ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Μυστικό σχέδιο της ΕΕ θα επιτρέπει στην αστυνομία να μας σταματάει τα αυτοκίνητα εξ αποστάσεως

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτύσσει κρυφά μια συσκευή, τον «εξ αποστάσεως διακοπή,» που θα τοποθετηθεί σε όλα τα αυτοκίνητα και θα επιτρέψει στην αστυνομία να απενεργοποιεί τα οχήματα με το πάτημα ενός διακόπτη από ένα δωμάτιο ελέγχου.
Εμπιστευτικά έγγραφα από μια επιτροπή των ανώτερων αξιωματικών της αστυνομίας της ΕΕ, οι οποίοι συνεδριάζουν μυστικά, έχουν δημιουργήσει ένα σχέδιο με τίτλο «απομακρυσμένη διακοπή οχημάτων» ως μέρος της ευρύτερης εποπτείας της επιβολής του νόμου και την παρακολούθηση των μέτρων.
«Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει ως μια τεχνολογική λύση που μπορεί να είναι ένα κατασκευαστικό πρότυπο για όλα τα αυτοκίνητα που εισέρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά,» δήλωσε ένα εμπιστευτικό έγγραφο.
Οι συσκευές, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι σε όλα τα νέα αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, θα ενεργοποιούνται από έναν αστυνομικό που θα εργάζεται πίσω από μια οθόνη υπολογιστή σε ένα κεντρικό γραφείο.
Μετά την ενεργοποίηση, ο κινητήρας ενός αυτοκινήτου που χρησιμοποιείται από έναν καταζητούμενο ή άλλον ύποπτο θα σταματάει, η παροχή καυσίμου θα κόβεται και η ανάφλεξη θα απενεργοποιείται.
Η τεχνολογία αυτή, που έχει προγραμματιστεί για ένα χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης έξι χρόνων, στοχεύει στο να φέρει τις υψηλής ταχύτητας καταδιώξεις σε ένα τέλος, όπως και τις περιττές τρέχουσες τεχνικές ακινητοποίησης.
Το Statewatch, μια οργάνωση παρακολούθησης των αρμοδιοτήτων της αστυνομίας, επιτήρησης του κράτους και των πολιτικών ελευθεριών στην ΕΕ, έχουν διαρρεύσει τα έγγραφα λόγω ανησυχιών ότι η νέα τεχνολογία αυτή αποτελεί μια σοβαρή απειλή για τις πολιτικές ελευθερίες.
Η απομακρυσμένη ακινητοποίηση και άλλα προγράμματα παρακολούθησης έχουν υπογραφεί ήδη από το «Standing Committee on Operational Cooperation on Internal Security» της ΕΕ, που είναι γνωστό και ως «Cosi,» πράγμα που σημαίνει ότι το σχέδιο έχει την υποστήριξη των ανώτερων  δημόσιων υπάλληλων του βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών και των αστυνομικών.
Η εισαγωγή των μηχανισμών ακινητοποίησης έχει εγείρει ερωτήματα πάνω στην οδική ασφάλεια. Ο Ντέιβιντ Ντέιβις, συντηρητικός βουλευτής για το Haltemprice και Howden, προειδοποίησε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.
«Είναι καιρός οι νομοθέτες να σταματήσουν να πιστεύουν ότι η τεχνολογία είναι μια μορφή μαγείας και να συνειδητοποιήσουν ότι μερικές φορές αποτυγχάνει, και οι αποτυχίες αυτές μπορούν να προκαλέσουν πραγματικές βλάβες.»
iefimerida

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ Πώς πίνουν το αίµα της Ελλάδας... Πηγή: diadrastiko:


Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Οι δηµιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νοµισµατικού συστήµατος της χώρας, συνιδρυτές και βασικοί µέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας για δεκαετίες, µεγαλοµέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας, µέχρι πρόσφατα σύµβουλοι του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις.

Αν νοµίζετε πως δεν έχουν συµµετοχή σε όσα συµβαίνουν στην εποχή µας στην Ελλάδα, πλανάστε…

Αδυτό τους είναι οι κρύπτες του χρυσού και των νοµισµάτων, αλλά κανείς δεν θα τους συναντήσει δίπλα του παρόλο που συχνά θα αισθανθεί να παγώνει η ζωή του από τις αποφάσεις που αυτοί παίρνουν, ερήµην όλων µας!

Πολλοί τους θεωρούν κάτι σαν… χρηµατοπιστωτικά βαµπίρ, πλάσµατα απροσπέλαστα από τους «κοινούς θνητούς», ίσως διαφορετικά σε όλα από εµάς, µεταλλαγµένα από τη δύναµη που τους δίνει ένας απίστευτος πλούτος: είναι οι Ρότσιλντ, ίσως οι µόνοι αληθινοί βασιλιάδες σε αυτόν τον πλανήτη!

Εκείνο που οι Έλληνες δεν έχουν προσέξει είναι ότι στην Πανεπιστηµίου υπάρχει όντως ένα δηµιουργηµένο από εκείνους άδυτο και κανείς δεν ξέρει όσους έχουν δικαιώµατα αποφάσεων σε αυτό. Η πρόσβαση είναι σχεδόν απαγορευµένη, ενώ µέσα σε αυτή τη στηµένη στην άσφαλτο καθεδρική του θεού του πλούτου κρύβονται όσα όλοι εµείς αποκαλούµε χρήµα, οφειλές, πιστώσεις, υλικές αξίες, χρεόγραφα ή ακόµη και χρυσάφι –κανείς δεν ξέρει πόσο κάθε φορά και πότε όλα αυτά µεγαλώνουν ή χάνουν µέρος της αξίας τους. Πρόκειται για το µυστικό των µυστικών του κόσµου του χρήµατος και µύστες τους είναι άνθρωποι σαν και εµάς, που όµως η ιδιότητα «εκπρόσωποι συµφερόντων Ρότσιλντ» που επιµελώς κρύβουν, τους καθιστά αυτοµάτως µέλη ενός ιερατείου για το οποίο κανείς δεν ξέρει µέχρι πού φθάνει η αλήθεια για αυτούς και πού αρχίζει το ψέµα ή ο µύθος, που και αυτός έχει… αντίκρισµα αφού εξυπηρετεί την ανάγκη της επιβολής του δέους «άµα τη εµφανίσει» κάποιας υπογραφής ή «εντολής» των Ρότσιλντ!
Οι αµύητοι ας µην εισέλθουν…

Ένα ποσοστό πτώσης της τάξης του 50%, περίπου, του Γενικού Δείκτη του Χρηµατιστηρίου στους τελευταίους µήνες, όσο και, κυρίως, η τεράστια αρνητική απόκλισή του από τις διεθνείς αγορές µετοχών, που έχει φτάσει να παρουσιάζει τη µεγαλύτερη αρνητική συσχέτιση µε βασικούς δείκτες όπως ο S&P 500, από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 οφείλεται σε έναν «άγνωστο πόλεµο»!
Η Neuberger Berman είναι µια από τις εταιρείες που έπαιξαν το ρόλο εµπροσθοφυλακής στη χρηµατιστηριακή επίθεση εναντίον του ΧΑ και καταλυτικό ρόλο στην πτώση του ελληνικού χρηµατιστηρίου, πουλώντας 1,7 εκατοµµύρια µετοχές της Εθνικής Τράπεζας –τη µετοχή µε τη µεγαλύτερη βαρύτητα στο ΓΔ– στο τελευταίο τρίµηνο του έτους.

Ο νυν πρόεδρός της ήταν κατά δαιµονική σύµπτωση πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τµήµατος της Lehman Brothers, πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τµήµατος της Goldman Sachs και στενό συγγενικό πρόσωπο του τέως προέδρου των ΗΠΑ George Bush. Εκείνο που ενοποιεί όλα αυτά, όµως, είναι πως η συγκεκριµένη εταιρεία έχει ιδρυθεί από ένα µέλος της οικογένειας Rothschild, της µεγαλύτερης δυναστείας του χρήµατος στον κόσµο.

Ένας κάποιος µυστήριος και µυστηριακός στην έκφραση των σκέψεών του τύπος, ο Nathaniel Rothschild, τον Φεβρουάριο του 2010 υποστήριξε µε δηλώσεις του στη «Les Echos» πως η ελληνική και η ευρωπαϊκή κρίση δηµιουργούν «πολλή φασαρία για το τίποτα» και ότι στην πραγµατικότητα τον καταλυτικό ρόλο στη δηµιουργία της έπαιξαν οι κερδοσκόποι και όχι τα πραγµατικά οικονοµικά προβλήµατα.

Κάτι θα ήξερε. Όπως εσείς που διαβάζετε αυτές τις γραµµές µπορεί να είστε µηχανικός, οικονοµολόγος, γιατρός, υπάλληλος ή έµπορος, και εγώ που τις γράφω δηµοσιογράφος, έτσι αυτός που δήλωσε όλα αυτά µπορεί να τα στηρίζει όχι σε καµία απόδειξη αλλά µόνο και µόνο στην αναγγελία του ονόµατός του: δεν χρειάζεται σαν όλους εµάς κάποια ιδιότητα, αρκεί που είναι ένας… Ρότσιλντ!

-- «Ο ρόλος των κερδοσκόπων στην ελληνική κρίση ήταν πολύ πολύ µεγάλος», είπε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι «όλα έγιναν πολύ εύκολα για τους κερδοσκόπους αν αναλογιστούµε ότι το πρωτογενές έλλειµµα της Ευρώπης δεν είναι άσχηµο συγκρινόµενο µε αυτό των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και άλλων κρατών». Ο Nathaniel Rothschild ξέρει τι λέει για τα οικονοµικά προβλήµατα της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Ελλάδας, αλλά και για το ρόλο των κερδοσκόπων στη δηµιουργία της τεχνητής ελληνικής και στη συνέχεια ευρωπαϊκής κρίσης. Είναι ένας Ρότσιλντ, άλλωστε…

Ο Οίκος, αυτό που εµείς λέµε οικογένεια, έχει τη µεγαλύτερη παράδοση στον κόσµο στο εµπόριο χρέους, έχοντας χρηµατοδοτήσει δεκάδες κράτη για περισσότερα από 200 χρόνια, ενώ αποτελεί τη µεγαλύτερη τραπεζική δυναστεία διεθνώς µε ανυπολόγιστη περιουσία και αµέτρητες «εµπλοκές» σε χρηµατιστηριακές και χρηµατοπιστωτικές κρίσεις.

Πολύ αποκαλυπτικά, η «Chicago Evening American» στις 3 Δεκεµβρίου 1923 είχε γράψει σχετικά: «Οι Rothschilds µπορούν να ξεκινήσουν ή να εµποδίσουν πολέµους. Ο λόγος τους µπορεί να δηµιουργήσει ή να διαλύσει αυτοκρατορίες.»

Η New York Evening Post στις 22 Ιουλίου 1924 είχε επίσης γράψει: «Ο Κάιζερ έπρεπε να συµβουλευτεί έναν Rothschild προκειµένου να µάθει αν µπορεί να κάνει πόλεµο ή όχι. Ένας άλλος Rothschild σήκωσε όλο το βάρος της διαµάχης που οδήγησε στην κατάρρευση του Ναπολέοντα».
Η οικογένεια Rothschild είναι στο τιµόνι του µεγαλύτερου διεθνούς δικτύου εξόρυξης και εµπορίας χρυσού, διαµαντιών, πολύτιµων λίθων και µετάλλων, µέσα από εταιρείες όπως η Barick Gold, η Gold Fields, η De Beers, η Rio Tinto κ.λπ., ενώ είναι από τις ισχυρότερες οικογένειες της βιοµηχανίας πετρελαίου.

Οι Rothschilds εισήγαγαν τον υπολογισµό της spot τιµής του χρυσού στο χρηµατιστήριο του Λονδίνου και ήταν υπεύθυνοι για τη συγκεκριµένη διαδικασία καθηµερινά από το 1919 µέχρι το 2004, όταν τοποθέτησαν ως αντικαταστάτη τους την Barclays, εταιρεία µε την οποία έχουν ισχυρούς δεσµούς.

Σύµφωνα µε υπολογισµούς αναλυτών για τα έσοδα της δυναστείας Rothschild το 2001, δηλαδή τον τζίρο τους από τόκους δανείων (έτσι αnποδίδονται µε τραπεζικούς όρους τα όνειρα πολιτών και κρατών) που είχαν πουλήσει, το ποσό ξεπερνούσε τα 5 δισ. δολάρια ηµερησίως. Τότε το παγκόσµιο κρατικό χρέος υπολογίζονταν κοντά στα 10 τρισ. δολάρια ενώ σήµερα αγγίζει τα 40 τρισ.

Τα δάνεια Rothschild ήταν από τα πρώτα και µεγαλύτερα που έλαβε το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος µετά το 1821, ενώ οι Rothschild είναι οι δηµιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νοµισµατικού συστήµατος της Ελλάδας, καθώς υπήρξαν βασικοί χρηµατοδότες, συνιδρυτές και µεγαλοµέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, µέσα από την οποία εισήγαγαν το κλασµατικό αποθεµατικό / κεντρικό τραπεζικό σύστηµα στη χώρα, παρέχοντας στην ΕΤΕ την άδεια να τυπώνει χρήµα χωρίς αντίκρισµα, ένα ποσοστό του οποίου ανήκε στους ίδιους. Ο ρόλος των Rothschild στην Ελλάδα υπήρξε από τότε και είναι ακόµη εξαιρετικά σηµαντικός, και αυτό κάνει τις συµπτώσεις ακόµη πιο ενδιαφέρουσες. Έχοντας τον νοµισµατικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήµατος στην Ελλάδα στα χέρια τους, µπόρεσαν να παίξουν κύριο ρόλο, σε βάθος χρόνου, στην έκδοση δανείων για τη δηµιουργία έργων υποδοµής, ενώ δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και δεκάδες βιοµηχανίες.

Μέχρι του σηµείου όπου τα στοιχεία γίνονται ασαφή, παρέµεναν βασικοί µέτοχοι της ΕΤΕ µέσω πολλών εταιρειών (µια εκ των οποίων είναι η περιβόητη Neuberger Berman), αλλά και οι πιθανότεροι µεγαλοµέτοχοι της ιδρυθείσας στην πορεία Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία πήρε το ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας από την ΕΤΕ.

Το γεγονός πως η Neuberger Berman πρωταγωνίστησε στην πτώση της ΕΤΕ στο κρίσιµο τελευταίο τρίµηνο του 2009 και φυσικά είναι συµφερόντων Rothschild, αποτελεί µια πολύ ενδιαφέρουσα, αξιοπερίεργη αλλά και παράδοξη, στατιστικά, σύµπτωση. Δεν είναι, όµως, η µοναδική.
Η N.M. Rothschild & Sons υπήρξε σύµβουλος του ελληνικού κράτους για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της Δηµόσιας Επιχείρησης Αερίου, σύµβουλος της Cosmote, των ΕΛΠΕ, της Τράπεζας Εγνατία, της Γενικής Τράπεζας, της Μυτιληναίος, της Eurobank και δεκάδων άλλων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα.

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ,
Οι Ρότσιλντ...
• Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρότσιλντ ήταν τα πρώτα και από τα µεγαλύτερα που έλαβε η Ελλάδα µετά το 1821.
• Ήταν οι δηµιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νοµισµατικού συστήµατος της Ελλάδας.
• Ήταν βασικοί χρηµατοδότες, συνιδρυτές και µεγαλοµέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ).

• Εξέδιδαν δάνεια για τη δηµιουργία έργων υποδοµής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιοµηχανίες. Έχοντας τον νοµισµατικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήµατος στην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου και στα δύο επίπεδα.
• Παρέµειναν βασικοί µέτοχοι της ΕΤΕ µέσω πολλών εταιρειών (όπως της Neuberger Berman).
• Είναι µεγαλοµέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας (η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα).
• Η N. M. Rothschild & Sons ήταν µέχρι πρόσφατα σύµβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις (της ΔΕΗ και της Δηµόσιας Επιχείρησης Αερίου), και σύµβουλος δεκάδων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα (Cosmote, ΕΛΠΕ, Τράπεζα Εγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Eurobank κ.ά.)

ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
Μια µικρή εβραϊκή κοινότητα, αποτελούµενη από έναν περιορισµένο αριθµό εβραϊκών οικογενειών από τη Γερµανία, ήρθε και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα µετά την ανακήρυξή της ως πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Ελλάδας το 1834. Ανάµεσά τους και ο χρηµατιστής Μαξ ντε Ρότσιλντ, ο οποίος συµµετείχε στην ακολουθία του βασιλιά Όθωνα. Μέσω της Δούκισσας της Πλακεντίας αποκτήθηκε µια µεγάλη έκταση για την ανέγερση της Συναγωγής (1843). Η Δούκισσα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1831 και ανέπτυξε µέσω της µελέτης της Βίβλου µια βαθιά συµπάθεια για τον Ιουδαϊσµό. Το 1847 οι ελληνικές Αρχές απαγόρευσαν τη δηµόσια περιφορά του οµοιώµατος του Ιούδα του Ισκαριώτη για να µην προσβληθεί ο βαρόνος ντε Ρότσιλντ, ο οποίος βρισκόταν τότε στην Αθήνα. Σε αντίποινα, ένα µέρος του πλήθους έκαψε την κατοικία του Ισραηλίτη Δαυίδ Πατσίφικο, Βρετανού υπηκόου και επίτιµου προξένου της Πορτογαλίας. Η βρετανική κυβέρνηση απαίτησε την καταβολή αποζηµίωσης και, τελικά, ο υπουργός Εξωτερικών λόρδος Πάλµερστον απέκλεισε το 1850 µε αγγλικά πλοία το λιµάνι του Πειραιά. Το 1852 η Δηµοτική Αρχή αποποιήθηκε τη δωρεά της Δούκισσας της Πλακεντίας για ανέγερση Συναγωγής. Αργότερα, τον Ιανουάριο του 1897, ο Φερδινάνδος Ρότσιλντ πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη µε το σκάφος του, σταµάτησε στη Χαλκίδα και συνάντησε εκπροσώπους της Εβραϊκής Κοινότητας, οι οποίοι του έθεσαν τα οικονοµικά κυρίως προβλήµατα που αντιµετώπιζε η Κοινότητα. Ο βαρόνος ανταποκρίθηκε άµεσα στην έκκληση της Κοινότητας προσφέροντας οικονοµική ενίσχυση στις πολυµελείς οικογένειες που είχαν µείνει άστεγες λόγω του καταστροφικού σεισµού που είχε χτυπήσει την πόλη πριν από δυόµισι χρόνια. Επίσης, συνέβαλε οικονοµικά στην κατασκευή ενός τοίχου περιµετρικά στο εβραϊκό νεκροταφείο της Χαλκίδας.

Ο βαρόνος Φερδινάνδος Ρότσιλντ, µεταξύ άλλων επαφών που είχε, συνάντησε και τον υπουργό Ι. Κωλέττη για θέµατα που αφορούσαν στην Εβραϊκή Κοινότητα.

Στη συνέχεια ο βαρόνος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, όπου ασχολήθηκε µε επιχειρηµατικές δραστηριότητες, καλλιεργώντας παράλληλα στενούς δεσµούς µε τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης.
Για τη σηµαντική προσφορά της οικογένειας Ρότσιλντ στην εβραϊκή ζωή της Ελλάδας, οι Κοινότητες της Αθήνας και της Χαλκίδας, στις αναµνηστικές µαρµάρινες πλάκες όπου αναγράφονται τα ονόµατα των µεγάλων ευεργετών, αναφέρουν και το όνοµα της οικογένειας Ρότσιλντ. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραγνωριστεί ότι οι δεσµοί µελών της οικογένειας Ρότσιλντ µε τους Εβραίους της Ελλάδας υπάρχουν από τα πρώτα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Σε όλη την Ευρώπη µέλη της οικογένειας υποστήριζαν των αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία, τόσο οικονοµικά όσο και ηθικά, χρησιµοποιώντας την πολιτική καθώς και την κοινωνική τους επιρροή στους διπλωµατικούς κύκλους της Ευρώπης.

Ωστόσο αξίζει να υπενθυµίσουµε ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (και καθόλου τυχαία όχι… Ελληνική Εθνική Τράπεζα), ιδρύθηκε το 1841 και ήταν εξαρχής ιδιωτική τράπεζα, η οποία είχε το προνόµιο της έκδοσης του χρήµατος στην Ελλάδα µέχρι το 1928, όταν µια άλλη ιδιωτική Τράπεζα, η «Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος», πήρε τα προνόµια . Και πάλι, όχι τυχαία…

Για όσους δεν κατάλαβαν ακόµη, ισχύει το «Δώσε µου τον έλεγχο των χρηµάτων ενός έθνους και δεν µε νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόµους», όπως έλεγε τον 18ο αιώνα ο Μάγιερ Άµσκελ Ροτσιλντ, µέλος της γνωστής οικογένειας βεβαίως βεβαίως, η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη γέννηση του παγκόσµιου χρηµατοπιστωτικού συστήµατος.

ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Οι Ρότσιλντ στήριξαν µε την παρουσία και τη δραστηριοποίησή τους την ίδρυση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήµατος και των οικονοµικών οίκων. Το όνοµά τους στα γερµανικά σηµαίνει «κόκκινη ασπίδα» και οι ιστορικοί εικάζουν ότι µπορεί να προέρχεται από µια κόκκινη ασπίδα που ανακρεµόταν στην πύλη του σπιτιού τους, στη Φρανκφούρτη.
Όπως αναφέρει ακόµη και ο γνωστός για τις αναζητήσεις του σχετικά µε «απαγορευµένα» θέµατα Δρ Κλεάνθης Γρίβας, οι Ρότσιλντ απέκτησαν εξουσία όταν οι µοναρχικές κυβερνήσεις της εποχής άρχισαν να ενσωµατώνουν ανεξάρτητους τραπεζίτες για να καλύψουν υπέρογκες ανάγκες, που είτε αφορούσαν διοικητική µέριµνα, είτε σπατάλες που οφείλονταν σε δαπανηρούς πολέµους.
Η πρώτη αξιοσηµείωτη αναφορά του ονόµατος Ρότσιλντ, που στο µέλλον θα αποτελούσε βασικό κύτταρο του παγκόσµιου χρηµατοπιστωτικού συστήµατος, ήταν αυτή του Μάγιερ Άµσκελ, που γεννήθηκε το 1743. Ήταν ένας έµπορος σπάνιων µετάλλων, κερµάτων, αντικών και άλλων αξιοπερίεργων αντικειµένων. Σύντοµα, ο Μάγιερ Άµσκελ ανέπτυξε κατά πολύ τις επιχειρηµατικές του δραστηριότητες. Είχε άλλωστε 10 παιδιά να θρέψει! Ξεκίνησε την επέκταση της πίστωσης στους πελάτες του και στη συνέχεια ανακατεύτηκε µε το ξένο συνάλλαγµα και τα κυβερνητικά δάνεια. Μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα ήταν βαθύπλουτος. Δεν ήταν όµως πια ένας άνθρωπος που εµπορευόταν αντίκες. Ήταν ο τραπεζίτης, ο οποίος µάλιστα παρείχε τις υπηρεσίες του ακόµα και στον Γουλιέλµο ΙΧ, πρίγκιπα της γερµανικής αυτοκρατορίας.

Εδραίωσε τη θέση του στο διεθνές χρηµατοοικονοµικό σύστηµα και άρχισε να εκδίδει δικά του διεθνή δάνεια. Ακόµα και όταν ο Ναπολέων έπληξε την κυριαρχία της Γερµανίας, ο Ρότσιλντ µπόρεσε να συνεχίσει τις τραπεζικές του δραστηριότητες επενδύοντας κεφάλαια στο Λονδίνο. Ταυτόχρονα, στέλνοντας έναν από τους γιους του στην Αγγλία για την προώθηση των συµφερόντων της οικογένειας, µε κεφάλαιο £20.000 δηµιούργησε το πρώτο υποκατάστηµα της τράπεζάς του στο εξωτερικό.

Φυσικά αποκόµισε κέρδη και από την εισαγωγή προϊόντων σπάζοντας την εντολή περί του ηπειρωτικού αποκλεισµού του Ναπολέοντα. Το 1811 έστειλε άλλον έναν γιο του στο Παρίσι, ενισχύοντας την ικανότητα της οικογένειας να δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό τους επέτρεψε να χρηµατοδοτήσουν το στρατό του Ουέλινγκτον στην Πορτογαλία, που απαιτούσε την προµήθεια µεγάλων ποσοτήτων χρυσού εν ονόµατι της βρετανικής κυβέρνησης.
Ο Μάγιερ Άµσκελ Ρότσιλντ πέθανε τον Σεπτέµβριο του 1812 στη Φρανκφούρτη και θάφτηκε στο παλιό εβραϊκό νεκροταφείο, αφήνοντας τους απογόνους του να ενισχύσουν την οικογενειακή περιουσία στην Ευρώπη.

Η οικογένεια επέκτεινε κι άλλο τις οικονοµικές δραστηριότητές της, αποκτώντας και άλλα παρακλάδια σε Αυστρία και Ελβετία. Έγιναν µέλη ακόµα και σε διάφορες βασιλικές αυλές, µε τρανταχτή περίπτωση αυτή του Σερ Άντονι Ρότσιλντ που πήρε τίτλο ευγενείας στην Αγγλία. Οι Ρότσιλντ, όµως, παρέµεναν πάντοτε πάνω απ’ όλα επιχειρηµατίες και δεν τους πήρε καιρό να εξαπλώσουν τις επιχειρήσεις τους στη Ροδεσία και από εκεί να πάρουν τα ηνία της εταιρείας εξόρυξης Rio Tinto, ενώ κατά τη διάρκεια του ρωσοϊαπωνικού πολέµου, µέσω των γνωριµιών τους στο αγγλικό Σίτι, δάνεισαν υπέρογκα ποσά στην ιαπωνική κυβέρνηση.

Η οικογένεια επεκτάθηκε και στην Ελλάδα. Οι Ρότσιλντ συµµετείχαν στο κονσόρτσιουµ που χορήγησε τα δύο δάνεια στην επαναστατηµένη Ελλάδα το 1824, ενώ ήταν και από τους ιδρυτικούς µετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841. Ο χρηµατιστής Μαξ ντε Ρότσιλντ ήταν µεταξύ των Εβραίων που εγκαταστάθηκαν από τη Γερµανία στην Ελλάδα µετά το 1834 και την ανακήρυξη της Αθήνας ως πρωτεύουσας του ανεξάρτητου κράτους, συµµετείχε µάλιστα στην ακολουθία του βασιλιά Όθωνα, ενώ το 1890 ένας ακόµη Ρότσιλντ, ο Κάρολος, διετέλεσε πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας εδώ. Όταν ελλείψει αρσενικού διαδόχου το σπίτι της Φρανκφούρτης έκλεισε τις πόρτες του, τίποτε δεν τελείωσε. Το 1989 επέστρεψε ξανά, χάρη στον βρετανικό επενδυτικό βραχίονα και τα ελβετικά της υποκαταστήµατα. Από τα τέλη του 19ου αιώνα, η οικογένεια διατηρεί ένα χαµηλό δηµόσιο προφίλ.

Αναφέρεται συχνά ότι η «οικογένεια εξαιτίας της δύναµης που απέκτησε αποτέλεσε πολλές φορές θέµα έρευνας και σχολιασµού, ενώ το όνοµα “Ρότσιλντ” πρωταγωνιστεί και σε πολλές συνωµοσιολογικές αναφορές».

Για τον γράφοντα αυτά δεν ισχύουν. Είναι κάτι πολύ πιο... δύσκολο να εξηγηθεί ή να περιγραφεί µε όρους της δικής µας καθηµερινότητας.
Κάτι πιο φοβερό από όσα κατανοούµε µε τις προσλαµβάνουσες και τις εµπειρίες µας. Είναι απλώς Ρότσιλντ!

ΠΗΓΗ


Πηγή: diadrastiko: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ Πώς πίνουν το αίµα της Ελλάδας... http://diadrastiko.blogspot.com/2012/07/blog-post_5347.html#ixzz2ruDXAla9

"ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ FBI" Ν.Δένδιας: "Τραγική η ποιότητα των λαθρομεταναστών" 30/01/14 - 09:57


ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΕ ΔΕΝΔΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΕ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΣΟΥ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.ΤΙ ΠΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΤΩΡΑ.ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ?? .ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΕΤΕ.ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΥΒΡΙΔΙΑ.



Μιλώντας την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Nίκος Δένδιας είπε ότι η Ελλάδα δεν συμφωνεί με  τη συνθήκη Δουβλίνο 3, ενώ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε χαρακτήρισε... «τραγική» την ποιότητα των λαθρομεταναστών που καταφθάνουν στην Ελλάδα.
«Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να είμαστε αρμόδιοι, πρέπει να υπάρχει κατανομή», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας και τόνισε ότι η ποιότητα των λαθρομεταναστών που δέχονται οι Έλληνες «είναι τραγική»!
Όπως εξήγησε, ο μετανάστης της Σοβιετικής Ένωσης που πάει στη Σουηδία έχει ένα επίπεδο τονίζοντας πως εμείς αντιμετωπίζουμε λαθρομετανάστες από το Μπαγκλαντές το Αφγανιστάν με μια άλλη κουλτούρα από έναν άλλο κόσμο.
«Αυτή είναι η δική μας ατυχία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Δένδιας μίλησε επίσης για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας λέγοντας ότι η ελληνική αστυνομία «φεύγει από την εποχή του Ηλία του 16ου» και δημιουργεί κατά κάποιο τρόπο το ελληνικό FBI!
«Με ένα προχειρότατο νομοθέτημα του ‘84 συγχωνεύτηκαν σε ένα βράδυ αστυνομία και χωροφυλακή, αλλά παρέμενε το μοντέλο της δεκαετίας ‘50 και του ‘60 του Ηλία του 16ου. Μακάρι να ήμασταν σε κείνους τους καιρούς να σφυρίζουμε αμέριμνα και να συλλαμβάναμε τον κλεφτή. Τα πράγματα έχουν αλλάξει», είπε ο υπουργός και έκανε λόγο για καθετοποίηση των δομών με μια αστυνομία για την ασφάλεια, κάτι σαν Ελληνικό FBI.
Είναι φανερό πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο θα αυξάνονται οι πολιτικές δηλώσεις περί τραγικής ποιότητας λαθρομεταναστών που ξαφνικά  ανακαλύφτηκαν...Τυχόν διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ την εξέλαβαν υπόψη; Άλλωστε με αυτόν θα συγκυβερνήσουν...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ Η πολεμική τέχνη των μοναχών Σαολίν 30/01/14 - 14:01


ΤΙΜΗΜΕΝΗ Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΣΑΟΛΙΝ.ΑΥΤΗ Η ΤΕΧΝΗ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΥΗΤΟΥΣ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΣ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΡΧΑΙΟΝ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ.


Ψάχνοντας μέσα στην ομίχλη του χρόνου ο ερευνητής θα βρει στο χώρο των πολεμικών τεχνών ένα θρύλο.
Η ιστορία τους, οι διδασκαλίες τους, η εκπαίδευσή τους και οι εντυπωσιακές επιδόσεις τους στον τομέα των πολεμικών τεχνών είναι μοναδικές στον κόσμο και ακροβατούν μεταξύ μύθου και πραγματικότητας.
Τον θρύλο για τα μοναστήρια Σαολίν της Κίνας.
Η ύπαρξη τους δεν αμφισβητείται ιστορικά και τα κατορθώματα αυτών των περίφημων μοναχών πολεμιστών φθάνουν τα όρια του μύθου. Ως ιδρυτής της πολεμικής τέχνης των Σαολίν θεωρείται ο μοναχός βουδιστής BODHIDARMA ο οποίος πέρασε στην Κίνα από τις Ινδίες. Ίδρυσε ένα σύστημαψυχοσωματικής πειθαρχίας το οποίο αργότερα μετασχηματίζεται στα διάφορα είδη πολεμικών τεχνών που επικρατούν στην Ανατολή.
Αξίζει να παρατηρήσουμε το αρκετά σημαντικό από εσωτερική άποψη στοιχείο ότι οι πολεμιστές του Σαολίν ήταν Βουδιστές Μοναχοί γεγονός που δεν τους επέτρεπε το φόνο. Όμως το σύστημά τους επέτρεπε να θέσουν εκτός μάχης πολυάριθμους εχθρούς. Πολλές φορές οι τεχνικές τους έστρεφαν το όπλο του εχθρού πάνω του ή τον καθιστούσαν ανίκανο να συνεχίσει τη μάχη.
Η Τέχνη της μάχης ήταν αλληλένδετη με την ιστορία της φιλοσοφίας, με τη θρησκεία, την ιατρική, την ποίηση, τη ρητορική κ. α. . Ο μοναχός Σαολίν ο όποίος διέτρεχε την Κίνα εθεωρείτο ο κατεξοχήν ολοκληρωμένος άνθρωπος σε σχέση βέβαια με το πολεμικό πνεύμα του Κινέζικου λαού και πολλές φορές τον σέβονταν σαν θεό.
Πιστεύεται γενικά ότι η πολεμική τέχνη των Σαολίν δεν πέρασε στους βέβηλους. Τα διάφορα συστήματα πολεμικών τεχνών θεωρούνται εκλαϊκεύσεις του Σαολίν με πρόσθετα τα χαρακτηριστικά των διαφόρων χωρών. Όμως μέσα από διάφορους θρύλους μπορούμε να φτιάξουμε ένα μικρό πορτρέτο του υποψήφιου πολεμιστή.
Είτε τον εύρισκαν οι μοναχοί ασθενή και αδύνατο σε κάποιο δρόμο, είτε κατόρθωνε να μπει στο μοναστήρι από τη στιγμή που θα ήθελε να μπει στις αίθουσες και στους χώρους διδασκαλίας των πολεμικών τεχνών βρισκόταν μπροστά σε ένα μυητικό αυστηρό σύστημα .
Αφού επί ορισμένα χρόνια σκούπιζε το μοναστήρι και βοηθούσε στις πιο σκληρές δουλείες περνώντας τον ελεύθερο χρόνο του με αυστηρές μελέτες και αντιμετώπιζε τα ερωτήματα ενός δασκάλου. «Έχεις μελετήσει αρκετά τα ιερά βιβλία;». Παρατηρούμε ότι πρώτα εξεταζόταν η διαμόρφωσή του μέσω της μόρφωσης από τα πανάρχαια ιερά βιβλία. Η μόρφωση αυτή παράλληλα με τις ταπεινές εργασίες και το βουδιστικό μυστικιστικό χαρακτήρα της συνολικής διαμονής του είχε καλλιεργήσει την ταπεινοφροσύνη και την εγκράτεια. Έτσι πολύ δύσκολα παραδεχόταν ότι ήταν έτοιμος και αυτό θα το έκρινε ο δάσκαλός του.
Από τη στιγμή που άρχιζε τον δρόμο της εξάσκησης οι πιο δύσκολες ασκήσεις τον περίμεναν μέσα στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους. Πολλές φορές βρισκόταν κρεμασμένος επί ώρες από ένα σχοινί στη βροχή ή πήγαινε από μοναστήρι σε μοναστήρι διανύοντας τεράστιες αποστάσεις.
Κάθε φορά που ξεπερνούσε το σύστημα μιας αίθουσας μια νέα αίθουσα με νέα συστήματα πιο μυστηριώδη του αποκαλύπτονταν, και κάθε φορά ένας νέος δάσκαλος οπλισμένος με ένα αδιόρατο χαμόγελο τον οδηγούσε. Έπρεπε να δαμάσει τον εαυτό του και τη φύση, και από τη μελέτη και τη δυναμική της φύσης και την επί αιώνες ήρεμη παρατήρησή της πήγασε το πιο ολοκληρωμένο σύστημα παλαιστικής τέχνης.
Το σύστημα των πέντε ζώων
Όπως πολλοί λαοί, παρατηρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ζωών, είδαν ότι αποτελούσαν την έκφραση μίας δύναμης εκφρασμένης σε ένα μεγάλο πεδίο της φύσης, έτσι και οι μοναχοί Σαολίν είδαν ότι οι τρόποι πολέμου των ζώων αντικαθρέπτιζαν τη μάχη των δυνάμεων της φύσης. Όποιος θα κατάφερνε να πραγματώσει αυτές τις τεχνικές ήταν πια μια δύναμη της φύσης και στη φύση τίποτα δεν αντιστέκεται, είτε αυτή εκφράζεται μέσω της διαβρωτικής δύναμης του νερού, είτε της επίθεσης του αέρα και της φλόγας. Όμως, τα ζώα πολεμούν τα στοιχεία της φύσης μεταξύ τους. Οι στάσεις τους, δίδαξαν τους φυσικούς ανθρώπους.
Τα ζώα ήταν πέντε: ο δράκοντας, το φίδι , η τίγρη , η λεοπάρδαλη και ο πελαργός.
Η τεχνική του δράκοντα αποσκοπούσε στην ανάπτυξη του «εν» που μεταφράζεται ως νους, καρδιά ή πνεύμα. Ίσως το αποδίδει πιο σωστά η λέξη αντίληψη. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιούσε αργές μαλακές κινήσεις σαν τις κινήσεις του μαγικού δράκοντα που πετά στον αέρα. Ήταν η πιο πνευματική από όλες τις τεχνικές και κατά κάποιο τρόπο η κυρίαρχη όλων.
Το δεύτερο ήταν το φίδι. Αυτή η τεχνική ανέπτυσσε κινήσεις ελικοειδείς, συνεχείς σαν αυτές του φιδιού που τυλίγεται. Αν και οι κινήσεις ήταν μαλακές και ρευστές εμπεριείχαν μία εσωτερική δύναμη η οποία τους έδινε μία ακατανίκητη και ευέλικτη δύναμη, αν και εφόσον χρειαζόταν. Αυτή η τεχνική έμοιαζε μάλλον με το Πα- κουά.
Το τρίτο ζώο ήταν η τίγρη. Με αυτήν αναπτύσσονταν τα οστά . Οι κινήσεις ήταν αργές και γρήγορες, συχνά με υπερβολική ένταση. Η τάση ήταν συμπαθής οι επιθέσεις άγριες και υπήρχε ένα αίσθημα αδυσώπητης δύναμης. Μάλλον έμοιαζε με το Ουετσιρίγιου Μαράτα.
Το τέταρτο ζώο ήταν η λεοπάρδαλη. Η ποιότητά της ήταν ή δύναμη και η ευέλικτη μυϊκή δύναμη που θύμιζε τη λεοπάρδαλη η οποία αν και δεν είχε το βάρος και τον όγκο μιας τίγρης είχε την ικανότητα να κινείται ξαφνικά, να επιτίθεται και να οπισθοχωρεί γρήγορα χρησιμοποιώντας τη δύναμή της για να δημιουργεί γρήγορες και δυνατές κινήσεις. Αυτή η τεχνική έμοιαζε με το γιαπωνέζικο καράτε.
Το πέμπτο ζώο ήταν ο πελαργός. Με αυτή την τεχνική αναπτύσσονταν οι ιδέες , ήταν δε υπεύθυνη για τη σωστή στάση. Έδινε ένα αίσθημα ενότητας στο σώμα. Στις κινήσεις ο κορμός ήταν όρθιος και ισορροπημένος και πολλές φορές στηριζόταν στο ένα πόδι. Τα χέρια έδιναν απότομα χτυπήματα απέκρουαν και σάρωναν με κινήσεις όμοιες με των φτερών.
Η παρατήρηση της μάχης ενός πελαργού με ένα φίδι ή η θυελλώδης επίθεση ενός πάνθηρα έδωσαν στους μοναχούς τη δυνατότητα ανάπτυξης των συστημάτων τους. Όμως, μια βαθύτερη ενδοσκόπηση τους έδωσε μια ακόμη ικανότητα, το να βρουν ποια ψυχική κατάσταση αντιστοιχούσε στην κάθε τεχνική αφού η τεχνική ήταν έκφραση αυτής της κατάστασης σε συνδυασμό με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του ζώου. Έτσι η καλλιέργεια της εσωτερικής στάσης με την παράλληλη εξωτερική τεχνική μετέτρεπε τον μοναχό σε μία ανίκητη δύναμη και ιδιαίτερα, όταν με ευκολία περνούσε από το ένα σύστημα στο άλλο. Αλλά πάνω από όλα, κυρίαρχη ήταν η βουδιστική ηρεμία, η αυτοσυγκέντρωση η γεμάτη ένταση και δύναμη ειρήνη.
Το μυητικό σύστημα δεν επέτρεπε την μετάδοση της γνώσης σε επικίνδυνα άτομα. Η τεχνική δεν επιτρεπόταν να γίνει γνωστή σε ανθρώπους που δεν κατείχαν τις άλλες γνώσεις και δεν είχαν περάσει τις άλλες χρόνιες δοκιμασίες. Εδώ παρατηρούμε ότι η τεχνική μαθαίνεται και χωρίς την κατάλληλη εσωτερική διαμόρφωση, όμως υπάρχει ένα μεμπτό σημείο. Δεν μπορεί να εκμαθηθεί η τεχνική παρά μέχρι εκεί που ο διαχωρισμός τεχνικής και ουσίας είναι πια δύσκολος. Από αυτό το σημείο άρχιζε η υψηλή πολεμική τέχνη που δεν ήταν πια τέχνη αλλά μαγεία. Πέρα από τα ζώα και τις στάσεις τους ήταν τα ίδια τα στοιχεία της φύσης.
Ο μοναχός έδινε ζωή όπως η γη, υποχωρούσε όπως το νερό, μαστίγωνε όπως ο αέρας και έκαιγε όπως η φωτιά. Το βάρος του σώματος ξεπερνιόταν , δεν υπήρχε ανασταλτικός παράγοντας ανάμεσα στις σκέψεις και τις κινήσεις, φτερωτά βέλη πιάνονταν στον αέρα και η διάβαση πάνω από το νερό η μέσα από την φωτιά δεν ήταν πια μυστήριο. Ίσως είναι για μας μυστήριο στον 20ο αιώνα αλλά όχι για την παραδοσιακή γνώση.
Όταν ο μοναχός ήθελε να φύγει από το μοναστήρι οι δοκιμασίες ήταν τέτοιες που ήταν αδύνατο να φύγει όποιος θα μετάδιδε αργότερα στον έξω κόσμο επικίνδυνες τεχνικές χωρίς την απαραίτητη εσωτερική διαμόρφωση.
Οι δοκιμασίες των τεσσάρων δωματίων
Μόνο ο θρύλος τους φτάνει στις μέρες μας. Μέσω αυτών ο υποψήφιος μύστης αποκτούσε την ενοποίηση με το περιβάλλον. Το τσεκούρι ή το ακόντιο που έρχονταν κατά πάνω του ενώ καθόταν ακίνητος σταυροπόδι στο πάτωμα ενός σκοτεινού δωματίου το έπιανε και το ακουμπούσε δίπλα του. Σε ένα άλλο δωμάτιο περπατούσε πάνω στο σκοτεινό νερό και τέλος σήκωνε ένα πυρακτωμένο καζάνι στην αγκαλιά του. Γη, νερό, αέρας και φωτιά. Μυητικές δοκιμασίες και το έμβλημα του μοναστηριού σημαδεύονταν με το πυρακτωμένο σίδερο στο στήθος του υποψήφιου. Η έξοδος ήταν πια ακίνδυνη.
Και η περιπλάνηση στις απέραντες επαρχίες της Κίνας ήταν πια γεμάτη θρύλους, κατορθώματα, ευγενείς περιπέτειες και τιμές θεού.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΟ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ
Η μελέτη του Τάο Τε Τσίγκ του βιβλίου του Λάο Τσε δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο αυτόν ο οποίος είναι ένας εραστής του δρόμου προς την Αρετή. Από τη στιγμή που οποιοσδήποτε ευγενής πολεμιστής μελετήσει αυτό το έργο θα διακρίνει όλα τα σημεία που τον αφορούν.
Κατ΄ αρχήν αφού Τάο Τε Τσίγκ σημαίνει πραγματεία για την οδό και τη Δύναμή της, αμέσως βλέπουμε ότι πρέπει να υπάρχει μέσα σ΄ αυτό μια παρουσία στοιχείων όσον αφορά την οδό και την Δύναμη.
Ο πολεμιστής πρέπει να είναι δυνατός και να βαδίζει ένα Δρόμο. Αν είναι ακάθαρτος ο δρόμος η Δύναμή του θα τον καθαρίζει. Ας θυμηθούμε τον Ηρακλή και τον Θησέα.
Τα παραγγέλματα του Λάο Τσε, αντηχούν γι΄ αυτούς που θέλουν να βαδίζουν σταθερά το δρόμο.
«Το να ικανοποιείς τις επιθυμίες σου, δεν είναι πάντα τόσο καλό όσο το να τις σταματάς, όταν πρέπει». Ο αυτοέλεγχος είναι μια αρετή. Οι επιθυμίες πρέπει να νικηθούν από αυτή την αρετή, όχι μέσω μιας ψεύτικης άρνησης. Δεν πρέπει να ελέγχουν το μαθητή οι επιθυμίες. Ο μαθητής πρέπει να τις ελέγχει. Το ίδιο και για τη μάχη. «Οποίος δεν ανταγωνίζεται κανέναν, ποιος θα μπορούσε να τον ανταγωνιστεί». Πρέπει να ξεπεράσει ο μαχητής την αγωνία και το άγχος. Δεν πρέπει να πολεμά μανιασμένα χωρίς ανάσα, για να καταβάλει τον αντίπαλο. Με φυσικό τρόπο, σαν παρατηρητής του εαυτού του, πρέπει να στέκεται απέναντι στον άλλο, και αυτό είναι νίκη. Χωρίς υπερβολές. « Ολιγόλογη είναι η φύση στην ομιλία της. . . Η μπόρα τελειώνει πριν τελειώσει η μέρα. Αφού η φύση μιλά έτσι γιατί όχι και ο άνθρωπος ;» Ο λακωνικός τρόπος έκφρασης είναι η γλώσσα της φύσης την οποία φαίνεται να κατανόησαν αρκετά καλά οι Σπαρτιάτες.
Τι θυμίζουν αυτοί που ακολουθούν την υπερβολή και αυτόν που «Τρέχει με άγριο άλογο μεθυσμένος». Που έχει αφήσει να τον κυριαρχήσει η προσωπικότητα και αναπόφευκτα θα έρθει η βία. Όμως για τον Λάο Τσε η βία είναι καταδικασμένη. ΟΙ ευγενείς δε χρησιμοποιούν βίαια μέσα. Ακόμα και τα όπλα «τα χρησιμοποιούν με ηρεμία και αυτοκυριαρχία». Δεν πανηγυρίζουν για τη νίκη και όταν πραγματώνουν το σκοπό τους σταματούν. «Αν αυτός που ακολουθεί τη βία δε βρει βίαιο θάνατο, θα τον καλέσω να με διδάξει».
Η αυτάρκεια θα βοηθήσει την προσπάθεια. «Αν είσαι χαρούμενος με όσα έχεις η χαρά σου θα διαρκέσει. Ο μαχητής πρέπει πάντα να ανακαλύπτει ήρεμες λύσεις. «Η κίνηση νικά το κρύο, η ηρεμία νικά τη ζέστη».
Ο τρόπος ζωής δεν πρέπει να είναι αφύσικος. Και το Τάο είναι η ίδια η ζωή και η φωνή της φύσης. Σ’ αυτόν που βαδίζει στο Τάο η τίγρη και το βουβάλι δεν προκαλούν κακό. «Δεν υπάρχουν σ’ αυτόν σημεία θανάτου». Ο πολεμιστής πρέπει να αναζητά την αρμονία. . . «Η πολλή ζωτικότητα οδηγεί στην επιθετικότητα, αλλά η αρμονία οδηγεί στη σταθερότητα.
Ο πολεμιστής πρέπει να ελέγχει τα λόγια αλλά και τον τρόπο που λέγονται τα λόγια «Εκείνοι που γνωρίζουν δε μιλούν πολύ». Πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια αλλά όχι σκληρότητα. Να λέγεται η αλήθεια, χωρίς όμως να δημιουργεί πληγές. Και όταν ο εχθρός βρεθεί σε δύσκολη θέση να μην χαθεί η ευγένεια, η ταπεινότητα και η εγκράτεια. Αλλά ο νικητής να του χαρίσει την ζωή και να του επιστρέψει το όπλο του προσφέροντάς του φιλία.
Τα λόγια που ακολουθούν μας λένε ότι μόνο αυτός που έχει, θράσος θα σκοτώσει. Αυτός που έχει θάρρος θα σεβαστεί την ζωή. Θα τη σεβαστεί γιατί βαδίζει τον δρόμο της. Και δεν είναι άκαμπτος αλλά τρυφερός και ευλύγιστος. «Οι δυσκίνητοι στη μάχη δε νικούν». Η σκληρότητα των δέντρων τα κάνει αδύναμα μπροστά στον άνεμο. Η ευλυγισία τα σώζει. Αλλά και η αδυναμία υπερνικά την δύναμη και η ευγένεια το σκληρό άνθρωπο. Έχουμε πολλά παραδείγματα σκληροτράχηλων πολεμιστών που υποχώρησαν μπροστά στην ευγένεια των ηττημένων.
Προχωρώντας το δρόμο κι άλλες αρετές πρέπει να συνοδεύουν τον προσκυνητή. «Πιστός στις υποχρεώσεις του, χωρίς να ζητά τη συμφωνία. Μόνο ο κακοήθης απευθύνει κατηγορίες. Τα λόγια του Τάο Τε Τσίγκ δε βρίσκονται μακριά από το Μπουσίντο, τον Πλάτωνα, το Μάρκο Αυρήλιο, τους κανόνες του Ιππότη. Το έργο του Τάο είναι η ειρήνη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ Α. ΤΣΙΠΡΑ «Μας μιλούσε για μια ώρα και δεν μας είπε τίποτα» 29/01/14 - 23:23


ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ .Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΟΣΕΒΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΘΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ??ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ. Η JP MORGAN.ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ  ΕΛΕΟΣ.



Φανερά επικριτικός απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε ο επικεφαλής της ομάδας του ευρωκοινοβουλίου Αυστριακός Οτμαρ Κάρας όταν αναφέρθηκε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο τους στο Στρασβούργο.
Ο ευρωβουλευτής που είναι επικεφαλής της ομάδας της ευρωβουλής που έχει αναλάβει την έρευνα για το αν η τρόικα χρησιμοποίησε αντιδημοκρατικές τακτικές προκειμένου να επιβάλλει τα προγράμματα προσαρμογής στην Ελλάδα είπε ότι στη συνάντηση με τον Α. Τσίπρα ο τελευταίος του μιλούσε περί ανέμων και υδάτων…
Πιο αναλυτικά, ο κ. Κάρας κατά την συνεδρίαση που διεξήχθη στο ελληνικό κοινοβούλιο προκειμένου να ενημερωθεί από μέλη της εθνικής μας αντιπροσωπίας είπε «συναντηθήκαμε στο Στρασβούργο με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα. Τον ρωτήσαμε για τους στόχους του, για τις προτάσεις και τι νομίζει ότι μπορεί να διορθωθεί. Επι μια ώρα ο υπεύθυνος της αντιπολίτευσης δεν έλεγε τίποτα. Το μόνο που έλεγε ήταν ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και ότι θέλει να πάρει περισσότερες αρμοδιότητες η επιτροπή μας».
Όμως η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή έπεσε αρχικά θύμα της μετάφρασης καθώς  η μεταφράστρια έκανε το λάθος να πει αντί για Τσίπρας… Κύπρος!
Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο  κ. Κάρας απαντώντας σχετικά σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε «είπα Τσίπρας. Δεν θα μπορούσα άλλωστε να ρωτάω μια χώρα!» ενώ πρόσθεσε ότι θα επαναλάβει όσα είπε και στην αυριανή προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕ ΛΑΘΡΟ: "ΤΡΥΠΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ" Κατάθεση-σοκ αρχιπλοιάρχου: Πώς οι Τούρκοι στήνουν τραγωδίες στο Αιγαίο 29/01/14 - 19:08


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ .ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΟΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ.ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΤΡΟΜΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ..
ΔΕΣ ΠΑΤΕΡΑ ΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ .
ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΕΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΑΘΑΡΣΙΣ.



Σε αποκαλύψεις αναφορικά με το ρόλο που παίζουν οι Τούρκοι δουλέμποροι στο Αιγαίο προεξοφλώντας ουσιαστικά την ανυπαρξία της ελληνικής αντίδρασης στην παραβίαση των συνόρων και των εθνικών χωρικών υδάτων.
Και οι αποκαλύψεις έρχονται από τα πλέον επίσημα χείλη αυτά του Λιμενικού Σώματος το οποίο καθημερινά έρχεται αντιμέτωπο με αυτή την πρωτοφανή κατάσταση με αυτό το «θέατρο του παραλόγου» που διαδραματίζεται στο Αιγαίο: Την προώθηση από του τούρκους δουλεμπόρους σε συνεργασία με την τούρκικη Ακτοφυλακή χιλιάδων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα με γνωστούς τους απώτερους σκοπούς: Την πλήρη αλλοίωση και εθνολογική του κοινωνικού ιστού της χώρας.
Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Ιωάννης Καραγεωργόπουλος, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο σημείωμα που δίνουν οι δουλέμποροι στους λαθρομετανάστες.
Σύμφωνα με τον αρχιπλοίαρχο, το σημείωμα περιέχει οδηγίες, του τύπου: «Αν δείτε τα δύσκολα, τρυπήστε τις βάρκες σας με μαχαίρι και οι Έλληνες θα σας σώσουν».
«Έχει βρεθεί αυτό το σημείωμα σε υπήκοο τρίτης χώρας. Τους λένε να προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν αγγλικά, να επαναλαμβάνουν τη λέξη Παλαιστίνη και να λένε ότι το όνομά τους είναι Μοχάμεντ» είπε ο Ι.  Καραγεωργόπουλος αναφερόμενος στην πρακτική των Τούρκων δουλεμπόρων.
Αλλά δεν είναι μόνο οι δουλέμποροι φυσικά: Όπως έγινε και πρόσφατα με τη διάσωση 47 λαθρομεταναστών από το ΛΣ ανοικτά της Σάμου οι τουρκικές αρχές και στο σήμα του ΕΚΣΕΔ για ακυβέρνητο σκάφος εντός των τουρκικών χωρ4ικών υδάτων, η τουρκική Ακτοφυλακή δεν "κούνησε" όυτε φουσκωτό αφήνοντας το Λ.Σ. να σώσει τους λαθρομετανάστες γνωρίζοντες πολύ καλά ότι έτσι θα καταλήξουν στην Ελλάδα.
Όλα αυτά τη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και άλλοι πολιτικοί φορείς δείχνουν μια φοβερή και πρωτοφανή εμπάθεια κατά των ανδρών του Λ.Σ. μιλώντας για ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν οπωσδήποτε βγάζοντας την Τουρκία έξω από το «κάδρο» αθωώνοντάς την ουσιαστικά.
Μιλώντας στην ίδια επιτροπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας έθεσε θέμα «άτυπων επαναπροωθήσεων» απατώντας στον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Πιο συγκεκριμένα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:
«Ο υπουργός από την πρώτη στιγμή, δυστυχώς και το Αρχηγείο του Λιμενικού, διατύπωσαν πόρισμα», και αναρωτήθηκε «τι πόρισμα θα βγάλει η ΕΔΕ, η δικαιοσύνη, η Ναυτοδίκης όταν η πολιτική και φυσική ηγεσία έχουν εγκιβωτίσει την έρευνα;». Μάλιστα ρώτησε αν τις καταθέσεις από τους μετανάστες "τις πήραν άνθρωποι που έφθασαν με ελικόπτερο» στην περιοχή"
Και συνέχισε ο Θ. Δρίτσας:
«Ο υπουργός δεν μας ενημέρωσε για τίποτε επί της ουσίας», ξεκαθαρίζοντας ότι κανένα κόμμα δεν έθεσε θέμα ανδρών του Λιμενικού και ελέγχου των Λιμενικών. «Η πρώτιστη ανάγκη ήταν ο έλεγχος της κυβέρνησης για το ποιες είναι οι κατευθύνσεις αντιμετώπισης των παρανόμων μεταναστευτικών ροών. Υπάρχει πολιτική άτυπων επαναπροωθήσεων; Είναι κεντρική γραμμή της κυβέρνησης;» ρώτησε.
Βέβαια κανείς δεν είπε στον κ. Δρίτσα ότι «επαναπροώθηση» έστω και άτυπη είναι όταν οι λαθρομετανάστες έχουν πατήσει το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος και όχι όταν βρίσκονται σε διεθνή ύδατα ή στα τουρκικά όπως συμβαίνει. Και εν πάση περιπτώσει είναι υποχρέωση του Λ.Σ. – και όχι μόνο- να εμποδίζει σε ξένους να εισέρχονται παράνομα στη χώρα.  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΛΣ/ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ Μια "συγγνώμη" και ο έσχατος εξευτελισμός ενός Αρχηγού... 29/01/14 - 21:17


ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΑΤΑΣ ΟΡΘΙΟΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ,ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ Η ΑΠΛΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΙΣΧΟΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΡΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΑΧΡΗΣΤΟΙ .ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΕΙΔΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
ΧΑΙΡΕ ΑΔΟΛΦΕ ΧΙΤΛΕΡ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΗΣΕΣ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΝ ΔΕΙΛΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΕΝΗΡΓΗΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΗ.

Διαβάστε για να δείτε πού κατάντησαν ανώτατους αξιωματικούς των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, όπως ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Δημήτρη Μπαντιά, οι πολιτικοί με την στάση τους απέναντι στον κάθε Μούιζνιεκς και στην κάθε (ισλαμο-χρηματοδοτούμενη) Διεθνή Αμνηστεία.

Να ζητάει ... "συγγνώμη" στην Βουλή σαν παιδάκι που έκλεψε καραμέλες, επειδή οι άνδρες του έκαναν το καθήκον τους στο Φαρμακονήσι.
Ιδού το σχετικό απόσπασμα της κατάθεσής του σήμερα:  «Σαν αρχηγός του Λιμενικού Σώματος θα αναλάβω την ευθύνη μου. Θα ξεκαθαρίσω ένα πράγμα. Ζητάμε συγγνώμη. Εγώ σαν αρχηγός του Λιμενικού. Και από τις οικογένειες των θυμάτων και από όλους εσάς, τον κύριο υπουργό, την κυβέρνηση, όλους τους Έλληνες, που σας φέραμε σε αυτή τη θέση. Προσπαθήσαμε, αλλά κάναμε ό, τι καλύτερο μπορούσαμε. Από εκεί και πέρα ο καθένας να σκεφθεί οτιδήποτε άλλο».
Τι να σκεφθεί αρχηγέ; Κρίμα τα γαλόνια σου. "Συγγνώμες" ζητάνε μόνο όσοι παραιτούνται εν συνεχεία. Και οι γκόμενες που ξενοπηδ@νται και τις ανακαλύπτουν. Οχι οι αξιωματικοί που κάνουν το καθήκον τους.
Αν πάλι πιστεύεις ότι δεν έκανες το καθήκον σου, ο δρόμος ειναι ένας: Παραίτηση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΗ "ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΟΡΩΝ" Διάσπαση ΕΛΑΣ "διά του 3": Ασφάλειας, Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων!

Μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Νίκος Δένδιας προχώρησε στην ανακοίνωση ενός σχεδίου που αν συντελεστεί αποτελεί την μεγαλύτερη ανατροπή στο χώρο των δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας από το έτος 1984 όταν η ηρωική Χωροφυλακή ενοποιήθηκε με την Αστυνομία Πόλεων (και αυτή πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος για την προστασία της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και την αντιμετώπισαη των σταλινικών ανταρτών το 1944 και το 1946-1949).
«Η Ελληνική Αστυνομία αναδιαρθρώνεται σε τρεις αυτόνομους κλάδους: Τάξης-Ασφάλειας, Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης “αποαστυνομικοποιείται” και δημιουργείται ένα πολιτικό υπουργείο με τις υπηρεσίες του με σύγχρονη, ευέλικτη δομή»,ανέφερε στον λογαριασμό του ο Νίκος Δένδιας.
Τη νέα μορφή που θα έχουν η ΕΛ.ΑΣ., η Πυροσβεστική και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας. Το σχετικό σχέδιο νόμου κατατίθεται σήμερα Τετάρτη προς συζήτηση, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Πριν λίγο στη Βουλή ο Ν.Δένδιας ανέφερε ότι η Πυροσβεστική γίνεται επιχειρησιακός βραχίονας της ΓΓΠΠ (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) και θα χωρίζεται σε δύο κλάδους: Επιχειρήσεων και Υποστήριξης.
Οι συγχωνεύσεις δομών στα σώματα ασφαλείας, κατά τον κ. Δένδια, φτάνουν από 30 - 47%.
Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι θα έρθει και δεύτερη φάση αναδιοργάνωσης, με Προεδρικό Διάταγμα που θα αφορά σε αξιολόγηση προσωπικού, μεταθέσεις, και αναδιοργάνωση περιφερειακών υπηρεσιών. Ο κ. Δένδιας είπε ότι το νομοσχέδιο φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της γενικής γραμματείας.
Ουσιαστικά με τον τρίτο Κλάδο της Προστασίας Συνόρων έχουμε ανασύσταση της παλιάς Χωροφυλακής, την οποία εν όψει την συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς, φοβήθηκαν να επαναφέρουν το παλιό όνομά της και θα λέγεται "Αστυνομία Προστασίας Συνόρων".
Κι ένα τελευταίο: Στην φωτογραφία εικονίζεται η αιματοβαμμένη πολεμική σημαία της Χωροφυλακής που κράτησε όρθια την Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 1944 και στήριξε το κτίσιμο της νέας Ελλάδας, μέχρι την κατάργησή της από το ΠΑΣΟΚ το 1984 (ως αντισταθμιστικό στην Αριστερά για την στήριξη...)  και την μετονομασία τόσο αυτής όσο και της Αστυνομίας Πόλεων με το όνομα του ηττημένου ΕΛΑΣ.
Πού είναι αυτή η σημαία; Ποιος την έχει; Φοβούνται μην γίνει προσκύνημα και σύμβολο αντίστασης;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

<

ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΤΟΥ

<

ΜΙΑ ΙΛΗ Τ-80 (vid) Άρματα κατευθύνονται στο Κίεβο: "Δεν θα γίνει αποικία των Βρυξελλών η Ουκρανία" 23/01/14 - 18:22

Μία ίλη τεθωρακισμένων Τ-80 του ουκρανικού Στρατού έλαβε εντολή να κινηθεί προς τα περίχωρα του Κιέβου κατά την διάρκεια της νύχτας και αναμένει εντολή για να προωθηθεί στο εσωτερικό της πόλης αν απαιτηθεί από την κατάσταση ασφάλειας όπως διαμορφώνεται αυτη την στιγμή.
Κυβερνητικοί παράγοντες κατονομάζουν ευθέως ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ βρίσκονται πίσω από τις βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που μέχρι στιγμής έχουν κοστίσει την ζωή σε 5τικός βουλευτής δήλωσε ότι "Δεν αν αφήσουμε η χώρα μας να γίνει αποικία των Βρυξελλών. Αυτοί τα θέλουν όλα και δεν δίνουν τίποτα".
Τρεις δυτικοί διπλω Ουκρανούς. Ο Ο.Βασιλιεβιτς, κυβερνηματικοί υπάλληλοι ένας, Αμερικανός, ένας Σουηδός κι ένας Γερμανός έχουν προσαχθεί καθώς εντοπίστηκαν να κινούνται μεταξύ των διαδηλωτών.
Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθεί ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Κιέβου και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ακόμα και για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίβο, πέρα από τα 15 δισ. δολ. που θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του δανείου του ΔΝΤ.
Πάντως οι δυνάμεις των "παπικών" (αφού οι καθολικοί στο θρήσκευμα Ουκρανοί επιθυμούν κατά κύριο λόγο την πρόσδεση στο άρμα των Βρυξελλών) εντοπίζονται στο Κίεβο και στην δυτική Ουκρανία. Στις λοιπές περιοχές κυριαρχεί το ορθόδοξο στοιχείο.
Δείτε το βίντεο με τα ουκρανικά τεθωρακισμένα να κατευθύνονται προς το Κίεβο.
<

ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΓΩΝΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ Ανακάλυψαν ανεξήγητο αντικείμενο και στη Σελήνη 19/01/14 - 23:21

Εκτός από το ανεξήγητο αντικείμενο στον Άρη φαίνεται οι κάποιοι ανακάλυψαν ακόμη ένα στη Σελήνη αυτή τη φορά.
Από τη στιγμή της δημοσιοποίησης των φωτογραφιών οι διάφορες εκτιμήσεις για το τι μπορεί να είναι αυτό το αντικείμενο ή μέρος μιας μεγαλύτερης κατασκευής δίνουν και παίρνουν. Μάλιστα το αντικείμενο δεν βρέθηκε από κάποια αποστολή στη Σελήνη αλλά από την εφαρμογή Google Moon και μπορεί ο καθένας να το παρατηρήσει στις συντεταγμένες 22042'38.46N και 142034'44.52E.
Το τριγωνικού σχήματος αντικείμενο κάποιοι ισχυρίζονται πως αποτελεί τμήμα μιας μεγαλύτερης κατασκευής Διαβάστε περισσότερα στη dailymail

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ Hφαίστειο δίπλα στην Αθήνα (vid) 23/01/14 - 17:21

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα υπάρχει και εδώ ένας ηφαιστειακός γίγαντας, που ευτυχώς κοιμάται ήσυχα εδώ και δύο εκατ. χρόνια.
Πρόκειται για το Σουσάκι, μόλις 70 χιλιόμετρα μακριά από την Ομόνοια, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, που αποτελεί το βορειότερο άκρο του ενεργού ηφαιστειακού τόξου του νότιου Αιγαίου, στο οποίο ανήκουν και τα ηφαίστεια στα Μέθανα, στον Πόρο, στη Μήλο, στη Σαντορίνη και στη Νίσυρο....
Το στοιχείο που κάνει το συγκεκριμένο ηφαίστειο να ξεχωρίζει είναι ότι δεν έχει κρατήρα ή καλντέρα, αλλά δεκάδες τρύπες (στόμια) από τις οποίες εκλύεται διοξείδιο του άνθρακα και θείο. Η παρουσία του ηφαιστείου γίνεται αισθητή από την έντονη δυσοσμία του θειαφιού και από το σεληνιακό τοπίο που παρουσιάζει η περιοχή.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso», που μίλησε με καθηγητές Γεωλογίας και Ηφαιστειολογίας για το θέμα, σήμερα οι επιστήμονες θεωρούν ότι το ηφαίστειο είναι σβησμένο, ωστόσο «κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τα μυστικά της γης ή να ακούσει τους... ψιθύρους της.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Βρέθηκε δεύτερος γενετικός κώδικας μέσα στο DNA 13/12/13 - 10:50

Επιστήμονες στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Γιάννη Σταματογιαννόπουλο, καθηγητή γενετικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, βρήκαν έναν δεύτερο γενετικό κώδικα μέσα στο DNA.
H ομάδα του Σταματατογιαννόπουλο ανακάλυψε πως το γονιδίωμα χρησιμοποιεί τον γενετικό κώδικα για να «γράψει» δύο διαφορετικές «γλώσσες» βιολογικού προγραμματισμού. Η μία κωδικοποιεί και κατευθύνει τις πρωτεΐνες και η άλλη καθοδηγεί το κύτταρο σχετικά με το πώς τα γονίδια θα ελέγχονται. Η μια «γλώσσα» είναι «γραμμένη» πάνω στην άλλη και γι' αυτό ο δεύτερος κώδικας είχε παραμείνει για τόσο καιρό κρυφός.
«Εδώ και πάνω από 40 χρόνια», δήλωσε ο ελληνικής καταγωγής επιστήμονας, «υποθέταμε ότι οι αλλαγές στο DNA που επιδρούν στον γενετικό κώδικα, έχουν επίπτωση απλώς στη δημιουργία των πρωτεϊνών. Τώρα ξέρουμε ότι αυτή η έως τώρα κεντρική υπόθεση για την ανάγνωση του ανθρωπίνου γονιδιώματος αποτελούσε μόνο το ήμισυ της εικόνας. Τα νέα ευρήματα φανερώνουν πως το DNA είναι μια απίστευτα ισχυρή συσκευή αποθήκευσης πληροφοριών, την οποία η φύση έχει αξιοποιήσει με απρόσμενους τρόπους».
Ο κανονικός γενετικός κώδικας χρησιμοποιεί ένα βιοχημικό «αλφάβητο» 64 «γραμμάτων», που λέγονται κωδικόνια. Η ομάδα του Σταματογιαννόπουλου βρήκε ότι μερικά κωδικόνια μπορούν να έχουν δύο «νοήματα», ένα (ήδη γνωστό) που αφορά τη δημιουργία των πρωτεϊνών και ένα δεύτερο (άγνωστο έως τώρα) που αφορά τον έλεγχο των γονιδίων. Οι δύο αυτοί κώδικες φαίνεται να έχουν εξελιχτεί διαχρονικά σε συνάφεια μεταξύ τους. Έτσι, οι εντολές που αφορούν τον έλεγχο των γονιδίων (ο δεύτερος κώδικας) βοηθάνε να σταθεροποιηθούν ορισμένα επωφελή για τον οργανισμό χαρακτηριστικά των πρωτεϊνών.
Η σημασία της ανακάλυψης είναι δυνητικά μεγάλη για το πεδίο της ιατρικής και της φαρμακευτικής.«Το γεγονός ότι ο γενετικός κώδικας μπορεί να γράφει ταυτόχρονα δύο είδη πληροφοριών, σημαίνει ότι πολλές αλλαγές στο DNA που φαίνονται να μεταβάλουν τις αλληλουχίες των πρωτεϊνών, μπορεί επίσης στην πραγματικότητα να διαταράσσουν τα προγράμματα ελέγχου των γονιδίων και έτσι να προκαλούν ασθένειες», δήλωσε ο Σταματογιαννόπουλος.
Ο ελληνικής καταγωγής επιστήμονας σπούδασε βιολογία στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνια και ιατρική στο πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον, ενώ ειδικεύτηκε στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.
*Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση:
http://www.sciencemag.org/content/342/6164/1367.abstract
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr