ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΘΩΩΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΡΑΝΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΕΡΤΖΛ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΛΟΙ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΟΤΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΘΝΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΟΝ .ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΤΙ ΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΛΕΚΤΗ ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ . ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΚΛΕΚΤΗ ΦΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ!!!!!!!!! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΗΣΥΧΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΜΠΟΡΙΑ ΟΠΛΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΨΕΥΔΟΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ  ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ .ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΥΡΑΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ .ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ ΘΕΙΑ ΝΕΜΕΣΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Λευκωσία μετά την αιματηρή επίθεση στα πλοία για τη Γάζα





Μπαράζ αντιδράσεων

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Λευκωσία μετά την αιματηρή επίθεση στα πλοία για τη Γάζα

(Φωτογραφία:  Associated PressCopyright 2010
The Associated Press All Rights Reserved
Associated Press text, photo, graphic, audio and/or video material shall not be published, broadcast, rewritten for broadcast or publication or redistributed directly or indrectly in any medium. Neither these AP Materials nor any portion thereof may be stored in a computer except for personal and non-commercial use. The AP will not be held liable for any delays, inaccuracies, errors or omissions therefrom or in the transmission or delivery of all or any part thereof or for any damages arising from any of the foregoing.
)
Αθήνα
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Λευκωσία μετά την αιματηρή επίθεση του Ισραήλ στον διεθνή στολίσκο που μετέφερε εφόδια στη Γάζα.

Πιο συγκεκριμένα, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα από την πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα».

'Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η πρωτοβουλία ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση:

«-Να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας.

-Να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ.

-Να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ.Παφίλης επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, για να καταγγείλει τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στην νηοπομπή αλληλεγγύης προς τη Γάζα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ενημερώθηκε για τις θέσεις της κυβέρνησης και ζήτησε την κατάργηση κάθε στρατιωτικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, καθώς και την παρέμβαση της κυβέρνησης για την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που θα γίνει αύριο, Τρίτη στην Ομόνοια στις 18:30, θα ακολουθήσει πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία το απόγευμα απευθύνει το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή του μάλιστα τονίζει: «Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του 'Στόλου της Ελευθερίας'».

Ήδη έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την επίθεση θα γίνει και στην Κύπρο.

Ο ευρωβουλευτής τους ΑΚΕΛ και αντιπρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο, Κυριάκος Τριανταφυλλίδης τόνισε στο ΑΠΕ: «Είναι πολύ λυπηρές οι εξελίξεις. Ουδείς πίστευε ότι το Ισραήλ θα φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική βοήθεια και τους ακτιβιστές ως έαν να ήσαν ένας ένοπλος στρατός, ο οποίος έκανε εισβολή».

Όσον αφορά στην επιχείρηση συντονισμού του όλου εγχειρήματος της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ο κ.Τριανταφυλλίδης δήλωσε ότι «η Ομάδα Πρωτοβουλίας στην Κύπρο προσπαθεί να επικοινωνήσει με ανθρώπους που βρίσκονται πάνω σε πλοία της αποστολής, κάτι που είναι αδύνατο για την ώρα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

αγαπημένοι συμμαθητές, φίλες, φίλοι συνεργάτες στο ένα Έργο

31 Μαΐου μια ακόμα μέρα ντροπής για την Ανθρωπότητα που πρόσφατα γιόρτασε την "Γιορτή" της στην πανσέληνο
Το κράτος του Ισραήλ με μια δολοφονική στρατιωτική επίθεση από αέρα και από θάλασσα σήμερα γύρω στις 6 το πρωί
κατέλαβε τα πλοία του ΣΤΟΛΟΥ της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ σε διεθνή ύδατα 70 μίλια από την ακτή. Οι 700 ακτιβιστές και 
10.000 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για την Γάζα «ξύπνησαν» την τρομοκρατική πολεμική μηχανή του Ισραήλ.
Καταστρατηγώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου επεκτείνοντας συνεχώς την στρατιωτική περιοχή ελέγχου του 
από 20 σε 40 και τελικά κατέληξε να επιτεθεί στα 70 μίλια στα ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ .

να που το Ισραήλ συνεχίζει, να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, Διεθνείς Συμφωνίες, Συνθήκες, Νόμους...

συνεχίζει την κατοχή, πολιορκία, εισβολή στην λωρίδα της Γάζας και αρνείται την αποχώρηση. Αποτρέπει με βίαιο τρόπο
κάθε απόπειρα της Διεθνούς Κοινωνίας των Πολιτών για σπάσιμο της πολιορκίας της Γάζας που κρατά τώρα απο το  2008
αλλά ουσιασικά απο το 2006 (εκλογή Χαμάς).

Γαιτί άραγε...

το 2000 ανακαλύφθηκε (ακριβώς στην εδαφική περιοχή που παριλαμβάνει η (κουτσουρεμένη) Λωρίδα της Γάζας, το μεγαλύτερο
παράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Μεσόγειο. Τα δικαιώμτα παραχωρήθηκαν, απο την Παλαιστινιακή Αρχή,  60% στην British Gas (BG,
30% στην 20η σε παγκόσμιο μέγεθος πολυεθνική CCC ή  Consolidated Contractors International Company     

www.ccc.gr που για δείτε...εδρεύει  στην Αθήνα, στο Μαρούσι και 10% στην Παλαιστινιακή Αρχή!

τότε ξεκίνησαν όλα...και ο χορός καλά κρατεί

Πολλά τα λεφτά του κοιτάσματος   $10.000.000.000 (10 δίς) όπως εκτιμάται

Διαβάστε το άρθρο στα Αγγλικά 


και καταγγείλτε το Ισραήλ ώς "ΚΟΙΝΟ ΛΗΣΤΗ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΕΘΝΟΣ ΠΑΡΙΑ, ΠΕΙΡΑΤΗ

ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟ" που δεν διστάζει (ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ) ν' αφαιρεί έδαφος και ζωές ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ για την επαύξηση

του δικού του πλούτου!

ΩΡΑ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!




War and Natural Gas: The Israeli Invasion and Gaza`s Offshore Gas Fields.

Read the article at

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=11680

ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE
 στρατιωτική εισβολή του στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις έχει άμεση σχέση με τον έλεγχο και την κυριότητα των στρατηγικών αποθεμάτων φυσικού αερίου ανοικτής θάλασσας.
Πρόκειται για έναν πόλεμο κατάκτησης. Ανακαλύφθηκε το 2000, υπάρχουν εκτεταμένα αποθέματα φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Γάζας.
British Gas (BG Group) και ο εταίρος της, η Αθήνα με βάση Ανάδοχοι Ενοποιημένες International Company (CCC) που ανήκουν στην Sabbagh Λίβανο και Koury οικογένειες, χορηγήθηκαν πετρελαίου και φυσικού αερίου των δικαιωμάτων σε ένα έτος εφαρμογής της συμφωνίας που υπεγράφη 25 τον Νοέμβριο του 1999 με την Παλαιστινιακή Αρχή.
Τα δικαιώματα για την υπεράκτια κοιτάσματα αερίου είναι αντίστοιχα η British Gas (60 τοις εκατό)? Ενοποιημένο Contractors (CCC) (30 τοις εκατό)? Και το Ταμείο Επενδύσεων της Παλαιστινιακής Αρχής (10 τοις εκατό). (Haaretz, 21 Οκτωβρίου 2007).

Η-BG-CCC συμφωνία PA περιλαμβάνει την ανάπτυξη του πεδίου και για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου. (Μέση Ανατολή Οικονομική Digest, 5 Γενάρη του 2001).
Η άδεια BG καλύπτει ολόκληρη την Γάζα offshore θαλάσσια περιοχή, η οποία είναι όμορα με διάφορες ισραηλινές υπεράκτιων εγκαταστάσεων φυσικού αερίου. (Βλ. χάρτη παρακάτω). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 60 τοις εκατό των αποθεμάτων φυσικού αερίου κατά μήκος της ακτογραμμής και του Ισραήλ στη Γάζα ανήκουν στην Παλαιστίνη.
Η BG Group διάτρητοι από δυο πηγάδια με το 2000: Γάζα Marine-1 και τη Λωρίδα της Marine-2. Αποθεματικά υπολογίζονται από την British Gas να είναι της τάξεως του 1,4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, που υπολογίζονται σε περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτά είναι τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από την British Gas. Το μέγεθος των αποθεμάτων φυσικού αερίου της Παλαιστίνης θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο.


Χάρτης 1

Χάρτης 2
Ποιος κατέχει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου
Το θέμα της κυριαρχίας επί του φυσικού αερίου στους τομείς της Γάζα είναι ζωτικής σημασίας. Από νομική άποψη, τα αποθέματα φυσικού αερίου ανήκουν στην Παλαιστίνη.
Ο θάνατος του Γιάσερ Αραφάτ, με την εκλογή της κυβέρνησης της Χαμάς και η καταστροφή της Παλαιστινιακής Αρχής επέτρεψαν το Ισραήλ για τη δημιουργία de facto έλεγχο του φυσικού αερίου διατηρεί τη Λωρίδα της ανοικτής θάλασσας του.
British Gas (BG Group) ασχολείται με την Αβίβ κυβέρνηση Tηλ. Με τη σειρά της, η κυβέρνηση της Χαμάς έχει τεθεί στο περιθώριο σε ό, τι αφορά δικαιώματα έρευνας και ανάπτυξης κατά τη διάρκεια των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.
Η εκλογή του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν για το 2001 ήταν μια σημαντική καμπή. κυριαρχία της Παλαιστίνης κατά τη διάρκεια των υπεράκτιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου προσεβλήθη ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ. Σαρόν δήλωσε κατηγορηματικά ότι «το Ισραήλ ποτέ δεν θα αγοράσει αέριο από την Παλαιστίνη" εννοήσουν ότι το φυσικό αέριο διατηρεί τη Λωρίδα της ανοικτής θάλασσας που ανήκουν στο Ισραήλ.
Το 2003, ο Αριέλ Σαρόν, άσκησε βέτο μια αρχική συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει την British Gas για την παροχή του Ισραήλ με φυσικό αέριο από υπεράκτιες γεωτρήσεις της Γάζας. (The Independent, 19 Αυγούστου 2003)
Η εκλογική νίκη της Χαμάς το 2006 ήταν ευνοϊκό για τη διάλυση της Παλαιστινιακής Αρχής, η οποία έγινε αποκλειστικά για τη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το πληρεξούσιο καθεστώς του Μαχμούντ Αμπάς.
Το 2006, η British Gas "ήταν κοντά στην υπογραφή μιας συμφωνίας για την άντληση φυσικού αερίου στην Αίγυπτο." (Times, Μάιος 23, 2007). Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ παρενέβη εκ μέρους του Ισραήλ, με σκοπό να ελιγμών η συμφωνία με την Αίγυπτο.
Το επόμενο έτος, το Μάιο του 2007, η ισραηλινή υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του πρωθυπουργού Εχούντ Ολμερτ "να αγοράσει αέριο από την Παλαιστινιακή Αρχή." Η προτεινόμενη σύμβαση για δισεκατομμύρια $ 4, με κέρδη της τάξης των δισεκατομμυρίων δολαρίων εκ των οποίων 2 το ένα δισ. για να πάει στους Παλαιστινίους.
Τελ Αβίβ, ωστόσο, δεν είχε καμία πρόθεση για την κατανομή των εσόδων με την Παλαιστίνη. Μια ισραηλινή Ομάδα των διαπραγματευτών συστάθηκε η ισραηλινή Cabinet σε καταλήξουν σε συμφωνία με την BG Group, παρακάμπτοντας δύο από την κυβέρνηση η Χαμάς και η Παλαιστινιακή αρχής:
"Ισραηλινές στρατιωτικές αρχές θέλουν οι Παλαιστίνιοι πρέπει να καταβληθεί σε αγαθά και υπηρεσίες και να επιμείνει ότι τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελεγχόμενη από την Χαμάς κυβέρνηση." (Ό.π., υπογράμμιση δική μας)
Ο στόχος ήταν ουσιαστικά να εξουδετερώσουν την σύμβαση που υπεγράφη το 1999 μεταξύ της BG Group και την Παλαιστινιακή Αρχή υπό τον Γιασέρ Αραφάτ.
Σύμφωνα με το προτεινόμενο συμφωνίας του 2007 με τη BG, Παλαιστινιακή φυσικού αερίου από την υπεράκτια φρέατα Γάζα ήταν να διοχετευθούν από υποθαλάσσιου αγωγού με τον ισραηλινό λιμάνι του Ασκελόν, με αποτέλεσμα τη μεταβίβαση του ελέγχου της πώλησης του φυσικού αερίου στο Ισραήλ.
Η συμφωνία ματαιώθηκε. Οι διαπραγματεύσεις έχουν ανασταλεί:
«Μοσάντ Meir Dagan Chief αντιτάχθηκε στη συναλλαγή για λόγους ασφαλείας, ότι τα έσοδα θα χρηματοδοτήσει την τρομοκρατία». (Μέλος της Κνεσέτ Gilad Erdan, Διεύθυνση για να την Κνεσέτ με θέμα «Η Πρόθεση του αναπληρωτή πρωθυπουργού Εχούντ Ολμέρτ να αγοράζουν φυσικό αέριο από τους Παλαιστινίους, όταν η πληρωμή θα Σερβίρετε τη Χαμάς, "1 Μάρτη του 2006, αναφέρεται στην Αντισυνταγματάρχη Γεν. (ε.α.) Moshe Yaalon, άραγε της ενδεχόμενης αγοράς της British Gas από το Εθνικό Παράκτιων Υδάτων απειλούν το Ισραήλ τη Λωρίδα της Ασφάλειας; Ιερουσαλήμ Κέντρο Δημοσίων Υποθέσεων, Οκτώβριος 2007)
της πρόθεσης του Ισραήλ ήταν να αποκλείσει την πιθανότητα ότι τα δικαιώματα πρέπει να καταβληθεί προς τους Παλαιστινίους. Τον Δεκέμβριο του 2007, η BG Group αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ και τον Ιανουάριο του 2008 θα κλείσει το γραφείο τους στο Ισραήλ. ( BG ιστοσελίδα ).
Εισβολή Σχέδιο για την κατάρτιση του σκάφους
Το σχέδιο εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο της "Επιχείρησης Cast Lead" ήταν που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2008, σύμφωνα με ισραηλινές στρατιωτικές πηγές:
«Πηγές για τη δημιουργία της άμυνας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ έδωσε εντολή αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ να προετοιμαστούν για τη λειτουργία άνω των έξι μηνών πριν [τον Ιούνιο ή πριν από τον Ιούνιο], ακόμη και καθώς το Ισραήλ άρχισε να διαπραγματευτεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς." (Μπαράκ Ravid, Επιχείρηση "Cast Lead": Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή Force ακολούθησαν μήνες σχεδιασμού, Haaretz, 27 Δεκέμβρη 2008)
Ότι πολύ ίδιο μήνα, οι ισραηλινές αρχές επικοινώνησαν με British Gas, με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ζωτικής σημασίας που αφορούν την αγορά φυσικού αερίου της Γάζας:
«Και οι δύο Υπουργείο Οικονομικών γενικού διευθυντή Yarom Ariav και Υπουργείο Υποδομών διευθυντή εθνική γενική Hezi Kügler συμφώνησαν να ενημερώσουν δ.σ. της για την επιθυμία του Ισραήλ για την ανανέωση των συνομιλιών.
Οι πηγές πρόσθεσαν ότι η BG δεν έχει επισήμως απάντησε στο αίτημα του Ισραήλ, αλλά ότι τα στελέχη της εταιρείας θα μπορούσε πιθανότατα να έρθει στο Ισραήλ σε λίγες εβδομάδες για να έχει συνομιλίες με κυβερνητικούς αξιωματούχους. "(Online-Ισραήλ Business Globes Arena, 23 Ιουνίου 2008)
Η απόφαση για την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με την British Gas (BG Group) συνέπεσε, χρονικά, με το σχεδιασμό της εισβολής της Γάζας ξεκίνησε τον Ιούνιο. Φαίνεται ότι το Ισραήλ θέλησε ωστόσο να καταλήξει σε συμφωνία με τη BG Group πριν από την εισβολή, η οποία βρισκόταν ήδη σε προχωρημένο στάδιο του σχεδιασμού.
Επιπλέον, αυτές οι διαπραγματεύσεις με την British Gas διεξήχθησαν από την κυβέρνηση Ολμέρτ Εχούντ με τη γνώση ότι μια στρατιωτική εισβολή ήταν στα χαρτιά. Κατά πάσα πιθανότητα, ένα νέο "μεταπολεμική" πολιτικο-εδαφικό ρύθμιση για τη λωρίδα της Γάζας ήταν, επίσης, τη στιγμή μελετάται από την ισραηλινή κυβέρνηση.
Στην πραγματικότητα, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της British Gas και Ισραηλινοί αξιωματούχοι βρίσκονταν σε εξέλιξη, τον Οκτώβριο του 2008, 2-3 μήνες πριν από την έναρξη των βομβαρδισμών στις 27 Δεκεμβρίου.
Τον Νοέμβριο του 2008, του ισραηλινού Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εθνικής Υποδομής ανέθεσε Ισραήλ Electric Corporation (IEC), να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την British Gas, σχετικά με την αγορά φυσικού αερίου από το υπεράκτιες παραχώρησης του δ.σ. στη Γάζα. (Σφαίρες, 13 Νοεμβρίου 2008)
"Υπουργείο διευθυντής Οικονομικών γενικής Yarom Ariav και Υπουργείο Υποδομών διευθυντή εθνική γενική Hezi Kügler έγραψε IEC CEO Amos Lasker πρόσφατα, ενημερώνοντάς τον για κυβέρνηση την απόφαση της να επιτρέψει τις διαπραγματεύσεις για να πάει προς τα εμπρός, σύμφωνα με την πρόταση-πλαίσιο που εγκρίθηκε νωρίτερα φέτος.
Το διοικητικό συμβούλιο της IEC, με επικεφαλής τον πρόεδρό Moti Friedman, ενέκρινε τις αρχές της πρότασης-πλαισίου πριν από λίγες εβδομάδες. Οι συνομιλίες με τη BG Group θα αρχίσουν μόλις το διοικητικό συμβούλιο εγκρίνει την απαλλαγή από τον διαγωνισμό. "(Globes 13 Νοεμβρίου, 2008)
Γάζα και Γεωπολιτικής Ενέργειας
Η στρατιωτική κατοχή της Γάζας είναι η πρόθεση από τη μεταβίβαση της κυριαρχίας στους τομείς του φυσικού αερίου στο Ισραήλ, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.
Τι μπορούμε να περιμένουμε μετά από την εισβολή;

Ποια είναι η πρόθεση του Ισραήλ σε σχέση με το Φυσικό Αέριο Παλαιστίνη αποθεματικά;
Ένα νέο εδαφικό καθεστώς, με τη στάθμευση των ισραηλινών και / ή «ειρηνευτικές» δυνάμεις;
Η στρατιωτικοποίηση ολόκληρης της ακτογραμμής της Γάζας, η οποία είναι στρατηγικής σημασίας για το Ισραήλ;
Η οριστική κατάσχεση παλαιστινιακών κοιτασμάτων φυσικού αερίου και η μονομερής ανακήρυξη της ισραηλινής κυριαρχίας σε θαλάσσιες περιοχές της Γάζας;
Εάν αυτό συμβεί, η κοιτάσματα φυσικού αερίου της Γάζας θα ενσωματωθούν σε υπεράκτιες εγκαταστάσεις του Ισραήλ, που είναι συνεχόμενα με αυτά της Λωρίδας της Γάζας. (Βλ. χάρτη 1 ανωτέρω).
διαφόρων υπεράκτιων εγκαταστάσεων Αυτές, επίσης, συνδέεται με την ενέργεια των μεταφορών διάδρομο του Ισραήλ, που εκτείνεται από το λιμάνι του Eilat, το οποίο είναι ένα τερματικό πετρελαιαγωγό, σχετικά με την Ερυθρά Θάλασσα με το λιμάνι - τερματικού αγωγού στο Ashkelon, και βόρεια προς Χάιφα, και τελικά σύνδεση μέσω της προτεινόμενης Ισραήλ-Τουρκίας αγωγού με το τουρκικό λιμάνι του Τσεϊχάν.
Τσεϊχάν είναι ο τερματικός σταθμός του πετρελαιαγωγού Μπακού, Τιφλίδα Τσεϊχάν Υπερκασπιακού αγωγού. "Αυτό που προβλέπεται είναι η σύνδεση του αγωγού BTC στην Trans-Ισραήλ-Ashkelon αγωγού Eilat, επίσης γνωστό ως το Tipline Ισραήλ." (Βλ. Michel Chossudovsky, ο πόλεμος στο Λίβανο και τη μάχη για το πετρέλαιο, Global Research, 23 Ιουλίου 2006)


Χάρτης 3 



Δημήτρης Τσιγγάνης
Dimitris Tsinganis

ΦΩΟΤΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΕΝΗ ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

2010-05-30 001.JPG  2010-05-30 003.JPG  2010-05-30 002.JPG

ΤΡΕΜΗ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΙΓΝΑΤΙΟΥ στο MEGA

Ο Γ. Παπανδρέου κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου!!! δημοσιεύτηκε χθες από Η μνήμη ενάντια στη λήθη Τον Μάρτιο του 2008 φυσικά...

Ο Γ. Παπανδρέου κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου!!!

δημοσιεύτηκε χθες από Η μνήμη ενάντια στη λήθη 
Τον Μάρτιο του 2008 φυσικά...
Τότε ο Γιωργάκης μας διαδήλωσε μαζί με τους εργαζόμενους για να μην περάσει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που μοιάζει με παιδική χαρά μπροστά στο σημερινό. 
Για να μην ξεχνάμε λοιπόν πόσο αδιανόητα και προκλητικά απατεώνες είναι, απολαύστε 2 φωτογραφίες από τις 38 που έχει στο site του Παπανδρέου από αυτή την πορεία. 
Και επειδή θα πληρώνουμε πια και τον αέρα ο Γιωργάκης μας παρέχει τις φωτογραφίες όπως γράφει στο site του ΔΩΡΕΑΝ!




ΣΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ

Οι Πομάκοι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010 4:52 μμ | χωρίς σχόλια

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ:
ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Σύμφωνα με τις διηγήσεις των παππούδων μας, οι Πομάκοι είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στα αρχαία χρόνια, ο Μέγας Αλέξανδρος μας κάλεσε να πολεμήσουμε μαζί του στην Μικρά Ασία και φτάσαμε μέχρι τις Ινδίες. Όταν τελείωσε η εκστρατεία του, γυρίσαμε στην πατρίδα μας, στα βουνά της Ροδόπης.
Εμείς εδώ κατοικούσαμε πάντα, είμαστε απόγονοι των αρχαίων Αγριάνων.
Αργότερα, με την Οθωμανική κατάκτηση, ήμασταν σκλάβοι στους Τούρκους μπέηδες. Οι παραδόσεις μας λένε ότι υποφέραμε από την σκλαβιά αυτή, δουλεύοντας ασταμάτητα για ένα κομμάτι ψωμί.
Οι Τούρκοι συνήθιζαν και έπαιρναν τις πιο όμορφες γυναίκες στα χαρέμια τους ή βίαζαν όποια κοπέλα ήθελαν. Πολλοί Πομάκοι δεν άντεξαν την κατάσταση αυτή και έφευγαν αντάρτες στα βουνά.
Σήμερα, οι Τούρκοι κάνουν προπαγάνδα προσπαθώντας να μας πάρουν με το μέρος τους και προσπαθούν να μας κάνουν να μισήσουμε τους χριστιανούς.
Εμείς είμαστε αδέρφια με τους χριστιανούς συμπολίτες μας, έχουμε κοινή καταγωγή. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους Τούρκους να βάζουν μίσος στα μυαλά των ανθρώπων και ιδίως στα μυαλά των νεαρών παιδιών που δεν ξέρουν την ιστορία, δεν ξέρουν τις μνήμες των παππούδων μας.
Εγώ είμαι περήφανος που είμαι Πομάκος και καλώ όλους τους Πομάκους να γίνουν μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά.
ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ!
Άρθρο του
Σελήμ Κεχαγιά Καδρή
Πηγή: zagalisa

ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ

Διώξτε την Θάλεια Δραγώνα από την Θράκη! Διαβάστε το άρθρο από την Πομάκικη Zagalisa


Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010 5:24 μμ | χωρίς σχόλια

Μάσαλλαχ, Ντραγκώνα χανούμ ...;! ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάρτυ στο τουρκικό ΥΠΕΞ, από την πολιτική της ...;προοδευτικής Θ. Δραγώνα. Ήδη, οι βουλευτές Α. Χατζηοσμάν και Τ. Μάντατζη, δήλωσαν στον Τύπο ότι είναι«ικανοποιημένοι» από τις επαφές τους με την Θ. Δραγώνα κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Θράκη.
Η κα αυτή, αφού διαχειρίστηκε την τελευταία δεκαετία μαζί με την Α. Φραγκουδάκη, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, με αμφίβολο και επιζήμιο αποτέλεσμα για την μειονοτική εκπαίδευση, ήρθε τώρα να ολοκληρώσει το στρατευμένο έργο της στη Θράκη. Φυσικά, οι εθνικιστές μουσουλμάνοι την υποδέχονται μετά κλάδων και βαϊωνκαι συγκρατούν με δυσκολία την απερίγραπτη ικανοποίησή τους για το «κελεπούρι» που τους έλαχε ...;

Η κα αυτή γκρεμίζει τα πάντα και ανοίγει το δρόμο για τη βαθύτερη τουρκοποίηση των μειονοτήτων και στην προσχολική βαθμίδα. Είναι τόσο προοδευτική, που μίλησε για δίγλωσσα- τουτέστιν- τουρκόγλωσσα νηπιαγωγεία ...; Μάλιστα, πρόσεξε τις διατυπώσεις της, λέγοντας ότι αυτό θα γίνει όπου ζητηθεί και η κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά.
Το νόημα είναι σαφές. Εάν οι μουσουλμάνοι ζητήσουν τουρκόφωνα νηπιαγωγεία τότε θα γίνουν τουρκόφωνα ...;αν όμως κάποιοι ζητήσουν πομακόφωνα ή τσιγγανόφωνα, τότε θα γίνουν τέτοια ...;Τί προοδευτισμός, τι δημοκράτισσα!
Δραγώνα ΘάλειαΌμως, ποιός αδύναμος και φτωχός αγρότης στο χωριό του θα έχει το σθένος να ζητήσει πομακόφωνο νηπιαγωγείο; Ποιός έχει το σθένος να πάει κόντρα στον εθνικιστή βουλευτή του, στον συμβιβασμένο νομάρχη, ή στο δήμαρχό του (όργανο της Τουρκίας); Πώς θα πάει κόντρα στον ιμάμη του χωριού (ο οποίος πληρώνεται από την Τουρκία); Αν το πράξει έχει μπει στην μαύρη λίστα. Για παράδειγμα, στην επόμενη φυσική καταστροφή στην αγροτική παραγωγή (όπως συνήθως με την παγωνιά), ο εκτουρκισμένος γείτονάς του (που έχει την ίδια καλλιέργεια), θα πάρει αποζημίωση 6.000 ευρώ και αυτός θα πάρει μόνο 500 ευρώ ...;(πρόκειται για πραγματικό
περιστατικό).
Πώς θα ξαναπάει στην κοινότητα ή στη δημαρχεία για το παραμικρό πιστοποιητικό, όταν ξέρει ότι θα τον πετάξουν έξω με τις κλωτσιές; Ποιός φτωχός μέσα σε ένα σκληρό αντιδημοκρατικό και καταπιεστικό μειονοτικό περιβάλλον θα τολμήσει να ζητήσει πομακόφωνο νηπιαγωγείο;
Η κα Δραγώνα συνειδητά ενισχύει το αντιδημοκρατικό και φασιστικό μειονοτικό περιβάλλον και ζητάει εμμέσως, να πράξουμε εμείς αυτό που η ίδια θα έπρεπε να πράξει ως πολιτεία ενός πολιτισμένου ευρωπαϊκού κράτους ...; Και όταν ελάχιστοι, θα ζητήσουν Πομακόφωνα νηπιαγωγεία και σχολεία, τότε ως νέος Πόντιος Πιλάτοςθα πει «εγώ, έδωσα τη δυνατότητα σε όλους να ζητήσουν σχολεία στην μητρική τους γλώσσα, αν δεν το έκαναν δεν είναι δική μου ευθύνη ...;». Δυστυχώς, η διατύπωση αιτημάτων από γονείς δεν είναι επιδοτούμενες δράσεις στη Θράκη, εάν ήταν, τότε ίσως η Δρ-αγώνα να πρωτοστατούσε σε αυτό τον ...;αγώνα!

http://edo-makedonia.pblogs.gr/2010/05/diwxte-thn-thaleia-dragwna-apo-thn-thrakh-diabaste-to-arthro-apo.html

Η λεβεντιά και η ευσυνειδησία της δασκάλας του Δερείου επιβραβεύεται στην συνείδηση των Ελλήνων αλλά και των μουσουλμάνων μαθητών της


Έσπειρε τον σπόρο τον καλό ασχέτως αν αναγκάστηκε να ζητήσει μετάθεση η Χαρά Νικοπούλου, πολύ νέα και πολύ ώριμη ως εκπαιδευτικός, λειτουργώντας με απόλυτη ευσυνειδησία και κόντρα σε προξενοκίνητες λογικές, κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει το ελληνικό πνεύμα, την αγάπη για μόρφωση και για δημιουργία στους μαθητές του Δερείου, στα πομακόπουλα της περιοχής, που μιλούν άπταιστα ελληνικά, που την λατρεύουν και σίγουρα οι διδαχές το δόσιμο ψυχής και η προσήλωσή της στο μέλλον τους, θα τους ακολουθεί μια ζωή.



Η Χαρά Νικοπούλου που δεν μιλά δημόσια μετά την απαγόρευση από την Θάλεια Δραγώνα, πολιτική της προϊσταμένη ως ειδική γραμματέα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, έσπασε την σιωπή της για να απαντήσει άμεσα στην χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, σε όσα παραπλανητικά εκτόξευε ο γνωστός δήμαρχος της περιοχής Ευάγγελος Πουλιλιός, που έχει ανοίξει «βεντέτα» με την δασκάλα. Είπε το αυτονόητο ότι «ποτέ δεν διανοήθηκε να στραφεί κατά των μαθητών της αλλά έκανε αγωγές σε όσους θέλησαν να την συνθλίψουν σαν προσωπικότητα, με ψευδολογίες, τις γνωστές τουρκόφωνες εφημερίδες της περιοχής και τους ανθρώπους που της επιτέθηκαν σπάζοντάς της το χέρι, πράξη για την οποία καταδικάστηκαν στα ποινικά δικαστήρια, αμετάκλητα». Φυσικά λέχθηκαν πολλά ψέματα για το αν μένει σε βίλα 45τ.μ. και θα πρέπει η εκπομπή να ανηφορήσει στο Δέρειο και να δώσει με την δύναμη της εικόνας το ξυλόσπιτο όπου έμενε η Χαρά Νικοπούλου με τον σύζυγό της Ηλία Ελευθεριάδη, που μέσα από μια συνέντευξη ποταμό είπε τα πράγματα με το όνομά τους, κάνοντας την ελληνική κοινή γνώμη αν όχι να μάθει τι παίζεται στο Δέρειο, αλλά να υποψιαστεί τουλάχιστον για την πραγματικότητα, ότι κάποιοι μας έχουν τελείως πουλημένους, αλλά δεν θα τους περάσει.

Χαρά, είμαστε μαζί σου και στεκόμαστε στο πιο σημαντικό ότι φεύγεις μεν, αλλά αφήνεις παρακαταθήκες στις άξιες εκπαιδευτικούς που θα συνεχίσουν το ίδιο υπεύθυνα την δουλειά τους, μια κι εκεί όλα έχουν αλλάξει και το προξενείο δεν θα αλωνίζει σε βάρος των ανθρώπων της περιοχής.

Μελαχροινή Μαρτίδου
ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ

Διδασκαλία της Πομακικής αντί της Τουρκικής απαιτούν οι Πομάκοι στην Θράκη! Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010 5:00 μμ | χωρίς σχόλια

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010 5:00 μμ | χωρίς σχόλια

ΣΤΟΠ, ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ. ΝΑΙ, ΣΤΗΝ ΠΟΜΑΚΙΚΗ!
Η δίγλωσση μειονοτική εκπαίδευση (ελληνικά-τουρκικά), στηριγμένη σε παρωχημένα ελληνοτουρκικά πρωτόκολλα έχει ξεπεραστεί σήμερα από την ίδια την πραγματικότητα και αποτελεί σύστημα αλλοίωσης της εθνοτικής ταυτότητας των Πομάκων πολιτών. Παρά τα κάποια βήματα που έχουν γίνει στο χώρο της διαπολιτισμικής αγωγής, σημαντικά προβλήματα όπως η σχολική διαρροή και οι μαθησιακές δυσκολίες παραμένουν έντονα στα Πομακοχώρια. Οι μαθησιακές δυσκολίες οφείλονται κυρίως στη μη διδασκαλία της μητρικής μας γλώσσας, της Πομακικής.
Η προβληματική ελληνομάθεια των μαθητών σχετίζεται με τα υλικά και τη μέθοδο διδασκαλίας, τη στάση των διδασκόντων, την περιορισμένη χρήση της ελληνικής στο οικείο περιβάλλον των μαθητών αλλά και με άλλους παράγοντες όπως η κοινωνικο-οικονομική διαστρωμάτωση. Για όλα αυτά ευθύνεται η διείσδυση της τουρκικής γλώσσας και κουλτούρας στα πλαίσια του Ψυχρού Πολέμου, αλλά και οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις . Ήταν μια επιθυμητή προοπτική για την ελληνική, τη Νατοϊκή και φυσικά την τουρκική πολιτική .
Στη συνέχεια και μέχρι το 1974, οι εφήμερες ελληνοτουρκικές προσεγγίσεις λειτούργησαν απολύτως αρνητικά για τους Πομάκους, αφού καμία ελληνική κυβέρνηση δεν ανακινούσε ένα θέμα που θα ενοχλούσε την τουρκική πλευρά, έστω και αν αφορούσε μια περιοχή μέσα στα όρια του ελληνικού κράτους.
Τα ελληνοτουρκικά μορφωτικά πρωτόκολλα (1951 και 196Coolυπογράφηκαν μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα και επικύρωσαν τα όσα περί γλώσσας και τουρκικής εκπαίδευσης προβλέπονταν στα άρθρα της Συνθήκης που υπεγράφη στη Λοζάννη. Τα μέτρα αυτά πάρθηκαν σε μεγάλο βαθμό χάριν της συνοχής του ΝΑΤΟ και του καλού κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ενώπιον του κινδύνου του βουλγαρικού κομμουνισμού!
Τα θύματα όμως ήταν και παραμένουμε εμείς ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ.
Άρθρο του φοιτητή Χασάν Κάλφα
Πηγή: zagalisa
ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ

«ΑΙΡΟΝΤΑΙ» ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ,

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 
ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 100
16 Φεβρουαρίου 2010
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 
Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 2−2−2010 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 παρ.1 του Συντάγματος, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων,
αποφασίζουμε:

Χαρίζεται:
1 .Το υπόλοιπο της ποινής του Καρακωνσταντή Μιχαήλ του Στέργιου, που του έχει επιβληθεί με την απόφαση αριθμός 47655/14−9−2007 του Τριμελούς Πλημμελειο− δικείου Αθηνών σε ποινή καθείρξεως είκοσι (20) ετών, χρηματική ποινή 154.937 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για δέκα (10) έτη που εκδόθηκε κατά προσαρμογή της υπ’ αριθ. 33/1995 απόφασης του Κακουργιοδικείου Παλέρμο Ιταλίας με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη είκοσι (20) ετών, χρηματική ποινή 300.000.000 λιρετών Ιταλίας και σε ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, για πώληση, διανομή, αγορά, εκχώρηση, μεταφορά, εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Αίρονται:
1. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΓΑΛΕΡΑΚΗ Θεοδοσίου του Σπυρίδωνα με τις αποφάσεις αριθμ.: α)901/6−9−1993 του Τριμελούς Εφετείου Κρήτης, σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και ενός (1) μηνός για κατοχή, πώληση ινδικής κάνναβης, κατοχή πυρομαχικών β) 140/9−2−1979 του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών για αγορά, πώληση, κατοχή ναρκωτικών ουσιών γ) 87/7− 2−1977 του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) ετών και τεσσάρων (4) μηνών για ληστεία, κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και δ) 858/23−4−1973 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) ημερών μετατραπείσα για παράβαση υγειονομικού κανονισμού προκειμένου να διοριστεί στην Δήμο Ρεθύμνης.
4. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημητρίου του Ιωάννη με τις αποφάσεις αριθμ.: α)203/17−4−1989 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών, Χ.Π. 100.000 δρχ., μετατραπείσα γιαπώληση κοκαΐνης από τοξικομανή β) 7777/24−6−1992 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών μετατραπείσα για παράβαση Ν. 1729/87 (περί ναρκωτικών) γ) 281/4−5−1992 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης εννέα (9) μηνών μετατραπείσα για διάθεση ναρκωτικών ουσιών από τοξικομανή και δ) 2721/6−10−1988 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών μετατραπείσα, Σ.Π.Δ. για έξη (6) μήνες για παράβαση Ν.5422/1932,
προκειμένου να προσληφθεί στο Δήμο Κορδελιού ως μόνιμος υπάλληλος.
7. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΚΕΒΡΕΚΙΔΗ Σάββα του Λεωνίδα με την απόφαση αριθμ. 22SKT 2JS 99/94/29−10−1994 του Πρωτοδικείου KREFELD, σε ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών για από κοινού παράνομη εισαγωγή κατά συρροή με αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών σε μικροποσότητες, κατά συρροή με οδήγηση χωρίς άδεια, προκειμένου να προσληφθεί στο Δήμο Κορδελιού ως μόνιμος υπάλληλος.
8. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΚΥΠΡΙΩΤΗ Παναγιώτη του Σπυρίδωνος με την απόφαση αριθμ.25−26/10−1−2006 του Τριμελούς Εφετείου Πατρών σε ποινή φυλάκισης έξη (6) μηνών με τριετή αναστολή για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη σε βάρος του Δημοσίουπροκειμένου να δύναται να επαναλειτουργήσει το φαρμακείο του στη Γαστούνη Ηλείας.
9. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΜΑΛΑΞΙΑΝΑΚΗ Ιωάννη του Ρούσσου με τις αποφάσεις αριθμ.: α)2378/13−10−1995 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών μετατραπείσα για κλοπή και β) 687/26−1−1993 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων σε ποινή φυλάκισης τριάντα (30) ημερών μετατραπείσα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας (άρθρο 337 Π.Κ.), 
προκειμένου να προσληφθεί ως χειριστής μηχανημάτων στο Δήμο Ακρωτηρίου Χανίων, στο Δημόσιο, Ο.Τ.Α., Ν.Π.Δ.Δ.
10. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΜΑΝΩΛΑΤΟΥ Χαράλαμπου του Νικολάου με τις αποφάσεις αριθμ.:α) 1461/28−9−1993 του Τριμελούς Εφετείου Πατρών σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών μετατραπείσα για κλοπή από κοινού και β)1462/28−9−1993 του Τριμελούς Εφετείου Πατρών σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών μετατραπείσα για κλοπή από κοινού. Οι ανωτέρω συγχωνεύτηκαν στην υπ’ αρ. 1462Α/28−9−1993 συγχωνευτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, σε ποινή φυλάκισης δώδεκα (12) μηνών μετατραπείσα, προκειμένου να μην υφίσταται κώλυμα για την ανανέωση της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης− Αποχέτευσης Αργοστολίου.
11. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΜΕΜΑΚΗ Χαράλαμπου του Εμμανουήλ με την απόφαση αριθμ. 44/24−2−2000 του Πενταμελούς Εφετείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και δέκα (10) μηνών με πενταετή αναστολή και Σ.Π.Δ. για τρία (3) έτη για ζωοκλοπή από κοινού, παράνομη κατοχή φυσιγγίων, προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του ή την πρόσληψη του σε Ο.Τ.Α.
12. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Χαράλαμπου του Χρήστου με την απόφαση αριθμ. 97/30−6−1994 του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών με τριετή αναστολή για λιποταξία στο εσωτερικό, προκειμένου να ανακτήσει τα πολιτικά του δικαιώματα και να αποκτήσει δίπλωμα θερμικού μηχανήματος.

 
ΕΔΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
13. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες της ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ Μπριγκίττας το γένος Μ. ΛΕΒΗ με τις αποφάσεις αριθμ.: α) 120158/22− 10−2003 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης έξη (6) μηνών μετατραπείσα γιαπαράβαση αγορανομικού κώδικα β) 17999/24−2−2003 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών μετατραπείσα για παράβαση αγορανομικού κώδικα γ) 91066/20−9−1994 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης τριάντα (30) ημερών μετατραπείσα για παράβαση Ν. 614/77 και δ) 42793/10−3−1987 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών μετατραπείσα, Χ.Π. 10.000 δρχ. για παράβαση Ν.Δ. 9/35, προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για την συμμετοχή τόσο της ίδιας όσο και των Εταιρειών "ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε." και "ΜΙΧΑΗΛ ΛΕΒΗΣ Ανώνυμη−Εμπορική−Τεχνική − Εκπαιδευτική και Ναυτιλιακή Εταιρεία" που αυτή εκπροσωπεί σε διαγωνισμούς του Δημοσίουκαι για την ίδρυση από την ίδια Εταιρείας υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και τις κάθε είδους έννομες συνέπειες αυτών.
14. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΠΑΠΑΔΑΚΗ Μαρίνου του Γεωργίου με την απόφαση αριθμ. 31/27−2−2003 του Πενταμελούς Εφετείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και τεσσάρων (4) μηνών με τριετή αναστολή για κατοχή, αγορά αποθήκευση και χρήση ναρκωτικών με ελαφρυντικά, προκειμένου να διορισθεί στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης στον τομέα καθαριότητας.
16. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΠΕΤΣΙΤΗ Δημητρίου του Γεωργίου με τις αποφάσεις αριθμ.: α) 86/11−1−1996 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών μετατραπείσα για απάτη κατ’ εξακολούθηση β) 1415/15−5−1995 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνώνμετατραπείσαγια απόπειρα κλοπής. Οι ανωτέρω ομού με την 10158/95 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης συγχωνεύθησαν στην υπ’ αριθμ. 2840/14−8−1998 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης σε συνολική ποινή φυλάκισης επτά (7) μηνών και δέκα (10) ημερών, προκειμένου να αποκτήσει ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.
17. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΣΤΑΜΕΛΟΥ Κωνσταντίνου του Βασιλείου με την απόφαση αρ.371/15−3−2001 του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας σε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών με τριετή αναστολή για απόπειρα ληστείας από κοινού, προκειμένου να του εκδοθεί άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας καθώς και άδεια εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας.
18. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του TARUSHA (ΤΑΡΟΥΣΙΑ)ARJIR (ΑΡΓΥΡΗ) του JORCAO(ΓΕΩΡΓΑΚΗ)με την απόφαση αριθμ. 506/17− 11−2000 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γαστούνης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών, μετατραπείσα Χ.Π. 50.000 δρχ. για παράβαση άρθρου 3 παρ. 6, 9 και περ. β του Ν.2168/93, προκειμένου να αποκτήσει την Ελληνική Ιθαγένεια και να δύναται να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς εργολαβίαςδημοσίων έργων.
ΟΜΟΙΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ
21. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη της ΧΑΤΖΑΚΟΥ Μαρίας του Κωνσταντίνου με την απόφαση αριθμ. 8544/6−2−2006 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση άρθρου 30 Αγορανομικού κώδικα, προκειμένου να μην υφίσταται κώλυμα για την συμμετοχή της Εταιρείας "ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε." της οποίας τυγχάνει μέλος του Δ.Σ. σε διαγωνισμούς για την προμήθεια γαλακτοκομικών προϊόντων.
22. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ Χρήστου του Ευθυμίου με τις αποφάσεις υπ’ αριθμ.: α) 8751/14−2−1986 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών μετατραπείσα για κλοπή από κοινού και β) 62933/30−9−1994 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης ενός (1) μηνός μετατραπείσα για κλοπή,προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια εργασίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. [...]

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ. ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟ