ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΘΝΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΘΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.ΛΥΣΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΕΘΝΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΑΡΕΤΗ .ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΡΕΠΑΝΙ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΤΗ ΣΦΥΡΑ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΤΕΤΡΑΓΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ.ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ.ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΟΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ.
Η νομιμοποίηση της επιβολής εισφοράς επί των καταθέσεων ακόμη και των κάτω των 100.000 ευρώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι η θέση της Κομισιόν, όπως την παρουσίασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε εμπιστευτική ενημέρωση στους Ευρωπαίους πρεσβευτές στη Μόσχα την 21η Μαρτίου.
«Δεν αρέσει στην Κομισιόν η ιδέα φορολόγησης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ και αρχίζει και σχετική οδηγία με αυτό. Με δεδομένο αυτό είναι ξεκάθαρο σε μας ότι σε περίπτωση εθνικής ανάγκης εάν μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει χρεοκοπία αποφασίσει να εισάγει μια έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, έχει το δικαίωμα να το κάνει περιλαμβάνοντας και τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ. Το να το παρουσιάζεις αυτό σαν δήμευση είναι έξω από την αναλογία» φέρεται να είπε ο Μπαρόζο στη διάρκεια της αναλυτικής ενημέρωσης προς τους πρέσβεις των 27 στη Μόσχα με την οποία διατηρείτο μια συνεχής επικοινωνία από πλευράς Βρυξελλών.
Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, υπήρξαν πολλές διμερείς επαφές ενώ ο ίδιος ο Μπαρόζο στο τέλος της συνάντησης Κορυφής Ε.Ε.- Ρωσίας (21/12/2012) συνομίλησε με τον πρόεδρο Πούτιν και συζήτησαν οι δυο τους σύντομα το θέμα και συμφώνησαν ότι ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών θα είναι σε επαφή με τον επίτροπο Ρεν. Μετά ο επίτροπος Ρεν πήγε τον Φεβρουάριο για το G20 στην Αγία Πετρούπολη όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Σιλουάνοφ.
«Στις 7 Μαρτίου υπήρξε μια μακρά τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του κ. Σιλουάνοφ και του επιτρόπου Ρεν και ήμασταν ως Κομισιόν πολύ ανοικτοί με τους ρώσους εταίρους μας» δηλώνει ο Μπαρόζο, ο οποίος είχε συγχρόνως πολλές επαφές με πολλές χώρες μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, όπου ο πρόεδρος Χριστόφιας του είχε ζητήσει να φέρει εις πέρας μερικές από αυτές τις επαφές, γιατί ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να βρει επαφή με τον πρόεδρο Πούτιν καθώς δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr