ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ του Ταμ-τάμ!


Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;



ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΠΑΙΝΤΕΝ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Joe BidenΟμολογία Μπάιντεν: Οι Εβραίοι είναι πίσω από τον αγώνα για τον “γάμο” των ομοφυλοφίλων, τα “ανοικτά σύνορα”, το φεμινισμό και άλλα. Αυτοί άλλαξαν την κουλτούρα της Αμερικής.
Ο Joe Biden, ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, εξήρε τους Αμερικανο-Εβραίους για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που είχαν στον αγώνα για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων, για τα «ανοικτά σύνορα», το φεμινισμό, την «κοινωνική δικαιοσύνη» και πολλά άλλα. Ο Μπάιντεν δήλωσε, ότι οι Εβραίοι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες, αν όχι ο μεγαλύτερος, στο να έρθουν «κοινωνικές αλλαγές» στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μιλώντας σε εκδήλωση για το “Μήνα Εβραϊκής Κληρονομιάς” (Jewish American Heritage Month) της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, ο Τζο Μπάιντεν απέδωσε την αλλαγή της κουλτούρας της Αμερικής στην συμμετοχή των Εβραίων του Χόλιγουντ. Είπε ότι οι Εβραίοι ευθύνονται για το 85% της αλλαγής στάσης της Αμερικής σχετικά με τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων. “Σκεφτείτε ότι όλα αυτά, στοιχηματίζω το 85 τοις εκατό αυτών των αλλαγών, είτε πρόκειται στο Χόλιγουντ ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι συνέπεια των Εβραίων ηγετών στη βιομηχανία του θεάματος”.
“Η εβραϊκή κληρονομιά έχει διαμορφώσει αυτό που είμαστε – σε όλους μας, σε μας, σε μένα -όσο ή περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα τα τελευταία 223 χρόνια. Και αυτό είναι ένα γεγονός”, δήλωσε ο Μπάιντεν.
Ο Τζο Μπάιντεν επίσης αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι Εβραίοι στο φεμινιστικό κίνημα και στην αλλαγή των πολιτικών για τημετανάστευση που επέτρεψε την μαζική μετανάστευση από χώρες του τρίτου κόσμου. Ο Μπάιντεν επαίνεσε επίσης τους Εβραίους που διαδραμάτισαν έναν ηγετικό ρόλο στο να περάσουν οι Νόμοι για τα Πολιτικά Δικαιώματα που έφερε τις πολιτικές της «θετικής δράσης» (affirmative action) και τα ειδικά προνόμια για τις μειονότητες.
Μιλώντας στην εβραϊκή πολιτική εξουσία, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι «οι Εβραίοι έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην Αμερική. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει μια τέτοια υπερμεγέθη επιρροή κατά κεφαλήν όπως όλοι εσείς που στέκεστε εδώ και όλοι αυτοί που ήταν πριν από μένα και για όλοι εκείνοι που ήταν πριν από σας.”
Ο Μπάιντεν επαίνεσε επίσης τους τρεις Εβραίους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου με το όνομά τους. Ο Μπάιντεν τέλειωσε την διάρκειας είκοσι λεπτών ομιλία του στους Εβραίους ηγέτες λέγοντας «σας χρωστάμε πολλά, χρωστάμε σε γενιές που ήρθαν πριν από εσάς».
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα τα παραπάνω, εάν τα έλεγε κάποιος άλλος Αμερικάνος – χωρίς όμως να ευχαριστήσει τους Εβραίους και να τους πει «σας χρωστάμε» – θα χαρακτηριζόταν «αντισημίτης» και «συνομωσιολόγος».
Απίστευτο;

ΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ DAVID DUKE KAI  ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ .ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

http://youtu.be/EHKo8rvGs28

ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ



http://youtu.be/Ve2t4-3Bkcg

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

ΕΝΑ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΔΟΛΦΟ ΧΙΤΛΕΡ ΩΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗ.ΕΝΑ ΕΞΥΠΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΥΣ <ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ>ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΠΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑ ΜΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ   ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ 'Η ΕΙΣΧΩΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΕΙΤΕ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ "Η ΜΕ ΤΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ "ΚΚΕ"' ""ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ""ΑΝΤΙΦΑ"" Κ.Λ.Π. ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟΝ.Ο β'' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΔΟΛΦΟΣ.Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΣΙΑΝΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ.ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΤΑΣΑΝΕ ΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΤΕ ΚΚΕ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΑΓΓΛΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΡΙΨΑΣΠΙΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΟ ΒΑΣΙΛΙΑ.
 ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

<iframe width="853" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/nGqSXB9M-v0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Με θητεία στο Αφγανιστάν και την Κύπρο ο βρετανός στρατιώτης που δολοφονήθηκε


Γνωστοποιήθηκε από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας η ταυτότητα του στρατιώτη που δολοφονήθηκε έξω από στρατόπεδο στο Γουλγουιτς του Νοτιανατολικού Λονδίνου το απόγευμα της Τετάρτης.
Πρόκειται για τον 25χρονο Ντράμερ Λι Ρίγκμπι, πατέρα ενός δίχρονου αγοριού, ο οποίος υπηρετούσε στο 2ο Τάγμα του Βασιλικού Συντάγματος Πεζικού.
Κατάγονταν από το Μάντσετσερ και στο παρελθόν είχε υπηρετήσει στην Κύπρο, τη Γερμανία καθώς και στην επαρχία Χελμάντ στο Αφγανιστάν το 2009.
Ο βρετανός υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι ήταν «εξαιρετικά δημοφιλής και πνευματώδης στρατιώτης και θα λείψει πολύ από όσους τον γνώριζαν».
Copyright © 2013 euronews

Μ. Βρετανία: Φόβος για “τζιχάντ” μία ημέρα μετά την αποτρόπαια δολοφονία


Η κοινή γνώμη παραμένει σοκαρισμένη. Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.
Μία ημέρα μετά, απλοί πολίτες έσπευσαν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε βάναυσα ο βρετανός στρατιώτης για να αποθέσουν λίγα λουλούδια.
Η αστυνομία ακόμα διεξάγει έρευνες, προσπαθώντας να συμπληρώσει το ομιχλώδες ακόμα παζλ του αποτρόπαιου εγκλήματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης δίπλα από το στρατόπεδο του Γουλγουιτς, στο νοτιανατολικό Λονδίνο.
Οι μάρτυρες επιμένουν ότι είδαν δύο άτομα να επιτίθενται με μαχαίρια στο θύμα, φωνάζοντας “Ο Αλλάχ είναι μεγάλος”. Είκοσι λεπτά μετά, ένοπλες δυνάμεις ασφαλείας έφτασαν στο σημείο, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τους φερόμενους ως δράστες. Αλλά στο μεσοδιάστημα, ένας από αυτούς κινηματογραφήθηκε από περαστικό να αιτιολογεί την πράξη του, έχοντας ακόμα στα χέρια αίματα και το μαχαίρι – όργανο του εγκλήματος.
“Ζητώ συγγνώμη από αυτές τις γυναίκες που έγιναν μάρτυρες σε αυτό σήμερα. Αλλά στην πατρίδα μας οι γυναίκες μας υποχρεώνονται να βλέπουν το ίδιο. Όλοι εσείς δεν θα είστε πλέον ποτέ ασφαλείς. Διώξτε τις κυβερνήσεις σας, δεν ενδιαφέρονται για εσάς. Πιστεύετε ότι ο ο Ντέιβιντ Κάμερον θα βγει έξω στον δρόμο; Όταν αρχίσουμε να τον σημαδεύουμε με τα όπλα μας, πιστεύετε ότι ο πολιτικός θα πάει να πεθάνει; Όχι, δεν πρόκειται να είναι σαν το μέσο άνθρωπο, όπως εσείς και τα παιδιά σας. Οπότε ξεφορτωθείτε τους. Πείτε τους να φέρουν πίσω τις στρατιωτικές τους δυνάμεις, έτσι ώστε όλοι να ζούμε σε ειρήνη”, είπε στην κάμερα ο φερόμενος ως δράστης.
Οι αρχές ανακοίνωσαν την ταυτότητα του ενός υπόπτου. Είναι ο 38χρονος Μάικλ Αντεμπολάγιο, βρετανικής υπηκοότητας αλλά νιγηριανής καταγωγής.
Όπως είναι φυσικό, το θέμα κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα, καθώς πέρα από την αρχική εκτίμηση για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια, γίνεται λόγος ακόμα και για κήρυξη ιερού πολέμου.
Ο μουσουλμάνος πολιτικός αναλυτής Μοχάμεντ Ανσάρ εξηγεί: “Αυτό που έχουμε δει είναι μια ραγδαία αύξηση των εντάσεων. Είδαμε την υστερία για τους μουσουλμάνους και το Ισλάμ, το φόβο και το μίσος και την ξενοφοβία απέναντι στους ξένους και τους μετανάστες. Σε αυτό το πολιτική καζάνι, αυτού του είδους οι σπινθήρες μπορεί να προκαλέσει πραγματικά αληθινή και μεγάλη ζημία και αυτός είναι ο κίνδυνος. Οι κοινότητες δεν πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους”.
Ωστόσο, αυτό ακριβώς που φοβόντουσαν οι βρετανικές αρχές δεν άργησε να συμβεί, αν και όχι σε γενικευμένο πλαίσιο. Το βράδυ που ακολούθησε την αποτρόπαια δολοφονία, καταγράφηκαν δύο επιθέσεις σε τζαμιά του νοτιανατολικού Λονδίνου, ενώ σημειώθηκαν συγκρούσεις ακροδεξιών οργανώσεων με την αστυνομία. Ο ηγέτης τους τ: “Φτάνει πια, φτάνει. Αυτό είναι το μήνυμά μας. Αρκετά πλέον. Έχουμε αδύναμους ηγέτες, αδύναμη αστυνομία. Οι ηγέτες μας, η αστυνομία αγνοούν αυτό το θέμα. Το ζήτημα είναι το πολιτικό Ισλάμ. Είναι το πολιτικό Ισλάμ που εξαπλώνεται σε όλη αυτή χώρα…”.
Ακριβώς αυτό είναι που φοβούνται πλέον όλοι στην Μεγάλη Βρετανία. Το μεμονωμένο περιστατικό της Τετάρτης να γενικευτεί και να αποκτήσει ανεξέλεγκτες διαστάσεις..

Copyright © 2013 euronews

Σουηδία: Η Στοκχόλμη «φλέγεται»

Επεισόδια στη Σουηδία προκαλούν το διάλογο πάνω στις αποτυχίες της κυβέρνησης σε ότι αφορά την ανεργία και το μεταναστευτικό
Εκατοντάδες νέων βάζουν φωτιά σε αυτοκίνητα και επιτίθενται σε αστυνομία και υπηρεσίες διάσωσης σε φτωχά προάστια, όπου ζουν κυρίως μετανάστες, εδώ και τρεις νύχτες, κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών στη Στοκχόλμη. Πρόκειται για τις χειρότερες σκηνές κοινωνικής αναταραχής που έχει δει η Σουηδία εδώ και πολλά χρόνια.
Την Τρίτη το βράδυ, ένα αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Γιάκομπσμπεργκ στα βορειοδυτικά της πόλης δέχτηκε επίθεση, δύο σχολεία υπέστησαν καταστροφές και ένα κέντρο για εκμάθηση τεχνών και δεξιοτεχνιών πυρπολήθηκε, παρά την παράκληση του Σουηδού πρωθυπουργού, Φρέντρικ Ρέινφελντ, για διατήρηση της ηρεμίας.
Οι εξέγερση αυτή, σε μία από τις πλουσιότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης έχει προκαλέσει σοκ, δεδομένου ότι πρόκειται για μια χώρα που υπερηφανεύεται για την κοινωνική δικαιοσύνη που επικρατεί και έχει πυροδοτήσει διάλογο σχετικά με το πώς η Σουηδία διαχειρίζεται την ανεργία των νέων , καθώς και την είσοδο μεταναστών στη χώρα.
«Πυρπολήθηκαν περίπου 30 αυτοκίνητα χθες το βράδυ, φωτιές που συνδέουμε με συμμορίες νέων και εγκληματίες», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Στοκχόλμης την Τετάρτη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, οχτώ άνθρωποι συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης, αλλά δεν υπήρξαν αναφορές τραυματισμών.
Αφορμή για τις αναταραχές αποτέλεσε η δολοφονία από την αστυνομία ενός 69-χρονου άνδρα, ο οποίος κρατούσε ένα μαχαίρι, στο προάστιο Χάσμπι, νωρίτερα αυτόν το μήνα. Το περιστατικό προκάλεσε συζητήσεις σχετικά με τη βιαιότητα των χειρισμών της αστυνομίας. «Όλοι θα πρέπει να συνεργαστούν για την αποκατάσταση της ηρεμίας – γονείς, ενήλικες…», δήλωσε ο Ρέινφελντ στους δημοσιογράφους την Τρίτη.
Μετά από δεκαετίες επικράτησης του «Σουηδικού μοντέλου» με γενναιόδωρες κοινωνικές παροχές, η Σουηδία από τη δεκαετία του 90’ και μετά έχει ξεκινήσει να περιορίζει το ρόλο του κράτους, προκαλώντας την ταχύτερη ανάπτυξη ανισοτήτων σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη οικονομία του ΟΟΣΑ.
Παρότι οι μέσες συνθήκες διαβίωσης είναι μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη, οι κυβερνήσεις έχουν αποτύχει στο να περιορίσουν τη μακροχρόνια ανεργία και φτώχια στους νέους, γεγονός που έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό κυρίως τις κοινότητες μεταναστών.
Σύμφωνα με την αριστερά-προσκείμενη εφημερίδα Aftonbledet, οι διαμαρτυρίες αντιπροσωπεύουν μια «γιγαντιαία αποτυχία» των κρατικών πολιτικών και σηματοδοτούν την άνοδο των γκέτο στα προάστια. «Έχουμε αποτύχει στο να δώσουμε σε πολλούς ανθρώπους στα προάστια ελπίδα για το μέλλον», δήλωσε η Άννα-Μαργκρέτε Λιβ της αριστερής αντιπολιτευτικής παράταξης στην εφημερίδα Svensk Dagbladet.
Η αντι-μεταναστευτική παράταξη, Σουηδοί Δημοκράτες, ανέβηκε στην τρίτη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που αφορά τις εκλογές του ερχόμενου έτους, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη δυσφορία απέναντι στους μετανάστες μεταξύ πολλών ψηφοφόρων. Ένα 15% του πληθυσμού έχει γεννηθεί στο εξωτερικό, ποσοστό που αποτελεί το υψηλότερο εντός της ζώνης των Βορείων και Σκανδιναβικών κρατών.
Η ανεργία ανάμεσα σε εκείνους που γεννήθηκαν έξω από τη Σουηδία φτάνει το 16%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους γεννημένους στη Σουηδία είναι 6%, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ. Μεταξύ 44 εκβιομηχανισμένων χωρών, η Σουηδία ήρθε 4η στον απόλυτο αριθμό ζητούντων άσυλο και 2η αναλογικά με τον πληθυσμό της, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.
Πηγή: Guardia


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthra/%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%B7%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%BC%CE%B7-%C2%AB%CF%86%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%C2%BB#ixzz2U8oRUA12 

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡ

hackedΠοτέ στην ιστορία της γραπτής επικοινωνίας, δεν είχαν 140 χαρακτήρες την επίδραση που έχουν σήμερα.
Πριν από δύο εβδομάδες, αφότου απέκτησε πρόσβαση στον κύριο λογαριασμό Twitter του Associated Press (@AP), ο Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός (SEA) ανέβασε ένα ψεύτικο tweet αναφέροντας δύο εκρήξεις στο Λευκό Οίκο και τον τραυματισμό του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Μέσα σε δευτερόλεπτα, σημειώθηκε πτώση στις χρηματοπιστωτικές αγορές των ΗΠΑ, κατά περίπου 1%.
Λίγα λεπτά αργότερα, το Twitter γέμισε διαψεύσεις. Δημοσιογράφοι στο Λευκό Οίκο «τουίταραν» ότι δεν αισθάνθηκαν καμία έκρηξη, και δημοσιογράφοι στο Twitter του AP Politics ανακοίνωσαν ότι κάποιος είχε χακάρει τον λογαριασμό @AP Twitter. Στη συνέντευξή του το απόγευμα, ο γραμματέας τύπου του Λευκού Οίκου Jay Carney επιβεβαίωσε ότι ο Ομπάμα ήταν πράγματι σώος και αβλαβής. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές επέστρεψαν στα προ-φάρσας επίπεδα.
Η φάρσα του λογαριασμού Twitter @AP, αντιπροσωπεύει έναν συστημικό κίνδυνο ο οποίος δε μπορεί να εξαλειφθεί, διότι προκύπτει από την αλληλεπίδραση των υψηλά ολοκληρωμένων χρηματοοικονομικών αγορών και της όλο και περισσότερο εκδημοκρατισμένης μετάδοσης ειδήσεων. Δεδομένων των ισχυρών κινήτρων που για διάφορα κακόβουλα μέρη ώστε να διαπράττουν τέτοιες φάρσες, είναι λογικό να αναμένουμε την αύξηση περιστατικών τέτοιου τύπου.
Οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι ευάλωτες στη χειραγώγηση, επειδή δουλειά τους δεν είναι η αξιολόγηση της αλήθειας. Οι συναλλαγές συχνά ευνοούν αυτούς που κινούνται πρώτοι, έτσι το να είσαι πρώτος, ακόμη και λανθασμένα, εξακολουθεί πολλές φορές να είναι επικερδές.
Φανταστείτε ότι μία εξελιγμένη εταιρεία εμπορίας έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους για την ανάπτυξη ενός αλγορίθμου που αξιολογεί γρήγορα τις πιθανές επιπτώσεις των ειδήσεων στην αγορά, και στη συνέχεια στέλνει αυτόματα εντολές για συναλλαγές με βάση τον προβλεπόμενο αντίκτυπο. Όταν ο αλγόριθμος αυτός αναλύσει ένα tweet από το Associated Press, το οποίο περιέχει σημαντικές λέξεις-κλειδιά (έκρηξη, Λευκός Οίκος, και Ομπάμα), θα στείλει εντολές πώλησης με την προσδοκία ότι οι αγορά θα σημειώσει πτώση καθώς οι υπόλοιποι –πρώτα οι πιο αργοί αλγόριθμοι, και στη συνέχεια οι ακόμη πιο αργοί άνθρωποι- θα αρχίσουν να επεξεργάζονται την ίδια είδηση.
Αυτός που θα κάνει την πρώτη κίνηση είναι στην ευχάριστη θέση να το κάνει χωρίς να ελέγξει αν η είδηση αληθεύει ή όχι. Αν αληθεύει, η αγορά θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα ή θα συνεχίσει να πέφτει, και αυτός που έκανε την πρώτη κίνηση θα επωφεληθεί από τις πωλήσεις που έχει πραγματοποιήσει. Αν πρόκειται για φάρσα, η αγορά πιθανότατα θα επιστρέψει στα προηγούμενα επίπεδα, και αυτός που έκανε την πρώτη κίνηση θα «ρεφάρει» στις πωλήσεις του, και πιθανότατα θα κερδίσει από οποιαδήποτε θέση αγοράστηκε ως αντιστάθμιση, όταν η αγορά ήταν πεσμένη. Ο αλγόριθμος του πρώτου λειτούργησε, ανεξάρτητα από την ακρίβεια της ιστορίας.
Οι πιθανοί χαμένοι της φάρσας του λογαριασμού @AP του Twitter, ήταν αυτοί που κινήθηκαν αργότερα, οι οποίοι δεν αντέδρασαν γρήγορα στις ειδήσεις, αλλά αντ’ αυτού αντέδρασαν στην κίνηση της αγοράς. Αυτοί οι οποίοι κινήθηκαν αργότερα, διέθεταν πιθανότατα εξελιγμένους ηλεκτρονικούς και θεσμικούς εμπόρους· ορισμένοι πιθανώς χρησιμοποιούσαν στρατηγικές με βάση το arbitrage, οι οποίες στηρίχθηκαν στις προθεσμιακές αγορές για τον υπολογισμό της εύλογης αξίας.
Η ευπάθεια της αγοράς στις ειδήσεις-φάρσες, είναι συνεπώς δύσκολο να εξαλειφθεί, διότι είναι εγγενής στη δομή της. Δε μπορεί να ρυθμιστεί ή να διορθωθεί μέσω τεχνολογίας ή παρακολούθησης.
Ακόμα και αν οι αγορές κινούνταν πιο αργά, θα εξακολουθούσε να υπάρχει κάποιος που θα κινούταν πρώτος, ο οποίος θα αντιδρούσε προτού αποκαλυφθεί μία τέτοια είδηση ως φάρσα. Η δυναμική αυτή είναι παρόμοια με εκείνη μίας φούσκας στοιχείων ενεργητικού, αλλά γρηγορότερη. Σε μία φούσκα, οι αποτιμήσεις βασίζονται σε συλλογικά αποτιμημένα στοιχεία, και επωφελούνται εκείνοι που εισέρχονται στην αγορά το συντομότερο δυνατό. Είτε πρόκειται για την αξιολόγηση μίας εκτίμησης σχετικά με την άνοδο των τιμών των κατοικιών είτε για το αν μία είδηση είναι αληθινή, η αγορά δεν παρέχει αμέσως οριστικές απαντήσεις.
Εάν η προστασία ενάντια στις φάρσες δεν είναι αρμοδιότητα της αγοράς, μπορούν άραγε τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ή νέες οντότητες ΜΜΕ όπως το Twitter να αποτρέψουν μία τέτοια εξαπάτηση; Σίγουρα, έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά στη φήμη τους από το συγκεκριμένο φιάσκο και, κατά πάσα πιθανότητα, θα προσπαθήσουν να βελτιωθούν. Αλλά, οι προσπάθειές τους δεν θα είναι αρκετές.
Τα τρωτά σημεία του Twitter ήταν κατανοητά, από τεχνικής άποψης, και πριν από το συγκεκριμένο συμβάν, και η υπηρεσία είχε ήδη αρχίσει να κινείται προς ένα πιο εξελιγμένο μοντέλο ταυτότητας (έναν κωδικό πρόσβασης ο οποίος θα συνδυάζεται με έναν άλλο κωδικό-κλειδί από κινητό τηλέφωνο ή άλλη συσκευή). Πιθανότατα, το Twitter θα εφαρμόσει σύντομα την συγκεκριμένη τακτική. Θα πρέπει επίσης να εξετάσει την προσθήκη ενός προαιρετικού συστήματος «διπλού κλειδώματος», στο οποίο απαιτείται ανεξάρτητο sign out από άλλον λογαριασμό προτού μεταδοθεί το προτεινόμενο tweet. Όμως, παρά το γεγονός ότι μέτρα σαν και αυτά, θα αυξήσουν τη δυσκολία χακαρίσματος του συστήματος, δεν υπάρχει κάποιο τεχνολογικό τρικ το οποίο θα έκανε το σύστημα αδιαπέραστο.
ap_twitter
Τι γίνεται παράλληλα με τα τρωτά σημεία του AP; Οι εισβολείς εξαπέλυσαν μία απόπειρα «phishing» κατά των email του Associated Press, λίγο πριν σταλεί το περιβόητο tweet. Οι εισβολές phishing («ψαρέματος»), στις οποίες εξαπατείται ένας εργαζόμενος ώστε να στείλει έναν κωδικό πρόσβασης σε τρίτους, ή να κάνει κλικ σε έναν μη αξιόπιστο σύνδεσμο ο οποίος εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό, αποτελούν ένα υβρίδιο πολιτιστικών και τεχνολογικών αποτυχιών.
Καθώς οι εισβολείς γίνονται όλο και πιο εξελιγμένοι, στέλνουν καλύτερα δομημένα email, μιμούμενοι αξιόπιστες πηγές που παρασύρουν τους ανυποψίαστους χρήστες. Η διαμόρφωση μίας κουλτούρας ασφαλείας είναι δύσκολη, και έρχεται συχνά σε αντίθεση με το δυναμικό και αποκεντρωμένο περιβάλλον εργασίας μίας αίθουσας τύπου που κινείται σε γρήγορους ρυθμούς.
Καθώς οι τεχνολογίες αλλάζουν, έτσι πρέπει να αλλάξει και η ευαισθητοποίηση σε τέτοια τρωτά σημεία. Η ευαισθητοποίηση αυτή οφείλει να διαδοθεί μέσα από εταιρικά σημειώματα τα οποία θα είναι αποσυνδεδεμένα από την καθημερινή πραγματικότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Εμπειρικά, λίγες εταιρείες καταφέρνουν να το κάνουν σωστά: Το Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο της Αμερικής και το BBC υπήρξαν πρόσφατα θύματα των χάκερς της SEA, ενώ τα McDonald’s και τα Burger King πρόσφατα έχασαν τον έλεγχο των λογαριασμών τους στο Twitter. Ο πολλαπλασιασμός των κενών ασφαλείας σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι πιθανότερο να ανασηκώσουν τους ώμους από το να ρίξουν την πρώτη πέτρα σε μία εταιρεία που έχει παραβιαστεί.
Τέλος, είναι απίθανο να αντιμετωπίσει οικονομικές κυρώσεις το AP για το λάθος αυτό. Μία δίκη για ζημιές που απορρέουν από μία φάρσα στο Twitter θα αντιμετώπιζε σχεδόν ανυπέρβλητα εμπόδια.
Επειδή οι μηχανισμοί που μπορούν να αποτρέψουν την εξάπλωση των tweets-φαρσών είναι λίγοι, και δεδομένης της αντίδρασης υψηλού προφίλ που μπορούν να περιμένουν οι χάκερς, το Twitter θα παραμείνει ένα όχημα κακόβουλων φαρσών, ακόμη και αν τα τεχνολογικά εμπόδια κάνουν δυσκολότερες τις εισβολές και τις επιθέσεις.
Πράγματι, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε πρόσφατα τη χρήση των social media όπως το Facebook και το Twitter για τις γνωστοποιήσεις των εισηγμένων εταιρειών προς τους επενδυτές. Φανταστείτε τι θα συμβεί αν η @BP_America τουιτάρει το εξής: «#Έκρηξη σημειώθηκε σε πετρελαιοπηγή. Ακολουθούν λεπτομέρειες.»
Τα κίνητρα για να προσπαθήσει κανείς να χακάρει τέτοιου είδους λογαριασμούς είναι προφανή: δεν προσφέρουν μόνο σημαντική δημοσιότητα για τους χάκερς, αλλά και εξαιρετικά προσοδοφόρες ευκαιρίες κέρδους από τις σχεδόν αναπόφευκτες χρηματιστηριακές κινήσεις που θα προκύψουν. Στο Twitter, όπως και αλλού, ισχύει η ρήση «caveat emptor» (ας προσέξει ο αγοραστής).

Από το: telecomsnews.gr

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ, Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.



Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά το video που κάνει το γύρο του κόσμου με το παλικάρι του Μωάμεθ που τρώει την καρδιά του συμπατριώτη του, ένα άλλο video έρχεται να προστεθεί στο άλμπουμ της φρίκης με τα έργα των αγαπημένων παιδιών του Τσίπρα και του Δένδια.
«Φρικιαστικό βίντεο από τη Συρία με τους ισλαμιστές «αντάρτες» επί το έργον. Δυστυχώς τέτοια «θεάρεστα» έργα συμβαίνουν καθημερινά, ας βλέπουν αυτοί που τα ξεκίνησαν και ας δουν τώρα τα αποτελέσματα των πράξεων τους..
Αν και δεν νομίζουμε να στενοχωριούνται ιδιαίτερα για αυτά από ότι θα δούμε στην συνέχεια.
Στο βίντεο βλέπετε την τύχη ενός Σύρου στρατιώτη που έπεσε στα χέρια των ισλαμιστών ανταρτών, που πολεμούν για την «δημοκρατία» με την ευλογία Αμερικανών και Τούρκων, αλλά και του κου Αβραμόπουλου που ΥΜΝΕΙ το έργο των «επαναστατών» της «Δημοκρατίας» κατά του «τυράννου» Άσαντ.
Καμαρώστε τους, και σκεφτείτε πόσα από αυτά τα «μαργαριτάρια» αγαπημένοι ψηφοφόροι του λαθρολάγνου Καμίνη, υπάρχουν και στην χώρα μας, και απλά περιμένουν την ευκαιρία για να εκδηλώσουν και να επιδείξουν και στους Χριστιανούς το ΥΨΗΛΟ επίπεδο του πολιτισμού και της θρησκείας τους που θα δούμε στο video.
Σας παραθέτουμε το video για να καμαρώσετε τα αγαπημένα παιδιά των κυβερνώντων επί το έργο.
Υπ όψιν ότι σε αυτό που θα δείτε ο άνθρωπος είναι ζωντανός (τα πρώτα τουλάχιστον δευτερόλεπτα) όταν συμβαίνει το γεγονός, καθώς για μια στιγμή κουνάει το κεφάλι του.
Θερμά αφιερωμένο σε όλους τους προοδευτικούς, ΣΥΡΙΖΑιους κλπ. με την ευχή μας να πάρουν και μερικούς τέτοιους να τους φιλοξενήσουν στα σπίτια τους μαζί με την γυναίκα και τα παιδιά τους.

Αυτοί είναι οι «αγαπημένοι» τους, για τους οποίους θέλουν να βγάλουν και πρόσθετο νόμο έκτρωμα για να τους ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ από τον «αιμοβόρο» ρατσισμό των Ελλήνων.
Σε αυτούς θέλουν να φτιάξουν τέμενος στην καρδιά της Αθήνας, για να προσεύχονται ελεύθερα και ανενόχλητα στην τόσο φιλειρηνική θρησκεία τους που σέβεταιΑΠΟΛΥΤΑ την ανθρώπινη ζωή, αλλά και τα δικαιώματα των γυναικών!!!

ΠΗΓΗ

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ MNHMHΣ.

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ Πυροβολισμοί κατά δυνάμεων ασφαλείας - Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες!

Μπαράζ πυροβολισμών δέχτηκαν οι δυνάμεις ασφαλείας στις Σκουριές Χαλκιδικής νωρίτερα,προφανώς από εξεγερμένους πολίτες. Τέσσερις αστυνομικοί φέρονται να τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων επεισοδίων στο δάσος των Σκουριών και μάλιστα ο ένας από αυτούς από σκάγια κυνηγετικού όπλου!
Οι κάτοικοι, όμως, κάνουν λόγο για προβοκάτσια και κατηγορούν τους αστυνομικούς ότι πυροβόλησαν εναντίον τους με πλαστικές σφαίρες...
Η κατάσταση βρίσκεται για μια ακόμη φορά εκτός ελέγχου με κάθε πλευρά να υποστηρίζει εντελώς διαφορετικά πράγματα από την άλλη!
Τη μήνη του υπουργού Δημοσίας Τάξης προκάλεσαν οι τραυματισμοί των τεσσάρων αστυνομικών.
«Οι πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στη Χαλκιδική συνιστούν μέγιστη πρόκληση εναντίον του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε ο Νίκος Δένδιας και κάλεσε «όλα τα κόμματα και όλους τους φορείς να καταδικάσουν τη νέα προκλητική ενέργεια εναντίον της ευνομίας στη χώρα μας, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις».
Ειδικότερα ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως: «Οι πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στη Χαλκιδική συνιστούν μέγιστη πρόκληση εναντίον του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας. Είναι ευνόητο ότι σε μία δημοκρατική χώρα οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα στη διαμαρτυρία.
Αλλά είναι ευνόητο επίσης ότι οποιοδήποτε αίτημα εκδικάζεται από τις αρμόδιες δικαστικές ή άλλες εντεταλμένες αρχές και δεν μπορούν να επιβάλλουν το δικό τους "δίκαιο" κουκουλοφόροι με κυνηγετικά όπλα και μολότοφ.
Καλούμε όλα τα κόμματα και όλους τους φορείς να καταδικάσουν τη νέα προκλητική ενέργεια εναντίον της ευνομίας στη χώρα μας, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Μισόλογα συνδυαζόμενα με συμμετοχή σε εκδηλώσεις στήριξης δεν χωράνε. Επιτέλους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία, την έννομη τάξη και το Σύνταγμα».
Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη φορά μετά το 1949 που δυνάμεις ασφαλείας του ελληνικού κράτους βάλλονται από οργανωμένες ομάδες Ελλήνων πολιτών για θέματα που έχουν να κάνουν με την αντίδραση της κοινωνίας στην κυβερνητική πολιτική.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ Προς τι η ξαφνική "αγάπη" των δανειστών για την Ελλάδα;

«Στηρίξτε την Ελλάδα!». Αυτή είναι η γραμμή στην οποία κινούνται πλέον το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες, με στόχο να δημιουργηθεί η εικόνα ότι η Ελλάδα από μαύρο πρόβατο έχει γίνει πλέον το «καλό παιδί» και αποτελεί παράδειγμα επιτυχίας της σκληρής πολιτικής που εφαρμόζεται στην ευρωζώνη, παρά την κριτική που δέχεται πανταχόθεν.
Η αλλαγή κλίματος απέναντι στη χώρα μας αντανακλάται σε διάφορα θετικά δημοσιεύματα από διεθνή μέσα ενημέρωσης που έχουν πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας του Βερολίνου και των Βρυξελλών («Financial Times», «Economist»), θετικές εκθέσεις από επενδυτικές εταιρείες, αλλά και στις δηλώσεις του ίδιου του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι «η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τους τελευταίους μήνες».
Από την άλλη, το ΔΝΤ στην έκθεση για την Ελλάδα απένειμε εύσημα για την πρόοδο που έχει γίνει στο πεδίο των ελλειμμάτων, αλλά άσκησε και αυστηρότατη κριτική για την υστέρηση στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τον μονομερή και άδικο καταμερισμό του κόστους κυρίως σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
Οι Γερμανοί εκτιμούν ότι αν σταδιακά οι χώρες της περιφέρειας που βυθίζονται στην ύφεση εμφανίσουν βελτίωση σε κάποιους δείκτες -πολύ περισσότερο εάν καταφέρουν να δανειστούν από τις αγορές-, αυτό θα αποτελέσει ένα επιχείρημα υπέρ της λιτότητας αλά γερμανικά: ότι, δηλαδή, ήταν μεν σκληρή η πολιτική, αλλά σταδιακά αποδίδει. Επιδίωξη της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ είναι να σταματήσει την κριτική που δέχεται διεθνώς και να αποβάλει το στίγμα ότι είναι ο «καταστροφέας της Ευρώπης», όπως πολλοί της καταλογίζουν, ενώ και η Κομισιόν θέλει να δείξει ότι σταδιακά θέτει την κατάσταση υπό έλεγχο.
Καταστροφή...
Η πρόοδος στην Ελλάδα, βέβαια, είναι τελείως επιφανειακή, καθώς τα πραγματικά στοιχεία δείχνουν ότι η όποια βελτίωση αφορά κατά βάση τη μείωση του ελλείμματος (δημοσιονομική εξυγίανση), η οποία όμως σε μεγάλο βαθμό επιτυγχάνεται με υπερφορολόγηση που βαθαίνει την ήδη αβυσσαλέα ύφεση, αλλά και διάφορα τρικ, όπως οι καθυστερήσεις στην επιστροφή φόρου. Στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας όμως η εικόνα είναι καταστροφική, καθώς ο δείκτης ανεργίας έχει φτάσει το 27%, ενώ στους νέους ξεπερνά το 66%. Σύμφωνα δε με τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις, οι άνεργοι θα είναι πάνω από 1 εκατομμύριο τουλάχιστον μέχρι το 2020.
... και ευφορία
Μέχρι τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, πάντως, θεωρείται ότι θα υπάρχει «συντονισμένη ευφορία» ώστε να καλλιεργείται το... ευρωπαϊκό πρόσωπο της κυρίας Μέρκελ, χωρίς όμως να αμφισβητηθεί η εικόνα της αυστηρής ηγέτιδας που βάζει πάνω απ’ όλα το συμφέρον της χώρας της. Την κατάσταση αυτή επιχειρεί να αξιοποιήσει η κυβέρνηση Σαμαρά, την οποία άλλωστε το Βερολίνο πριμοδοτεί καθώς τη θεωρεί ανάχωμα στην άνοδο της Αριστεράς, η οποία τρομάζει τις συντηρητικές ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις.
Διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για έναν πολιτικό σχεδιασμό ο οποίος έχει στόχο τη συνεχή στήριξη της ελληνικής πλευράς, ώστε να μειωθεί κατά το δυνατόν η πολιτική φθορά της κυβέρνησης από την ύφεση και την κοινωνική πίεση και να γίνει η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2014 ευκαιρία για να αναβαθμίσει την εικόνα της και να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές. Το μεγάλο ορόσημο για όλους τους σχεδιασμούς είναι οι ευρωεκλογές τον Μάιο του 2014, οι οποίες θεωρούνται από κάποιους και μια ευκαιρία να εκτονωθεί η «ψήφος της οργής»...
[Πηγή newmoney.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Βρέθηκε Κρασί 6.500 ετών στην Καβάλα

KavalaΗ αρχαιολογική σκαπάνη δικαιώνει την φιλοσοφία του ΗΛΕΣΙΟΝ και την αναγέννηση των Αρχαιοελληνικών Οίνων (Ακρατου και Κεκραμμένου), χωρίς πρόσθετα θειώδη και άλλα χημικά.
Οι πιο παλιοί οινοποιοί στην Ευρώπη ζούσαν στο αρχαιότερο χωριό των γεωργοκτηνοτρόφων στη Μακεδονία, έναν προϊστορικό οικισμό στην περιοχή Ντικιλί Τας, μόλις 2 χιλιόμετρα από την αρχαία πόλη των Φιλίππων Καβάλας.
Στον προϊστορικό οικισμό, που ανασκάπτεται στο πλαίσιο ελληνογαλλικής συνεργασίας, βρέθηκαν πρόσφατα μεγάλες ποσότητες από απανθρακωμένες ρώγες πατημένων σταφυλιών, ένδειξη ότι φρέσκα φρούτα είχαν πατηθεί για την εξαγωγή χυμού.
«Αρκετά αγγεία, ολόκληρα ή σε κομμάτια που έχουν βρεθεί κοντά τους, περιείχαν αρχικά τα ίδια τα στέμφυλα ή τον χυμό των σταφυλιών. Αυτό το εντυπωσιακό και ασυνήθιστο εύρημα είναι ενδεχομένως η πιο παλιά μέχρι στιγμής ένδειξη οινοποίησης στην Ευρώπη», είπε στο «Εθνος» η αρχαιολόγος της ΙΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Δήμητρα Μαλαμίδου, που μαζί με τους συνεργάτες της έκανε την πολύ σημαντική αυτή ανακοίνωση στην 26η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Εργο στη Μακεδονία και στη Θράκη.
Η μελέτη για την εξακρίβωση του τρόπου εκμετάλλευσης των αμπελιών γίνεται σε συνεργασία με την παλαιοβοτανολόγο, καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ, Τάνια Βαλαμώτη και χρηματοδοτείται από τη National Georgaphic Society.
Kavala
Οικιακή παραγωγή
Αρκετά αγγεία, ολόκληρα ή σε κομμάτια περιείχαν τα ίδια τα στέμφυλα…
Σύμφωνα με την κ. Μαλαμίδου, τυχόν ίχνη χημικών ενώσεων στα κατάλοιπα του οικισμού θα οδηγήσουν στο είδος του κρασιού που παραγόταν, θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι επρόκειτο για οικιακή παραγωγή, καθώς δεν υπήρχε οινοποιείο ή γενικότερα εργαστηριακή παρασκευή κρασιού. Οι ρώγες πατημένων σταφυλιών είναι ένδειξη παραγωγής κρασιού, δεν αποκλείεται πάντως να χρησιμοποιούνταν ο χυμός τους ή ο μούστος, «δεν γνωρίζουμε μέχρι ποιο στάδιο είχαν φτάσει, εκτιμούμε ότι είχαν παρασκευάσει κρασί».
Από τους σπόρους, που είναι κοντοί και χοντροί, οι αρχαιολόγοι οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι στην περιοχή καλλιεργούνταν κάποιο είδος άγριου σταφυλιού, δεν είναι σε θέση όμως να προσδιορίσουν το χρώμα και το μέγεθός του.
Επίσης έχουν προσδιοριστεί και άλλα είδη φυτών, ότι το ρόβι (ένα είδος οσπρίου, που σήμερα χρησιμοποιείται ελάχιστα και μόνο ως ζωοτροφή), το μονόκοκκο σιτάρι, καθώς και το λινάρι, που θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί για το λάδι ή τις ίνες του.
Οπως μας ανέφερε η κ. Μαλαμίδου, τα είδη των σπόρων και οι ποσότητες που έχουν εντοπιστεί δείχνουν ότι ο οικισμός καταστράφηκε φθινόπωρο, σε μια περίοδο κατά την οποία οι σοδειές είχαν αποθηκευτεί για τον επερχόμενο χειμώνα.
Το Ντικιλί Τας είναι μια από τις καλύτερα τεκμηριωμένες θέσεις των Βαλκανίων για τις περιόδους από την Αρχαιότερη Νεολιθική (γύρω στο 6400-6200 π.Χ.) έως την Υστερη Εποχή του Χαλκού (12ος π.Χ. αι.). Τα οικιστικά κατάλοιπα είναι άφθονα και η κατάσταση διατήρησής τους σπάνια, ενώ τα απανθρακωμένα σταφύλια βρέθηκαν σε ένα από τα κτίσματα που ονομάζεται «Οικία Ι» και χρονολογείται με ακρίβεια στο β΄ μισό της 5ης χιλιετίας (4400-4200π.Χ.).
Η ανασκαφή των προϊστορικών στρωμάτων έφερε στο φως μια σημαντική ποσότητα φυτικών υπολειμμάτων, όπως κάρβουνα από ξύλα (κορμούς, κλαδιά κ.ά.) που χρησιμοποιήθηκαν ως καύσιμο ή δομικό υλικό και άλλα μέρη φυτών, όπως σπόροι, λέπυρα κ.ά., που μεταφέρθηκαν στον οικισμό για τροφή, ζωοτροφή ή άλλες χρήσεις.
Τα κάρβουνα και τα υπόλοιπα κατάλοιπα των φυτών παρέχουν μια πολύτιμη πηγή πληροφόρησης για το περιβάλλον γύρω από τον οικισμό, για τις αγροτικές πρακτικές, τη διατροφή, τη δόμηση, όπως λ.χ. ποια φυτά προστίθενται στον πηλό χτισίματος.
Η μελέτη με τη χρήση άνθρακα φανερώνει τον πλούτο και την ποικιλία στα είδη του δάσους που κάλυπτε τις περιοχές γύρω από τον οικισμό και αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, την εντατική χρήση οπωροφόρων δέντρων (μηλιές, αχλαδιές, δαμασκηνιές, συκιές κ.ά.) από τους κατοίκους του οικισμού, ήδη από τη Νεολιθική Εποχή.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥΠΗΓΗ


Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

ΑΤΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ!!!! 8 / 5 / 2013

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΕΝΟΣ ΑΚΡΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΘΕΟΣ.
   Π.Χ. ΚΕΦ. ΙΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΣΤ: "ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΘΝΗ ΣΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΔΑΝΕΙΖΕΣΘΑΙ. ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙΣ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΕΘΝΗ ΕΠΙ ΣΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΣΙ ΒΑΣΙΛΕΥΣΕΙ."
   ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΑ.  ΠΟΣΟ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΟ. ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΕΤΑΙ. ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΥ ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΑΝ ΛΑΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, ΔΗΛΑΔΗ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΟΣ. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ.  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ, ΟΤΙ ΤΑ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΝ ΙΕΧΩΒΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΚΧΟ ΒΑΚΧΟ ΔΙΟΝΥΣΟ Ο ΔΕ ΑΛΛΑΧ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΛΟΧΕΥΩ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΦΥΛΑΚΑΣ. ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ. ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΙΟ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΑΙΖΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ. ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ: ΘΑ ΤΙΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ; Ή ΘΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ Ή ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.


ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΦΕΡΑΝΕ Ν/Σ ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ - IΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ "Δεν είναι ίσοι οι «εθνικοί» με τους Εβραίους στρατιώτες"

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έχουν ένα επίσημο βιβλίο κανόνων, το οποίο ρητά αναφέρει ότι οι «εθνικοί» δεν είναι ίσοι με τους Εβραίους.
Η αποκάλυψη ενός ακόμη παραδείγματος ρατσισμού κατά μη-Εβραίων αποκαλύφθηκε μέσα από ένα άρθρο του ισραηλινού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ynet news.
Γραμμένο από ένα Βεδουίνο που υπηρετεί στις IDF, τον αντισυνταγματάρχη Hassan Kaabiya, ο οποίος επίσης εργάζεται στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, το άρθρο επισημαίνει ότι «οι εθνικοί δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τους Εβραίους στο κράτος του Ισραήλ, σύμφωνα με το προσωπικό του Στρατιωτικού Ραββινάτου του Ισραηλινού Στρατού».
Ο Kaabiya δηλώνει ότι "λυπάται για το γεγονός ότι η halachic απόφαση συντάχθηκε, εγκρίθηκε και διανέμεται από το Στρατιωτικό Ραββινάτο, ενώ έλαβε και την ευλογία του επικεφαλής στρατιωτικού ραβίνου.
"Εμείς, οι στρατιώτες που προερχόμαστε από μειονότητες, Βεδουίνοι και Δρούζοι που υπηρετούμε πιστά. Εμείς, που ανάβουμε τη φωτιά το Σάββατο, έτσι ώστε το φαγητό να παραμένει ζεστό για τους στρατιώτες. Εμείς, που ανάβουμε το φως για τους θρησκευόμενους στρατιώτες στα ντους και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της βάσης, έτσι ώστε οι αδελφοί μας Εβραίοι που φυλάνε το Σάββατο να μην το βεβηλώνουν - αυτό είναι το ευχαριστώ που παίρνουμε από τους ραβίνους αδελφούς μας";
Και προσθέτει: «Είναι κρίμα ότι ο όρος «εθνικοί» (‘gentile’) έχει γίνει μια κακή λέξη στις IDF."
Επισημαίνει ότι δεν υπήρξε καμία καταδίκη αυτού του κατάφωρα αντι-gentile ρατσισμού από κανέναν στην ηγεσία στο Ισραήλ.
"Το μόνο πράγμα που με ενοχλεί είναι η σιωπή του πρωθυπουργού, του υπουργού άμυνας και του επικεφαλής του προσωπικού.
«Η ταυτότητα του ανίδεου προσώπου που υπέγραψε αυτή την υποτιθέμενη «halachic απόφαση» είναι ασαφής. Είναι απλά μια ρατσιστική και στενόμυαλη δυσφήμηση, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα κακόγουστο αστείο ακόμη και κατά την εορτή του Πουρίμ".
Η παραδοχή ότι οι IDF είναι επίσημα αντι-Gentile ήρθε μετά από μια τελετή ταφής δύο ισραηλινών στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μια πρόσφατη σύγκρουση με τους Παλαιστίνιους.
Ο Ισραηλινός Στρατός διέταξε οι κηδείες τους να πραγματοποιηθούν ξεχωριστά, και η ισραηλινή σημαία να τοποθετηθεί στο φέρετρο ενός μόνο από τους στρατιώτες-γιατί,σύμφωνα με το YnetNews, το «αν είναι Εβραίος ο άλλος στρατιώτης είναι υπό αμφισβήτηση». (redskywarning.blogspot.gr)
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Η ΕΝΤΟΛΟΔΟΥΧΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ  ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ.ΜΙΑ ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ.ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΝΕΜΕΣΗ ΤΗΣ.ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΥΛΕΤΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΦΥΛΟΣ .ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΦΥΛΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Η ΘΕΑ ΦΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΣΧΕΔΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΟ.ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ.

ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Οι Κρητικοί έκαψαν τον Ιούδα... Μέρκελ!









 ΩΡΑΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ, ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΗΤΕΣ. ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΑΙ, ΟΜΩΣ, ΟΤΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.Ο ΧΙΤΛΕΡ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΛΛΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ, Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ. ΝΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΤΕΙ. ΕΣΕΙΣ ΚΡΗΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΕΘΝΟΣ ΦΥΛΗ.ΕΘΝΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ.ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.ΧΑΙΡΕ ΝΙΚΗ!!!




Το κάψιμο του Ιούδα είναι από τα λίγα έθιμα που διατηρείται από την περίοδο της Τουρκοκρατίας μέχρι σήμερα στην Κρήτη.
Ξεχωριστό ήταν φέτος το έθιμο στο Καβούσι Λασιθίου, καθώς ο Ιούδας πήρε τη μορφή της Μέρκελ και κάηκε στην πυρά, αναφέρει τo cretalive.gr
Οι κάτοικοι που κάθε χρόνο συγκεντρώνονται και αναβιώνουν το έθιμο, αποφάσισαν φέτος να βγάλουν το άχτι τους και να ρίξουν στην πυρά τη γερμανίδα Καγκελάριο και μαζί της τα μνημόνια και την οικονομική κρίση.
Σε πολλές περιοχές της Κρήτης το Μεγάλο Σάββατο, το ομοίωμα του Ιούδα τοποθετείται πάνω στη ρεματιά με τα ξύλα, για το φόβο των Ιουδαίων, δηλαδή των γειτονικών χωριών που επιδιώκουν να κλάψουν τον Ιούδα. Το βράδυ της Ανάστασης, με το Χριστός Ανέστη, τα κοπέλια βάζουν φωτιά στον Ιούδα, ο οποίος καίγεται με τα απαραίτητα μπαλοταρίσματα και ενώ ακόμα και εχθροί εκείνη την ημέρα δίνουν το φιλί της Αγάπης στο προαύλιο της εκκλησίας.
Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και πλήθος κόσμου έδωσε το "παρών" στην εκδήλωση με ευχή όλων να ξεπεραστεί η κρίση και να έλθει και η οικονομική Ανάσταση για τους Ελληνες
.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μ. Βρετανία: Αποτυγχάνει το πολυπολιτισμικό πείραμα

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΚΑΚΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ. Ο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑ. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙΡΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΑΓΓΛΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ Η ΜΟΝΗ ΦΥΛΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΗ. Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΦΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΒΡΙΔΙΑΚΗ ΦΥΛΗ ΑΠΟ ΑΙΜΟΜΙΚΤΟΥΣ, ΑΝΑΜΙΚΤΟΥΣ, ΕΠΙΜΙΚΤΟΥΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΡΙΚ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΛΕΚΤΗ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ. Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ. ΑΜΑ ΠΕΣΕΙ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΦΥΣΙΣ ΚΑΙ Η ΑΡΕΙΑ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΥΤΙΑ ΑΣ ΑΚΟΥΕΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΑΣ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΙ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΛΛΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ. Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΧΕ ΠΕΙ: "ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!". ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!


 

Σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού think tank Demos που έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα Daily Mail οι λευκοί Βρετανοί "υποχωρούν" από περιοχές όπου κυριαρχεί κάποια από τις εθνικές μειονότητες (μη Βρετανοί) που κατοικούν αυτή την στιγμή στην Μ.Βρετανία. Σύμφωνα με την έρευνα οι λευκοί Βρετανοί παύουν να κατοικούν σε περιοχές όπου εγκαθίστανται μαζικά ξένοι και αντικαθίστανται από μετανάστες και άλλες μειονότητες δημιουργώντας έτσι ενα αυτοτροφοδοτούμενο σπιράλ μείωσης του πληθυσμού τους σε αυτές τις περιοχές καθιστώντας τους ίδιους μειονότητα.
Ως αποτέλεσμα, σχεδόν οι μισές εθνικές μειονότητες (δηλ. περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι) ζουν σε κοινότητες όπου οι λευκοί Βρετανοί αποτελούν κάτω από το 50% του συνολικού τοπικού πληθυσμού. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον Trevor Philips (μαύρος Βρετανός, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), θα έπρεπε να αρχίσει να ανησυχεί τους Βρετανούς σχετικά με την επιτυχία ή οχι της ενσωμάτωσης των ξένων. Το 2005 ο ίδιος είχε προειδοποιήσει ότι η Βρετανία χάνει το στοίχημα της ενσωμάτωσης και ότι στο τέλος θα κυριαρχήσουν τα γκέτος από συγκεκριμένες φυλές ή θρησκείες.
Το 2011 πάλι έρευνα του Demos είχε δείξει ότι 4,1 εκατομμύρια μή λευκοί, 45% των μή λευκών, ζούσαν σε περιοχές όπου οι λευκοί Βρετανοί αποτελούσαν κάτω από το μισό του συνολικού πληθυσμού. Το αξιοσημείωτο είναι ότι την τάση των λευκών Βρετανών να απομακρύνονται από περιοχές που "καταλαμβάνονται" από μή λευκούς ακολουθούν και οι λευκοί (μή Βρετανοί) μετανάστες. Τέτοιες περιοχές είναι το Yardley στο Birmingham και πολλά διαμερίσματα στο Ανατολικό και Νότιο Λονδίνο.
Σήμερα υπάρχουν στο Λονδίνο μόνο 800, σε σύνολο 8.850 δημοτικών διαμερισμάτων, όπου οι λευκοί αποτελούν 98% του πληθυσμού. Το 2001 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 5.000.
Ο Διευθυντής του Demos είπε ότι το συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι υπάρχει σχεδόν μηδενική αλληλεπίδραση μεταξύ των πολιτισμών και ότι οι μειονότητες δεν συμμετέχουν του τοπικού κυρίαρχου λευκού πολιτισμικού προτύπου και ότι όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος της μειονότητας τόσο λιγότερη είναι η αλληλεπίδρασή της με τον κυρίαρχο τοπικό λευκό πολιτισμό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Λεφτά υπήρχαν για εκδηλώσεις που δεν γίνονταν ποτέ! "Αμαρτωλά" ή ανύπαρκτα παραστατικά!

Βαριά είναι η σκιά που πέφτει στη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, η οποία απειλεί να διαλύσει την εσωτερική συνοχή του κόμματος και να οδηγήσει τη σχέση Βενιζέλου-Παπανδρέου στα άκρα. Καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα παραστατικά για εκδηλώσεις που ...δεν έγιναν, ποσά πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ που δαπανήθηκαν χωρίς παραστατικά και συνδέονται με την περίοδο προεδρίας του Γιώργου Παπανδρέου.
Απορίες για τις εκδηλώσεις που πληρώθηκαν και δεν έγιναν
Κενά που χρήζουν διερεύνησης και πλήρους ελέγχου αφορούν σε έλλειψη παραστατικών για να δικαιολογηθεί η ορθή χρήση του συνολικού ποσού 15.000.000 ευρώ και τα τιμολόγια έχουν μπει στο στόχαστρο των ελεγκτών που κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά της Ιπποκράτους.
Το Εθνος της Κυριακής δημοσίευσε τρία ντοκουμέντα από τον Απρίλιο του 2008.
Υπάρχει ένα τιμολόγιο τον Μάρτιο του 2008 αξίας 80.250 ευρώ με την αιτιολογία «ανοιχτή εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος 20 Μαρτίου». Τη συγκεκριμένη ημερομηνία όμως το ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμιά εκδήλωση, αλλά στο Σύνταγμα υπήρχε μια αντιρατσιστική συγκέντρωση από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και άλλους φορείς άσχετους με το κόμμα.
Ανάλογο τιμολόγιο 17.850 ευρώ για εκδήλωση στη νομική Αθηνών στις 7.4.2008 που δεν έγινε ποτέ!
Πανομοιότυπο τιμολόγιο αξίως 23.800 ευρώ για δήθεν εκδήλωση στο Κάραβελ στις 19 Απριλίου του 2008 που επίσης δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ για μια εκδήλωση στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ την 1η Ιουνίου του 2008 πληρώθηκαν 114.240 ευρώ. Η πιο λογική εξήγηση είναι πως γίνονταν διάφορες δαπάνες χωρίς παραστατικά από προχειρότητα, αδιαφορία ή ενδεχομένως και σκοπιμότητα και εκ των υστέρων αναζητούσαν πάσης φύσεως τιμολόγια για να καλύψουν το κενό στο λογιστήριο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτές οι περίεργες εγγραφές.
622.444 € για πολιτικά ταξίδια μέσα στις γιορτές των ανθρώπων του προέδρου
Αίσθηση όμως προκαλεί ένα ακόμη στοιχείο που έχει περιέλθει σε γνώση των κλιμακίων που διεξάγουν τις έρευνες καθώς καταχωρίζονται ετήσιες δαπάνες ύψους 10.000.000 ευρώ με δικαιολογητικά από συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο και σε μια χρονιά εκλογών που πληρώνονται και μετακινήσεις των ετεροδημοτών, το ποσό έφτασε τα 14.000.000 ευρώ. Για αδιευκρίνιστους λόγους, τα παραστατικά από το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο πολλαπλασιάστηκαν αμέσως μετά την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος και μάνατζμεντ.
Εν σχέσει με τα έξοδα ταξιδίων ως περίεργο «εύρημα» αξιολογείται και μια συνολική δαπάνη 622.444 ευρώ σε μία μόλις εβδομάδα τον Ιανουάριο του 2010 με το αιτιολογικό «μετακινήσεις συνεργατών του προέδρου». Εν μέσω γιορτών μάλιστα προκαλεί απορίες τι ακριβώς μετακινήσεις ενδέχεται να έγιναν με πολιτικό περιεχόμενο για τους συνεργάτες του προέδρου. Οι δαπάνες καταγράφονται ως εξής στις 4/1/2010 132.456 ευρώ, στις 5/1/2010 125.789 ευρώ, στις 7/1/2010 106.963 ευρώ και 137.896 ευρώ ενώ την επομένη στις 8/1/2010 υπάρχει ένα ακόμη ποσό 119.340 ευρώ.
Αναλήψεις 1,4 εκατ. σε ένα φύλλο χαρτί από τη συνεργάτιδα...
Αυτό που δεν μπορούν να εξηγήσουν οι ειδικοί οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση είναι πώς γίνεται να κινούνται μεγάλα ποσά σαν να επρόκειτο για μικροέξοδα καφενείου ή γραφικής ύλης.
Για παράδειγμα, συγκεκριμένη συνεργάτιδα του προέδρου για κάποιο ανεξήγητο λόγο είχε πρόσβαση στο ταμείο και με μια απλή υπογραφή σε ένα λευκό φύλλο χαρτιού σήκωνε υπερβολικά ποσά χωρίς να δίνει εξηγήσεις σε κανέναν.
Για δύο χρονιές -σύμφωνα με τα ευρήματα- η εν λόγω κυρία έχει εισπράξει αθροιστικά 1.400.000 ευρώ με κατά περιόδους αναλήψεις μετρητών της τάξεως των 170.000, 166.000, 150.000 και 100.000 ευρώ, χωρίς ποτέ να δώσει γραπτές εξηγήσεις ή παραστατικά για το πού και πώς ξοδεύτηκαν αυτά τα χρήματα.
Βεβαίως ενδέχεται να υπάρχει κάποια λογική ερμηνεία για τη συγκεκριμένη κίνηση, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διατυπωθεί προφορικώς ή γραπτώς.
Δανεικά και αγύριστα για τη σύζυγο του «mr ΟΤΕ»
Ιδιαίτερη έκπληξη όμως προκαλεί ακόμη ένα, τουλάχιστον ασυνήθιστο, γεγονός της χορήγησης δανείου από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ σε κυρία σύζυγο πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του ΟΤΕ ο οποίος είχε περιπέτειες με την δικαιοσύνη το 2009. Το συγκεκριμένο δάνειο ήταν 32.000 ευρώ σε μετρητά αλλά μέχρι προσφάτως η κυρία είχε επιστρέψει μόλις 7.000 ευρώ παρά τις οχλήσεις που είχε κατά περιόδους για την οφειλή της. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το εν λόγω ποσό ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε ως εγγυοδοσία στη Δικαιοσύνη για την εμπλοκή του στελέχους στο σκάνδαλο Siemens, η εκδίκαση του οποίου βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα.
Πήρε 300.000 και έφυγε από το κόμμα
Ενα άλλο ιδιότυπο δάνειο αφορά σε διαχρονικά υψηλόβαθμο στέλεχος το οποίο φέρεται να έχει εισπράξει 300.000 ευρώ από το ταμείο λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει από το κόμμα, αλλά ουδέποτε έδωσε εξήγηση ή παραστατικά για το πού ξοδεύτηκαν τα χρήματα.
Δεν αποκλείεται βεβαίως να πρόκειται για κάποια αποζημίωση που ατύπως εισέπραξε το εν λόγω στέλεχος, αλλά δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένη αιτιολογία.
Τραπεζικά χρέη 116 εκατ. ευρώ
Δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα αναφέρει πως η ηγεσία Παπανδρέου άφησε τραπεζικά χρέη 116 εκατ. ευρώ, απλήρωτους τους εργαζόμενους για περισσότερο από ένα χρόνο, απλήρωτα ενοίκια και προμηθευτές, χρέη που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ!
Οι έξι εταιρίες που ανέλαβαν να ερευνήσουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου βρήκαν απίστευτα ευρήματα.
Από το 2004 έως και το 2011, την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου και όσοι έχρισε ο ίδιος υπεύθυνους για τα οικονομικά του κόμματος διαχειρίστηκαν 270 εκατ. ευρώ.
Την περίοδο αυτή τα έσοδα ήταν:
140 εκατ. ευρώ από κρατικές επιδοτήσεις
120 εκατ. ευρώ από τραπεζικά δάνεια
10-20 εκατ. ευρώ εισφορές μελών, στελεχών, βουλευτών και οικονομικές ενισχύσεις (κουπόνια)
Και τα χρέη:
116 εκατ. ευρώ προς τράπεζες
Περίπου 2 εκατ. ευρώ προς εργαζόμενους
Περίπου 3 εκατ. ευρώ προς προμηθευτές, ενοίκια
Η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα πάντα με το Πρώτο Θέμα της Κυριακής, δημιουργήθηκε γιατί δαπανήθηκαν:
- 53 εκατ. ευρώ για ταξίδια σε διάστημα 8 ετών
- 662.000€ για ταξίδια πέντε ημερών του προέδρου του κόμματος και των συνεργατών του, τον Ιανουάριο του 2010
α) 132.456 ευρώ για ταξίδι στη Σερβία στις 4 Ιανουαρίου 2010
β) 125.789 ευρώ για ταξίδι στη Μυτιλήνη στις 5 Ιανουαρίου 2010
γ) 106.963 ευρώ στις 7 Ιανουαρίου 2010
δ) 137.896 ευρώ στις 7 Ιανουαρίου 2010
ε) 119.340 ευρώ στις 8 Ιανουαρίου 2010
- 2.211.000€ την τριετία 2009-2011 για τις ανάγκες του γραφείου του προέδρου
- 120.000€ ήταν το κόστος του εξοπλισμού για το γυμναστήριο στην Ιπποκράτους
- 40.000€ κόστισε ο περιβάλλων χώρος του γυμναστηρίου

Πληροφορίες, όπως γράφει η εφημερίδα, αναφέρουν πως ακόμη και σήμερα το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τη Lexus του Γιώργου Παπανδρέου, που είχε αγοραστεί με leasing αλλά και τις βενζίνες, αφού κάθε μήνα φτάνει στα γραφεία του κόμματος σχετικό τιμολόγιο.
Τεράστια ποσά έχουν διακινήθηκαν χωρίς παραστατικά
Έχουν βρεθεί πλημμελή παραστατικά για:
-1,4 εκατ. ευρώ το 2007
- 4,1 εκατ. ευρώ για το 2008
- 3 εκατ. ευρώ για το 2009
- 2,8 εκατ. ευρώ 2010
Αναζητούνται 2 εκατ. ευρώ, το ποσό που έδωσαν οι 1 εκατομμύριο φίλοι του ΠΑΣΟΚ όταν το 2004 πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος. Είχαν πληρώσει 2 ευρώ συμμετοχή ο καθένας και
2.600.000 ευρώ από ακαθάριστα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης την περίοδο 2007-2011.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα πάγια έξοδα που «έπνιξαν» την Ιπποκράτους στα χρέη ήταν:
67.000 ευρώ το μήνα ενοίκιο
350.000 ευρώ το χρόνο για υπερσύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο (χωρίς να υπολογίζονται τα τέλη και χωρίς αποδείξεις)
250.000 ευρώ για προμήθεια εφημερίδων μόνο το 2007
8.000 ευρώ για αμοιβές. Είναι η μέση μηνιαία αμοιβή συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, συνοδευόμενη από υψηλά μπόνους, με τη μορφή εξόδων κίνησης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΑΤΑΣ!

''ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΗ ΔΕΗ'' Απόπειρα ληστείας για να μη της κόψουν το ρεύμα!

Σε αυτό το τραγικό σημείο μας οδήγησαν οι πολιτικές των μνημονίων, όπου μέχρι και ηλικιωμένες που δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να τα φέρουν στην ζωή τους εύκολα, κάνουν απόπειρα ληστείας ούτως ώστε να ζήσουν αξιοπρεπώς. 
Για τις αιτίες που την οδήγησαν να αποπειραθεί να ληστέψει κατάστημα με μαχαίρι μίλησε η 70χρονη γυναίκα που συνελήφθη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς εμφάνιζε αρρυθμίες.
 
"Θόλωσε το μυαλό μου. Μέρες ολόκληρες σκεφτόμουν πως θα πληρώσω τον λογαριασμό της ΔΕΗ και το χαράτσι, για να μη μας κόψουν το ρεύμα" ήταν τα πρώτα λόγια της, μιλώντας στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".
 
Η εικόνα του φτωχικού σπιτικού αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα του σοβαρού οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει, όπως αναφέρει η εφημερίδα, τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγος της.
 
Το ζευγάρι καλείται κάθε μήνα να τα βγάλει πέρα με μία σύνταξη του ΟΓΑ και ένα μικρό επίδομα της Πρόνοιας, συνολικά 550 ευρώ.
 
"Πριν από την κρίση ήμασταν καλύτερα. Δούλευαν τα παιδιά μας και εμείς τα περνούσαμε με τη σύνταξή μου και το επίδομα πρόνοιας της γυναίκας μου.
 
Τώρα και τα δύο παιδιά μας είναι άνεργα και τα βοηθάμε και αυτά όσο μπορούμε, αλλά έχουμε πλέον στεγνώσει", λέει ο σύζυγος της 70χρονης που έγινε το πρόσωπο των ημερών στο χωριό της και όχι μόνο.
 
Εμφανώς καταβεβλημένη από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά και τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικογένειά της τα τελευταία χρόνια, η 70χρονη προσπαθεί να δικαιολογήσει την πρωτοφανή πράξη της.
  
"Όλο τον χειμώνα ανάβαμε την ηλεκτρική θερμάστρα για να ζεσταθούμε. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ έφτασε τα 800 ευρώ μαζί με το χαράτσι.
 
Τα τελευταία χρήματα που είχα τα έδωσα στην κόρη μου που είναι άνεργη, χωρισμένη και με ένα παιδί. Δεν μπορούσα να την αφήσω έτσι.
 
Μετά, βέβαια, δεν είχα να πληρώσω τις δικές μου υποχρεώσεις. Φοβόμουν πως θα μου κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ, γι’ αυτό έφτασα στο σημείο αυτό και ζητώ συγγνώμη.
 
Ντρέπομαι γι’ αυτό που έκανα, αλλά το βρήκα ως μοναδική λύση μέσα στη φτώχεια που ζούμε και βιώνουμε τα τελευταία χρόνια" λέει η ηλικιωμένη, δείχνοντας μια σακούλα γεμάτη με κουτιά φάρμακα, τα οποία λαμβάνει η ίδια και ο σύζυγος της.
 
Στις 24 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη, φορώντας ξανθιά περούκα και μαύρη αποκριάτικη μάσκα και κρατώντας ένα κουζινομάχαιρο, η 70χρονη μπήκε σε ένα κατάστημα ενδυμάτων, στο Ξυλόκαστρο και απαίτησε από την υπεύθυνη και τον σύζυγό της να της παραδώσουν τα χρήματα από το ταμείο.
 
Στη συμπλοκή που ακολούθησε η 70χρονη έχασε τις αισθήσεις της και σωριάστηκε στο πάτωμα. Η συνέχεια ήταν να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr