολικά παντός εδάφους και περιπολικά σκαφών και πολλά άλλα.
Με το πρόσχημα της φύλαξης των συνόρων της ΕΕ/Schengen (και συνειδητοποιώντας ότι ολόκληρη η χώρα μας αποτελεί γι' αυτούς ένα απλό τμήμα της μεθορίου τους), θα μπορούσε άραγε ο στρατός του οργανισμού να αντικαταστήσει σε κάποιο μέλλον (κοντινό ή και μακρινό) τον δικό μας στρατό;.
Γ) Προαλειφόμενη, εδώ και χρόνια, απόσχιση και αυτονόμηση της Κρήτης από διάφορους κύκλους, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την ένωσή της με την Ελλάδα η οποία πραγματοποιήθηκε με την ύπαρξη συμφωνητικού που προέβλεπε την διενέργεια δημοψηφίσματος σε 100 χρόνια (το 2012) για την διατήρηση της ένωσης με την Ελλάδα ή την απόσχιση και ανεξαρτητοποίηση του νησιού. Ένα δημοψήφισμα το οποίο θα πρέπει να διακηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά φαίνεται πιθανότερο να «ανανεωθεί» μέσω της Βουλής. Μιας Βουλής που δεν φαίνεται να έχει αυτονομία στις αποφάσεις της.
Μήπως όλα αυτά σχετίζονται με κάτι από τα παλιά το οποίο προετοιμάζεται σιωπηλά και συστηματικά για να έρθει σιγά-σιγά στο προσκήνιο;
Και κάπου εδώ έχει νόημα να θυμηθούμε το «Σχέδιο για τη Δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ανατολικής Μεσογείου (Η.Π.Α.Μ)», το οποίο πρωτοδιατυπώθηκε, πριν τριάντα πέντε περίπου χρόνια, από τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσιγκερ, της γνωστής ομάδας Μπίλντεμπεργκ η οποία αποτελεί ένα είδος «παγκόσμιας υπερκυβέρνησης».
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών μελετητών το σχέδιο, στην αρχική του μορφή προέβλεπε, ανάμεσα σε άλλα, τα εξής: α) Αυτονόμηση Κρήτης, Δωδεκανήσων, νήσων του Ανατολικού Αιγαίου και Δυτικής Μικράς Ασίας, β) Αυτονόμηση της Ανατολικής, της Δυτικής Θράκης και της Νοτίου Βουλγαρίας, γ) την αποστρατιωτικοποίηση των νήσων του Αιγαίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου