ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

OPTOGENETICS Θα ελέγχουν τον εγκέφαλο απο μακρυά

Μέχρι χθές μιλούσαμε για εγκεφαλικά εμφυτεύματα αναφερόμενοι σε nano chips και νανο- ηλεκτρόδια.Η νευροβιοτεχνολογία κλάδος της οποίας είναι και η optogenetics έχει προχωρήσει όχι μόνο ως προς την έρευνα αλλά και ως προς τις "εφαρμογές".
Φυσικά τα επιτεύγματα αυτά της ανθρώπινης σοφίας ενδεχομένως θα ανακουφίσουν πολλές κατηγορίες πασχόντων συνανθρώπων μας.

Ξέροντας ωστόσο ότι οι εταιρείες σαν π.χ την "Digital Angel corp."("ψηφιακός Άγγελος") η οποία δραστηριοποιείται στην έρευνα και παραγωγή και εμφυτεύσιμων microchip ,δεν δίνουν τα ωραία τους δισεκατομύρια στην έρευνα απο φιλανθρωπία και δεδομένου ότι η προσδοκία για υπερκέρδη δεν είναι πλέον το κυρίως ζητούμενο στον "νέο καπιταλισμό" αλλά ο απόλυτος έλεγχος των "υποκειμένων", δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε ποιός είναι ο πραγματικός σκοπός της ανάπτυξης τέτοιου είδους επιστημονικών εφαρμογών.
(Το κείμενο βασίστηκε σε ένα άρθρο του Leonard Mlodinow,που δημοσιεύθηκε στις 7/1/2013 στην ιστοσελίδα του CNN
O Leonard Mlodinow διδάσκει στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια.)
- Ο πιο 'καυτός" τομέας στην επιστήμη την τελευταία δεκαετία είναι αυτός της "νευροεπιστήμης".
Η έκρηξη στον τομέα της έρευνας, για την κατανόηση της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου, σε μεγάλο βαθμό τροφοδοτήθηκε από μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI), η οποία έγινε ευρέως διαθέσιμη στη δεκαετία του 1990.
Λοιπόν προσέξτε!
Μια άλλη τεχνολογία στην οποία βασίζεται η επανάσταση στην νευροεπιστήμη είναι στα σκαριά.
Είναι η τεχνολογία που περιγράφεται με την ονομασία "optogenetics" την οποία απο εδώ και στο εξής θα συναντούμε πολύ συχνά.
Ο Francis Crick και οι συνεργάτες του James Watson και Rosalind Franklin, ερευνώντας τη δομή του DNA, πρότειναν ότι οι νευροεπιστήμονες θα πρέπει να επιδιώξουν να μάθουν τον ή τους τρόπους με τους οποίους θα είναι δυνατός ο έλεγχος συγκεκριμένων κυττάρων στον εγκέφαλο:
"Φανταστείτε στο μέλλον η νευροεπιστήμη να δίνει την δυνατότητα σε κάποιους να επεμβαίνουν εξωτερικά στην λειτουργία των νευρώνων του εγκεφάλου ενός ζώου.Αυτό θα τος έδινε θεωρητικά την δυνατότητα να το διαχειρίζονται απο μακρυά σαν ένα είδος ζωντανού ρομπότ".
Αν λοιπόν το 1979 μπορούσε κάποιος να κάνει μιά "χρονική μετακίνηση" 30 χρόνια προς τα εμπρός, θα έβλεπε πως η σημερινή τεχνολογία optogenetics όλα αυτά τα έχει μετατρέψει απο "επιστημονική φαντασία" σε πραγματικότητα.
Μια προφανής λύση θα ήταν να εμφυτευθεί ένα ...
μικροσκοπικό ηλεκτρόδιο στον εγκέφαλο του ζώου ώστε να διεγείρονται τα κύτταρα με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.
Σήμερα αν και υπάρχουν μικροσκοπικά ηλεκτρόδια που μπορούν να εμφυτευθούν στον εγκέφαλο δεν βοηθούν διότι εξακολουθούν να είναι πολύ "αργά" στην μεταφορά δεδομένων με την μορφή ηλεκτρικών σημάτων.
Ο Crick σκέφτηκε ότι το φως θα μπορούσε να είναι το εργαλείο, εκτίμηση που τελικά αποδείχτηκε αληθινή.
Η Optogenetics περιλαμβάνει την εισαγωγή οπτικών ινών- εργαλείων στον εγκέφαλο ενός ζώου, με σκοπό τον έλεγχο των νευρώνων-στόχων χρησιμοποιώντας παλμούς φωτός σαν εξωτερικό ερέθισμα.
Παρ΄όλα αυτά η απάντηση στο πως μπορείς να ελέγχεις εξωτερικά τους εγκεφαλικούς νευρώνες , δεν έρχεται μόνο απο την χρήση των φωτο-παλμών.
Προκειμένου η μέθοδος αυτή να λειτουργήσει , θα πρέπει οι νευρώνες να επαν-κατασκευαστούν έτσι ώστε να αντιδρούν στο φως και αυτή η ...επανακατασκευή κατέστη δυνατή με την εκπληκτική (!)ανακάλυψη μιας πρωτεΐνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάνοντας τους νευρώνες του εγκεφάλου "ειδικά" φωτοευαίσθητους.
Η "φωτοευαίσθητη" πρωτεΐνη δεν υπάρχει εξ αρχής στους φυσιολογικούς νευρώνες, έτσι οι επιστήμονες σχεδίασαν ένα τρόπο για να μπορεί να παραχθεί απο το ίδιο το νευρικό κύτταρο εκ των υστέρων. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός είδους γονιδίου το οποίο "εμφυτεύεται" στο κύτταρο με μία μέθοδο που ονομάζεται "διαμόλυνση" και στην οποία χρησιμοποιούνται ιοί - φορείς. Έτσι λοιπόν όταν ο ιός "μολύνει" το νευρώνα -στόχο θα εναποθέσει σε αυτόν το γενετικό υλικό το οποίο με τη σειρά του θα εξαναγκάσει το νευρώνα να αρχίσει την παραγωγή της "ειδικά φωτοευαίσθητης" πρωτεϊνης .
Σε γενικές γραμμές έτσι επιτυγχάνεται η γενετική τροποποίηση της λειτουργίας των εγκεφαλικών νευρώνων, οι οποίοι θα ενεργοποιούνται και θα απενεργοποιούνται κατά την βούληση του "χειριστή" ή του "προγράμματος" μιας εξωτερικής μονάδας η οποία θα ελέγχει απο μακρυά (ακόμα και μέσω δορυφόρου) την λειτουργία των προεμφυτευμένων φωτοδιεγερτών και οπτικών ινών στον εγκέφαλο του υποκειμένου .
Η συνδυασμένη λοιπόν χρήση της οπτικής και της γενετικής έδωσαν το όνομα optogeneticsσε αυτήν την τεχνολογία, στην οποία το "συναρπαστικό" δεν είναι το «πώς», αλλά το "τι" κάνει.
Δεδομένου ότι η χαρτογράφηση του εγκεφάλου έχει προοδεύσει απίστευτα, δεν μπορεί να θεωρείται ανέφικτη η δυνατότητα ελέγχου ειδικών ομάδων νευρώνων μέσω της optogenetics
Τον περασμένο χρόνο η τεχνολογία αυτή ήδη είχε ι αρχίσει να αποδίδει ...καρπούς, και παρά την πρόσφατη εφεύρεση της, ένα βραβείο Νόμπελ δεν φαίνεται να είναι μακριά.
Σε μια εφαρμογή των optogenetics, οι επιστήμονες διερευνούν πώς οι νευρώνες παράγουν την ντοπαμίνη, ενός νευροδιαβιβαστή ο οποίος μπορεί να επιδράσει στην δημιουργία συναισθημάτων ανταμοιβής και ευχαρίστησης.
Η ντοπαμίνη είναι μια απλή οργανική ουσία που ανήκει στην οικογένεια των κατεχολαμίνων. Στον εγκέφαλο δρα ως νευροδιαβιβαστής, μια ουσία που χρησιμοποιείται από τα νευρικά κύτταρα για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Στον άνθρωπο έχουν αναγνωριστεί πέντε υποδοχείς ντοπαμίνης, οι D1, D2, D3, D4 και D5. Παράγεται σε αρκετές περιοχές του εγκεφάλου, κυρίως στη μέλαινα ουσία και στη κοιλιακή καλύπτρα.
Η ντοπαμίνη συμμετέχει ενεργά στα συστήματα του εγκέφαλου που σχετίζονται στις πράξεις με ένα σκοπό, αφού μελέτες τέτοιων δράσεων έχουν δείξει ότι αυξάνουν τη μεταφορά ντοπαμίνης μέσα στον εγκέφαλο. Αρκετές δραστικές ουσίες όπως η κοκαΐνη και η μεταμφεταμίνη δρουν στους ίδιους υποδοχείς με τη ντοπαμίνη. Αρκετές ασθένειες έχουν βρεθεί ότι σχετίζονται με βλάβες στο σύστημα της ντοπαμίνης. Η νόσος του Πάρκινσον, μια κατάσταση που σχετίζεται με τρόμο και δυσκαμψία, οφείλεται στην εκφύλιση των νευρώνων που εκκρίνουν ντοπαμίνη στη μέλαινα ουσία. Άλλες ασθένειες περιλαμβάνουν τη σχιζοφρένεια και το σύνδρομο ελλειματικής προσοχής και υπερκινητικότητας.
Επίσης έχει δειχθεί ότι το σύστημα της ντοπαμίνης ενεργοποιείται σε στιγμές απόλαυσης και καλής διάΘεσης. Η βασική δομή της είναι η σεροτονίνη η οποία, ανάλογα σε τι επίπεδα βρίσκεται (χαμηλά ή υψηλά) επηρεάζει την ψυχική διάθεση.[1] Σε μια από τις σχετικές έρευνες βρέθηκε ότι όταν εθελοντές άκουγαν μουσική που τους άρεσε, τα επίπεδα ντοπαμίνης στον οργανισμό τους αυξάνονταν. Για να μετρήσουν οι ερευνητές πότε απελευθερωνόταν ντοπαμίνη, κατέγραψαν πότε οι εθελοντές ανατρίχιαζαν. Στην ίδια μελέτη έγινε χρήση λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας, η οποία έδειξε ότι η έκκριση ντοπαμίνης αυξανόταν κατά 9% όταν οι εθελοντές άκουγαν μουσική που τους άρεσε.[2]
Από τη Βικιπαίδεια
Τελειώνοντας το άρθρο του ο συγγραφέας αφού περιγράφει πως μπορεί η τεχνολογία "optogenetics" να δώσει λύσεις στα προβλήματα της θεραπείας ψυχιατρικών και νευρολογικών νόσων (σχιζοφρενεια , νόσος του Πάρκινσον κλπ) τονίζει με έμφαση ότι Χρειάστηκαν δεκαετίες του ώστε το όραμα Crick να αποδώσει καρπούς. Αλλά τώρα που είναι εδώ, η optogenetics προορίζεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την ψυχική ασθένεια, και, ακόμη, τελικά τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τον εαυτό μας ως ανθρώπινα όντα. http://edition.cnn.com/2013/01/06/opinion/mlodinow-science-frontier/inde...
πηγη klassikoperiptosi.blogspot.gr/
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το σοφό τέστ του Σωκράτη


Το σοφό τεστ του Σωκράτη που πρέπει να το εφαρμόζουμε κι' εμείς
Μια μέρα, εκεί που ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.
Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να κάνουν το τεστ της "τριπλής διύλισης".
"- Τριπλή διύλιση;" ρώτησε με απορία ο γνωστός του.
- Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις.
- Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας.
Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια;
- Ε... όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και...
-Μάλιστα, άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα.
- Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο, αυτό της καλοσύνης.
Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό;
- Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον...
- Άρα, συνέχισε ο Σωκράτης, θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια.
Ο γνωστός του έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία.
- Παρόλα αυτά, συνέχισε ο Σωκράτης, μπορείς ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο.
Το τρίτο φίλτρο της χρησιμότητας.
Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί xρήσιμο σε κάτι;
- Όχι δεν νομίζω...
- Άρα λοιπόν αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό, ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω;
Ο γνωστός του έφυγε ντροπιασμένος,έχοντας πάρει ένα καλό μάθημα...
Μήπως είναι καιρός να βάλουμε κι εμείς αυτό το σοφό τεστ στη ζωή μας;
Τμήμα Ειδήσεων Defencenet.gr          

UFOs and Anomalies around the Sun in the pictures NASA - February 26, 2013.

<iframe width="853" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/pmFREejoztM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟ ΑΠΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ «Δεν γνωρίζουμε πόσοι ζουν στην Ελλάδα»!




                                                                                                                    
Την πλήρη άγνοια του κράτους για τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται σήμερα στην χώρα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Αθανασίου απατώντας σε ερώτηση της βουλευτού των ΑΝΕΛ Ε. Κουντουρά.
Ο αναπληρωτής υπουργός δίνοντας στοιχεία για το μέγεθος του συνολικού μεταναστευτικού πληθυσμού στη χώρα, διευκρίνισε ότι ο ακριβής αριθμός των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα ανέρχεται σε 537.237.
Όσο για τους παράνομα διαμένοντες ο κ. Αθανασίου επισήμανε πως το μόνο διαθέσιμο στοιχείο είναι ο αριθμός των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα μετά το 2008 μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο αριθμός των συλληφθέντων αλλοδαπών από το 2008 και μέχρι το 2012 ανέρχεται σε 577.900 άτομα. Είναι, δηλαδή, περίπου ίσος με τον αριθμό των νομίμως διαμενόντων.
Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών  «οποιαδήποτε άλλη απόπειρα προσδιορισμού του αριθμού του: των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα είναι εντελώς παρακινδυνευμένη»
Δηλαδή ο μοναδικός αριθμός αφορά από το 2008 και μετά ενώ πριν το 2008 ουδείς πάλι γνωρίζει πόσοι εξακολουθούν να βρίσκονται παράνομα στη χώρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

UFO Engages Russian Meteor? 2013 1080p

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΒΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ Εμμεση ανακήρυξη ΑΟΖ - Καταθέσαμε στον ΟΗΕ συντεταγμένες υφαλοκρηπίδας - Διάβημα Πάνου σε Άγκυρα

Πριν από λίγο η Ελλάδα κατέθεσε στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση με την οποία προσδιορίζει τα όρια της υφαλοκρηπίδας της σε όλη την περιοχή της Α.Μεσογείου και σε όλες τις περιοχές που αυτή ισχύει.

Η περιοχή αυτή συμπίπτει με την περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ.

Η ενέργεια αυτή έχει ως σκοπό να διασφαλίσει ότι τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όρια τα οποία συμπίπτουν με αυτά της ΑΟΖ, δεν πρόκειται να υπονομευθούν από τις επικείμενες τουρκικές έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πρακτικά πρόκειται περί ανακήρυξης ΑΟΖ.

Με τη ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε χθες στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, η Ελλάδα ενημερώνει τον οργανισμό για την παραχώρηση εκ μέρους της Τουρκίας, αδειών έρευνας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην υφαλοκρηπίδα.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «η ενέργεια αυτή του, διασφαλίζει τις ελληνικές θέσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σύμφωνα πάντοτε με το εθιμικό και συμβατικό Δίκαιο της Θάλασσας και ειδικότερα την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982)".
 
Σημειώνεται ότι ευθύς μόλις είχαν γίνει γνωστές οι τουρκικές παραχωρήσεις, η ελληνική κυβέρνηση είχε προβεί στις δέουσες παραστάσεις προς την Τουρκία.

Με τη χθεσινή ενέργεια, η Ελλάδα ενημερώνει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τα αρμόδια όργανά του, ενώ η ρηματική διακοίνωση θα δημοσιευθεί στο Law of the Sea Bulletin.
 
Η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, καθώς και με όλες τις χώρες της περιοχής, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της διεθνούς νομιμότητας, ειδικά, όταν πρόκειται για ζητήματα, που άπτονται κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου.

Πρόκειται καθαρά για προσπάθεια να προλάβουν τα τετελεσμένα της Άγκυρας

Σκληρή γλώσσα Πάνου Παναγιωτόπουλου προς τον Τούρκο υπουργό Άμυνας

Στο μεταξύ και κατά τη συνάντηση των υπουργών Αμύνης Ελλάδας Πάνου Παναγιωτόπουλου και Τουρκίας Ισμέτ Γιλμάζ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες, στο περιθώριο της της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ   ο Έλληνας υπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την τουρκική πλευρά λέγοντας ότι παραβιάσεις και παραβάσεις όπως πλόες  τουρκικών πολεμικών δεν βοηθούν στο προς επίτευξη καλό κλίμα των σχέσεων των δύο χωρών.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας υπουργός του απηύθυνε άτυπο διάβημα λέγοντας:

«Με τον Τούρκο συνάδελφο μου, κ. Ισμέτ Γιλμάζ, είχαμε μια μακρά συνομιλία, στην οποία η κάθε πλευρά παρουσίασε τις θέσεις της. Σε ό,τι αφορά στην Ελληνική πλευρά, ξεκαθαρίσαμε ότι η Ελλάδα επιδιώκει με κάθε τρόπο σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας και ένα πλαίσιο ασφαλείας, σταθερότητας και Ειρήνης  στην ευρύτερη περιοχή που ανήκουν και οι δύο χώρες, η Ελλάδα και η Τουρκία.

Υπογραμμίσαμε όμως,  ότι οι εμπρηστικές δηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς από την πλευρά των Τούρκων Αξιωματούχων, οι παραβάσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, οι περίεργες πλεύσεις, περίεργοι πλόες, τουρκικών πολεμικών πλοίων, δεν βοηθούν προς στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, δηλαδή προς την καλύτερη γειτονία και συνεργασία των δύο χωρών».  

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ "ΔΙΑΣΩΣΗΣ"! SOS! Ποιος ο πραγματικός στόχος του μνημονίου;

Η μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική παραπλάνηση στην Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών είναι ότι το μνημόνιο έχει στόχο τη διάσωση της χώρας και την ομαλή έξοδό της από την κρίση.

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «Επίκαιρα», το πρόγραμμα της τρόικας αποσκοπεί σε μια ες αεί υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων ως δομικό στοιχείο της συνταγής και όχι ως μεταβατικό στάδιο που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει στο κείμενό του ο χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής, Πάνος Παναγιώτου, αποδεικνύουν ότι η εφαρμογή του μνημονίου, το οποίο έχει στόχο να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, μέχρι να ολοκληρωθεί θα έχει επιφέρει συνέπειες εξίσου καταστροφικές με αυτές ενδεχόμενης επιστροφής της χώρας στη δραχμή.

Η περαιτέρω φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας θα είναι αντίστοιχη με αυτή που θα επικρατούσε αν η Ελλάδα υιοθετούσε πάλι το εθνικό νόμισμά της, με τη διαφορά ότι δεν θα έχει τα οφέλη απ’ αυτό αλλά ούτε και προοπτική ανάκαμψης. Θα πρόκειται στην ουσία για ένα βιοτικό επίπεδο επιστροφής στη δραχμή, εντός ευρώ όμως.

Το 2009 οι ενέργειες της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης Παπανδρέου, έδωσαν μια άλλη διάσταση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας, κάνοντας μέσα σε μια νύχτα την πτώχευσή της και την προσφυγή σε ένα μηχανισμό στήριξης ουσιαστικά αναπόφευκτες.

Αυτό διαφαίνεται και στην παραδοχή, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009, του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όπως αποτυπώνεται σε «ευαίσθητο» έγγραφο της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα που διέρρευσε στα Wikileaks.

Όπως αναφέρουν τα «Επίκαιρα», σύμφωνα με το έγγραφο, σε εμπιστευτικές συζητήσεις που έγιναν στις 18 και 21 Δεκεμβρίου στην Αθήνα μεταξύ του αμερικανού εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης, Μάθιου Χάαρσαγκερ, και αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης και των ελληνικών τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γ. Παπακωνσταντίνου, είπε ότι «υπάρχει η συνειδητοποίηση πως μια χώρα της Ευρωζώνης μπορεί να πτωχεύσει και ότι η ΕΕ ή το ΔΝΤ θα πρέπει να παράσχουν στήριξη αν προκύψει μια τέτοια κατάσταση».

Έξι μήνες αργότερα η Ελλάδα υπέγραφε το μνημόνιο συνεργασίας με το ΔΝΤ. Οι επίσημες προβλέψεις της τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης έκαναν λόγο για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και στις αγορές στα τέλη του 2012.

Η πραγματική πρόβλεψη του ΔΝΤ, ωστόσο, ήταν διαφορετική απ’ αυτή που δημοσιεύτηκε το 2010 απλώς και μόνο για να πειστεί ο ελληνικός λαός να αποδεχτεί το μνημόνιο και ήταν πολύ πιο κοντά σε αυτή που δημοσιεύτηκε στην πέμπτη αναθεώρηση του προγράμματος, όπου αναφέρονται τα εξής: «Η ανάπτυξη αναμένεται να παραμείνει χαμηλότερα από τα μέσα προ κρίσης επίπεδα για μια παρατεταμένη περίοδο εντός του πλαισίου της εμπειρίας από χώρες που υλοποίησαν εσωτερικές υποτιμήσεις. Στην πραγματικότητα, η απαραίτητη ανακατανομή των πόρων προς τον εμπορεύσιμο τομέα δείχνει ότι η τρέχουσα ύφεση έχει ένα σημαντικό συστατικό μονιμότητας».

Είμαστε ακόμη στο 50% της εσωτερικής υποτίμησης

Δεν είναι τυχαίο που ο σημερινός υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προβλέπει την αθροιστική συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ελλάδας στο 25% μέχρι το 2014 ούτε θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν το ΑΕΠ μειωθεί ακόμη περισσότερο, αφού αυτό θα αποτελεί απλώς αναθεωρημένο στόχο του μνημονίου, το οποίο εξαρχής επιδιώκει την ύφεση ως μέσο επίτευξης της επιθυμητής εσωτερικής υποτίμησης. Ούτε θα πρέπει να θεωρείται συμπτωματική η απογείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά «παράπλευρη απώλεια», την οποία η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση γνώριζαν και αποδέχτηκαν απ’ την πρώτη στιγμή, αφού η εσωτερική υποτίμηση προκαλεί ύφεση και η ύφεση μείωση του ΑΕΠ και εκτίναξη του λόγου χρέους/ΑΕΠ.

Έτσι, στην πραγματικότητα η πτώχευση της Ελλάδας δεν ήταν μια απροσδόκητη συνέπεια του μνημονίου ή της αποτυχίας υλοποίησής του, καθώς το ίδιο το μνημόνιο αποτελεί από την πρώτη στιγμή το πρόγραμμα ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας, με μοναδικό στόχο αυτή να κρατηθεί πάση θυσία εντός ευρώ για να μην απειληθούν ευρωπαϊκά και άλλα συμφέροντα.

Σύμφωνα με δύο ανεξάρτητες εκθέσεις, η πρώτη από το ίδρυμα Open Europe στο Λονδίνο και η δεύτερη από το πανεπιστήμιο London School of Economics και το ίδρυμα CERP, η Ελλάδα μέχρι στιγμής έχει πετύχει μόλις το μισό της εσωτερικής υποτίμησης που επιθυμεί η τρόικα και προβλέπεται στο μνημόνιο. Σε συνομιλία που είχε ο συντάκτης του κειμένου με τον επικεφαλής της έρευνας για την έκθεση του Open Europe, Ραούλ Ρουπάρελ, είπε ρητά και κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα έχει να υποστεί από δω και πέρα «άλλο τόσο» εσωτερική υποτίμηση όσο υπέστη μέχρι τα τέλη του 2012.

Είναι λοιπόν δεδομένο ότι για την τρόικα η εσωτερική υποτίμηση και επομένως η ύφεση και η αύξηση της ανεργίας πρέπει να συνεχιστούν μέχρι η Ελλάδα να θεωρείται ανταγωνιστική έναντι της Γερμανίας μέσα στην Ευρωζώνη και κάτι τέτοιο συνεπάγεται περισσότερα μέτρα και μεγαλύτερη οικονομική αποδυνάμωση των Ελλήνων, με άμεσους ή έμμεσους τρόπους.

Η Ελλάδα λοιπόν χρειάζεται το συντομότερο μια νέα συμφωνία, αφενός με τους πολίτες και αφετέρου με τους εταίρους της, Ευρωπαίους ή μη, η οποία θα πρέπει να έχει βραχυπρόθεσμους και ρεαλιστικούς στόχους και ουσιαστική και μακροπρόθεσμη προοπτική.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ME TH ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Άνθρωποι με τηλεπάθεια και έκτη αίσθηση;

Οι λέξεις τηλεπάθεια και έκτη αίσθηση μας παραπέμπουν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε “μα καλά μπορεί να γίνουν αυτά τα πράγματα;” Και όμως με τη βοήθεια της τεχνολογίας σε λίγα χρόνια θα μπορούν να γίνουν και μάλιστα να εφαρμοστούν σε ανθρώπους. Θα μπορούν δηλαδή οι άνθρωποι να επικοινωνούν τηλεπαθητικά μεταξύ τους αλλά όχι μόνο αυτό. Ασθενείς με προβλήματα τύφλωσης, θα μπορούν να αντιλαμβάνονται τον χώρο σαν να βλέπουν.

Επιστήμονες ανακοίνωσαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης στη Βοστόνη, και δημοσίευσαν στο περιοδικό «Nature Communications», ότι κατάφεραν να εμφυτεύσουν στον εγκέφαλο ποντικών, ένα ειδικό μικροτσίπ, το οποίο έδωσε στα ζώα μια “έκτη αίσθηση” και τους επίτρεψε να βλέπουν το υπέρυθρο φως το οποίο σε φυσιολογικές συνθήκες είναι αόρατο από το μάτι.

Ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον βραζιλιανικής καταγωγής καθηγητή νευροβιολογίας Μιγκέλ Νικολέλις του πανεπιστημίου Ντιούκ της Β. Καρολίνα, προσάρμοσαν στο κεφάλι των πειραματόζωων υπέρυθρους αισθητήρες, οι οποίοι μέσω μικροσκοπικών ηλεκτροδίων συνδέθηκαν με το τμήμα εκείνο του εγκεφάλου τους που επεξεργάζεται τις πληροφορίες της αφής. Όταν τα ζώα δέχονταν υπέρυθρα σήματα, ο εγκέφαλός τους τα ερμήνευε ως ερεθίσματα αφής. Δηλαδή όχι μόνο έβλεπαν το αόρατο φως αλλά το άγγιζαν κιόλας. Πιο σωστά το αισθάνονταν.

Κάποιοι άνθρωποι διαθέτουν το σπανιότατο χάρισμα της συναισθησίας, δηλαδή μπορούν να μυρίσουν τα χρώματα ή να δουν τη μουσική. Ο επικεφαλής καθηγητής Μ. Νικολέλις, τόνισε πως με την διαδικασία αυτή, στο μέλλον κάποιος τυφλός άνθρωπος με κατεστραμμένο οπτικό εγκεφαλικό φλοιό θα μπορούσε να δει ξανά μέσω ενός ηλεκτρονικού ματιού, το οποίο θα λάμβανε οπτικά σήματα και θα τα επεξεργαζόταν σε άλλη εγκεφαλική περιοχή (για την αφή). Και συνέχισε: «αυτό που κάναμε, δείχνει πως ο ενήλικος εγκέφαλος μπορεί να αποκτήσει νέες ικανότητες, που ποτέ πριν δεν έχουν βιωθεί από ένα ζώο».

Ο καθηγητής έριξε όμως και μια “βόμβα” δίχως να μπει σε λεπτομέρειες. Ανακοίνωσε ότι η ερευνητική ομάδα του πέτυχε την πρώτη διεπαφή «από εγκέφαλο σε εγκέφαλο», μεταδίδοντας για πρώτη φορά απευθείας εγκεφαλικά σήματα από ένα ζώο σε ένα άλλο ζώο. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποια στιγμή σαν τηλεπάθεια, θα μπορούν οι εγκέφαλοι να επικοινωνούν μεταξύ τους απευθείας. Σκεφτείτε το λίγο...(prisonplanet.gr)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΗΕ "Θα αντιμετωπίσουμε αστεροειδείς άνω του χιλιομέτρου" - Έρχεται ο Άψινθος;

Ανήσυχος φαίνεται ο ΟΗΕ για το ενδεχόμενο πιθανής πρόσκρουσης της Γης με κάποιον αστεροειδή διαμέτρου ανω του ενός χιλιομέτρου, στο εγγύς μέλλον αλλά και για την αδυναμία αντιμετώπισης ενός τέτοιου περιστατικού, με τα υπάρχοντα δεδομένα. Μια πρόσκρουση τέτοιας ισχύος θα μπορούσε να καταστρέψει άμεσα μια ήπειρο σαν την Ευρώπη, και θα δημιουργούσε στον πλανήτη έναν "πυρηνικό" χειμώνα διάρκειας δεκαετιών (λόγω της σκόνης που θα σηκώνονταν στην ατμόσφαιρα, και δεν θα άφηνε τις ακτίνες του ήλιου να φτάσουν στη γη) και η έλλειψη τροφής ως αποτέλεσμα των παγετών θα προκαλούσε την εξόντωση του μεγαλύτερου μέρους της ανθρωπότητας.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε έκκληση για τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου για την παρακολούθηση της απειλής που δημιουργείται από τους αστεροειδείς και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά στη Γη.

Εμπειρογνώμονες από το Γραφείο του ΟΗΕ για Υποθέσεις του Διαστήματος (UNOOSA) που πραγματοποιούν σύνοδο στη Βιέννη δήλωσαν ότι επεξεργάζονται μια πρόταση για μια τέτοια συντονισμένη αντίδραση και σχηματίζουν τώρα δύο ομάδες εργασίας που θα μελετήσουν τον τρόπο άμυνας απέναντι σε μεγάλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να συγκρουστούν με τη Γη.

«Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά προετοιμάζοντας τους εαυτούς μας γι' αυτό», δήλωσε ο Λιντλεϊ Τζόνσον, ο οποίος είναι επικεφαλής του προγράμματος για τα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά στη Γη στην αμερικανική υπηρεσία διαστήματος (NASA).

Η 11ήμερη σύνοδος λαμβάνει χώρα ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και πάλι στους κινδύνους από τους μεγάλους αστεροειδείς του διαστημικού χώρου, μετά από την πτώση του μετεωρίτη την περασμένη εβδομάδα στη Ρωσία, αλλά και τον αστεροειδή που πέρασε πολύ κοντά από τη Γη.

Αν και ο μετεωρίτης που κατέπεσε στη Ρωσία εκτιμάται ότι είχε διάμετρο 15 μέτρων, το UNOOSA προετοιμάζεται για αστεροειδείς που είναι μεγαλύτεροι από 1 χιλιόμετρο και θα είχαν παγκόσμιες συνέπειες αν χτυπούσαν τη Γη.

Ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος να συμβεί αυτό μέσα στα επόμενα 100 χρόνια, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών.

Παρ' όλα αυτά, το σχεδιαζόμενο νέο δίκτυο και οι ομάδες εμπειρογνωμόνων θα εκτιμήσουν τις επερχόμενες απειλές και θα ενημερώσουν τις χώρες σχετικά με τα πιθανά αμυντικά σενάρια, δήλωσε ο ειδικός του UNOOSA Σέρχιο Καμάτσο.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι επιστήμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο να πλήξουν τους αστεροειδείς με πυραύλους για να αλλάξει η τροχιά τους ή να τους ανατινάξουν με πυρηνική βόμβα ως μέτρο έσχατης ανάγκης.

Το σώμα αυτό του ΟΗΕ έχει επίσης ως στόχο να εκπαιδεύσει το κοινό για το τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση που μικρότερα αντικείμενα εισέρχονται στην ατμόσφαιρα, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα στην κεντρική Ρωσία.

Ο Τζόνσον είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν γνώσεις σχετικά με τέτοια φαινόμενα, ακριβώς όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν να υποχωρούν για να αποφύγουν ένα τσουνάμι.

«Όταν βλέπουμε μια λευκή λάμψη και μια μεγάλη (συμπύκνωση) λευκού καπνού στον ουρανό πιθανώς δεν είναι καλή στιγμή για να σταθεί κάποιος στο παράθυρο και να το παρατηρεί αυτό, επειδή μπορεί να ακολουθήσει μια έκρηξη», τόνισε.

Μέχρι τα γεγονότα της Ρωσίας η ανθρωπότητα ελάμβανε "ελαφρά τη καρδία" την πιθανότητα ενός τέτοιου γεγονότος, αλλά όπως έγινε κατανοητό, από "πετρούλες" διαμέτρου 15 μέτρων, δεν είναι και τόσο σίγουρη η επιβίωσή μας από τέτοια γεγονότα, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Άψινθος δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα.

"...Καὶ ὁ τρίτος ἄγγελος ἐσάλπισε, καὶ ἔπεσεν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἀστὴρ μέγας καιόμενος ὡς λαμπάς, καὶ ἔπεσεν ἐπὶ τὸ τρίτον τῶν ποταμῶν καὶ ἐπὶ τὰς πηγὰς τῶν ὑδάτων.καὶ τὸ ὄνομα τοῦ ἀστέρος λέγεται ὁ ῎Αψινθος. καὶ ἐγένετο τὸ τρίτον τῶν ὑδάτων εἰς ἄψινθον, καὶ πολλοὶ τῶν ἀνθρώπων ἀπέθανον ἐκ τῶν ὑδάτων, ὅτι ἐπικράνθησαν"  κεφ. 8 (10-12)...

Το θέμα είναι όταν παρουσιαστεί κάτι σαν τον Άψινθο θα είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Σκηνές από το μέλλον της Ελλάδας; - Δανειστές κατέσχεσαν στην Κύπρο το υπουργείο Εμπορίου!


Αγγλικό δίκαιο σε πλήρη εφαρμογή στην Κύπρο, αναδεικνύει τους κινδύνους που έχει αναλάβει η χώρα με την υπογραφή του Μνημονίου ΙΙΙ τον περασμένο Φεβρουάριο και την αποδοχή του από την ελληνική κυβέρνηση: Δικαστικοί κλητήρες κατέβασαν τον υπουργό Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη από το αυτοκίνητό του και το κατέσχεσαν, ενώ μπούκαραν και στο υπουργείο για να καταάσχουν την κινητή περιουσία μέχρι ύψους 15 εκατ. ευρώ!

Όλα αυτά γιατί στην Κύπρο, ισχύει από της ιδρύσεως του κράτους το αγγλικό δίκαιο που δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους χρεώστες να δυαφύγουν χωρίς να κατασκεχθεί η περιουσία τους, ακόμα και αν είναι το ίδιο το κράτος!

Οι δικαστικοί επιδότες εμφανίστηκαν λοιπόν το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσουν σε κατάσχεση κρατικής κινητής περιουσίας ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ!

Έφτασαν μάλιστα μαζί με φορτηγά προκειμένου να φορτωθούν έπιπλα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλος εξοπλισμός, ενώ ζήτησαν τα κλειδιά για τα αυτοκίνητα. Εκείνη την στιγμή έφτασε ο Νεοκλής Συλικιώτης και τον κατέβασαν βίαια από το αυτοκίνητο αρπάζοντας τα κλειδιά του.

Η κινητή περιουσία θα εκποιηθεί προκειμένου να πληρωθούν τα χρέη του κράτους σε ιδιώτες. Ο γενικός Διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών δεν επέτρεψε στους επιδότες να προχωρήσουν στην κατάσχεση και κλήθηκε η ... αστυνομία για να βοηθήσει στην εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων.

Τα παραπάνω δεν είναι τίποτα περισσότερο από σκηνές του μέλλοντός μας, αφου τον περασμένο Φεβρουάριο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δέχθηκαν με την ψήφος τους να θέσουν τον δανεισμό της χώρας υπό το αγγλικό δίκαιο με ότι αυτό συνεπάγεται. Και είδαμε στην Κύπρο, που δεν έχει καν υπογράψει Μνημόνιο, αλλά εφαρμόζεται ο εσωτερικός νόμος που είναι ήδη προσαρμοσμένος στο αγγλικό δίκαιο, πως εφαρμόζεται...

Τι σημαίνει "αγγλικό δίκαιο": Σημαίνει ότι πλέον αρμόδια για την επιδίκαση αποφάσεων σε ότι αφορά την περαιτέρω αθέτηση και της νέας ρύθμισης, αρμόδιο για να βγάλει "εντολή πληρωμής" σε βάρος της Ελλάδας, θα είναι ένα αγγλικό δικαστήριο, το οποίο θα μας δικάσει βάσεις του αγγλικού νόμου.

Σε ότι αφορά την εκτέλεση της απόφασης (π.χ. κατάσχεση ελληνικών περιουσιακών στοιχείων) μπορεί να έχουν δυσκολίες σε ότι αφορά την εκτέλεση εντός Ελλάδας, αλλά θα μπορούν να κατασχέσουν κάθε εθνική περιουσία που βρίσκεται εκτός Ελλάδας από την στιγμή που το δίκαιο της χώρας στην οποία θα γίνει η κατάσχεση, το επιτρέπει.

Στα "πέτρινα χρόνια" της Ρωσίας την δεκαετία του 1990, υπήρχαν πολλές κατασχέσεις ρωσικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων (μέχρι και αεροσκαφών της Αεροφλότ!) λόγω μη πληρωμής των χρεών... Σε ότι αφορά την Ελλάδα, υπάρχουν πρεσβείες, προξενεία, μαχητικά ή πλοία που θα βρίσκονται εκτός Ελλάδος (ευτυχώς οι νέες FREMM δεν θα κινδυνεύουν με κατάσχεση από θα είναι με χρονομίσθωση!) κλπ που θα μπορούν να κατασχεθούν.

Και επειδή όλοι γνωρίζουν ότι θα υπάρξει και νέο "κούρεμα" για να κυμανθεί τελικά περί το 80-100% των χρεών προς ιδιώτες που ανέρχονται περίπου σε 200 δισ. ευρώ (μέσα φυσικά και οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία που θα ισοπεδωθούν) εύκολα γίνεται αντιληπτό το τι σημαίνει "αγγλικό δίκαιο", μόλις δεν πληρωθούν τα νυν συμφωνημένα. Όλα αυτά, βέβαια, πέραν του αδιαμφισβήτητα τραγικού "πιστωτικού γεγονότος".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Μουσική καταγραφή αρχαίας ελληνικής μελωδίας!

Η μοναδική στον κόσμο ακέραιη μουσική καταγραφή μελωδίας σε αρχαιοελληνική παρασημαντική με τη χρήση αποκλειστικά φωνητικών χαρακτήρων, που βρέθηκε το 1912 στη Θράκη, αποκωδικοποιήθηκε από Έλληνα επιστήμονα και παρουσιάστηκε μουσικά στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Α' Βαλκανικού Συνεδρίου Φυσικής.

Τη μουσική ερμηνεία της επιγραφής, πάνω σε δαχτυλίδι, που βρέθηκε σε τάφο του 5ου π.Χ. αιώνα, στο σημερινό βουλγαρικό Χωριό Εζέροβο, κοντά στη Φιλιππούπολη, έκανε ο επίκουρος καθηγητής της ακουστικής και φυσικής της μουσικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ. Χαράλαμπος Σπυρίδης, που έκανε και την ανακοίνωση.

Το δαχτυλίδι με την παρτιτούρα του θρακικού ύμνου, που βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Σόφιας, είχε βρεθεί στη διάρκεια ανασκαφών στον τάφο του Εζέροβο μαζί με άλλα αρχαιοελληνικά κτερίσματα, κι έχει προκαλέσει ζωηρό ενδιαφέρον συγκριτικής γλωσσολογίας, στηριγμένοι δηλαδή στο λεξιλόγιο γνωστών ινδοευρωπαϊκών γλωσσών.

Οι χαρακτήρες είναι γραμμένοι πάνω στην πλάκα του δακτυλιδιού χωρίς να ξεχωρίζουν οι λέξεις. Σε αντιγραφή είναι οι εξής:

ΡΟΛΙΣΤΕΝΕΑΣΝ

ΕΡΕΝΕΑΤΙΑ

ΤΕΑΝΗΣΚΟΑ

ΡΑΖΕΑΔΟΜ

ΕΑΝΤΙΛΕΖΥ

ΠΤΑΜΙΗΕ

ΡΑΖ

ΗΛΤΑ

Ο φιλόλογος Κοσμάς Αποστολίδης από τη Φιλιππούπολη είχε υποστηρίξει ότι η επιγραφή είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα και ο Κωνσταντίνος Κουρτίδης είχε διατυπώσει τη γνώμη ότι είναι προφανής ο προφορικός και προαιολικός, δηλαδή ο θρακικός, χαρακτήρας της επιγραφής.

[Πηγή thyrsos.forumstopic.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΟΥΡΑΝΟ (ΒΙΝΤΕΟ) Αντικείμενο στον ουρανό κατά την πτώση του μετεωρίτη

Αμέσως μετά τα γεγονότα στη Ρωσία, άρχισαν να κυκλοφορούν και τα πρώτα βίντεο και εικόνες που να παρουσιάζουν άλλες οπτικές, του συμβάντος που δεν έχουν αναλυθεί αλλά παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το βίντεο που ακολουθεί γυρίστηκε στην Ρωσία και συγκεκριμένα στην περιοχή όπου έπεσε ο μετεωρίτης. Στον ουρανό και κοντά στην ουρά καπνού που έχει αφήσει ο μετεωρίτης υπάρχει ακίνητο ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο


Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

150213 ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

<iframe width="853" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/w10G50MYzyk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="853" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/XiaZql8NoSg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ΚΕΕΔ ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ 13/2/13

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΣΙΒΗΡΙΑ Έκκληση Ρογκόζιν: "Όλοι πρέπει να ενωθούμε κατά των διαστημικών απειλών"






























  - Ο ΡΟΓΚΟΖΙΝ ΖΗΤΑΕΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ. ΑΝ, ΟΜΩΣ, ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΞΩΓΙΗΝΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΜΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΙΧΝΟΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΘΑ ΤΟ ΕΞΑΫΛΩΣΟΥΝ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. -                                                                                                                 Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν επισήμανε την επικαιρότητα της συνένωσης των μεγάλων χωρών του κόσμου με σκοπό την αποτροπή της εισβολής των εξωγήινων σωμάτων στη Γη.

«Έχω ήδη επισημάνει την ανάγκη ανάληψης κάποιας διεθνούς πρωτοβουλίας για τη δημιουργία συστήματος προειδοποίησης και πρόληψης της επικίνδυνης προσέγγισης σωμάτων εξωγήινης προέλευσης στη Γη» - δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Ρογκόζιν σε σχέση με τη βροχή μετεωριτών, που έπεσε πάνω από την περιοχή Τσελιάμπινσκ.

Όπως τόνισε ο ανταπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, ό,τι έχει συμβεί σήμερα στα Ουράλια, επιβεβαιώνει για άλλη μιά φορά τη σημασία της αντιμετώπισης του εν λόγω προβλήματος.

Προς το παρόν τόσο η Ρωσία, όσο και οι ΗΠΑ δεν έχουν τη δυνατότητα κατάρριψης τέτοιων αντικειμένων,- παρατήρησε ο Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ Αρχαίο τσιμέντο αδιαπέραστο από την ραδιενέργεια!



Έχει καλλιεργηθεί η άποψη ότι οι τεχνολογικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων ήταν ελάχιστες και υπολείποντο κατά πολύ των επιστημονικών τους θεωριών. Όμως ένα πλήθος ιστορικών μαρτυριών, που συστηματικά αποσιωπώνται, καταδεικνύουν το εντελώς αντίθετο.
Ακόμη και κάποια διασωθέντα μνημεία της αρχαιότητας παρουσιάζουν ως προς την τεχνολογία τους και τις ιδιότητές τους εκπληκτικά επίπεδα γνώσεως, που είναι γνωστά σε λίγους ερευνητές σήμερα. Παράδειγμα αποτελούν οι αποδείξεις για την επιστήμη της Χημείας, ένα γνωστικό κλάδο του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού με τεχνολογικές εφαρμογές που δεν υπολείποντο σε τίποτε των σημερινών, κλάδο που εν τούτοις είναι λησμονημένος από το διεθνές ακαδημαϊκό κατεστημένο.

Ο Ιωάννης Τσαγκάρης, καθηγητής της Χημείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είναι απ’ τους ελάχιστους ερευνητές , που εδώ και χρόνια προσπαθεί να ανασύρει απ’ την ιστορία την θαμμένη γνώση των προγόνων μας. Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο καθηγητής κ. Τσαγκάρης στο περιοδικό “Δαυλός” που φωτίζει άγνωστες πτυχές της Χημικής επιστήμης στην αρχαία Ελλάδα, καθώς και η συνέντευξη του κ. Ευσταθιάδη του μηχανικού που έκανε την μελέτη του αρχαίου σκυροδέματος.
Τσιμέντο καλύτερο από το σημερινό στην αρχαία Ρόδο
ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Τσαγκάρη, ελάχιστα γνωρίζουμε σήμερα για τις Χημικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων. Ποια είναι η κυρίαρχη άποψη που προβάλλεται σχετικά με την γέννηση αυτής της επιστήμης;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Οι περισσότεροι και σήμερα δέχονται, ότι η Χημεία έχει τις ρίζες της στην Αίγυπτο, που διέσωσαν οι Άραβες αλχημιστές και κατόπιν οι αλχημιστές του Μεσαίωνα. Η Ελληνική συμβολή δεν ήταν καθόλου γνωστή παλαιότερα, αλλά και σήμερα δεν προβάλλεται επαρκώς. Εκείνος που ανέδειξε την καταλυτική συνεισφορά των Ελλήνων στην γένεση αυτής της επιστήμης ήταν ο Γάλος χημικός Marcelin Berthelot γύρω στα 1888.
Ο Μπερτελώ μελέτησε αρχαία και μεσαιωνικά κείμενα καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι χημικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων ήταν μεγάλες και πέρασαν στην Αλεξάνδρεια της Ελληνιστικής εποχής. Στην Ελλάδα συνεχιστής των απόψεων του Μπερτελώ και πρωτεργάτης της ανάδειξης της Ελλάδος ήταν ο Μιχαήλ Στεφανίδης από την Λέσβο, καθηγητής της Ιστορίας των Φυσικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΕΡΩΤΗΣΗ : Πέρα από τις ιστορικές πηγές, που ερεύνησαν αυτοί οι δύο επιστήμονες, υπάρχουν αρχαιολογικά κατάλοιπα, που να καταδεικνύουν ένα μέρος της γνώσης αυτής;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Βεβαίως. Για παράδειγμα στην Ρόδο ήκμασε η πόλη Κάμιρος, απ’ τους Ομηρικούς χρόνους μέχρι το 400 π.Χ. , όταν ο μεγάλος αρχιτέκτονας και πολεοδόμος Ιππόδαμος έκτισε την πόλη της Ρόδου και η Κάμιρος παρήκμασε.
Άποψη της αρχαίας δεξαμενής της Καμίρου

ΠΑΝΩ: Άποψη της αρχαίας δεξαμενής της Καμίρου. Ο παχύς μανδρότοιχος στο μέσον είναι μεταγενέστερη προσθήκη. (φωτ. Ε. Ευσταθιάδη δημοσίευση περιοδ. Δαυλός)
Στην ακρόπολη λοιπόν της Καμίρου σώζεται σήμερα κτίσμα μιας μεγάλης δεξαμενής από μπετόν, χωρητικότητας 600 κυβικών μέτρων που χρονολογείται γύρω στο 500 π.Χ. Είναι πράγματι από μπετόν με προδιαγραφές, σύσταση, ποιότητα, ποιοτική αντοχή και ελαστικότητα όμοια με τις σημερινές, σύμφωνα με εργασία του κ .Ευσταθιάδη.
Ο Ε. Ευσταθιάδης είναι ένας πολύ καλός μηχανικός – συνταξιούχος νομίζω τώρα – με μεγάλη πείρα στα μπετόν – μπετόν αρμέ, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Δημοσίων έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ. Η αξιέπαινη αυτή εργασία του έγινε το 1978, η οποία δεν αμφισβητείται πειραματικώς και αποδεικνύει ότι το μπετόν της δεξαμενής της Καμίρου είναι όμοιο και ίσως καλύτερο από το σημερινό τύπου “πόρτλαντ”.
Το εύρημα αυτό, που έχει ασφαλώς τεράστιο επιστημονικό, ιστορικό και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, δυστυχώς δεν προεβλήθη απ’ το Ελληνικό κράτος.
Τσιμέντο του 1000 π.Χ. αδιαπέραστο από την ραδιενέργεια
ΕΡΩΤΗΣΗ : Είχατε αναφερθεί και στα μεταλλεία του Λαυρίου…
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : …να σας πω και για το Λαύριο. Το 1992 η Αμερικανίδα φυσικοχημικός Μάρθα Μπουντγουαίη έκανε μία ανακοίνωση σε συνέδριο στην Βοστώνη, στην οποία έλεγε ότι το κονίαμα της κατασκευής των επιχρίσεων των αρχαίων μεταλλευτικών δεξαμενών του Λαυρίου είναι αδιαπέραστο από την ραδιενέργεια. Πρόκειται για ένα είδος τσιμέντου που χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες 3000 χρόνια πρίν – τουλάχιστον. Μάλιστα η κυρία Μπουντγουαίη συνέστησε να χρησιμοποιηθεί το υλικό αυτό ως μέσο επιχρίσεως των δεξαμενών αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων!
ΕΡΩΤΗΣΗ : Κύριε Τσαγκαράκη, μας αναφέρετε σπουδαία πράγματα, που όμως ελάχιστοι γνωρίζουν.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Σας είπα : Αν δεν ήταν ο Μπερτελώ και ο Στεφανίδης – θα προσθέσω και τον καθηγητή μου στο Πολυτεχνείο Προκόπη Ζαχαρία, ο οποίος και με δίδαξε τις γνώσεις αυτές – ίσως να μην γνωρίζαμε τίποτα σήμερα. Μάλιστα ο Στεφανίδης με σειρές βιβλίων του απεδείκνυε, ότι στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν οι “χυμευταί”, κάτι αντίστοιχο των σημερινών χημικών ή χημικών μηχανικών. Ο καθηγητής Ζαχαρίας υποστήριξε, ότι η Χημεία έπρεπε να γράφεται με υ και να αναφέρεται και ως “Χυμευτική”.
ΕΡΩΤΗΣΗ : Πως το δικαιολογούσε αυτό;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Οι αρχαίοι έλεγαν, πως, για να γίνει μία χημική πράξη, έπρεπε οι ουσίες να περάσουν από την κατάσταση του “χύματος”, που ήταν η λεπτή λειοτρίβηση της ύλης, πολύ λεπτή όπως το αλεύρι, για να αναμειχθεί με άλλο “χύμα” και με την διαδικασία της μεταλλοίωσης, της μεταβολής δηλαδή, θα δώσει ένα άλλο προϊόν. Η πράξη αυτή λεγόταν “χυμίζειν” ή ακριβέστερα “χυμεύειν” . Αυτοί που έκαναν την εργασία αυτή, που κατεύθυναν τους εργάτες, ονομάζονταν “χυμευταί”.
ΕΡΩΤΗΣΗ : Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποια ονόματα Ελλήνων χυμευτών που διασώθηκαν;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Είναι αρκετά. Σας αναφέρω τον Θεόδωρο τον Σάμιο (6ος π.Χ. αιών), τον Γλαύκο τον Χίο (6ος – 5ος π.Χ.), τον Αρχύτα τον Ταραντίνο, που ανακάλυψε, που ανακάλυψε και την πρώτη πετομηχανή (αεριωθούμενο) κ.λ.π.
Πως έγινε στάχτη η Ελληνική Επιστήμη
ΕΡΩΤΗΣΗ : Γιατί δεν υπάρχουν στα αρχαία κείμενα οι λέξεις χυμευτική και χυμευτής ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Διότι τα σχετικά βιβλία κάηκαν το 323 στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Στην Αίγυπτο την εποχή αυτή οι Ελληνομεμφίτες είχαν αποκτήσει τεράστιο πλούτο, λόγω της ικανότητάς τους να μετατρέπουν διάφορα ευγενή μέταλλα σε χρυσό, τα οποία πούλαγαν σε υψηλές τιμές, και έτσι αποτέλεσαν απειλή για την οικονομία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
ΕΡΩΤΗΣΗ : Μπορούσαν δηλαδή να φτιάχνουν χρυσό;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Όχι. Ουσιαστικά πρόκειται για επιχρυσώσεις. Τις γνώσεις αυτές τις είχαν πάρει από τους Έλληνες χυμευτάς, που με τον Μ. Αλέξανδρο έφτασαν εκεί. Έτσι ο Διοκλητιανός διατάζει, όλα τα βιβλία που περιείχαν τις λέξεις “Χυμεία” και “Χυμευτική” να καούν, όπως και έγινε. Τα έκαψαν και στο Σεράπειο και στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

Οι στρατιώτες έμπαιναν ακόμη και σε σπίτια, όπου είχαν πληροφορίες ότι υπήρχαν τέτοια βιβλία. Και ξέρετε πως σώθηκαν μερικά; Κάποιοι χυμευτές πέθαναν πριν τον διωγμό, ήταν Αιγύπτιοι με Ελληνική μόρφωση. Όπως ξέρετε μέσα στην μούμια έβαζαν και τα αγαπημένα αντικείμενα του νεκρού. Έτσι στις Θήβες της Αιγύπτου τον 19ο αιώνα βρέθηκαν δύο μούμιες, που περιείχαν χειρόγραφα Χυμευτικής, τα οποία μεταφέρθηκαν στο μουσείο Λέυντεν της Ολλανδίας, που αναφέρουν εκπληκτικά πράγματα :
Παρασκευή χρωμάτων, γυαλιών, τεχητών πολύτιμων λίθων, επιχρυσώσεις, όπως ακριβώς κάνουν σήμερα, και ονομασίες στοιχείων όπως π.χ. η σημερινή σόδα ήταν το “νίτρον” αρχαίων Ελλήνων. Αυτά διάβασε ο Μπερτελώ και πείσθηκε, πως η σημερινή επιστήμη της Χημείας προέρχεται απ’ τους αρχαίους Έλληνες. Το “λεξικό της Σούδας” - και όχι του “Σουΐδα”, όπως το λένε – αναφέρει, ότι σύμφωνα με το διάταγμα του Διοκλητιανού στην Αλεξάνδρεια, και πιθανώς και σε άλλες πόλεις της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, κατακάηκαν “ΤΑ ΠΕΡΙ ΧΥΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΥ ΤΟΙΣ ΠΑΛΑΙΟΙΣ ΑΥΤΩΝ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΟΣ ΜΗΚΕΤΙ ΠΛΟΥΤΕΙΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙΣ ΕΤΙ ΤΟΙΑΥΤΗΣ ΠΕΡΙΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΤΕΧΝΗΣ, ΜΗΔΕ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑΡΡΟΥΝΤΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΝ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΑΝΤΑΙΡΕΙΝ” [= τα περί χημείας και χρυσού βιβλία που είχαν γράψει οι αρχαίοι, για να μην πλουτίζουν πια οι Αιγύπτιοι ασχολούμενοι με την τέχνη αυτή και με τα χρήματα να αποκτούν θάρρος, για να επαναστατούν εναντίον των ρωμαίων].
ΕΡΩΤΗΣΗ : Ασφαλώς οι χημικές γνώσεις των Ελλήνων θα επηρέασαν τις φιλοσοφικές τους αντιλήψεις για την ουσία της ύλης;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Βεβαίως. Οι χυμευτές, αυτοί οι πρακτικοί φιλόσοφοι, ήταν κατά κάποιο τρόπο η πειραματική πλευρά και ταυτόχρονα η εφαρμογή της επιστημονικής θεωρίας.
Η απάτη του δόγματος “Εξ ανατολών το φως”
ΕΡΩΤΗΣΗ : παρ’ όλη αυτή την πληρότητα η κατεστημένη άποψη διεθνώς μιλά για την γέννηση του Πολιτισμού αλλού και όχι στην Ελλάδα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ακούστε, τα πράγματα είναι απλά. Η επιστημονική γνώση είναι καθαρή Ελληνική σκέψη. Από την ιστορική πλευρά υπάρχουν πολλά κείμενα αρχαίων συγγραφέων, ενώ αντίθετα κείμενα Περσών, Βαβυλωνίων, Χαλδαίων, Αιγυπτίων, Φοινίκων δεν υπάρχουν. Η παλαιά Διαθήκη είναι το μόνο κείμενο που αναφέρεται στην ύλη, όμως καθαρά θεοκρατικά. Οι Ελληνικές αντιλήψεις αντίθετα συμβαδίζουν με τις σημερινές κατακτήσεις της επιστήμης. Αυτά σκοπίμως αποκρύπτονται διεθνώς από ανθελληνικά κέντρα και από θεωρίες όπως του μπερνάλ ή του χάντινγκτον.
Καταλαβαίνετε πως αν δεν υπήρχε ο Μπερτελώ, δεν θα ξέραμε τίποτε για την συμβολή των Ελλήνων στην Χημεία. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με όλες τις επιστήμες.
ΕΡΩΤΗΣΗ : Υπάρχει σε κάποιο Ελληνικό πανεπιστήμιο έδρα Ιστορίας της Χημείας, ώστε να ανασκευαστούν οι κατασκευασμένες απόψεις;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Όχι. Υπήρχε όσο ζούσε ο Στεφανίδης και την κρατούσε γιατί ήταν ο Στεφανίδης. Προσπαθούμε σήμερα να την καθιερώσουμε και πάλι. Εγώ θέλω να κάνω το χρέος μου στην επιστήμη που υπηρετώ. Να καταδείξω δηλαδή την συμβολή των προγόνων μας. Αν ήμουν γιατρός θα το έκανα στην Ιατρική.

Στον λόφο όπου εντοπίζεται η ακρόπολη της αρχαίας Καμίρου στην Ρόδο, πλησίον του ναού της Αθηνάς Καμιράδος, βρίσκεται αρχαιότατη δεξαμενή χωρητικότητας 600 περίπου κυβικών μέτρων. Η δεξαμενή αυτή, το κτίσιμο της οποίας χρονολογείται κατά προσέγγιση στο 900 π.Χ., είναι κατασκευασμένη από ένα υλικό σκληρό και αδιάβροχο, η παρουσία του οποίου προέτρεψε προ πολλών ετών τον επίτιμο διευθυντή του τ. Υπουργείου Δημοσίων Έργων κ. Ευστάθιο Ευσταθιάδη, που βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους στην Ρόδο, να λάβει δείγματα του υλικού αυτού και να προχωρήσει σε χημική ανάλυσή τους.

Όπως τελικά διεπίστωσε, πρόκειται για ένα μείγμα αδρανούς υλικού, το οποίο συνιστά έναν τύπο σκυροδέρματος (τσιμέντου), που ελάχιστα διαφέρει από το εν χρήσει σημερινό (τύπου πόρτλαντ). Ο κ. Ευσταθιάδης συνέγραψε και ειδική μονογραφία για το θέμα με πληθώρα ιστορικών, τεχνικών και χημικών πληροφοριών.
Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Ευσταθιάδης στο περιοδικό "ΔΑΥΛΟΣ"

ΕΡΩΤΗΣΗ : Θα ήθελα να μας πείτε, κ. Ευσταθιάδη, εάν υφίστανται διαφορές μεταξύ του σκυροδέματος που ανακαλύψατε στην Κάμιρο και του σημερινού εν χρήσει μπετόν.

ΠΑΝΩ: Το τεμάχιο αυτό του σκυροδέματος από την δεξαμενή της Καμίρου απεκόπη για περαιτέρω μελέτη από τον κ. Ευστ. Ευσταθιάδη και φυλάσσεται έως σήμερα επιμελώς από τον ίδιο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ουσιαστικά δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά. Η τεχνολογία του σημερινού μπετόν, που χρησιμοποιείται στα οποιαδήποτε έργα, οικοδομές, λιμάνια, γέφυρες, αεροδρόμια κλπ, είναι ακριβώς ίδια με αυτήν του αρχαίου Ελληνικού μπετόν. Μία μικρή ωστόσο αλλά αξιοπρόσεκτη και σημαντική υπέρ του αρχαίου Ελληνικού σκυροδέματος διαφορά είναι, ότι οι αρχαίοι πρόσεξαν να δώσουν στην τσιμεντένια μεμβράνη, που παρεμβάλλεται μεταξύ όλων των κόκκων της συνθέσεως του μπετόν, λίγο μεγαλύτερο πάχος απ’ ότι βλέπει κανείς στο σημερινό μπετόν. Αυτό αποτελεί μία από τις αποδείξεις της σοφίας των αρχαίων Ελλήνων μηχανικών.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Εκτός απ΄ το συγκεκριμένο δείγμα της Καμίρου, ενδέχεται το σκυρόδεμα να ήταν γνωστό και εν χρήσει και σε άλλα μέρη του Ελλαδικού χώρου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Είχα παρακαλέσει το Υπουργείο Πολιτισμού να μου υποδείξει θέσεις κι άλλων αρχαίων κατασκευών, κυρίως δεξαμενών. Πράγματι μου είχε στείλει ένα πίνακα με υπάρχουσες δεξαμενές και σε άλλα μέρη του Ελλαδικού χώρου. Η διατήρηση όμως της στεγανοποίησης των αυτών δεν ήταν τόσο καλή, όσο αυτή της προτύπου κατασκευής της Καμίρου.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Γνωρίζουμε, κ. Ευσταθιάδη ότι το τσιμέντο είναι εφεύρεση των τελευταίων εκατό ετών από τους Άγγλους. Πως συνέβαινε οι αρχαίοι Έλληνες να γνωρίζουν ένα πανομοιότυπο υλικό στην εποχή τους;
Ιζηματική διάταξη των στοιχείων του αρχαίου τσιμέντου της Καμίρου σε γυάλινο σωλήνα.

ΠΑΝΩ: Ιζηματική διάταξη των στοι- χείων του αρχαίου τσιμέντου της Κα- μίρου σε γυάλινο σωλήνα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Οι τεχνικοί είχαν την σοφία, παράλληλα με όλες τις άλλες φιλοσοφικές τοποθετήσεις τους, να παρατηρήσουν ότι το χώμα της Σαντορίνης, που είχε βγει από το ηφαίστειο, έχει ιδιαίτερες ιδιότητες, που το κάνουν να διαφέρει από όλα τα γνωστά ανά τον Ελλαδικό χώρο εδάφη.

Πειραματίστηκαν επάνω σ’ αυτό, αφού τους κίνησε την περιέργεια, και κατέληξαν όχι μόνο να το χρησιμοποιούν αναμιγνύοντάς το με ασβέστη, ο οποίος τους ήταν ήδη από παλαιότερα γνωστός, αλλά και να παράγουν μία “λάσπη”, η οποία άντεχε περισσότερο στο νερό και μπορούσε να πήξει μέσα σε αυτό, σε αντίθεση με άλλα κοιτάσματα από φυσική άμμο και ασβέστη. Αλλά εν συνεχεία, αφού επεξέτειναν τις μελέτες τους, διεπίστωσαν ότι το λεπτότατο υλικό της “Θηραϊκής γης”, που υφίσταται σε πολύ μικρό ποσοστό, ίσως κάτω του 20%, είναι και το πλέον ουσιώδες.

Γι’ αυτό το λόγο επενόησαν κάποια γνωστή μόνο σ’ αυτούς μέθοδο την οποία εφήρμοσαν σε εκτεταμένη κλίμακα για την παραγωγή των γεωδών χρωστικών υλών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για την βαφή και ζωγραφική των αρχαίων Ελληνικών αγγείων. Κατασκεύαζαν έτσι αυτά τα απαράμιλλα έργα τέχνης, η αντοχή των οποίων ακόμα και μέσα στην θάλασσα με την πάροδο όχι μόνο των αιώνων αλλά και των χιλιετιών παραμένει αναλοίωτη.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Είναι γνωστό ότι η παρασκευή τσιμέντου σήμερα προϋποθέτει την καύση των συστατικών σε καμίνους. Αυτό συνέβαινε και τότε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Σε ότι αφορά την παραγωγή, η διαφορά με το σημερινό τσιμέντο είναι ότι σε όλη την υφήλιο παρασκευάζεται μέσα σε απλές καμίνους, στις οποίες προσθέτουν το μίγμα των πρώτων υλών, το οποίο ψήνεται εκεί, ενώ στην αρχαία Ελλάδα θεωρώ ότι χρησιμοποιούσαν διπλές καμίνους. Η μία εξ’ αυτών δεν ήταν άλλη από το ηφαίστειο, όπου στα έγκατα της γης ψηνόταν το φυσικό γεώδες υλικό, που κατόπιν χρησιμοποιούσαν ως πρώτη ύλη, για να παρασκευάσουν το τσιμέντο. Το δεύτερο καμίνι ήταν το τεχνητό, όπου έψηναν τον ασβεστόλιθο και έβγαζαν ασβέστη.

Σε συνδυασμό τώρα της μεθόδου της “υδαταιώρησης” του επεξεργασμένου υλικού του ηφαιστείου, της αναμίξεως δηλαδή της Θηραϊκής γης με νερό και της αφαιρέσεως του νερού μετά από εικοσιτετράωρη καθίζηση, πετύχαιναν την λήψη του ανωτάτου στρώματος της στάθμης, που αποτελεί και το ένα συστατικό του τσιμέντου. Το δεύτερο συστατικό, όπως είπαμε, ήταν ο ασβέστης που ψηνόταν σε δεύτερο καμίνι. Τα δύο αυτά υλικά σε ορισμένη αναλογία μεταξύ τους και με την προσθήκη νερού δίνουν ένα κράμα, που έχει τις ίδιες χημικές ιδιότητες με το σημερινό τσιμέντο “Portland”.

Επομένως η μόνη ουσιαστική διαφορά του αρχαίου τσιμέντου με το σημερινό τσιμέντο είναι, ότι το πρώτο παρήγετο με βάση την εμπνευσμένη τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων τεχνικών. (kalyterotera.gr)
   
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΑΣ ΤΟ "ΦΟΡΤΩΣΑΝ" ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ Τι παγίδες κρύβει το υποχρεωτικό ψηφιακό σήμα;

Ήδη πέρασαν κάποιοι μήνες. Τα διαφημιστικά "σπότς" ήταν βροχή και μας "ζάλισαν" με εκείνα τα κακότεχνα κινούμενα σχέδια της οικογένειας "κλικλίκου", περί ψηφιακού σήματος και πόσο ωραίο και δυνατό θα είναι!

Δεν είδαμε στον Tύπο γενικώτερα, μία πραγματικά αληθινή έρευνα, ή "ρεπορτάζ", όπως οι ξενομανείς το αποκαλούν, που να δώση στον μέσο Έλληνα να αντιληφθή, τί ήταν εκείνο, που "έσπρωξε" να επιβάλουν απο την κυβέρνηση, με ασυνήθιστα, για τα δεδομένα μας, ταχύτατους ρυθμούς την ψηφιακή τηλεόραση!

Θα θέλαμε πολύ να ξέραμε, πώς γίνεται στην σημερινή Ελλάδα της πλήρους διαλύσεως, των ανυπάρκτων δημοσίων υπηρεσιών, της οικονομικής δυσπραγίας και απαξιώσεως όλων των εργαζομένων, το μοναδικό ζήτημα που (δήθεν) "έκαιγε", την κυβέρνηση, ήταν η άμεση ΕΠΙΒΟΛΗ ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, όταν την ίδια στιγμή, τίποτε άλλο ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ! Και όταν ουσιαστικώς, δεν αντιμετωπιζόταν κανένα πρόβλημα με το αναλογικό σήμα...

Ο λαός μας, λόγω της μάλλον καθολικής ελλείψεως αντικειμενικής και ουσιαστικής πληροφόρησεώς του (όταν μονίμως η 'ενημέρωσή' του, είναι στα χέρια ασυδότων και αδρώς εξαγορασμένων και αρτίως προεπιλεγμένων δημοσιογράφων) έχει γίνει έρμαιο της Νέας Τάξεως πραγμάτων, που τον χρησιμοποιή για πολλών τύπων πειραματισμούς, χάρις στην πρόθυμη συνεργασία, με την εκλεγμένη (επί το ακριβέστερον προεπιλεγμένη έξωθεν!) πολιτική τάξη.

Για αυτό το θέμα δεν μιλάει κανείς στην Ελλάδα και είναι απορίας άξιον, γιατί δεν αναρωτιέται κανείς, γιατί βιάσθηκαν να εισαγάγουν αυτή την (με το ζόρι) αλλαγή στη ζωή των Ελλήνων! Όταν σε άλλες χώρες, ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, απο το κράτος, να πάη να αγοράση απο το εμπόριο αποκωδικοποιητές, άν ήθελε να συνεχίση να βλέπη.

Ούτε επίσης έγινε λόγος στο τόσο προδομένο και ξενοκίνητο "Ελλαδιστάν", γιατί επελέγη ως "κατάλληλη" χρονική περίοδος για την πιεστική 'αλλαγή' του σήματος, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου. Οπότε θα "έτρεχαν" όλοι, οι 'φίλαθλοι', να πάρουν τις συσκευές, ώστε να μην "στερηθούν" τους Αγώνες! "Πανέξυπνο", δεν νομίζετε;

 Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ότι πλέον έχει εξαφανισθεί η αναλογική τηλεόραση στην Αττική; Κόβεται το αναλογικό σήμα, κάτι που δεν έχει συμβεί σε καμιά χώρα του κόσμου! Διερωτηθήκατε γιατί; Άν όχι, ψάξτε το ΚΑΛΑ! Σε άλλες χώρες (ΗΠΑ, Αγγλία, Καναδά και αλλού) η ψηφιακή (ή διαδραστική) τηλεόραση, έκανε την εμφάνισή της το 2000-2001, με πλήρη δημόσιο διάλογο για τους κινδύνους, που κρύβει αυτό το είδος τηλεοράσεως, για την παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών, να διατηρούν τις δραστηριότητές τους κατά τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, σε προσωπικό επίπεδο. Προσοχή εδώ!
Κανείς δεν μας έχει πληροφορήσει για το γεγονός, ότι όταν χρησιμοποιεί κανείς αυτό το είδος τηλεοράσεως, οι κινήσεις του ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ, ακριβώς όπως όταν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο!
Με απλά ελληνικά, αυτά σημαίνουν πώς παρακολουθούν τι κανάλια βλέπεις, τι προγράμματα και για πόση ώρα!!! Τι έχεις παραγγείλει μέσω διαδραστικής τηλεοράσεως, κλπ. Το γεγονός, ότι ο κόσμος ενημερώθηκε έγκαιρα σε άλλες χώρες και έγινε δημόσιος διάλογος και σάλος πάνω στο θέμα, ανάγκασε τις κυβερνήσεις να αφήσουν την επιλογή (αν θέλουν το ένα ή το άλλο είδος ) στους πολίτες μέχρι και σήμερα.

Τι έχουμε, αντίθετα, στην Ελλάδα;
 Έχουμε ένα μνημόνιο που προέβλεπε την υποχρεωτική κατάργηση της αναλογικής τηλεοράσεως μέχρι τις 20 Ιουλίου στην Αττική και μέχρι τα μέσα Αυγούστου, στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πόσοι το γνωρίζουν αυτό;
Έχει αναρωτηθεί ο κόσμος γιατί αυτό το μέτρο το προβλέπει το μνημόνιο;
Τι σχέση μπορεί να έχει το μνημόνιο με τις τηλεοπτικές συνήθειες των Ελλήνων και γιατί δίνεται προτεραιότητα σε ένα τέτοιο θέμα;

Και τέλος, τί είδους ΕΙΔΙΚΕΣ "δυνατότητες" παρέχει στην όποια εξουσία, το ψηφιακό σήμα, που δεν θα μπορούσε με κανένα τρόπο να της 'δώση' το αναλογικό, ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΝΕΙΣ; Επειδή άν το "σκαλίξη" επισταμένως όποιος ερευνά με εύλογη δυσπιστία, την κάθε ενέργεια που μας ετοιμάζουν, τότε θα διαπιστώση, απο ενημερωτικές ιστοσελίδες στις ΗΠΑ, που εναντιώνονται στην τηλεοπτική κυριαρχία - δικτατορία, πώς με το ψηφιακό σήμα, υπάρχουν δυνατότητες να "περάσουν" απευθείας στις οθόνες μας, "πράγματα", που δεν απαιτείται να μεταδίδονται απο τα τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά θα έρχονται κατευθείαν μέσω δορυφόρων! Ενώ φίλοι μας της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, με το απλό αναλογικό σήμα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ!

Ερωτάμε και θα είχε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ενδιαφέρον, άν έδιναν απάντηση! Ερωτάμε άν υφίσταται ΗΔΗ, ένα πολύ "ειδικό"  'project' των παγκοσμιοποιητών, για τέτοιου τύπου, "ξαφνικές" και "σκληρές" μεταδόσεις συγκεκριμένων "εικόνων" και "σημάτων", μέσω του ψηφιακού σήματος στις τηλεοπτικές μας οθόνες! Όταν εκείνοι κρίνουν! Αυτά ισχύουν για συγκεκριμένες χώρες, ή για όλες; Ερωτάμε; Ποιός θα ... μιλήση;

Άς προβληματισθούμε πάρα πολύ, χωρίς να εφησυχάζουμε, αφού οι καιροί της αθωότητος και της χαλαρώσεως, πέρασαν ανεπιστρεπτί....
http://ethniki-eteria.blogspot.gr

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

ΜΕΤΩΡΙΤΗΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΚΟΥΒΑ; Διαψεύσουν τη NASA Ισπανοί επιστήμονες «Τμήμα του DA14 ο μετεωρίτης στη Ρωσία» (DA14 Live)

Σε ουσιαστική διάψευση της ανακοίνωσης της NASA προχώρησαν δύο διακεκριμένοι Ισπανοί  επιστήμονες λέγοντας ότι μπορεί να πρόκειται περί σύμπτωσης η πτώση του μετεωρίτη στα Ουράλια και η έλευση του 2012 DA14, αλλά η πιθανότητα να σχετίζονται τα δύο σώματα είναι αρκετά μεγάλη.

Όπως αναφέρει η ισπανική El Pais ο  Belló Miguel Mora ειδικός μηχανικός σε θέματα διαστημικών τροχιών δήλωσε πως ο DA14 συνοδεύεται και από άλλα σώματα και ενώ οι επιστήμονες της NASA έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο οι Ισπανοί συνάδελφοί τους δεν παίρνουν και όρκο!

«Μπορεί να είναι συμπτωματικό γεγονός αλλά η πιθανότητα ο ένας να έχει σχέση με τον άλλο είναι εξίσου μεγάλη» δήλωσε ο Ισπανός επιστήμονας Miguel Mora.

«Είναι ένας πολύ αργός μετεωρίτης αυτός που έπεσε στη Ρωσία. Το ίδιο συμβαίνει και με τον DA14 και υποψιάζομαι ότι τα αυτά σώματα μπορεί να συνδέονται δεδομένης της ταχύτητας και της τροχιάς τους» δηλώνει ο Josep Maria Wheat του Ινστιτούτου διαστημικής έρευνας της Βαρκελώνης.

Υπενθυμίζεται πως ο 2012 DA14 ανακαλύφθηκε από Ισπανούς αστρονόμους του αστεροσκοπείου OAM Observatory, στην La Sagra στις 23 Φεβρουαρίου του 2012 όταν βρισκόταν σε απόσταση 4,32 εκατ. χλμ. από τη Γη.

Η NASA από την πλευρά της και όπως αναφέραμε έκανε την εξής λιτή όσο και αινιγματική ανακοίνωση:

«Η τροχιά του μετεωρίτη που έπεσε στη Ρωσία ήταν σημαντικά διαφορετική από την τροχιά του αστεροειδή 2012 DA14 γεγονός που δεν συνδέει με κανένα τρόπο τον πρώτο μετεωρίτη με τον DA14.

Οι πληροφορίες εξακολουθούν να συλλέγονται σχετικά με τον μετεωρίτη που έπεσε στη Ρωσία και οποιαδήποτε ανάλυση του γεγονότος  είναι πρόωρη για να γίνει προς το παρόν.

Στο οπτικό υλικό του μετεωρίτη φαίνεται ότι περνά από αριστερά προς δεξιά σε σχέση με τον Ήλιο που ανατέλλει, κάτι που σημαίνει ότι ταξιδεύει από το βορρά προς το νότο. Η τροχιά του DA14 κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση: Από το νότο προς το βορρά». (Πηγή spaceweather)

Ταυτόχρονα νέες πληροφορίες οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές αναφέρουν ότι μετεωρίτης έπεσε στην Κούβα. Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται πως είδαν ένα φωτεινό αντικείμενο την Τετάρτη να πέφτει σε πόλη στην κεντρική Κούβα. Το αντικείμενο στο μέγεθος ενός λεωφορείου όπως ανέφεραν εξερράγει πάνω από το έδαφος με ένα τρομερό θόρυβο προκαλώντας ζημιές κυρίως στα τζάμια των κατοικιών.

«Φαίνεται πως επρόκειτο περί ενός μετεωρίτη θραύσματα πέτρας και μετάλλου τα οποία εισήλθαν στην ατμόσφαιρα με μεγάλη ταχύτητα» εξηγεί ο Marcos Rodriguez ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής.

Ο 2012 DA14 πρόκειται να περάσει από το πλησιέστερο σημείο της τροχιάς του στη Γη, στις 21:24 την ώρα που το αποτύπωμα της τροχιάς του θα βρίσκεται πάνω  από την Ινδονησία. Τα ερωτήματα όμως εξακολουθούν και παραμένουν. Γιατί η NASA απέκρυψε στοιχεία για το DA14, γιατί έβγαλε μια μόνο ανακοίνωσή σχετικά με το φαινόμενο στη Ρωσία χωρίς πρακτικά να εξηγεί τίποτα, γιατί το πρόγραμμά της περί επικίνδυνων σωμάτων κοντά στη Γη NEO απέτυχε να εντοπίσει τον μετεωρίτη της Ρωσίας;

Και φυσικά ουδείς απαντά στο ερώτημα: Έπεται και συνέχεια;

ΠΗΓΗ 

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ Ανησυχούν οι ΗΠΑ για τον αλβανικό αλυτρωτισμό

    - ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ! ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ. Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ. ΠΑΝΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΣΤΕ ΣΑΝ ΣΩΤΗΡΑΣ. ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΤΙΝΑΞΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΙΛΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ. ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ. Ο ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ. ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΡΟΚΦΕΛΕΡ, ΤΟΥΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΩΝΩΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΓΕΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΑΥΤΟΙ. -                                                                                                      Την απογοήτευση και την ανησυχία τους για το γεγονός ότι "οι Αλβανοί ηγέτες εγκαταλείπουν τον παραδοσιακό εποικοδομητικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η Αλβανία στην περιοχή" εκφράζουν οι ΗΠΑ, σε υπόμνημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ  που επιδόθηκε από την αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις πρόσφατες εθνικιστικές δηλώσεις από την αλβανική ηγεσία.

Το περιεχόμενο του εγγράφου, το οποίο φέρεται να επιδόθηκε στο αλβανικό ΥΠΕΞ πριν από περίπου δύο εβδομάδες, έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή "Top Story" του μεγαλύτερου αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού "Top Channel" και, σήμερα, απασχολεί σύσσωμο τον αλβανικό Τύπο, που κάνει λόγο για "αποκάλυψη βόμβα".

"Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι και μας ανησυχεί το γεγονός ότι οι Αλβανοί ηγέτες εγκαταλείπουν τον παραδοσιακό εποικοδομητικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η Αλβανία στην περιοχή" αναφέρεται στο υπόμνημα, στο οποίο ασκείται έντονη κριτική στις πρόσφατες εθνικιστικές δηλώσεις Αλβανών πολιτικών.

"Οι πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις Αλβανών πολιτικών πέρασαν τη γραμμή της υπεύθυνης πολιτικής συζήτησης προς μία αντιπαραγωγική και δυνάμει επικίνδυνη ρητορική. Όχι μόνο προάγουν μία ακόμη πιο εμπρηστική συμπεριφορά και αποσπούν την προσοχή από τις προτεραιότητες της περιοχής αλλά δυνητικά υποκινούν τη βία, υπονομεύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα και έχουν αντίκτυπο στις μεταξύ μας σχέσεις. Η χρησιμοποίηση αρνητικών εθνικών μηνυμάτων για πολιτικούς σκοπούς είναι αποσταθεροποιητική και αντιπαραγωγική" τονίζεται - μεταξύ άλλων - στο υπόμνημα.

"Η χρησιμοποίηση αρνητικών εθνικών μηνυμάτων για πολιτικούς σκοπούς πρέπει να σταματήσει τώρα. Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές δεν αποτελούν δικαιολογία για ανεύθυνη ρητορική" υπογραμμίζεται.

"Παροτρύνουμε τους Αλβανούς πολιτικούς και την πολιτική ηγεσία να ενεργούν υπεύθυνα και να μείνουν μακριά από τις (εσωτερικές) υποθέσεις της Σερβίας. Αντ' αυτού, να επικεντρωθούν στις προτεραιότητες του αλβανικού λαού στη Αλβανία- ελεύθερες και δίκαιες βουλευτικές εκλογές, προσχώρηση στην ΕΕ, βελτιωμένες οικονομικές ευκαιρίες κ.λπ." προστίθεται.

"Η Αλβανία μπορεί και πρέπει να είναι ένας υπεύθυνος και συνεργάσιμος γείτονας αλλά οι πολιτικοί της θα πρέπει να μείνουν μακριά από τον πειρασμό να 'παίζουν' το χαρτί του εθνικισμού. Δεν κάνετε καλή εντύπωση, καθώς μάλιστα ετοιμαζόμαστε για τη νέα ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Μην μας αναγκάσετε να σας καταδικάσουμε δημοσίως" καταλήγει το υπόμνημα.
ΠΗΓΗ 

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΑΠ "Ορθώς παραχωρήσαμε εθνική κυριαρχία - Φταίνε Καραμανλής, Σαμαράς για την κρίση"






 - ΟΡΘΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΗΚΟΣ  ΜΑΚΑΚΟ ΜΕ ΕΒΡΑΪΚΟ DNA.  Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΑ ΗΞΕΡΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΥΠΕΚΥΨΕ. ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΙΠΑ. ΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΙΕΣΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ. ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΤΟΥ '21 ΩΣ ΤΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΑΝΤΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΕ Η ΑΓΓΛΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΤΑΧΤΕΙ ΣΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΤΩΡΑ ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΛΗ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ. ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΡΥΜΜΕΝΗ. -


                                                                                                                     Αμετανόητος ο Γιώργος Παπανδρέου υπεραμύνεται της πολιτικής του, που έφερε στην Ελλάδα το ΔΝΤ. Αρνείται ακόμη και τώρα να δει τα καταστροφικά αποτελέσματα του μνημονίου, τα οποία έχουν οδηγήσει τους Έλληνες στην πλήρη εξαθλίωση και έχουν οδηγήσει τη χώρα σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

    Προκλητικός ο ΓΑΠ συνέταξε ένα κείμενο για να δώσει απαντήσεις στους επικριτές του με τον τίτλο «Σπάμε 15 μύθους».  Και το συμπέρασμα είναι πώς για όσα συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία χρόνια φταίνε οι… άλλοι, αλλά σε καμία περίπτωση αυτός. Ο πρωθυπουργός της «καταστροφής» της χώρας δεν αναγνωρίζει ότι έπραξε το παραμικρό λάθος, καλύπτει τους «κηπουρούς» του, όπως το Γιώργο Παπακωνσταντίνου που είναι ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής και επιρρίπτει τις ευθύνες στην τότε αντιπολίτευση και σε μία σειρά από… αστάθμητους και απροσδιόριστους παράγοντες.

    Επιμένει πώς η Νέα Δημοκρατία γνώριζε αλλά απέκρυπτε τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας, και αναφέρει πώς δεν ήταν αυτός που άργησε να κατανοήσει την ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση, καθώς δεν γνώριζε τα πραγματικά στοιχεία για το έλλειμμα. «Ποτέ δεν διαπιστώθηκε πώς το έλλειμμα ήταν διψήφιο», αλλά ο ίδιος έσπευσε στο Καστελόριζο να μας ανακοινώσει το μνημόνιο και να μας πει χωρίς ίχνος ντροπής ως Έλληνας (;) ότι η χώρα χάνει μέρος της κυριαρχίας της.

    Με θράσος υποστηρίζει πώς τα spreads δεν εκτοξεύτηκαν μετά τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου περί χώρας «Τιτανικού», όταν από τα στοιχεία που παραθέτει προκύπτει μετά τη δήλωση αυτή διπλασιασμός στα επιτόκια δανεισμού, ενώ (σ.σ. άκουσον άκουσον) ισχυρίζεται πώς επι της πρωθυπουργίας τους έγιναν οι περισσότερες ενέργειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Ο ΓΑΠ ισχυρίζεται πώς ποτέ δεν μίλησε για «διεφθαρμένη χώρα», απαντάει στους επικριτές του στα γιατί δεν δανειστήκαμε από άλλες πηγές και προσφύγαμε στο ΔΝΤ και επιμένει στα περί δημοψηφίσματος. «Οι διπλές εκλογές ήταν εκείνες που προκάλεσαν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και επέτειναν την κρίση και όχι το μνημόνιο», δηλώνει ο Παπανδρέου.

    Ο πρωθυπουργός της «καταστροφής» επιμένει ακόμη και τώρα, που περίτρανα έχουν αποδειχθεί τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης του, πώς το μνημόνιο ήταν η μόνη λύση και σωστά δεν έγινε το «κούρεμα» του χρέους στην αρχή, αλλά όταν οι ξένοι είχαν ξεφορτωθεί τα ελληνικά ομόλογα.

    Αναφορικά με το έλλειμμα, υποστηρίζει πώς «Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε ότι το 6% έλλειμμα για το οποίο δεσμευόταν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, ότι το έλλειμμα πήγαινε για διψήφιο-δεν γνωρίζαμε ότι το έλλειμμα είχε ήδη φτάσει στο οχτάμηνο στο 10% , ότι η ΕΕ προειδοποιούσε από τον Ιούλιο για έλλειμμα μεγαλύτερο του 10%. Η κυβέρνηση Καραμανλή γνώριζε, αλλά απέκρυπτε» αναφέρεται μεταξύ άλλων, ενώ στην κατηγορία ότι φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 τονίζεται: «Ακόμη και η ΝΔ που υποστήριζε μέχρι πρότινος ότι το έλλειμμα του 2009 «διογκώθηκε» τεχνητά, πλέον αποδέχεται και υπογράφει ότι όντως το έλλειμμα του 2009 ξεπέρασε το 15%», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο επιτίθεται ξανά στον Κώστα Καραμανλή και τονίζει ότι η Ελλάδα δεν μπήκε εξαιτίας συγκεκριμένων δηλώσεων που εκτόξευσαν τα spreads των ελληνικών ομολόγων, αλλά λόγω της οικονομικής πραγματικότητας που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή. «Πολλοί έλεγαν ότι υπήρχαν πολλές εναλλακτικές πηγές δανειοδότησης με δεκάδες δισεκατομμύρια σε πολύ χαμηλά επιτόκια. Οι περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και πρόσφατα της Κύπρου ακόμα που αποφάσισαν και αυτές την ένταξή τους στο μηχανισμό Στήριξης , διέλυσαν όλες τις θεωρίες συνομωσίας και διέσυραν τους συνομωσιολογούντες».

Από την επίθεση που εξαπολύει ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ξεφεύγει ούτε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφήνει αιχμές για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε ως αντιπολίτευση ο κ. Σαμαράς και του επιρρίπτει ευθύνες ότι για δύο χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση δημαγωγούσε, δεν έδωσε καμία απολύτως στήριξη με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

«Στην Ελλάδα σήμερα γίνεται πράξη αυτό που αρνήθηκε η αντιπολίτευση δημαγωγώντας επί δύο χρόνια από το 2010: διακομματική συναίνεση στο αυτονόητο. Είμαστε η μοναδική χώρα που εντάχθηκε στο Μηχανισμό Στήριξης στην οποία δεν συνέβη αυτό εξαρχής. Σε όλες τις άλλες, υπήρξε έστω ένα minimum επίπεδο διακομματικής συνεννόησης. Αυτό κόστισε στη χώρα. Κόστισε σε πολύτιμο χρόνο, σε διαπραγματευτική δύναμη, σε μεταρρυθμιστική ορμή ακόμη και για αυτονόητες αλλαγές, κόστισε σε χρήμα: στην κρισιμότερη φάση του Προγράμματος, η χώρα έχασε 1 τουλάχιστον χρόνο, έκανε 2 πρόωρες εκλογές, άλλαξε 3 πρωθυπουργούς, για να ψηφιστεί τελικά από τη Βουλή στα τέλη του 2012 βαρύτερο «πακέτο» μέτρων από αυτό που θα ψηφιζόταν αν δεν είχε χαθεί όλος αυτός ο χρόνος.

Με στοιχειωδώς νουνεχή αντιπολίτευση από το 2010, όταν η χώρα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, η χώρα θα βρισκόταν σήμερα ήδη σε πολύ καλύτερη μοίρα-και θα είχε γλυτώσει πολλά. Και χωρίς το πελατειακό «πάρτυ» εις βάρος της χώρας μέχρι το 2009, δεν θα χρειαζόταν καμία συνταγή σωτηρίας ξένων, κανένα «πολλαπλασιαστή», κανένα Μνημόνιο το 2010».

Ο άνθρωπος μας το λέει ξεκάθαρα του χρωστάμε χάρη που μας οδήγησε στην εξαθλίωση.Όσο για το αν γνώριζε περί ελλείμματος, ας ρωτήσει τον Στρος Καν, να δούμε τι θα του πει.

  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟΤΕ; Έρευνα κατά ΗΠΑ για βαριά αδικήματα! - Από υποκλοπές μέχρι απόπειρα κατά Καραμανλή

- ΠΟΛΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΠΡΙΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΜΕΙΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. ΝΑ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ : ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΑΡΠΑΞΕΙ ΣΑΝ ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΑΙ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. -


Η αλυσίδα των δραματικών γεγονότων από το το 2004, όταν ο Κ.Καραμανλής ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας  μέχρι την διάλυση της έννομης τάξης τον Δεκέμβριο του 2008 πλέον αποτελούν μια ενιαία προς διερεύνηση ποινική υπόθεση από την ελληνική δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα θα ερευνηθούν τα γεγονότα  από το 2004 όταν η μισή κυβέρνηση της εποχής μαζί με τον ίδιο τον πρωθυπουργό έπεφταν θύματα υποκλοπών πρακτόρων που αποδεδειγμένα έδρευαν στην αμερικανινή πρεσβεία (να υποθέσουμε ότι ήταν Αμερικανοί και ότι οι ΗΠΑ δεν φιλοξενούς στην πρεσβεία τους πράκτορες από άλλες χώρες που παρακολουθούν τα τηλέφωνα των πολιτικών μιας άλλης χώρας), μέχρι τη απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή τον χειμώνα του 2008 και τα τραγικά γεγονότα στα "Δεκεμβριανά" της ίδιας χρονιάς, είναι "συγκοινωνούντα δοχεία"!

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι παράλληλες εισαγγελικές έρευνες και πλέον οι τρεις υποθέσεις ενιοποιούνται ως προς την αναζήτηση των υπευθύνων. Και να κρίνουμε ότι στην περίπτωση των υποκοπών οι υπεύθυνοι (Αμερικανοί πράκτορες) έχουν εντοπιστεί και πρόκειται να αναζητηθούν με διεθνές ένταλμα σύλλησης, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά

Γιατί οι δικαστικές αρχές προφανώς έχουν στα χέρια τους στοιχεία διασύνδεσηςαυτών των υποθέσεων, κάτι για το οποίο υπήρχαν σαφείς ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις που να οδηγούν στην συνένωση των υποθέσεων

Περισσότερα στοιχεία θα έχουμε στα χέρια μας για το θέμα εντός των επόμενων ωρών...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Ανακοίνωση της NASA σκορπίζει ανησυχία "Δεν ξέρουμε τι κτύπησε την Ρωσία" - O DA14 live




(Ανανέωση 18:50) Πριν λίγα λεπτά η ΝΑSA επιχειρώντας ακριβώς να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουμε, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση η οπoία περισσότερο περιπλέκει παρά ξεκαθαρίζει τα πράγματα:

«Η τροχιά του μετεωρίτη που έπεσε στη Ρωσία ήταν σημαντικά διαφορετική από την τροχιά του αστεροειδή 2012 DA14 γεγονός που δεν συνδέει με κανένα τρόπο τον πρώτο μετεωρίτη με τον DA14.

Οι πληροφορίες εξακολουθούν να συλλέγονται σχετικά με τον μετεωρίτη που έπεσε στη Ρωσία και οποιαδήποτε ανάλυση του γεγονότος  είναι πρόωρη για να γίνει προς το παρόν.

Στο οπτικό υλικό του μετεωρίτη φαίνεται ότι περνά από αριστερά προς δεξιά σε σχέση με τον Ήλιο που ανατέλλει, κάτι που σημαίνει ότι ταξιδεύει από το βορρά προς το νότο. Η τροχιά του DA14 κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση: Από το νότο προς το βορρά». (Πηγή spaceweather)

Με άλλα λόγια η NASA περιορίζεται στο να πει ότι δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτό που έπεσε στη Ρωσία ούτε έχουμε νεότερα στοιχεία και ο DA14 έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση. Τώρα ησυχάσαμε!

Μα΄λιστα μιλά για έναν μετεωρίτη, ενώ αυτό που είδε όλος ο πλανήτης είναι πολλά τμήματα μετεωρίτη, ενισχύοντας φυσικά την αρχική δαρροή ότι το σώμα κτυπήθηκε από βλήμα και εν συνεχεία διαλύθηκε.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Αρχικό κείμενο)

Κρίσιμα ερωτήματα από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση ούτε από τη ΝASA, ούτε από την Roscosmos για τους μετεωρίτες που κτύπησαν σήμερα την περιοχή Τσέλιαμπινσκ των Ουραλίων και κυρίως από τον ισχυρισμό τους ότι δεν έχει σχέση το κύμα των μετεωριτών με τον αστεροειδή 2012DA14 ο οποίος σήμερα πρόκειται να περάσει απόσταση "τρίχας" από τη Γη.

Αυτό που ισχυρίζονται NASA και Roscosmos έχει πιθανότητα πολύ χαμηλότερη του ενός δισεκατομμυρίου: Δηλαδή μετεωρίτες να κτυπήσουν τη Γη από άλλη κατεύθυνση και τευτοχρόνως ένας αστεροϊδής να περάσει σε τόσο μικρή απόσταση από την Γη. Τι θέλουμε να πούμε: Προφανώς απέκρυψαν για ευνόητους λόγους ότι ο DA14 έχει "συνοδά σώματα", δηλαδή ότι υπάρχει νέφος μετεωριτών γύρω του, το οποίο προηγείται του αστεροϊδή, αλλά και έπεται αυτού.

Σστα νεότερα χρόνια, είναι η πρώτη φορά που προκαλούνται τόσες ζημιές σε έξι συνολικά πόλεις και τουλάχιστον 800 άνθρωποι τραυματίζονται.

Όλες οι προβλέψεις της NASA για τον DA14 ο οποίος ανακαλύφθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 2012 από ερασιτέχνες αστρονόμους του αστεροσκοπείου OAM Observatory, στην La Sagra της Ισπανίας –και όχι από τη NASA- όταν βρισκόταν σε απόσταση 4,32 εκατ. χλμ λένε πως ο αστεροειδής δεν πρόκειται να χτυπήσει τη Γη, και ότι αυτός θα περάσει σε απόσταση 27.500 περίπου χιλιομέτρων στις 19:24 σήμερα το βράδυ την ώρα που θα βρίσκεται πάνω από την Ινδονησία.

Το ίδιο εξακολουθούν να λένε και τώρα επιμένοντας πως παρακολουθούν τον αστεροειδή και η τροχιά του δεν έχει μεταβληθεί με κίνδυνο αυτός να συγκρουστεί με τη Γη. Μπορεί αυτό να είναι ορθό –σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα που παρουσιάζουν- και όντως ο αστεροειδής να προσπεράσει τη Γη, πόσο όμως τυχαίο μπορεί να είναι η βροχή των μετεωριτών αυτών με τον DA14;

Πόσο πιθανό είναι να συμπέσουν δύο σώματα ένα των 50 έως και 70 μέτρων και 180.000 τόνων όπως είναι ο DA14 και ένα σαν αυτό – που ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς ήταν- την ίδια ημέρα; Κάτω από απειροελάχιστες.

Ένα σώμα τουλάχιστον σαν τον DA14 εμφανίζεται κάθε 40 με 50 χρόνια και συντρίβεται στη Γη, κάθε 1200 χρόνια. Περιττό δε, να προσθέσουμε πως ένα τόσο κοντινό πέρασμα στα 27.000 χλμ. είναι εξίσου σπάνιο.

Έτσι εάν ρωτούσατε τον οποιοδήποτε ειδικό πόσο πιθανό είναι έχουμε πτώση μετεωριτών και την προσέγγιση ενός αστεροειδή των 60 μέτρων ταυτόχρονα την ίδια ημέρα είναι σίγουρο πως θα γέλαγε. Και όμως αυτός ο μετεωρίτης που έπεσε στα Ουράλια και ήρθε σύμφωνα με δηλώσεις των Ρώσων από το πουθενά από την πλευρά του Ήλιου χωρίς να γίνει αντιληπτός έρχεται την ίδια ημέρα με τον DA14. 

Απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα πλην αυτής της απιθανότητας της συνάντησης δύο μετεωριτών πάνω από τη Γη, δεν μπορεί να υπάρξει. Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Υπάρχουν όμως και άλλα ερωτήματα:

Γιατί η NASA με το περίφημο πρόγραμμα NEO (Near Earth Objects) όπου σε αυτό καταγράφονται όλα τα επικίνδυνα σώματα τα οποία πλησιάζουν τη Γη απέτυχε να καταγράψει την νέο αυτό μετεωρίτη και την είσοδό του στην ατμόσφαιρα;

Γιατί ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το τι ακριβώς –και το κυριότερο- τι μεγέθους ήταν το σώμα που έπεσε στα Ουράλια; Γιατί ακόμη δεν έχει απαντήσει στο ερώτημα εάν ο DA14 έχει άλλα «σώματα» που το συνοδεύουν;

Και εν τέλει τι πιθανότητες υπάρχουν και άλλοι μετεωρίτες να κτυπήσουν τη Γη σχετιζόμενοι με την άφιξη του DA14;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή Ιωαννίδη στον Ζαγκ Ρογκ σχετικά με το άθλημα της πάλης

-ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΖΑΓΚ ΡΟΓΚ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. Η ΠΑΛΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ, ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΗ. ΒΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΟΜΗ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΗΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ! ΟΠΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΖΑΓΚ ΡΟΓΚ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗ ΜΕΡΑ. -

Την παραμονή της Πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες ζητά ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης με ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Το άθλημα της πάλης είναι συνδεδεμένο με την Ελλάδα και τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες».

Η ανακοίνωση:

«Eξοχότατε κ. Πρόεδρε,

Με μεγάλη έκπληξη και μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ να αφαιρέσει το άθλημα της πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων του 2020.

Το άθλημα της πάλης είναι συνδεδεμένο με την Ελλάδα και τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες.

Από την εποχή των Αργοναυτών του Ιάσονα, που τελούσαν αγώνες πάλης, μέχρι την Τροία και τα έπαθλα του Αχιλλέα και αργότερα στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, το άθλημα της πάλης έχει καταξιωθεί και συνδεθεί στη συνείδηση των λαών όχι μόνο με τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά και τον παγκόσμιο.

Η πάλη ξεκίνησε την ιστορική της αγωνιστική διαδρομή στους 18 Ολυμπιακούς Αγώνες το 708 π.Χ με πρώτο Ολυμπιονίκη τον Λάκωνα Ευρύβατο και διατηρήθηκε σε όλη τη διάρκεια των Αγώνων της αρχαιότητας μέχρι την κατάργησή τους.

Από το 1896, με την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, το άθλημα εντάχθηκε στο επίσημο Ολυμπιακό πρόγραμμα με την ονομασία ελληνορωμαϊκή πάλη.

Η ελευθέρα πάλη εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες το 1904, ενώ μέχρι σήμερα και τα δύο στυλ παραμένουν στο πρόγραμμα όλων των Ολυμπιακών αγώνων. Από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας του 2004, μάλιστα, εντάχθηκε στο πρόγραμμα και η γυναικεία πάλη.

Το άθλημα έχει τεράστια παγκόσμια απήχηση, πράγμα που αποδεικνύεται από το ότι στη Διεθνή Ομοσπονδία της πάλης μετέχουν ως μέλη 180 χώρες. Αποτελεί ένα τεχνικό και ευγενικό άθλημα, στο οποίο αθλούνται εκατομμύρια αθλητές και αθλήτριες σε όλο τον κόσμο. Η ιστορία, η παράδοση και η κοινωνική αποδοχή που την χαρακτηρίζουν δεν πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της θεαματικότητας των ΜΜΕ και της εμπορευματοποίησης.

Εκφράζοντας τα αισθήματα όλων των Ελλήνων αλλά και τον σεβασμό του λαού μας στην ιστορία του αθλήματος, επιθυμούμε τη συνέχιση του αθλήματος της πάλης στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων.»

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οικισμός 8.000 ετών αποκαλύφθηκε στη Μαγνησία

Ένα νεολιθικό οικισμό εντόπισε στην Κασσαβέτεια της Μαγνησίας η αρχαιολογική έρευνα που διενεργήθηκε εν όψει της ανέγερσης νέων φυλακών στην περιοχή.

Ο οικισμός χρονολογείται στο β΄ μισό της 6ης π.Χ. χιλιετίας και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους καταλαμβάνει έκταση 25 στρεμμάτων περίπου από τα οποία όμως έχουν ερευνηθεί μόνον 200 τ. μ.

Όπως φαίνεται εξάλλου, ο οικισμός βρίσκεται κοντά μεν στην έκταση όπου θα ανεγερθούν τα κτίρια των φυλακών, όχι όμως τόσο, ώστε να υποστεί βλάβη από τη γειτνίαση με αυτά.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε κατόπιν αυτών την κατασκευή δύο κτιρίων των νέων φυλακών Κασσαβέτειας με συνολική κάλυψη επιφάνειας 55.000 τ. μ. και με χωρητικότητα για το καθένα από αυτά, 400 άτομα.

[Πηγή: Μαρία Θερμού, Το Βήμα]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ Μ.ΟΜΠΑΜΑ Ιδρύεται "οικονομικό ΝΑΤΟ" - Ο ρόλος της Ελλάδας, οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι

Την δημιουργία  ένος οικονομικού ΝΑΤΟ μιας τεράστιας ευρωατλαντικής οικονομικής συμμαχίας με το όνομα TAFTA εξήγγειλε χτες και επίσημα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Η εξαγγελία έγινε στον αντίποδα της Ευρασιατικής ένωσης που υπογράφεται την 1η Μαϊου και συνιστά την αντίστοιχη ανασύσταση ενός οικονομικού "Συμφώνου της Βαρσοβίας".

Ο Ομπάμα εξέφρασε δημοσίως τη βούληση της Ουάσιγκτον για μία συμφωνία που θα οδηγήσει στη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου.

«Σήμερα ανακοινώνω ότι θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για μία ευρεία διατλαντική εμπορική και επενδυτική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση, επειδή το εμπόριο που είναι ελεύθερο και δίκαιο στον Ατλαντικό στηρίζει εκατομμύρια καλά αμειβόμενες αμερικανικές θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του State of the Union.

Πληροφορίες είχαν από καιρό διαρρεύσει από την Ουάσιγκτον που περιέγραφαν μια κολοσσιαία ενιαία διατλαντική αγορά εμπνεύσεως Α.Μέρκελ, όπου το μόνο εμπόδιο που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ο απομονωτισμός ορισμένων ισχυρών οικονομικών κύκλων των ΗΠΑ.

Στην μέση αυτών των δύο γιγαντιαίων σχηματισμών (μην ξεχνάμε ότι με την Ευρασιατική Ένωση άμεσα συνδεδεμένη θα είναι και η λέσχη των BRICS) θα βρίσκεται η Ελλάδα! Η οποία μπορεί ως οικονομικό μέγεθος να μην μπορεί να συγκριθεί με το εύρος των ανωτέρω σχηματισμών αλλά γεωστρατηγικά, είναι το σημείο τριβής μεταξύ της ευρασιατικής και της ευρωατλαντικής "πλάκας".

Εν όψει της δημιουργίας του οικονομικού ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ δείχνουν αποφασισμένες να "σκρινάρουν" τη ρωσική παρουσία στην περιφέρεια της ΕΕ, στην Ελλάδα.

Πολιτικοί αναλυτές ερμηνεύουν κατά αυτόν τον τρόπο την πρωτοφανή ανακοίνωση της εκπροσώπου του Στειτ Ντιπάρτμεντ, για την ανάγκη απόρριψης της ρωσικής προσφοράς για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

Το ζήτημα είναι ότι οι ΗΠΑ θεωρούν ως αυτονόητη την παρουσία της Τουρκίας μέσα σε αυτό το οικονομικό ΝΑΤΟ βάζοντάς την από την πίσω πόρτα της ΕΕ και ξεπερνώντας τις αντιδράσεις των χωρών της Ιταλίας, Γερμανίας, και Αυστρίας.

Οπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι δύο πλευρές του Ατλαντικού, αντιμέτωπες με την οικονομική στασιμότητα και τον έντονο ανταγωνισμό από την Κίνα, αναζητούν λύσεις. Η ζώνη ελεύθερου εμπορίου είναι μία πρόταση που συζητείται εδώ και κάποιους μήνες. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι ηγέτες της ΕΕ έδωσαν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, εντάσσοντας το θέμα σε μία ευρύτερη ατζέντα όπου περιλαμβάνονται εμπορικές συζητήσεις με την Κίνα και την Ιαπωνία.
Υπέρ της πρότασης για αμερικανοευρωπαϊκή ζώνη ελεύθερου εμπορίου συνηγορούν και όλα τα στοιχεία για τις διεθνείς συναλλαγές.

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν ήδη τη μεγαλύτερη, από πλευράς όγκου, εμπορική σχέση στην υφήλιο και πλήρης συμφωνία θα ένωνε την αμερικανική οικονομία με άλλες τέσσερις μεγάλες οικονομίες του κόσμου - τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και την Ιταλία.

Το διμερές εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ενωσης ξεπερνά τα 600 δισ. δολάρια ετησίως, ενώ το εμπόριο των υπηρεσιών ανέρχεται στο 1,2 δισ. δολ. Οι αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει περίπου 1,9 τρισ. δολ. στην ΕΕ, ποσό πολλαπλάσιο από τις αντίστοιχες επενδύσεις στην Κίνα.

Αντιστοίχως, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει περίπου 1,6 τρισ. δολ. στις ΗΠΑ.
H επίτευξη διμερούς εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα που έχουν αναληφθεί ποτέ, καθώς αφορά περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου οικονομικού προϊόντος και σχεδόν το ένα τρίτο της ροής των διεθνών εμπορικών συναλλαγών.

Με δεδομένο, πάντως, ότι οι δασμοί μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ βρίσκονται ήδη σε χαμηλά επίπεδα, οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν σε άλλα ακανθώδη ζητήματα. Ενα εξ αυτών είναι τα αγροτικά προϊόντα και ειδικότερα τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα, που διακινούνται ελεύθερα στις ΗΠΑ, αλλά όχι στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα θέσουν τη νέα βάση, όχι μόνον για το μελλοντικό διμερές εμπόριο μεταξύ μας και τις επενδύσεις - συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών θεμάτων - αλλά και για τη διαμόρφωση παγκόσμιων εμπορικών κανόνων», τόνισε χθες ο κ. Μπαρόζο.

Οι δηλώσεις Μπαρόζο έγιναν μετά τη δημοσίευση κοινής αναφοράς ΕΕ και ΗΠΑ που σηματοδοτεί και την επίσημη εισήγηση έναρξης των διαπραγματεύσεων. Στην εν λόγω αναφορά συμπεριλαμβάνεται και η πρώτη εκτίμηση για το κέρδος που θα αποκομίσουν οι δύο πλευρές από μια ενδεχόμενη συμφωνία. Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι η οικονομία της ΕΕ θα έχει κέρδος πρόσθετης ανάπτυξης κατά 0,5% έως το 2027 και των ΗΠΑ κατά 0,4%, ενώ τα κέρδη σε ετήσια πρόσθετα έσοδα υπολογίζονται στα 86 δισ. ευρώ και τα 65 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Ο επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ κ. Κάρελ ντε Γκαχτ πάντως προειδοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες, κυρίως σε ό,τι αφορά την εναρμόνιση των προδιαγραφών πολλών προϊόντων καθώς και τις ρυθμίσεις που θα διέπουν την αγορά υπηρεσιών. Ο ίδιος, δε, εκτίμησε ότι δεν πρέπει να αναμένεται ολοκλήρωση των διμερών διαπραγματεύσεων πριν περάσουν δύο χρόνια.

Κατά τους αναλυτές, ένα από τα κομβικά και πιο δύσκολα σημεία των διαπραγματεύσεων ΕΕ και ΗΠΑ θα είναι εκείνες που αφορούν στον τομέα των αγροτικών προϊόντων. Η προηγούμενη απόπειρα για διμερή εμπορική συμφωνία, το 1998, είχε ναυαγήσει μετά τις πιέσεις της Γαλλίας, η οποία φοβόταν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αναγκαζόταν να κάνει σημαντικές υπαναχωρήσεις στην αγροτική πολιτική.

- ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΗ Η ΕΝΩΣΗ ΗΠΑ - ΕΥΡΩΠΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΑΞΟΝΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. ΤΩΡΑ Ο ΑΞΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΗΠΑ Ή ΕΥΡΩΠΗΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ. ΑΝ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ  ΑΥΤΟΥΣ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΙΠΟΙΗΣΕΙ ΩΣ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΘΥΜΙΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ :" ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ". ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΤΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ  Ή ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΑΝ ΚΑΤΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.  -

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ δυσανασχετούν έντονα με τους ευρωπαϊκούς περιορισμούς σε αμερικανικά γεωργικά προϊόντα και κυρίως τα γενετικά τροποποιημένα. Επ' αυτού, δε, ο κ. Μπαρόζο έστειλε ήδη εύγλωττο μήνυμα χθες, λέγοντας ότι η ΕΕ δεν θα αποδεχθεί συμβιβασμούς που άπτονται της υγείας των καταναλωτών.

Το θέμα των μεταλαγμένων είναι πολύ σημαντικό μιας και θα χτυπήσει άμεσα τον πυρήνα της καθημερινότητάς μας, και της υγείας μας. Αρκεί να σκεφτούμε την βρώση γενετικά τροποποιημένου φαγητού, και τις συνέπειες στην πνευματική, νοητική και φυσική μας κατάσταση, και θα θυμηθούμε άμεσα την ρήση του Πατροκοσμά "Τα πιάτα σας θα είναι γεμάτα, αλλά τα φαγητά δεν θα τρώγονται".

Τώρα ακούγεται ως δευτερεύον αλλά δεν είναι. Είναι πρωτεύον και θα μας αφορά όλους και τα παιδιά μας. 

Φυσικά η Αμερικανοευρωπαϊκή ένωση είναι η προσπάθεια δημιουργίας αντίβαρου στην Ευρασιατική ένωση που θα ξεκινήσει επίσημα τον Mαϊο, και συγκεκριμένα την Πρωτομαγιά.

Η 1η Μαΐου 2013 ανακοινώθηκε επίσημα από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ως η ημερομηνία της υπογραφής της τελικής συμφωνίας για τη δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης.

Η δημιουργία του νέου αυτού συνασπισμού που παραπέμπει στην ανασύσταση της πάλαι ποτέ κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης, χωρίς όμως να εμπεριέχει τα απολυταρχικά εκείνα δεδομένα στην εσωτερική διακυβέρνησή της τα οποία ουσιαστικά την οδήγησαν και στην κατάρρευσή της.

Την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση την οποία σε πρώτη φάση θα απαρτίζουν η Ρωσία, το Καζακστάν και η Λευκορωσία ενώ έχουν εκδηλώσει το έντονο ενδιαφέρον τους να πλαισιώσουν τη νέα Ένωση η Κιρκιζία, το Τατζικιστάν αλλά και η Ουκρανία φέρνοντάς την ουσιαστικά στα όρια της ΕΣΣΔ.

Βρισκόμαστε στην εποχή της δημιουργίας των υπερεθνικών κολοσών, ακριβώς όπως στο 1984 του George Orwell. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα βγει αληθής και στην πρόβλεψή του για παγκόσμια ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Σίγουρα ως απόρροια των ανωτέρω η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας εκτοξεύεται κατακόρυφα στην ελληνική πολιτική ηγεσία εναπόκειται το αν θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος των συμφερόντων της χώρας τις εξελίξεις αυτές ή αν θα συνθλιβούμε από την ευρωατλαντική και την ευρωασιατική "πλάκα".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΝΔΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ (vid) Γεννήθηκε για δράση στο Αιγαίο η μεγαλύτερη διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Ευρώπης!

Από σήμερα είναι και τυπικά πραγματικότητα όπως πρώτο το defencenet.gr είχε αποκαλύψει από  το περασμένο Σάββατο, η μεγαλύτερη διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Ευρώπης, η οποία ενιοποιεί την Ζ' Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ ΜΑΚ), το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), τις ομάδες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Αρχηγείου Στόλου και την την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης (31 ΜΕΕ), ενώ σε αυτή πρακτικά θα ανήκει και η ΜΥΑ/ΛΣ, η μονάδα ειδικών επιχειρήσεων του Λιμενικού/Ακτοφυλακής.

Στην τελετή απονεμήθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ το έμβλημα που φέρει το εύλογο ρητό «Φοβού τους Δαναούς». Το όνομα αυτής: Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ.

Στόχος της νέας Διοίκησης είναι να συγκεντρώσει τη δράση επίλεκτων μονάδων από όλους τους Κλάδους των Ε.Δ  για την κάλυψη απαιτήσεων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αμυντικός σχεδιασμός.

Η εξέλιξη προέκυψε έπειτα από απαίτηση πλήρους αξιοποίησης του ανθρώπινου Δυναμικού των Ειδικών Δυνάμεων του ΕΣ και μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων του ΠΝ και της ΠΑ. Ταυτόχρονα επιδιώκεται η ουσιαστική εκμετάλλευση των ικανοτήτων που μπορούν να προσφέρουν σε περίοδο κρίσης.

Μεταστροφή υπάρχει τα τελευταία χρόνια και σε δυνατότητα ανάληψης αντιτρομοκρατικών αποστολών (Counter terrorism) είτε στην ξηρά είτε εν πλω σε πλοία, τομέας όπου η ΔΥΚ του ΠΝ, εκπαιδεύει συστηματικά το προσωπικό σε ανάπτυξη από ελικόπτερα S-70B6 AegeanHawk με τη μέθοδο Fast Rope.
Επίσης η εκτέλεση αποστολών έρευνας και διάσωσης μάχης (Combat Search and Rescue) που ειδικεύεται η 31η ΜΕΕΔ της ΠΑ με ανάπτυξη από ελικόπτερα Super Puma, αποτελεί ένα κρίσιμο τομέα με ιδιαίτερες προεκτάσεις για τη διάσωση προσωπικού η ελλήνων πολιτών που κινδυνεύουν στο εσωτερικό ή το εξωτερικό σε περίοδο κρίσης.

Η ΔΔΕΕ θα διοικείται από ανώτατο αξιωματικό βαθμό ταξιάρχου και υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Σε αυτή υπάγονται σχηματισμοί και μονάδες ειδικών επιχειρήσεων και των τριών κλάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η απαίτηση ενοποίησης αποτελούσε τη λογική εξέλιξη διεξαγωγής Ειδικών Επιχειρήσεων, οι οποίες μέχρι σήμερα λειτουργούσαν αποσπασματικά αντίθετα με τη διεθνή πρακτική που θέλει συγκεντρωτική διοίκηση επίλεκτων μονάδων προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Με τη νέα μορφή μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, η Ζ ΜΑΚ, το ΕΤΑ καθώς επίσης η Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού μαζί με την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, θα υπαχθούν σε συγκεντρωτική Διοίκηση υπαγόμενη απευθείας στο ΓΕΕΘΑ προκειμένου να επιλέγει τη βέλτιστη αντίδραση αναλόγως της εκάστοτε τακτικής κατάστασης.

Έτσι το ΓΕΕΘΑ θα έχει το μηχανισμό που έλειπε, ο οποίος θα γνωρίζει ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει κάθε μονάδα αφού θα επανδρώνεται από στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να προτείνει ΛΥΣΕΙΣ στον ΑΓΕΕΘΑ για ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση κρίσης η ασύμμετρης απειλής οπουδήποτε εντός η εκτός Ελλαδικού χώρου αναλόγως των δυνατοτήτων που υφίστανται.

Επιπλέον η νέα Διοίκηση θα έχει πλέον την απαραίτητη υπόσταση που δεν διέθεταν μέχρι πρότινος οι Ειδικές Δυνάμεις προκειμένου να καθορίζει δόγμα εκπαιδεύσεως βάση επιλεγμένων κριτηρίων,  ενώ επίσης θα έχει τη δυνατότητα να εισηγείται για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών σε υλικά και εξοπλισμό που απαιτείται να διαθέτουν οι μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων για την κάλυψη της αποστολής τους.

Αυτό μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό καθώς οι μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, είχαν με υπόσταση αλλά δεν είχαν απευθείας «φωνή» στο επιτελείο για την κάλυψη των επιχειρησιακών τους αναγκών που γινόταν στη «σκιά» άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ένα ακόμη πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχαν σε κάθε περίπτωση επιτελικά στελέχη απόλυτα καταρτισμένα με πλήρη γνώση των ιδιαιτεροτήτων, των απαιτήσεων και των δυνατοτήτων που έχουν οι μονάδες Ειδικών Δυνάμεων.

Πλέον μέσω της άμεσης υπαγωγής στη νέα Διοίκηση, όλα αυτά προσφέρονται ως ολοκληρωμένες λύσεις, άμεσα διαθέσιμες στον ΑΓΕΕΘΑ ανάλογα με τις εκάστοτε επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Ήδη η νέα Διοίκηση έχει αναλάβει δράση καθώς έχει συντονίσει αθόρυβα ασκήσεις ετοιμότητας των Ειδικών Δυνάμεων από τα μέσα του 2012, όπου βελτιστοποιείται η απόδοση τους και η συνεργασία με τα διαθέσιμα μέσα ανάπτυξης στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ.

Οι παραπάνω ασκήσεις στις οποίες ενεπλάκησαν μονάδες Ειδικών Δυνάμεων και των τριών Κλάδων, αποσκοπούσαν στην επίδειξη ετοιμότητας ανάληψης αποστολών που σχετίζονται τόσο με το θέατρο επιχειρήσεων του Αν. Αιγαίου. Και μάλιστα σε χρονική στιγμή που η Τουρκία παρά την εμπλοκή της στη κρίση της Συρίας επιχειρεί σταθερά να απεμπολήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Αν. Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι η προσφάτως επιτευχθείσα διακλαδική συνεργασία σε επίπεδο Διοίκησης σε ότι αφορά τις Ειδικές Επιχειρήσεις, είναι μια λύση η οποία αποδεδειγμένα έχει αποδώσει αποτελέσματα και χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ, Μεγ. Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ για την κάλυψη συγκεκριμένων επιχειρησιακών απαιτήσεων.

<iframe width="640" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/Y_SCsv6JDKY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr