ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΡΑΙΧ


Τα «UFO» της ναζιστικής Γερμανίας και το «Σχέδιο Συνδετήρας»




 

Το ναζιστικό κόμμα διέθετε έναν μυστικό ιπτάμενο δίσκο που είχε ήδη αφήσει το σχεδιαστήριο και πετούσε φτάνοντας τα 1.200 μίλια την ώρα (1.900 χλμ/ω). Είχε την δυνατότητα για κάθετη απογείωση, στροφές 90 μοιρών σαν ελικόπτερο, και φυσικά ήταν πολύ ανώτερο από οτιδήποτε διέθεταν οι συμμαχικές δυνάμεις την εποχή εκείνη. Επιπρόσθετα, είχαν επίσης ένα άλλο σκάφος που ήταν σχεδόν έτοιμο και θα ήταν σε θέση να πετάξει. Ήταν ικανό να τρέχει με 2.500 μίλια ανά ώρα (4.000 χλμ/ω), ταχύτητα διπλάσια από το αρχικό σκάφος. Δεν είχε μόνο τα χαρακτηριστικά του αρχικού σκάφους, αλλά διέθετε επίσης ένα όπλο λέιζερ τοποθετημένο επάνω του, που είχε την διατρητική ικανότητα να διαπερνά θωράκιση τεσσάρων ιντσών (10 εκ).




Μέχρι το 1939 τα SS είχαν παραγάγει το RFC-1, το οποίο αποκαλούσαν Haunebu Ι. Τον Αύγουστο του 1939 το μηχάνημα έκανε την παρθενική πτήση του και απέδειξε την βιωσιμότητά του, όντας πάνω από 65 πόδια (20 μ) σε διάμετρο και προσφέροντας σημαντικό ωφέλιμο χώρο. Μέχρι τα τέλη του 1940 το RFC-2 (Haunebu ΙΙ) είχε εισέλθει στην ενεργό υπηρεσία ως αναγνωριστικό αεροσκάφος και υπάρχουν φωτογραφικές αποδείξεις που να στηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό.



Μετά το τέλος του πολέμου το 1945, ρωσικές και αμερικανικές ομάδες των υπηρεσιών πληροφοριών άρχισαν ένα κυνήγι για να εντοπίσουν αυτά τα στρατιωτικά και επιστημονικά λάφυρα, όπως τα αντιλαμβάνονταν, της προηγμένης γερμανικής τεχνολογίας. Μετά την ανακάλυψη των όπλων δέσμης σωματιδίων / λέιζερ σε γερμανικές στρατιωτικές βάσεις, το Υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ αποφάσισε ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε όχι μόνο να έχουν υπό τον έλεγχό τους την τεχνολογία αυτή, αλλά και τους επιστήμονες που συνέβαλλαν στην ανάπτυξή της «για να διασφαλισθεί ότι οι ΗΠΑ εκμεταλλεύονται πλήρως τις σημαντικές αυτές εξελίξεις, οι οποίες θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την εθνική μας ασφάλεια». Ως εκ τούτου, δρομολογήθηκε ένα σχέδιο για να μεταφερθεί αυτό το επιστημονικό προσωπικό της ναζιστικής Γερμανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η φύση, και η έκταση αυτού του σχεδίου, που αργότερα ονομάστηκε «Operation Paperclip» ή «Project Paperclip» («Επιχείρηση ή Σχέδιο Συνδετήρας») παρέμεινε απόρρητη μέχρι το 1973. Στην εικόνα κάτω μερικοί από τους πάνω από 1.600 γερμανούς επιστήμονες - οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν και παρέμεναν ένθερμοι ναζιστές - που μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου:




Εικόνα αριστερά: Τα στελέχη της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Βαλλιστικών Πυραύλων (ABMA - ArmyBallistic Missile Agency) το 1956. Ο Hermann Oberth (μπροστά), ο Ernst Stuhlinger (καθιστός, αριστερά), ο Υποστράτηγος H.NToftoy (όρθιος, αριστερά), ο Wernher von Braun (καθιστός, δεξιά), και ο Eberhard Rees (όρθιος, δεξιά). Ο Stuhlinger, ο von Braun και ο Rees ανήκαν στο ProjectPaperclip, το πρόγραμμα που έφερε γερμανούς επιστήμονες στις ΗΠΑ μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Oberth ήρθε στις ΗΠΑ αργότερα, για να εργαστεί για τον πρώην φοιτητή του, τον vonBraun. Ο Toftoy, ο Αμερικανός αξιωματικός, φαίνεται σαν δεσμοφύλακας μιας ελίτ ομάδας αιχμαλώτων πολέμου. Στην εικόνα δεξιά ο von Braun το 1941 με γερμανούς αξιωματικούς.
 ΠΗΓΗ
Aliengrip

Πηγή: diadrastiko: Τα «UFO» της ναζιστικής Γερμανίας και το «Σχέδιο Συνδετήρας» http://diadrastiko.blogspot.com/2012/12/ufo_9.html#ixzz2Xj7IMd9T

ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΑΔΗ

Βρέθηκε η θρυλική “Πύλη του Άδη”!!! Γιατί φρουρείται από το Υπουργείο Άμυνας;




diaforetiko.gr : anakalyfthike arxaia pyli adi 05 600x371 Βρέθηκε η θρυλική Πύλη του Άδη!!! Γιατί φρουρείται από το Υπουργείο Άμυνας;
Aμύθητος αρχαιολογικός θησαυρός βρέθηκε στη Μεσσηνία-Άνω του ενός δισ. ευρώ εκτιμάται μόνο η αξία των χρυσών κτερισμάτων!!! Η πύλη του Άδη στην Ιθώμη και το μεγάλο μυστικό!!!
Ναι όσο απίστευτο και να φαίνεται, βρέθηκε ο θολωτός τάφος του θρυλικού Βασιλιά της Αρχαίας Μεσσήνης, Αριστόδημου, ο οποίος για αιώνες τώρα ήταν βασική επιδίωξη της αρχαιολογικής υπηρεσίας και εκατοντάδων επίδοξων θησαυροκυνηγών, οι υποίοι είχαν κυριολεκτικά ανασκάψει την ανατολική πλευρά του ιερού όρους της Μεσσηνίας, Ιθώμη, όπου κατά τον Παυσανία είχε… ταφεί ο εν λόγω βασιλιάς. Πολλοί πίστευαν από τα παλαιότερα χρόνια, ότι ο τάφος του Αριστόδημου ο οποίος είχε θυσιάσει την κόρη του,σύμφωνα με χρισμό του μαντείου των Δελφών, προκειμένου να απελευθερωθεί η Μεσσηνία από τους Σπαρτιάτες, ότι βρίσκεται κοντά στο χωριό Αριστοδήμειο της Ιθώμης και για το λόγο αυτό έδωσαν στο χωριό αυτό το όνομα του θρυλικού βασιλιά.
diaforetiko.gr : anakalyfthike arxaia pyli adi 04 Βρέθηκε η θρυλική Πύλη του Άδη!!! Γιατί φρουρείται από το Υπουργείο Άμυνας;
Νεότερες μελέτες ιστορικών είχαν αποφανθεί ότι ο περιβόητος τάφος με τους αμύθητους θησαυρούς, βρίσκεται κοντά στο αρχαίο φράγμα του ποταμού “Βαλύρα”, όπου κατά την ιστορία διάβηκε ο λυράρης της αρχαιότητας Θάμυρις και συνέβη το γνωστό περιστατικό της ρίψης της λύρας στο νερό μετά της τύφλωσή του από τις εννέα Μούσες. Έκτοτε η περιοχή αυτή οργώνονταν κατά καιρούς από λαθροανασκαφείς, οι οποίοι εφοδιασμένοι με ανιχνευτές μετάλλων προσπαθούσαν τις νύχτες να εντοπίσουν τον θησαυρό που θα τους έκανε βαθύπλουτους. Εις μάτην όμως, γιατί παρά τις δεκάδες τρύπες που δημιούργησαν σκάβοντας, ο θησαυρός ήταν αδύνατον να εντοπιστεί.Όμως όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος, όπως λέει και ο σοφός λαός.
diaforetiko.gr : anakalyfthike arxaia pyli adi 03 Βρέθηκε η θρυλική Πύλη του Άδη!!! Γιατί φρουρείται από το Υπουργείο Άμυνας;
Και η στιγμή που ήρθε ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μια ομάδα ανθρώπων της περιοχής που αγαπούν την πολιτιστική παράδοση της περιοχής τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την προστατεύσουν και να την προβάλουν.
diaforetiko.gr : anakalyfthike arxaia pyli adi 02 Βρέθηκε η θρυλική Πύλη του Άδη!!! Γιατί φρουρείται από το Υπουργείο Άμυνας;
Η πύλη του Άδη στην Ιθώμη και το μεγάλο μυστικό!!!
diaforetiko.gr : anakalyfthike arxaia pyli adi 01 Βρέθηκε η θρυλική Πύλη του Άδη!!! Γιατί φρουρείται από το Υπουργείο Άμυνας;
Η ομάδα αυτή των ανθρώπων του πολιτισμού της Ιθώμης, αξιοποιώντας αρχαίες γραφές σύμφωνα με τις οποίες, κοντά στο αρχαίο φράγμα του ποταμού ΄΄Βαλύρα” ή κατά την σύγχρονη ονομασία “Μαυροζούμενα”, υπάρχει η πύλη του Άδη, εκεί που δηλαδή περνούσαν οι ψυχές των αποθανόντων για τον άλλο κόσμο στην αρχαιότητα, την εντόπισαν έχοντας ως βοηθό τους την σύγχρονη τεχνολογία GPS και έφθασαν μετά από πολύ κόπο στο επίμαχο σημείο, καθώς ήταν καλυμμένο από οργιώδη βλάστηση και μια πέτρινη πλάκα η οποία είχε ελαφρώς μετακινηθεί στο διάβα των αιώνων.
Η είσοδος στην φερόμενη ως πύλη του Άδη άφησε την ερευνητική ομάδα εμβρόντητη καθώς βρέθηκαν σε μια φυσική σπηλιά,διαστάσεων εδάφους 7,63 Χ 8,45 m , η οποία περίτεχνα είχε μετατραπεί σε υπόγειο θολωτό τάφο.
Στο βορινό μέρος υπάρχει μαρμάρινος τάφος με την επιγραφή “Αριστοδήμω Μεσσηνίων Βασιλεί” , ο οποίος είναι ανέγγιχτος και τριγύρω διάφορα ειδώλια από ατόφιο χρυσάφι, λήκυθοι οι οποίες περιέχουν χρυσαφένια ομοιώματα κλώνων ελιάς, χρυσαφένια κτερίσματα και χρυσοελεφάντινο αγαλματίδιο του Ιθωμάτα Διός.
Αμέσως η ομάδα ενημέρωσε τις αρχές ασφαλείας του νομού,τον καθηγητή αρχαιολογίας κ.Πέτρο Θέμελη οποίος κατέφθασε αμέσως από την Αρχαία Μεσσήνη, τον υπουργό Πολιτισμού και τις δικαστικές αρχές, προκειμένου να προστατευθεί πάση θυσία ο μεγάλος και ανεκτίμητος αυτός θησαυρός.
Σύμφωνα με μεταλλειολόγο που συμμετείχε στην ομάδα, η αξία σε χρυσό των ευρημάτων εκτιμάται σε περίπου ένα δισ. ευρω, ενώ συμπεριλαμβανομένης της αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής τους αξίας, κατά τον κ.Θέμελη, τούτη ανέρχεται στο 100/πλάσιο!!! Το περιστατικό αυτό που συνέβη λίγο πριν το μεσημέρι το Σάββατο, σύμφωνα με ασφαλείς και καλά διασταυρωμένες πληροφορίες μας, έχει προκαλέσει σεισμό στο κυβερνητικό επιτελείο.
Ήδη η περιοχή έχει περικυκλωθεί από ένοπλους άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι καμουφλάρονται σε κάθε σημείο πρόσβασης στην περιοχή για την πιθανότητα ληστείας. Ακόμα έχουν επιστρατευθεί και σύγχρονα συστήματα δορυφορικής παρακολούθησης που διέθεσε το υπουργείο άμυνας.
http://www.otherside.gr

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΔΗΚ

EDIK
Συνεχής εθνικιστική ενημέρωση στο ιστολόγιο μας
http://edikcyprus.blogspot.com/

Λουκάς Γ. Σταύρου
Βιογραφικό σημείωμα

-Σήκωσα το κεφάλι μου απο το μεροκάματο
και φώναξα πως τούτη η γης ειναι δική μας
πως είναι γης Ελληνική
και σεις μου μαστιγώσατε το πρόσωπο.
Αυτό να το θυμάστε.-

Λουκάς Γ. Σταύρου

Η μειοδοτική διπλωματία Αναστασιάδη – Κασουλίδη
22 Ιουνίου 2013
Κύπρος : Λαθρομετανάστες συγκρούονται με τα αφεντικά τους
22 Ιουνίου 2013
Ε.ΔΗ.Κ.: Να σταματήσουν οι διαδικασίες εξόρυξης του φυσικού αερίου
25 Ιουνίου 2013
Απάντηση στον Αλέξη Γαλανό (δήμαρχο Αμμοχώστου )
26 Ιουνίου 2013
Χαλάστε το προδοτικό “σχέδιο επιστροφής της Αμμοχώστου”
27 Ιουνίου 2013
Ευρωπαϊκά ένταλματα σύλληψης για Ντίνο Μιχαηλίδη και υιό
28 Ιουνίου 2013
Νέα υποβάθμιση της κυπριακής τραπεζοκρατίας
29 Ιουνίου 2013



Το σύστημα δεν έχει να προτείνει τίποτα για την αντιμετώπιση της κρίσης που το ίδιο δημιούργησε και θα δημιουργεί στο διηνεκές διότι τούτος είναι ο τρόπος ύπαρξης του.
Καμιά πρόταση δεν ακούγεται ούτε από τις παρυφές του συστήματος όπου παροικούν διάφοροι αριστεροί και ακροδεξιοί ψευτοεπαναστάτες.
 
Τι θα κάναμε εμείς οι εθνικοκοινωνιστές αν ο λαός μας έδινε εντολή διακυβέρνησης της χώρας :
 
Πρώτο: Κρατικοποίηση των τραπεζών με σκοπό όχι να φορτωθεί το κράτος τα χρέη τους αλλά για να ελεγχθεί πλήρως η διακίνηση του κοινωνικού κεφαλαίου προς την εθνική παραγωγή και να παταχθεί η δουλεία του τόκου. Παραγωγική ανακύκληση εθνικού κεφαλαίου στον εθνικό χώρο.
 
Δεύτερο: Κρατική αναπτυξιακή τράπεζα που θα ενισχύσει χωρίς τοκογλυφικές επιβαρύνσεις την ανάπτυξη και την παραγωγή σε συνεργασία με ένα υπουργείο ανάπτυξης που θα επικεντρώνεται στην έρευνα.
 
Τρίτο :Έξοδος από την ευρωζώνη και επιστροφή σε έκδοση εθνικού νομίσματος που δεν θα ελέγχεται από ξένους οίκους.
 
Τέταρτο: Δημιουργία εθνικού χρηματιστηρίου πραγματικών αξιών , ελεγχόμενο από το κράτος , ώστε να διοχετεύεται παραγωγικά το κοινωνικό κεφάλαιο.
 
Πέμπτο : στήριξη συνθηκών παραγωγικού ανταγωνισμού και κατάργηση όλων των μονοπωλίων και των καρτέλ .
 
Έκτο : Συρρίκνωση του δημοσιοϋπαλληλικού τομέα και διοχέτευση του πλεονάζοντος προσωπικού σε νέες επιχειρήσεις με την βοήθεια της κρατικής τράπεζας και του όλου εθνικοκοινωνικού συστήματος. Ως εκ τούτου προστασία απολαβών και δικαιωμάτων των εναπομείναντων δημοσίων υπαλλήλων.
 
Έβδομο: Νέο φορολογικό σύστημα που θα φορολογεί τα πραγματικά εισοδήματα και θα προστατεύει τα λαϊκά στρώματα. Μείωση των εμμέσων φόρων.
 
Όγδοο: Κρατικοποίηση – κοινωνικοποίηση φυσικών εθνικών μονοπωλίων , όπως λιμάνια , αεροδρόμια , ορυκτός πλούτος .
 
Ένατο : Κατάργηση ημικρατικών οργανισμών που παρεμποδίζουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό και περιορίζουν την κοινωνική δραστηριότητα.
 
Δέκατο : Εναρμόνιση εκπαιδευτικού συστήματος και παραγωγικής διαδικασίας ώστε να κτυπηθεί η δομική ανεργία.
 
Ενδέκατο: ριζική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – λαθρομεταναστευτικού και συντριβή της παράνομης εργασίας. Προστασία της εθνικής εργασίας και των εργατικών κατακτήσεων.
 
Δωδέκατο : Θεσμοθέτηση των παραγωγικών ενώσεων που θα διευθύνονται από την αρχή της λαϊκής συνέλευσης . Αντιπροσώπευση των παραγωγικών ενώσεων στην εθνική βουλή ( νομοθετικό σώμα )
 
Δέκατο τρίτο : Πόθεν έσχες στο συσσωρευμένο πλούτο και κρατικοποίηση – κοινωνικοποίηση του εάν έχει προέλθει από εύνοια απεχθών αντιλαϊκών συστημάτων ή από ξενοκρατία.
 
Δέκατο τέταρτο : Παροχή αγροτικής γης στους κατ' επάγγελμα αγρότες.
 
Δέκατο πέμπτο : Κοινωνική διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας στη βάση της τοπικής αυτοδιοίκησης
 
Δέκατο έκτο : Εξισορρόπηση δικαιωμάτων και απολαβών ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα .
 
Δέκατο έβδομο : Αυτάρκεια στην κτηνοτροφική παραγωγή με αφορολόγητη πρώτη ύλη και λοιπά ενισχυτικά μέτρα .
 
Δέκατο όγδοο : Μηδενικό ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης 
 
Δέκατο ένατο : Δημιουργία βιομηχανικών μονάδων με την συμβολή της κρατικής τράπεζας και την συμμετοχή των εργατών και του κοινωνικού κεφαλαίου . Συντονιστικός ρόλος του κράτους στην κοινωνική οικονομία.   

30 Ιουνίου 2013
Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.
( Κάποιες από τις προτάσεις περιέχονται στο προεκλογικό πρόγραμμα που κατατέθηκε από το ΕΔΗΚ και τις εθνικιστικές συνιστώσες )

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΙΝΔΟΙ και ΚΙΝΕΖΟΙ επιβεβαιώνουν ΒΑΣΗ UFO στα ΙΜΑΛΑΪΑ

Το Kongka La είναι μία κορυφογραμμή στα Ιμαλάια στην αμφισβητούμενη παραμεθόρια περιοχή Ινδίας - Κίνας στο Ladakh (για την ΝΔ Ινδία) ή Aksai Chin (για την ΒΑ Κίνα).
Σύμφωνα με τους ντόπιους στην ινδική και την κινεζική πλευρά, στην περιοχή έχουν γίνει αντιληπτά UFO να βγαίνουν από το έδαφος σε τακτικά χρονικά διαστήματα.

Ως εδώ τέτοιου είδους μαρτυρίες είναι κλασικές και δεν αποτελούν κάτι καινούργιο.
Το ζήτημα, όμως, αποκτάει διαφορετικό ενδιαφέρον όταν σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Ινδός Υπουργός Άμυνας, A.K. Antony δηλώνει πως «Η Ινδία έχει βρει μια ενεργή βάση UFO στα Ιμαλάϊα. Συνεργαζόμαστε με την Κίνα και τον ΟΗΕ για να συζητήσουμε πώς θα χειριστούμε αυτή την αλλοδαπή εισβολή».
Ο ΟΗΕ, όπως έχουμε ξαναπεί και στο παρελθόν έχει ειδική επιτροπή για εξωγήινους και «υπεργήινες υποθέσεις». Έτσι ο Δρ John Malley, εμπειρογνώμονας UFO, της Ομάδα των Ηνωμένων Εθνών για Εξωγήινους, επισκέφθηκε την περιοχή και επιβεβαίωσε ότι τα διαστημόπλοια που παρατήρησε να μπαινοβγαίνουν, ήταν πράγματι εξωγήινα.
Τα διαστημόπλοια είχαν μοβ φως που προερχόταν από το κάτω μέρος του πλοίου τους, και είχαν ευδιάκριτες σημάνσεις στην κάτω πλευρά τους. Ήταν κλασικά πλοία των Gootan. Δεν ήταν, ωστόσο, κάποια από τα θωρηκτά τους».
Σύμφωνα με τον Δρ Malley, ο οποίος έχει μελετήσει το θέμα εδώ και μία εικοσαετία, οι Εξωγήινοι έρχονται για να βοηθήσουν. Μάλιστα, πρόκειται για δύο φυλές: αυτές από τον πλανήτη Gootan και εκείνες από τον πλανήτη Zeeba.
Και οι δύο βρίσκονται εκτός του γαλαξία μας αλλά ο πλανήτης τους είναι σαν τον δικό μας.
Ο Δρ Malley έχει περιοδεύσει ανα τον κόσμο, μιλώντας στις κυβερνήσεις σχετικά με τη συνεχιζόμενη εισβολή εξωγήινων (που πιστεύει πως θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015) και το πώς να αντιμετωπίσουν καλύτερα τους αλλοδαπούς επισκέπτες.
Πρέπει να συμπεριφερόμαστε με σωστό τρόπο όταν ασχολούμαστε με τους Gootans. Εάν όχι, είμαστε καταδικασμένοι», δήλωσε ο Δρ. Malley.
Η Ομάδα των Ηνωμένων Εθνών για εξωγήινους ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση για τις 22 Σεπτεμβρίου προκειμένου να ασχοληθούν με το θέμα εκτενέστερα.
Ο λόγος που τώρα αποκαλύπτουν το συγκεκριμένο γεγονός (αν και το γνώριζαν εδώ και χρόνια) είναι γιατί πρόσφατα, κάποιοι ινδουιστές προσκυνητές στην πορεία τους προς το βουνό Kailash από τις χώρες των Δυτικών, συνάντησαν τυχαία, παράξενα φώτα στον ουρανό.
Οι τοπικοί οδηγοί, στην κινεζική επικράτεια τους είπαν ότι αυτό δεν ήταν κάτι καινούργιο αλλά ένα απόλυτο φυσιολογικό φαινόμενο που συμβαίνει στην περιοχή.
Δεν γνώριζαν, όμως ότι ανάμεσά τους βρισκόταν ένας συντάκτης του Ινδικού The Times (τη μεγαλύτερη αγγλόφωνη εφημερίδα στην Ινδία) και είχε προγραμματίσει να εκθέσει την συγκάλυψη της εξωγήινης βάσης από την Ινδία.
Επειδή, λοιπόν, η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να σταματήσει τον ερευνητή αποφάσισε να δώσει η ίδια την είδηση προκειμένου να ελέγξει την πληροφορία όπως ήθελε.
πηγη

Πούτιν: «Το 80% των μελών της πρώτης σοβιετικής κυβέρνησης ήταν Εβραίοι»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι τουλάχιστον το 80 τοις εκατό των μελών της πρώτης σοβιετικής κυβέρνησης ήταν Εβραίοι.
"Σκέφτηκα κάτι μόλις τώρα: Η απόφαση για την εθνικοποίηση αυτής της βιβλιοθήκης έγινε από την πρώτη σοβιετική κυβέρνηση, η σύνθεση της οποίας ήταν 80-85 τοις εκατό εβραϊκή», δήλωσε ο Πούτιν στις 13 Ιουνίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο
«Εβραϊκό Μουσείο και Κέντρο Ανοχής» της Μόσχας.
Ο Πούτιν αναφερόταν στη βιβλιοθήκη του ραβίνου Joseph I. Schneerson, του αποθανόντα ηγέτη του κινήματος Chabad-Lubavitch. Τα βιβλία, τα οποία διεκδικούνται από αντιπροσώπους της Χαμπάντ στις Ηνωμένες Πολιτείες, άρχισαν να μεταφέρονται στο Μουσείο στη Μόσχα αυτό το μήνα.
Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή της ομιλίας του Πούτιν στο Μουσείο, ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε και είπε ότι οι πολιτικοί στην κυρίως εβραϊκή σοβιετική κυβέρνηση «καθοδηγούνταν από ψευδείς ιδεολογικούς λόγους και υποστήριζαν την σύλληψη και την καταπίεση Εβραίων, Ρώσων Ορθόδοξων Χριστιανών, Μουσουλμάνων και μελών άλλων θρησκειών. Τους έβαζαν όλους στην ίδια κατηγορία.
"Ευτυχώς, αυτά τα ιδεολογικά γυαλιά και οι ελαττωματικές ιδεολογικές αντιλήψεις κατέρρευσαν. Και σήμερα, επιστρέφουμε ουσιαστικά αυτά τα βιβλία στην εβραϊκή κοινότητα με ένα ευτυχισμένο χαμόγελο. "
Ευρέως θεωρείται ότι η πρώτη σοβιετική κυβέρνηση, το Συμβούλιο των Επιτρόπων του Λαού ιδρύθηκε το 1917 και αποτελείτο από 16 ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Βλαντιμίρ Λένιν, του επικεφαλής εξωτερικών σχέσεων Λέον Τρότσκι και του Ιωσήφ Στάλιν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Λαϊκής Επιτροπής των εθνοτήτων.
Το ότι ο Πούτιν συμπερέλαβε και τους Εβραίους στην καταπίεση από τους κομμουνιστές Εβραίους, προφανώς το έκανε προκειμένου να μην συγκεντρώσει επάνω του πυρά και στοχοποιηθεί ως «αντισημίτης».
Στην πραγματικότητα, η εβραϊκή κυβέρνηση των Μπολσεβίκων εδίωξε ανελέητα τους Χριστιανούς, - ειδικά αυτούς - και προστάτευσε τους Εβραίους. [Διάβασε:
Γιατί στην Οκτωβριανή Επανάσταση οι Μπολσεβίκοι κατεδάφισαν τις Εκκλησίες αλλά δεν πείραξαν τις Συναγωγές;]
Επιπλέον, ο «αντισημιτισμός» έγινε παράνομος και τιμωρείτο με θάνατο, και η μόνη φορά που η φωνή του Λένιν έχει καταγραφεί ποτέ ήταν όταν έκανε μια ευρέως διαδεδομένη ομιλία κατά του αντισημιτισμού που τον θεωρούσε «αντεπαναστατικό». ["Ο εβραϊκός λαός δε θα ξεχάσει ποτέ ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν η ΠΡΩΤΗ χώρα - και ακόμα η ΜΟΝΗ χώρα στον κόσμο - στην οποίο ο αντισημιτισμός είναι έγκλημα". - "The Jewish Voice", Nέα Υόρκη, Ιανουάριος 1942].
Παρακάτω αφίσα "κατά του αντισημιτισμού" της σοβιετικής εποχής. Δείτε το βίντεο με τον Λένιν στο τέλος.
Επιπλέον, η πρώιμη σοβιετική κυβέρνηση έδωσε στην πραγματικότητα ειδικά προνόμια για τους Εβραίους, τα οποία περιελάμβαναν τη δημιουργία μιας ξεχωριστής πατρίδας που προοριζόταν μόνο για τους Εβραίους, που ονομαζόταν Εβραϊκή Αυτόνομη Περιφέρεια, (
Евре́йская автоно́мная о́бласть) και βρίσκεται στη ρωσική Άπω Ανατολή.
Οι Μπολσεβίκοι ίδρυσαν την αυτόνομη Περιφέρεια το 1934 για να παρέχουν στον εβραϊκό πληθυσμό της Σοβιετικής Ένωσης μια μεγάλη περιοχή για να συνεχίσουν την ανάπτυξη της εβραϊκής κουλτούρας. Σύμφωνα με την απογραφή του πληθυσμού του 1939, 17.695 Εβραίοι ζούσαν στην περιοχή (16% του συνολικού πληθυσμού). Ο εβραϊκός πληθυσμός κορυφώθηκε το 1948 σε περίπου 30.000, περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού της περιοχής. Σήμερα κατοικούν 1.620 άνθρωποι εβραϊκής καταγωγής, περίπου το 1% του πληθυσμού της περιοχής
Όμως, το σιωνιστικό κίνημα είχε λάβει απόφαση υπέρ της δημιουργίας μιας εβραϊκής πατρίδας στην Παλαιστίνη - με εκδίωξη των Παλαιστινίων - και η Εβραϊκή Αυτόνομη Περιφέρεια άρχισε αργά και σταθερά να αδειάζει από Εβραίους κατοίκους.
Υπήρχαν βέβαια και οι Yevsektsiya, τα εβραϊκά τμήματα του σοβιετικού κομμουνιστικού κόμματος. Τα τμήματα αυτά δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 1918 με τη συγκατάθεση του Λένιν για να μεταφερθεί η κομμουνιστική επανάσταση στις εβραϊκές μάζες. Η αποστολή αυτών των τμημάτων που αποτελούντο από Εβραίους, ήταν η καταστροφή της παραδοσιακής εβραϊκής ζωής, της εβραϊκής κουλτούρας και της ιουδαϊκής θρησκευτικής ζωής. Διαλύθηκαν το 1929.

Αποκάλυψη – βόμβα για τον Άδωνι Γεωργιάδη!

Η ιστορία που καταδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος με τον κυνισμό που διέπει τους κυρίαρχους της πολιτικής – επιχειρηματικής – κοινωνικής ελίτ της χώρας, δεν διστάζει να “πατήσει” πάνω σε απλούς πολίτες με… δραματικό τρόπο και ταυτόχρονα να ψεύδεται ασυστόλως. Ποιος ο πραγματικός λόγος που ο Άδωνις Γεωργιάδης έκλεισε το βιβλιοπωλείο του;
Διαβάστε όλο το παρασκήνιο.
Όταν το Βήμα αναλαμβάνει να φτιάξει το φιλολαϊκό προφίλ του «πιο φανατικού υποστηρικτή του μνημονίου» ή πως ξεφορτώνεσαι γρηγορότερα έναν υπάλληλο. Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα το «κλάμα» του Άδωνι Γεωργιάδη, για το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου του. Και το πόσο υπερήφανος δηλώνει ότι αισθάνεται, για το γεγονός πως δεν απέλυσε κανέναν υπάλληλό του, παρά μόνο τους έκανε μετάταξη στην μητρική εταιρεία. Προφανώς, τα όσα ακούγονται ή γνωρίζει, για επικείμενο ανασχηματισμό της Τροϊκανής κυβέρνησης, επιβάλλουν να δείξει ένα πρόσωπο συμπαθητικό και ανθρώπινο. Δεν ξεγελά όμως κανέναν. Παραμένει το ίδιο αποκρουστικός, όσο και τα 3 μνημόνια που ψήφισε.
Στις 23/11/12 δημοσιεύεται ένα σχόλιο στον «βηματοδότη» ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ακούστηκε να λέει σε συναδέλφους του για το πως αναγκάστηκε να κλείσει το βιβλιοπωλείο, αλλά επειδή είναι καλός εργοδότης δεν απέλυσε κανένα υπάλληλο. Το σχόλιο του «βηματοδότη» κάνει την δουλειά του. Την ίδια κιόλας μέρα η είδηση αναπαράγεται σε δεκάδες blogs και sites με τίτλους που αναδεικνύουν την φιλεργατική στάση του εργοδότη, βουλευτή και πιο φανατικού υποστηρικτή του μνημονίου στην χώρα (σύμφωνα με δικές του δηλώσεις, δεν χρησιμοποιούμε δηλώσεις των πολιτικών του αντιπάλων). Η δουλειά έγινε, το συγκρότημα προώθησε άλλο έναν εκλεκτό του, ακόμη κι αν χρειάστηκε να θυσιαστεί η αλήθεια.
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Ο εν λόγω βουλευτής, επικαλείται οικονομικούς λόγους ενώ παράλληλα τρώει μαζί με συναδέλφους του σε εστιατόριο του Χίλτον για να πνίξει τον πόνο της ζημιάς που έπαθε η οποία όπως λέει, ήταν πάνω από 400.000 ευρώ.
Το βιβλιοπωλείο δεν το έκλεισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, λόγω των εμπρησμών. Το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο λειτουργούσε έναν περίπου χρόνο, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, και δεν υπέστη καμιά ζημιά. Ούτε φυσικά το έκλεισε λόγω οικονομικής κρίσης.
Το βιβλιοπωλείο το έκλεισε διότι ο υπάλληλος που το λειτουργούσε δεν δέχθηκε την εργοδοτική του αυθαιρεσία και προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαίτησε, με το έτσι θέλω, να μετατρέψει το ωράριο εργασίας του υπαλλήλου από οκτάωρο σε τετράωρο και να του μειώσει στο μισό περίπου τον μισθό, χωρίς να τροποποιήσει και την σύμβαση εργασίας. Ήθελε δηλαδή να δίνει στον υπάλληλο χαμηλό μισθό, αλλά ο υπάλληλος να του υπογράφει εκκαθαριστικά μισθοδοσίας με ολόκληρο τον μισθό ! Μάλιστα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του βιβλιοπωλείου του, παραδέχθηκε γραπτώς και ενυπόγραφα στην Επιθεώρηση Εργασίας, πως αυτή την τακτική ο κύριος Γεωργιάδης την εφαρμόζει σε 14 συνολικά υπαλλήλους του !… Θαυμάστε το θράσος και την σιγουριά της ατιμωρησίας !…
Φυσικά, όταν η Επιθεώρηση Εργασίας ζήτησε από το βιβλιοπωλείο να καταθέσει αναλυτικές μηνιαίες εξοφλητικές καταστάσεις μισθοδοσίας, τροποποιητικές συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης, και καταστάσεις ωρών εργασίας των εργαζομένων, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποχώρησε αθόρυβα αλλά και μεθοδικά… Πλήρωσε τα χρήματα που όφειλε στον υπάλληλό του, αναγνωρίζοντας την ισχύ της σύμβασης εργασίας του, και κατόπιν απέστειλε στον υπάλληλο προειδοποίηση απόλυσης, ώστε και να απαλλαγεί από αυτόν, αλλά και να του καταβάλει την μισή αποζημίωση…
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, έγγαμος και πατέρας ενός ανήλικου τέκνου, σήμερα είναι άνεργος και επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ. Το ίδιο και μία υπάλληλος του βιβλιοπωλείου, η οποία έμεινε χωρίς εργασία ενώ εγκυμονούσε και γεννά εντός των ημερών… Και το βιβλιοπωλείο είναι κλειστό, με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης και προς αποφυγή ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Επιθεώρηση Εργασίας, Σ.Δ.Ο.Ε., κτλ).
Η συγκεκριμένη πρακτική, αφήνει έκθετους για άλλη μια φορά εργαζόμενους, οι οποίοι γίνονται θύματα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής κρίσης που βιώνουμε τόσα πολλά χρόνια, με αποκορύφωμα την τελευταία τετραετία. Και φυσικά, το βαρέλι δεν έχει πάτο. Τα ποσοστά της ανεργίας θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο.
Δείχνει όμως και τον κυνισμό των κυρίαρχων. Επιχειρηματίες, πολιτικάντηδες, ΜΜΕ (ιδιαίτερα τα «έγκυρα»), δημοσιογράφοι, δεν διστάζουν, πάνω στις πλάτες των ανθρώπων που βιώνουν με δραματικό τρόπο τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, να λένε ένα σωρό ψέματα.
ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΣΟΥΜΕ.ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΧΕΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΡΟΝΟΣ Η ΚΡΟΝΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ .ΚΡΟΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΖΕΥΣ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑΣ.ΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΥΛΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΦΙΚΟ ΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ.ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΑ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΒΡΗ.

Ο Κομμουνισμός δολοφόνησε τον ελληνισμό του Πόντου!



ΟΡΙΣΤΕ Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΝΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ.ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ; 

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Αρχαίο αιγυπτιακό άγαλμα του Όσιρι κινείται μόνο του

Δείτε το παράξενο και ανεξήγητο βίντεο από το Μουσείο του Μάντσεστερ. Αγαλματίδιο του αιγυπτιακού Θεού του θανάτου άρχισε να κινείται (Vid).
Το Μουσείο του Μάντσεστερ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που συγκεντρώνει πολλαπλές φωτογραφικές στιγμές. Στις φωτογραφίες που διαδέχονται η μία την άλλη, απεικονίζεται ένα αγαλματίδιο ύψους 10 ιντσών (περίπου 25 εκατοστά) του αρχαίου αιγυπτιακού Θεού του θανάτου, Όσιρι, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του κατά 180 μοίρες.
Η είδηση που προκαλεί ερωτήματα, μοιάζει με σενάριο ταινίας του Ιντιάνα Τζόουνς, ή της πάλαι ποτέ σειράς μυστηρίου, "Tales from the Crypt". Το "μυστήριο της κινούμενης μούμιας" μοιάζει να πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Μουσείο της βρετανικής πόλης.
Το αγαλματίδιο βρίσκεται στο εν λόγω Μουσείο εδώ και 80 χρόνια. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες, οι υπεύθυνοι καλούνται να λύσουν ένα νέο για αυτούς μυστήριο που σχετίζεται με την "κατάρα των Φαραώ". Τουλάχιστον όπως αυτή περιγράφεται στους τόμους της αιγυπτιακής μυθολογίας.
Σύμφωνα με τον μύθο, η κατάρα χτυπάει εκείνους που τολμούν να πάρουν κειμήλια από τάφους των Φαραώ.
Οι άνθρωποι του Μουσείου, τοποθέτησαν μια κάμερα πάνω από το γυάλινο "κουτί" στο οποίο φυλάσσεται και παρατήρησαν ότι το άγαλμα περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του, όταν δεν είναι κανείς κοντά.

Οι αρχαιολόγοι που ανέσυραν το άγαλμα του "Neb-Senu" τη δεκαετία του 1920, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπήρξαν θύματα της κατάρας και όλοι είχαν αιφνίδιο θάνατο.
Ο αιγυπτιολόγος Campbell Price, υπεύθυνος του Μουσείου της Οξφόρδης, δήλωσε σχετικά: "Είμαι ο μόνος που είχα κλειδί για την αίθουσα. Μπήκα το πρωί της προηγούμενης ημέρας και είδα ότι το άγαλμα είχε γυρίσει κατά 90 μοίρες. Άνοιξα το κουτί, το έστριψα στην αρχική του θέση και μετά από λίγη ώρα είχε κινηθεί ξανά".
"Το αγαλματίδιο βρισκόταν στον αρχαίο τάφο μαζί με την μούμια", προσθέτει. "Πρόκειται για αφιέρωμα των οπαδών του Φαραώ. Στην αρχαία Αίγυπτο πίστευαν πως αν κάποιος "ενοχλήσει" την μούμια και τη μετακινήσει, τότε το άγαλμα αποκτά ειδικές δυνάμεις με το πνεύμα του νεκρού Φαραώ να το ελέγχει".
Άνθρωποι του Μουσείου, αναφέρουν πάντως πως μικρές δονήσεις του εδάφους ενδέχεται να προκαλούν συγκυριακά το όλο φαινόμενο. Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.
Το μόνο σίγουρο είναι, πως μετά τη δημοσιοποίηση της παράξενης ιστορίας, η επισκεψιμότητα του Μουσείου έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Spooky! Egyptian statuette spins untouched... από CDemo83

Oι Ελληνίδες μαθηματικοί της αρχαιότητας

Άρωμα γυναίκας είχαν τα μαθηματικά στην αρχαία Ελλάδα, όπως αποδεικνύει έρευνα του μαθηματικού Ευ. Σπανδάγου στην οποία αναφέρονται Τα Νέα (30.10.2007).
Μπορεί να έμεινε στην Ιστορία ως η μητέρα του Θησέα, αλλά πόσοι γνωρίζουν πως η Αίθρα ήταν δασκάλα λογιστικής; Και πως στη σύντροφο του σπουδαίου μαθηματικού Πυθαγόρα, Θεανώ, φέρεται ότι οφείλεται η θεωρία της χρυσής τομής; Είναι δύο μόλις από τις 40 άγνωστες αρχαίες Ελληνίδες μαθηματικούς, που αν και συνέβαλαν στην εξέλιξη της επιστήμης βυθίστηκαν στη λήθη της Ιστορίας. Χρειάστηκε να περάσουν 31 αιώνες για να έρθουν και πάλι στο φως και να διεκδικήσουν μια θέση στον επιστημονικό κόσμο, χάρη στην έρευνα που πραγματοποίησε ο μαθηματικός και συγγραφέας Ευάγγελος Σπανδάγος.

Η «σκυταλοδρομία» για την ανακάλυψη των άγνωστων αρχαίων Ελληνίδων μαθηματικών ξεκίνησε για τον βραβευμένο τόσο από τον Παγκόσμιο Όμιλο για την μελέτη των αρχαίων πολιτισμών όσο και από την Ακαδημία Αθηνών μαθηματικό, όταν ένας μαθητής του τον ρώτησε «εκτός από την Υπατία, που αναφέρεται στο σχολικό βιβλίο της Γεωμετρίας, δεν υπήρχαν κι άλλες γυναίκες μαθηματικοί στην αρχαιότητα;». «Γύρισα σπίτι, άρχισα να ψάχνω βιβλία, να ρωτάω φίλους και γνωστούς, αλλά ουδείς γνώριζε κάτι», εξηγεί ο κ. Σπαγδάνος την αφορμή της περιπέτειας του στον κόσμο των γυναικών μαθηματικών. Μια ερευνητική περιπέτεια τεσσάρων ετών μαζί με την επίσης μαθηματικό, κόρη του Ρούλα που είχε ως αποτέλεσμα να εντοπίσει συνολικά 40 γυναίκες μαθηματικούς από τον 10ο αι. π.Χ. έως τον 5ο αι. μ.Χ.

Ποιο ήταν το προφίλ τους; Προέρχονται από διάφορες γωνιές του ελληνικού κόσμου. Οι περισσότερες είχαν σπουδάσει πέραν της βασικής εκπαίδευσης. Εκείνες που ανήκαν στην Πυθαγόρειο Σχολή δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα, διότι ο Πυθαγόρας έκανε δεκτές γυναίκες στη σχολή του. Υπήρχαν και ορισμένες όμως όπως η Λασθενία από την Αρκαδία που φαίνεται πως φοίτησαν και στην Ακαδημία του Πλάτωνα ντυμένες ως άνδρες, επειδή δεν επιτρέπονταν γυναίκες. Ενδιαφέρον επίσης είναι πως ελάχιστες ήταν παντρεμένες και είχαν παιδιά.
Γιατί έμειναν στην αφάνεια; Κατά ένα μεγάλο ποσοστό, από τη στάση των αρχαίων κοινωνιών προς «τας πεπαιδευμένας γυναίκας», όπου η γυναίκα αντιμετωπιζόταν πάντα ως η διαφορετική, η διεφθαρμένη, η ανώμαλη ή η περίεργη που ξέφευγε από την κλασική εικόνα της νοικοκυράς, συζύγου και μητέρας. Κατά ένα μικρότερο όμως η άγνοιά μας για τις γυναίκες αυτές οφείλεται και στην καταστροφή διαφόρων ιστορικών μαρτυριών με προεξάρχουσα την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, ενώ ρόλο παίζει και το γεγονός πως υπάρχει μια αντιπάθεια τόσο προς τα μαθηματικά όσο και προς τα αρχαία ελληνικά.

Υπάρχει πιθανότητα να εντοπιστούν και άλλες γυναίκες επιστήμονες του αρχαίου κόσμου;
Η έρευνα συνεχίζεται και τα πάντα είναι πιθανά. Όσο ψάχνουμε ειδικά σε αραβικά χειρόγραφα τα οποία έχουν διασώσει σε μετάφραση αρχαία ελληνικά έργα που κάηκαν μαζί με τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, υπάρχουν ελπίδες. Ακόμη και σήμερα όμως γυναίκες και μαθηματικά μοιάζουν με έννοιες ασύμβατες. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Χάρβαρντ Λόρενς Σάμερς αναγκάστηκε να παραιτηθεί λίγο καιρό μετά τη δήλωσή του πως «οι γυναίκες δεν είναι φτιαγμένες για μαθηματικά!». «Ίσως η αντιμετώπιση των γυναικών που ασχολούνται με τα μαθηματικά να μην έχει αλλάξει πολύ από την αρχαιότητα», λέει στην εφημερίδα η καθηγήτρια στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Φραγκουλοπούλου. «Ακόμη και σήμερα πολλοί παραξενεύονται όταν ακούνε πως μια γυναίκα είναι μαθηματικός, γεγονός που ίσως οφείλεται στο ότι τα μαθηματικά θεωρούνται δύσκολα. Δεδομένου δε, πως εμείς λογιζόμαστε ως το ασθενές φύλο...».

Η πιο γνωστή μαθηματικός της αρχαιότητας και η πρώτη γυναίκα επιστήμονας της οποίας η ζωή έχει καταγραφεί με λεπτομέρειες, η ΥΠΑΤΙΑ η «Γεωμετρική» (4ος αι. μ.Χ.), ασχολήθηκε με τα μαθηματικά, την αστρονομία και τη μηχανική. Κατακρεουργήθηκε από χριστιανούς που έκαψαν το νεκρό σώμα της.(Διαβάστε το σχετικό άρθρο : "ΥΠΑΤΙΑ η Αλεξανδρινή" )
ΑΙΘΡΑ (10ος – 9ος π.Χ. αιώνας) κόρη του βασιλιά της Τροιζήνος Πιτθέα και μητέρα του Θησέως, με μία άλλη ιδιότητα άγνωστη στους πολλούς. Την ιδιότητα της δασκάλας της αριθμητικής. Ιέρεια λοιπόν των απαρχών της πλέον εγκεφαλικής επιστήμης, η Αίθρα μάθαινε αριθμητική στα παιδιά της Τροιζήνος, με εκείνη την πολύπλοκη μέθοδο, που προκαλεί δέος, μιας και δεν υπήρχε το μηδέν…και οι αριθμοί συμβολίζονταν πολύπλοκα, αφού τα σύμβολά τους απαιτούσαν πολλές επαναλήψεις (Κρητομυκηναϊκό σύστημα αρίθμησης)

ΠΟΛΥΓΝΩΤΗ (7ος – 6ος π.Χ. αιώνας) Ο ιστορικός Λόβων ο Αργείος αναφέρει την Πολυγνώτη ως σύντροφο και μαθήτρια του Θαλού. Γνώστρια πολλών γεωμετρικών θεωρημάτων, λέγεται (μαρτυρία Βιτρουβίου), πως και αυτή συντέλεσε στην απλούστευση των αριθμητικών συμβόλων με την εισαγωγή της αρχής της ακροφωνίας, δηλαδή με την εισαγωγή αλφαβητικών γραμμάτων που αντιστοιχούσαν το καθένα σε το καθένα στο αρχικό γράμμα του ονόματος του αριθμού. Έτσι το Δ αρχικό του ΔΕΚΑ, παριστάνει τον αριθμό 10. Το Χ, αρχικό του ΧΙΛΙΑ παριστάνει τον αριθμό 1000 κοκ Κατά τον Βιτρούβιο η Πολυγνώτη διετύπωσε και απέδειξε πρώτη την πρόταση “ΕΝ ΚΥΚΛΩ Η ΕΝ ΤΩ ΗΜΙΚΥΚΛΙΩ ΓΩΝΙΑ ΟΡΘΗ ΕΣΤΙΝ”

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΑ (6ος αιώνας π.Χ.). Ο Διογένης ο Λαέρτιος λόγιος-συγγραφέας την αναφέρει ως Αριστόκλεια ή Θεόκλεια. Ο Πυθαγόρας πήρε τις περισσότερες από τις ηθικές του αρχές από την Δελφική ιέρεια Θεμιστόκλεια, που συγχρόνως τον μύησε στις αρχές της αριθμοσοφίας και της γεωμετρίας. Σύμφωνα με τον φιλόσοφο Αριστόξενο (4οςπ.Χ. αιώνας) η Θεμιστόκλεια δίδασκε μαθηματικά σε όσους από τους επισκέπτες των Δελφών είχαν την σχετική έφεση. Ο μύθος αναφέρει ότι η Θεμιστόκλεια είχε διακοσμήσει τον βωμό του Απόλλωνος με γεωμετρικά σχήματα. Κατά τον Αριστόξενο ο Πυθαγόρας θαύμαζε τις γνώσεις και την σοφία της Θεμιστόκλειας γεγονός που τον ώθησε να δέχεται αργότερα και στην Σχολή του γυναίκες.
ΘΕΑΝΩ (6ος π.Χ. αιώνας) Η Θεανώ από τον Κρότωνα, κόρη του γιατρού Βροντίνου, ήταν μαθήτρια και ένθερμη οπαδός του Πυθαγόρου. Παντρεύτηκε στην Σάμο τον μεγάλο Μύστη με τον οποίο είχε 36 χρόνια διαφορά ηλικίας. Δίδαξε στις πυθαγόρειες σχολές της Σάμου και του Κρότωνος. Η Θεανώ θεωρείται η ψυχή της θεωρίας των αριθμών, που έπαιξαν κυριαρχικό και καίριο ρόλο στην πυθαγόρεια διδασκαλεία. Στην ίδια αποδίδεται η πυθαγόρεια άποψη της “Χρυσής Τομής”. Της αποδίδονται ακόμα διάφορες κοσμολογικές θεωρίες. Μετά τον θάνατο του Πυθαγόρου ή Θεανώ τον διαδέχθηκε ως επικεφαλής της διασκορπισμένης πλέον κοινότητας. Με την βοήθεια των θυγατέρων της (Δαμούς, Μυίας ή Μυρίας και Αριγνώτης) διέδωσε το επιστημονικό και φιλοσοφικό πυθαγόρειο σύστημα σε όλη την Ελλάδα και την Αίγυπτο. Με τον Πυθαγόρα απέκτησε, εκτός από τις θυγατέρες και δύο υιούς, τον Τηλαύγη και τον Μνήσαρχο. Ο Ιάμβλιχος την μνημονεύει ως ‘μαθηματικόν άξιαν μνήμης κατά παιδείαν’.

ΦΙΝΤΥΣ (6ος π.Χ. αιώνας).Αναφέρεται και ως Φίλτυς. Μαθήτρια του Πυθαγόρου, θυγατέρα του Θέοφρη από τον Κρότωνα και αδελφή του Βυνδάκου. Δίδαξε στην Σχολή του Κρότωνος. Ο Ρωμαίος συγγραφέας Βοήθιος την αναφέρει ως εμπνεύστρια της ισότητος που συνδέει τις Πυθαγόρειες τριάδες.

ΜΕΛΙΣΣΑ (6ος π.Χ. αιώνας).Μαθήτρια του Πυθαγόρου. Ασχολήθηκε με την κατασκευή κανονικών πολυγώνων. Ο Λόβων ο Αργείος γράφει για μία άγνωστη εργασία της: “Ο ΚΥΚΛΟΣ ΦΥΣΙΝ (η Μελίσσα) ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΥΓΩΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΕΣΤΙ”.

ΤΥΜΙΧΑ (6ος π.Χ. αιώνας).Η Τυμίχα γυναίκα του Κροτωνιάτου Μυλλίου ήταν (σύμφωνα με τον Διογένη Λαέρτιο) Σπαρτιάτισσα, γεννημένη στον Κρότωνα. Από πολύ νωρίς έγινε μέλος της Πυθαγόρειας κοινότητος. Αναφέρεται από τον Ιάμβλιχο ένα σύγγραμμά της σχετικά με τους “φίλους αριθμούς”(*6). Μετά την καταστροφή της σχολής από τους δημοκρατικούς του Κρότωνος η Τυμίχα κατέφυγε στις Συρακούσες. Ο τύραννος των Συρακουσών Διονύσιος απαίτησε από την Τυμίχα να του αποκαλύψει τα μυστικά της Πυθαγόρειας διδασκαλείας έναντι μεγάλης αμοιβής. Αυτή αρνήθηκε κατηγορηματικά και μάλιστα έκοψε με τα δόντια την γλώσσα της και την έφτυσε στο πρόσωπο του Διονυσίου. Το γεγονός αυτό αναφέρουν ο Ιππόβοτος και ο Νεάνθης.

ΠΤΟΛΕΜΑΪΣ (6ος π.Χ. αιώνας). Νεοπυθαγόρεια φιλόσοφος, μουσικός και μαθηματικός. Την αναφέρει ο Πορφύριος στο έργο του “ΕΙΣ ΤΑ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ ΥΠΟΜΝΗΜΑ”. Κατά τον Πορφύριο (νέοπλατωνικό φιλόσοφο του 3ου μ.Χ. αιώνα) η Πτολεμαϊς μεταξύ άλλων απέδειξε και την πρόταση: “ΕΑΝ ΔΥΟ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΑΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΙΩΣΙ ΤΙΝΑΣ, ΟΙ ΓΕΓΟΜΕΝΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΙΣΟΙ ΑΛΛΗΛΟΙΣ ΕΣΟΝΤΑΙ” (δηλαδή αβ=βα)

ΠΥΘΑΓΟΡΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (γύρω στον 6ον–5ον π.Χ. αιώνα). Ο Ιάμβλιχος στο έργο του “ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ” διέσωσε τα ονόματα δεκαεπτά πυθαγορείων γυναικών που ήταν γνώστριες της πυθαγόρειας φιλοσοφίας και των πυθαγορείων μαθηματικών. Ήδη έχουμε αναφέρει μερικές από αυτές. Οι υπόλοιπες είναι:
  • Ρυνδακώ, αδελφή Βυνδάκου.
  • Οκκελώ και Εκκελώ (αδελφές) από τις Λευκάνες.
  • Χειλωνίς, κόρη Χείλωνος του Λακεδαιμονίου.
  • Κρατησίκλεια, σύζυγος Κλεάνορος του Λακεδαιμονίου.
  • Λασθένεια η Αρκάς.
  • Αβροτέλεια κόρη Αβροτέλους του Ταραντίνου.
  • Εχεκράτεια η Φλιασία.
  • Θεανώ γυναίκα του Μεταποντίνου Βροντίνου. (Δεν πρέπει να συγχέεται με την Θεανώ την σύζυγο του Πυθαγόρου και κόρη του Κροτωνιάτη Βροντίνου)
  • Τυρσηνίς, η Συβαρίτις.
  • Πεισιρρόδη η Ταραντινίς.
  • Θεαδούσα η Λάκαινα.
  • Βοιώ η Αργεία.
  • Βαβέλυκα η Αργεία.
  • Κλεαίχμα αδελφή Αυτοχαρίδα του Λάκωνος.
  • Νισθαιαδούσα.

ΔΙΟΤΙΜΑ από την Μαντινεία (6ος–5ος π.Χ. αιώνας).Στο “Συμπόσιον” του Πλάτωνος, ο Σωκράτης αναφέρεται στην Δασκάλα του Διοτίμα, ιέρεια στην Μαντίνεια, που υπήρξε Πυθαγόρεια και γνώστρια της πυθαγόρειας αριθμοσοφίας. Κατά μαρτυρία του Ξενοφώντος, η Διοτίμα δεν ήταν άπειρη των πλέον δυσκολονόητων γεωμετρικών θεωρημάτων.

ΒΙΤΑΛΗ (6ος–5ος π.Χ. αιώνας). Βιτάλη ή και Βιστάλα, κόρη της Δαμούς και εγγονή του Πυθαγόρου. Γνώστρια των πυθαγόρειων μαθηματικών. Η Δαμώ προτού πεθάνει της εμπιστεύτηκε τα “υπομνήματα”, δηλαδή τα φιλοσοφικά κείμενα του πατέρα της.

ΠΕΡΙΚΤΙΟΝΗ (5ος π.Χ. αιώνας). Πυθαγόρεια φιλόσοφος, συγγραφέας και μαθηματικός. Διάφορες πηγές την ταυτίζουν με την Περικτιόνη την μητέρα του Πλάτωνος και κόρη του Κριτίου. Ο μαθηματικός Πλάτων, όπως και ο φιλόσοφος Πλάτων, οφείλει την πρώτη γνωριμία του με τα μαθηματικά και την φιλοσοφία στην Περικτιόνη. Ο Πλάτων δεν αναφέρει το παραμικρό για την μητέρα του. Ήταν βαθιά χολωμένος μαζί της επειδή αυτή μετά από τον θάνατο του Αρίστωνος (του πατέρα του Πλάτωνος) παντρεύτηκε με κάποιον Αθηναίο, με το όνομα Πυριλάμπης στον οποίο αφοσιώθηκε. Στο γεγονός αυτό ίσως οφείλεται και ο “μισογυνισμός” του μεγάλου φιλοσόφου, που παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του άγαμος. Ο Στοβαίος στο “Ανθολόγιο” του, γράφει για την Περικτιόνη ότι κατείχε τα της γεωμετρίας και της αριθμητικής: “…ΓΑΜΕΤΡΙΑ ΜΕΝ ΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΛΛΑ ΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΤΙΝΑ ΤΩΝ ΕΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΟΛΕΟΝΤΑΙ , Α ΔΕ ΣΟΦΙΑ ΠΕΡΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΕΝΗ ΤΩΝ ΕΟΝΤΩΝ, ΟΥΤΩΣ ΓΑΡ ΕΧΕΙ ΣΟΦΙΑ ΠΕΡΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΕΝΗ ΤΩΝ ΕΟΝΤΩΝ”.

ΛΑΣΘΕΝΕΙΑ (4ος π.Χ. αιώνας). Η Λασθενία από την Αρκαδία είχε μελετήσει τα έργα του Πλάτωνος και ήλθε στην Ακαδημία (του Πλάτωνος) για να σπουδάσει μαθηματικά και φιλοσοφία. Μετά τον θάνατο του Πλάτωνος συνέχισε τις σπουδές της κοντά στον ανεψιό του Σπεύσιππο. Αργότερα έγινε και αυτή φιλόσοφος και σύντροφος του Σπευσίππου. Σύμφωνα με τον Αριστοφάνη τον Περιπατητικό στην Λασθένεια οφείλεται και ο επόμενος ορισμός της σφαίρας: “ΣΦΑΙΡΑ ΕΣΤΙΝ ΣΧΗΜΑ ΣΤΕΡΕΟΝ ΥΠΟ ΜΙΑΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΝ, ΠΡΟΣ ΗΝ, ΑΦ’ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΠΑΣΑΙ ΑΙ ΠΡΟΣΠΙΠΤΟΥΣΑΙ ΕΥΘΕΙΑΙ ΙΣΑΙ ΑΛΛΗΛΑΙΣ ΕΙΣΙΝ”.

ΑΞΙΟΘΕΑ (4ος π.Χ. αιώνας).Μαθήτρια και αυτή, όπως και η Λασθένεια, της ακαδημίας του Πλάτωνος. Ήλθε στην Αθήνα από την Πελοποννησιακή πόλι Φλιούντα. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μαθηματικά και την φυσική φιλοσοφία. Αργότερα δίδαξε τις επιστήμες αυτές στην Κόρινθο και την Αθήνα..

ΝΙΚΑΡΕΤΗ η Κορίνθια. Αναφέρεται από τον Ν. Χατζηδάκη ως “ΤΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΣ”. Την αναφέρει ακόμα και ο Ε. Σταμάτης. Από τους αρχαίους συγγραφείς την μνημονεύει ο Στοβαίος. Κατά τον Ν. Χατζηδάκι, στην Νικαρέτη οφείλεται η επαναδιατύπωσις και η απόδειξις του θεωρήματος: “ΠΑΝΤΟΣ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΜΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ ΠΡΟΣΕΚΒΛΕΙΘΕΙΣΗΣ, Η ΕΝΤΟΣ ΓΩΝΙΑ ΕΚΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΓΩΝΙΩΝ ΜΕΙΖΩΝ ΕΣΤΙ”.

ΑΡΕΤΗ η Κυρηνεία (4ος–3ος π.Χ. αιώνας). Κόρη του Αριστίππου, ιδρυτού της Κυρηναϊκής φιλοσοφικής σχολής, η Αρετή (συναντάται και ως Αρήτη) σπούδασε στην ακαδημία του Πλάτωνος. Λέγεται ότι δίδαξε μαθηματικά, φυσική και ηθική φιλοσοφία στην Αττική για αρκετά χρόνια και ότι έγγραψε σαράντα τουλάχιστον βιβλία ποικίλου περιεχομένου, από τα οποία τα δύο περιελάμβαναν και πραγματείες για τα μαθηματικά. Μετά τον θάνατο του πατέρα της, τον διαδέχθηκε, κατόπιν εκλογής στην διεύθυνσι της Σχολής. Χαρακτηριστικό είναι ότι ανάμεσα στους μαθητές της συγκαταλέγονταν και 100 περίπου φιλόσοφοι. Ο John Morans στο βιβλίο του “Women in Science” αναφέρει ότι το επίγραμμα του τάφου της έγγραφε: Το μεγαλείο της Ελλάδος, με την ομορφιά της Ελένης, την πέννα του Αριστίππου, την ψυχή του Σωκράτους και την γλώσσα του Ομήρου”.
Ο υιός της Αρετής, ο Αρίστιππος ο Νεώτερος, προήγαγε σημαντικά την Κυρηναϊκή φιλοσοφία. Κατά τον Αθηναίο (λόγιο, σοφιστή και συγγραφέα, 2ος – 3ος μ.Χ. αιώνας), η Αρετή διηγείτο στους μαθητές της το εξής ανέκδοτο: Όταν κάποιος μαθητής της Ακαδημίας ισχυρίστηκε ότι η τέχνη της αρίθμησης οφείλεται στον Παλαμήδη, ο Πλάτων τον ρώτησε “Ώστε χωρίς τον Παλαμήδη ο Αγαμέμνων δεν θα ήξερε πόσα πόδια του έδωσε η φύσις;”

ΠΥΘΑΪΣ (2ος π.Χ. αιώνας). Γεωμέτρης, κόρη του μαθηματικού Ζηνοδώρου. Ασχολήθηκε, μαζί με τον πατέρα της, με εμβαδά επιπέδων χωρίων. Την αναφέρει ο Ευτόκιος. Ο Θέων ο Αλεξανδρεύς (4ος μ.Χ. αιώνας) στα σχόλιά του στην “ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΙ” του Πτολεμαίου γράφει: “ΠΟΙΗΣΟΜΕΘΑ ΔΗ ΤΗΝ ΤΟΥΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΙΝ ΕΝ ΕΠΙΤΟΜΗ ΕΚ ΤΩΝ ΖΗΝΟΔΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΥΘΑΪΔΟΣ ΔΕΔΕΙΓΜΕΝΩΝ ΕΝ ΤΩ ΠΕΡΙ ΙΣΟΠΕΡΙΜΕΤΡΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ”.

ΠΑΝΔΡΟΣΙΩΝ (4ος μ.Χ. αιώνας). Συναντάται κει ως Πάνδροσος. Αλεξανδρινή γεωμέτρης, μάλλον μαθήτρια του Πάππου, ο οποίος της αφιερώνει και το γ’ βιβλίο της “ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ”. Η Πανδροσίων χωρίζει τα γεωμετρικά προβλήματα σε τρεις κατηγορίες: “ΤΡΙΑ ΓΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΝ ΑΥΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΛΕΙΣΘΑΙ, ΤΑ ΔΕ ΓΡΑΜΜΙΚΑ”.

πηγή


Διαβάστε περισσότερα: http://www.ellinikoarxeio.com/2010/09/o-ancient-mathematician-women.html#ixzz2X9841Gsp