ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝ!

Ακρόπολη, Αθήνα

Ακρόπολη, Αθήνα

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

H ομιλία του Πάνου Καμμένου - ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ

Stealth τουρκικό σκάφος έκανε ντεμπούτο στη Χίο με παραβίαση ΕΧΥ και παρενόχληση ψαράδων!


Ντεμπούτο στο Αιγαίο με παραβίαση των χωρικών μας υδάτων (ΕΧΥ) και παρενόχληση ελληνικών αλιευτικών σκαφών έκανε το νέο τουρκικό περιπολικό σκάφος ανοικτής θαλάσσης stealth σχεδίασης YTKB 400. Το σκάφος, στο οποίος έχεο δοθεί το όνομα «Karaburun 1201», τα ξημερώματα σήμερα, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του υπουργείου Άμυνας προχώρησε σε παρενόχληση ελληνικών αλιευτικών που βρίσκονταν στα βόρεια των Οινουσσών!

Το σκάφος χρησιμοποιεί ως βάση την Φωκαία στην μικρασιατική ακτή, όπου προορίζεται λόγω προηγμένης σχεδίασης και χαρακτηριστικών VLO να επιχειρήσει σε συνδυασμό με τις ειδικές δυνάμεις του τουρκικού Ναυτικού.

Από τότε που εντάχθηκε στην δύναμη του τουρκικής Ακτοφυλακής, πριν από τέσσερις μήνες, λόγω υψηλής διαθεσιμότητας και καλώς τεχνικών χαρακτηριστικών που του επιτρέπουν να πλέει με όλους τους καιρούς έχει αυξήσει σημαντικά την παρουσία του στο Αιγαίο.

Προς αντιμετώπισή του έσπευσε ένα παλιό ... μαυαγοσωστικό από το Λιμεναρχείο Χίου, το μοναδικό που ήταν διαθέσιμο και ευτυχώς το όλο συμβάν έληξε με την αποχώρηση των ελληνικών αλιευτικών πριν έχουμε χειρότερες εξελίξεις, ανάλογες με το περιστατικό που είχε αποκαλύψει το defencenet.gr στο Φαρμακονήσι τον περασμένο Οκτώβριο με τον εμβολισμό του σκάφους της Λ.Σ./Ακτοφυλακής...

Το τουρκικό Ναυτικό παρέλαβε το πρώτο (Ρ 1200) από τα 16 συνολικά περιπολικά ανοικτής θαλάσσης τύπου  που πρόκειται να αποκτήσει στις 9 Απριλίου του 2010. Η κλάση  YTKB-400 συνιστά την προσπάθεια  της Τουρκίας στην απαίτηση  για συνεχή παρουσία στο Αιγαίο και ειδικότερα στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου και είναι εγχώριας ναυπήγησης με σχέδια μιας αυστραλιανής εταιρείας. Τα πλοία της συγκεκριμένης κλάσης έχουν εκτόπισμα 400 τόνων, μήκος 55,75 μέτρα, πλάτος 8,85 μέτρα, βύθισμα 2,5 μέτρα, μέγιστη ταχύτητα 22-25 κόμβους και αυτονομία 2000 ναυτικά μίλια. Το σκάφος προωθείται από δύο κινητήρες ντίζελ οι οποίοι κινούν 2 προπέλες.

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του YTKB-400 περιλαμβάνει: Σύστημα Διαχείρισης Μάχης AMICOS της Aselsan, ραντάρ ναυσιπλοΐας στη Χ μπάντα, ηλεκτροπτικό σύστημα θερμικής απεικόνισης πολλαπλών ρόλων (ναυσιπλοΐα, επιτήρηση, έρευνα και διάσωση, αυτόματη παρακολούθηση στόχων, αναγνώριση στόχων και στόχευση) AselFlir 300T, καθώς και ηχοβολιστικό σύστημα υψηλής αναλύσεως ιδανικό για την επιτήρηση κλειστών παράκτιων περιοχών.

O οπλισμός του τουρκικού σκάφους περιλαμβάνει ένα διπλό πυροβόλο 40mm OTO Melara Fast Forty, δύο σταθεροποιημένα επί βάθρου πολυβόλα STAMP των 12,7 mm, τηλεχειριζόμενα και ένα εξαπλό εκτοξευτή ανθυποβρυχιακών ρουκετών της Rocketsan  στην πρύμνη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν είναι λάθος η παραχώρηση της Εθν. Κυριαρχίας»! Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/257946/den-einai-lathos-i-parahorisi-tis-ethn-kyriarhias#ixzz2Dj9FU9q0


«Καθώς κάνουμε τα επόμενα βήματα για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, πρέπει να δώσουμε «ιδιοκτησία» γι' αυτή τη διαδικασία στους λαούς. Πολιτικές που επιβάλλονται στους πολίτες χωρίς την ενεργή συγκατάθεσή του είναι καταδικασμένες να αποτύχουν», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του σε εκδήλωση του Berggruen Institute, στο Βερολίνο, σημεία από την οποία δημοσιεύονται σε άρθρο στην Huffington Post, με τον τίτλο «Η πολιτική του φόβου».

«Δεν είναι λάθος η παραχώρηση της Εθν. Κυριαρχίας»!Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε την απόφαση που είχε λάβει για δημοψήφισμα, αναφέροντας: «Η Ευρώπη μπορεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά πρώτα πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών μας. Αυτός είναι ο λόγος που ζήτησα δημοψήφισμα στην Ελλάδα, προκειμένου ο κόσμος να μπορούσε να επιχειρηματολογήσει και να αποφασίσει για το μέλλον του», τόνισε. Επιπλέον, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχει τίποτε λάθος στο να παραχωρούν ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχία προς όφελος της δημιουργίας μιας ισχυρότερης Ευρώπης. (Άλλωστε, ήδη το έχουν κάνει)», για να προσθέσει πως πρέπει αναθεωρηθεί το πώς οι εκπρόσωποί μας στην Ένωση εκλέγονται και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ε.Ε. θα μπορούσε να εκλέγεται από την Ευρωβουλή ή απευθείας από τους πολίτες, ότι θα μπορούσαν να διεξάγονται δημοψηφίσματα πανευρωπαϊκής εμβέλειας, καθώς επίσης και να υπάρχουν μορφές αμεσότερης συμμετοχής του πολίτης και να αξιοποιηθούν τα μέσα κοινωνική δικτύωσης.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, του οποίου το όνομα θα λάβει στην ιστορία την θέση που του ανήκει, ζητάει την …«ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών», των ίδιων πολιτών που εκπαραθύρωσε με την πολιτική τους, περίπου 3.500 (αυτόχειρες) από αυτούς, υπεραμύνεται του δημοψηφίσματος, αν και μας ανακοίνωσε την «λυπητερή» από το Καστελόριζο, δίχως να μας ρωτήσει και το απίστευτο όλων ….δικαιώνει την παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας, για να γίνει μελλοντικά η ΕΕ κράτος και εμείς απλά ένα χωριό της!
…Και ρωτάμε κ. Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου. Πριν σας εκλέξουν οι Έλληνες πολίτες, γιατί δεν τους είπατε, ότι θα παραχωρήσετε την ζωή τους και των παιδιών τους και των εγγονών τους στη τύχη του ΔΝΤ, του Σόιμπλε και της Μέρκελ και γιατί δεν τους είπατε, ότι η Εθνική Κυριαρχία …είναι μία έννοια αδιάφορη προς εσάς, αρκεί να γίνουμε μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης κατά το πρότυπο των λατρεμένων σας ΗΠΑ;


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/257946/den-einai-lathos-i-parahorisi-tis-ethn-kyriarhias#ixzz2Dj9OXmTP

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αποκάλυψη: Διαδώστε το... Ο λαός στα συσσίτια και ο Τσίπρας τρώει πρωινό πολυτελείας στο "Μεγάλη Βρετανία" με αυτούς που μας πίνουν το αίμα...!!!

  ΚΙ ΑΠ' ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ... ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ...


    
Πρωινό εργασίας έχει νωρίτερα το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης "συνόδευσαν" από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης και Ρένα Δούρου. 


Oι φωτογραφίες και οι πληροφορίες από το enikos.gr

stoxos.gr


http://enwtheite.blogspot.gr



Σήκωσαν Αλβανική σημαία στην Ακρόπολη!

ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΑΪΣΕ! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ CIA. ΘΑ ΜΠΛΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΗΠΑ ΚΑΙ CIA ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟ. ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ Ή ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ. Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΝΑΙ! ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗΝ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ. (ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ) ΕΠΙΣΗΣ Η ΣΗΜΑΙΑ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ - Ο  ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ  - ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΤΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΑΥΡΟ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΩΜΑ.

Σήκωσαν Αλβανική σημαία στην Ακρόπολη!Συνεχίζουν να προκαλούν οι Αλβανοί εθνικιστές που δεν διστάζουν να σηκώσουν την Αλβανική σημαία ακόμα και στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης. 
Μετά τις αποκαλύψεις για σχέδιο ίδρυσης Αλβανικού κόμματος στην Ελλάδα με επικεφαλής τον (βαφτισιμιό του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου) Οδυσσέα Τσενάι οι Αλβανοί προχωρούν ακόμα ένα βήμα, υψώνοντας την κόκκινη σημαία της Αλβανίας με φόντο τον Παρθενώνα.
Η φωτογραφία εντοπίστηκε σε σελίδα αλβανικής νεολαίας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στο facebook. 
Υπενθυμίζεται ότι όταν πριν λίγο καιρό, Έλληνες πολίτες επιχείρησαν να σηκώσουν τη γαλανόλευκη πάνω στην Ακρόπολη, οι φύλακες δημιούργησαν θέμα απαγορεύοντάς τους να ανοίξουν οποιαδήποτε σημαία στο βράχο της Ακρόπολης.
Αλήθεια γιατί δεν αντέδρασε κάποιος φύλακας βλέποντας τους Αλβανούς να σηκώνουν τη σημαία τους;
«Μεγάλη Αλβανία» έως την Πρέβεζα, φώναζαν εκατοντάδες Αλβανοί μετανάστες στην Αθήνα, όταν γιόρταζαν την... επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της πατρίδας τους.
Και αυτά τα συνθήματα δεν ακούγονταν στο κέντρο των Τιράνων, αλλά στο γήπεδο του Σπόρτινγκ στα Πατήσια, στην καρδιά της Αθήνας.
Συνεργάτης του προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας Έντι Ράμα, υποσχέθηκε μάλιστα δημόσια, πως εφόσον το κόμμα του κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα χρηματοδοτήσει τη λειτουργία αλβανικών σχολείων στην Ελλάδα και τηλεοπτικού σταθμού για τους Αλβανούς!
Οι Αλβανοί προκαλούν, οι Σκοπιανοί ονειρεύονται τη χώρα τους μέχρι τον Όλυμπο, οι Τούρκοι το Αιγαίο δικό τους. Για πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε αυτές τις προκλήσεις χωρίς να μιλάμε;


Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/256854/sikosan-alvaniki-simaia-stin-akropoli#ixzz2DSG6b1Qo



Κατάλογο επικίνδυνων Εβραίων ζητάει Ούγγρος πολιτικός


Ο Márton Gyöngyösi, ένας από τους ηγέτες του εθνικιστικού κόμματος «Για μια καλύτερη Ουγγαρία» κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας να δημιουργήσει έναν κατάλογο Εβραίων στην εξουσία, οι οποίοι αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.
Ο Gyöngyösi είδε μια σχέση μεταξύ του αριθμού των εβραίων στη βουλή και στην κυβέρνηση της Ουγγαρίας με την φιλοϊσραηλινή στάση των αρχών κατά της πρόσφατης σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας. Την επόμενη ημέρα ο Gyöngyösi εξήγησε, πως εννοούσε μόνο τους εβραίους με διπλή υπηκοότητα του Ισραήλ και της Ουγγαρίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ Διπρόσωπη η τρόϊκα - Έκθεση-σοκ στην WSJ: "Δεν θα υπάρξει ποτέ βιωσιμότητα στο χρέος"!


Έκθεση-σοκ της τρόϊκα που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγο στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, αποκαλύπτει ότι η απόφαση που ελήφθη  τα ξημερώματα για το ελληνικό χρέος ελήφθη απλά και μόνο για να κερδηθεί χρόνος, αφού η υπόθεση "βιωσιμότητα ελληνικού χρέους" θεωρείται χαμένη από τους τροϊκανούς, σύμφωνα με όσα περιέχει η έκθεση!
Η ίδια η τρόικα φέρεται (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) δείχνει ότι έχει δύο πρόσωπα και ενώ δημοσίως φέρονται να υποστηρίζουν ότι εξασφαλίστηκε η βιωσιμότητα του χρέους στα εσωτερικά τους έγγραφα που διακινούν αμφισβητούν το σχέδιο για τη μείωση του ελληνικού χρέους στο οποίο συμφώνησαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, εκτιμάται ότι "Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι αδύνατον να οδηγήσουν το ελληνικό χρέος στο 124% του ΑΕΠ το 2020. Στην καλύτερη περίπτωση το χρέος να είναι στο 126,6% του ΑΕΠ το 2020 και στο 115% του ΑΕΠ το 2022, υπό ιδανικές συνθήκες, ενώ η επαναγορά ομολόγων θα προσδώσει ελάφρυνση μόλις 9,6 δισ. ευρώ, αντί για 20 δισ. ευρώ που υπολογίζουν"!
Τι σημαίνουν τα παραπάνω: Οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ απλά "έσπρωξαν κάτω από το χαλί" το πρόβλημα για λίγους μήνες ακόμα. ϊσως και λιγότερους απ'ότι φαντάζονται και οι ίδιοι. Πιθανόν για να ωριμάσει η πρόταση του ΔΝΤ για διαγραφή του χρεόυς μέχρι και 50% αλλά και να πλησιάσουμε στις γερμανικές εκλογές ακι στην "τελική λύση"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΙΡΑΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ Δύο Έλληνες «φωτογραφίζουν» ως συνδέσμους Ιράν- Χαμάς οι Iσραηλινοί


Δύο Έλληνες  οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στο Σουδάν φαίνεται πως βρίσκονται αναμεμειγμένοι στο δίκτυο παράνομης μεταφοράς όπλων από το Ιράν μέσω Σουδάν και Σινά στη λωρίδα της Γάζας.
Αυτό αναφέρουν ισραηλινές πηγές λέγοντας πως οι δύο Έλληνες διατηρούν ουσιαστικό ρόλο στο δίκτυο μεταξύ Ιράν και Χαμάς προσφέροντας «υπηρεσίες κάλυψης» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στα φορτία των όπλων (κυρίως πύραυλοι και ρουκέτες) που έρχονται δια θαλάσσης στο Σουδάν, εκφορτώνονται στο λιμάνι port Soudan, και στη συνέχεια μέσω Αιγύπτου και Σινά διοχετεύονται μέσω υπόγειων σηράγγων στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι ισραηλινές υπηρεσίες εκτός της έρευνας του ρόλου που παίζουν οι δύο Έλληνες βρίσκονται σε πλήρη συναγερμό και για ακόμη ένα λόγο. Ιρανικά πολεμικά σκάφη πλησιάζουν από την Ερυθρά θάλασσα το Σουδάν όπου και θα ελλιμενιστούν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα δημιουργώντας ισχυρές υποψίες ότι το ένα από αυτά ενδέχεται να μεταφέρει πολεμικό υλικό, με τελικό αποδέκτη τη Γάζα.
«Τα ιρανικά σκάφη θα επισκεφθούν το λιμάνι του Port Soudan στις 30 Νοεμβρίου και πρόκειται να παραμείνουν στο λιμένα για τρεις ημέρες στο πλαίσιο της ναυτικής στρατιωτικής συνεργασίας» ανακοινώθηκε από τον Sawarmi Khaled Saad εκπρόσωπο του σουδανικού Στρατού στο ειδησεογραφικό πρακτορείο SUNA.
Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε πως ακόμη ένα πολεμικό σκάφος του πακιστανικού Ναυτικού πρόκειται να ελλιμενισθεί στο Port Soudan  την Πέμπτη και για δύο ημέρες., ενώ διευκρίνισε πως τα τρία συνολικά πλοία θα λάβουν καύσιμα και λοιπό υλικό υποστήριξης.
Ο Saad σχολιάζοντας την προηγούμενη επίσκεψη δύο ιρανικών πλοίων στις 30 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες μετά την αεροπορική επιδρομή της 23ης Οκτωβρίου που κατέστρεψε αποθέματα ιρανικών πυραύλων Fajr-5 που προορίζονταν για τη Χαμάς, δήλωσε πως εκείνη η επίσκεψη «υποστήριξε τις ισχυρές πολιτικές, διπλωματικές και σχέσεις ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών».
Είναι η πρώτη φορά μετά την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα που το ιρανικό Ναυτικό στέλνει πλοία στο Σουδάν και αναμφίβολα η κίνηση αυτή αναμένεται να δημιουργήσει νέα ένταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.
Ο ιρανικός Στολίσκος αποτελείται από την Κορβέτα Admiral Naghdi η οποία μεταφέρει και τμήμα ιρανικών ειδικών δυνάμεων και από το πλοίο υποστήριξης Kharg.
Υπενθυμίζεται πως στις 18 Νοεμβρίου το ισραηλινό Ναυτικό είχε εντοπίσει ιρανικό εμπορικό σκάφος το οποίο είχε αναχωρήσει από το ιρανικό λιμάνι του Bandar Abbas  και προορισμό τον ανεφοδιασμό των μαχητών της Hamas με φορτίο 220 ρουκέτες μικρής εμβέλειας και 50 πυραύλους Fajar-5.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Βίντεο: UFO προσγειώνονται σε περιοχή της Γαλλίας


Καθώς ο ήλιος δύει, ένας μικρός στόλος από UFO κάνει την εμφάνισή του στο γαλλικό ουρανό.

Βίντεο: UFO προσγειώνονται σε περιοχή της ΓαλλίαςΤο βίντεο τράβηξε ένας αυτόπτης μάρτυρας. Ο ίδιος περιγράφει στο λογαριασμό του στο YouTube: «Ήταν 4 UFO, με περίεργα λευκά φώτα, ένα από αυτά ανέβαινε ψηλά στον ουρανό ενώ τα άλλα τρία είχαν καθοδική πορεία».
Στις εικόνες φαίνονται τα φωτεινά σημεία στον ορίζοντα, στην αρχή να έχουν σχηματισμό ισόπλευρου τριγώνου. Στη συνέχεια απομακρύνεται το ένα από το άλλο και τα τρία φωτεινά αντικείμενα μοιάζουν να προσεγγίζουν το έδαφος, ανάμεσα στα δέντρα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/anexhghta/story/249108/vinteo-ufo-prosgeionontai-se-periohi-tis-gallias#ixzz2DMb6jTVO

Έζησαν μεταφυσική εμπειρία στην Ελλάδα

Έζησαν μεταφυσική εμπειρία στην ΕλλάδαΈνα ζευγάρι Αμερικανών βίωσε μια μεταφυσική εμπειρία κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Σαντορίνη, που δεν θα ξεχάσει όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Η Σάρον και ο Μάικλ Ρόμπερτς αποφάσισαν να έρθουν για πρώτη φορά διακοπές στην Ελλάδα, αφού είχαν δει μια ταινία το 1985. Επέλεξαν την Κρήτη και τη Σαντορίνη για το ταξίδι τους.
Όταν έφτασαν στη Σαντορίνη ήταν Κυριακή του Πάσχα. «Η πρώτη αίσθηση που είχα όταν έφτασα ήταν 'έχω ξαναβρεθεί εδώ'», περιγράφει η ίδια.
Η αίσθηση αυτή ενισχύθηκε όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο. «Έχω ξαναβρεθεί εδώ. Ο αριθμός του δωματίου είναι ίδιος, η διακόσμηση και τα έπιπλα ίδια», σκεφτόταν η Σάρον. Την πρώτη νύχτα δεν μπορούσε να κοιμηθεί ή έβλεπε ανήσυχα όνειρα και παραμιλούσε σε μια άγνωστη γλώσσα, όπως της είπε ο σύζυγός της την επόμενη μέρα.
Το ζευγάρι αποφάσισε να αλλάξει κατάλυμα, σε μια απομονωμένη βίλα στην άλλη άκρη του νησιού. Καθώς τους οδηγούσε ο ιδιοκτήτης, έζησαν και οι δύο την ίδια μεταφυσική εμπειρία: ξαφνικά άλλαξε η εικόνα γύρω τους, εξαφανίστηκαν τα κτήρια και η θάλασσα, έβλεπαν μόνο τα ίχνη του οδηγού τους στο χώμα, χωρίς να φαίνεται ούτε εκείνος.
Κανείς από τους δύο δεν μίλησε, γιατί πίστευε ότι θα τον περάσει ο άλλος για τρελό. Όμως αργότερα εκείνο το βράδυ, η Σάρον αποκάλυψε στο σύζυγό της τη μεταφυσική της εμπειρία. Το περίεργο ήταν ότι κι εκείνος της είπε ότι είχε βιώσει την ίδια κατάσταση.
Το ζευγάρι, όταν έμαθε για την ιστορία του νησιού στην αρχαιότητα και την έκρηξη του ηφαιστείου, πίστεψε ότι ίσως είχε κάποια σχέση με την εμπειρία τους. Από τότε ήρθαν πολλές φορές στην Ελλάδα, όμως ποτέ δεν έζησαν ξανά κάτι παρόμοιο.
Την ιστορία της δημοσίευσε μετά από τόσα χρόνια η Σάρον σε σχετική ιστοσελίδα.
 


Read more: http://www.newsbomb.gr/anexhghta/story/255019/ezisan-metafysiki-empeiria-stin-ellada#ixzz2DMaRB6IK

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ο χάρτης των εθνικιστικών κινημάτων στα Βαλκάνια


Έξαρση σε Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία και Σερβία

Εθνικιστικά κινήματα που αυξάνουν διαρκώς την επιρροή τους δρουν και αναπτύσσονται στα Βαλκάνια, έχοντας στη φαρέτρα τους δηλητηριώδη βέλη κατά γειτονικών χωρών, υποδαυλίζοντας εντάσεις και διακατεχόμενα από μεγαλοϊδεατισμό, κυρίως τα αλβανικής προέλευσης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», ορισμένες κυβερνήσεις κινούνται στο ίδιο περίπου πλαίσιο, ενώ παράλληλα υπάρχει ένα μείγμα αντιευρωπαϊσμού- ευρωσκεπτικισμού και, ανάλογα με την περίπτωση, βρίσκονται σε έξαρση ο ανθελληνισμός, ο αντιαλβανισμός και ο αντιτουρκισμός. Όλα αυτά αποτελούν την πρώτη ύλη για αναφλέξεις στο -ίσως όχι τόσο μακρινό- μέλλον.

Οι πληγές στα Βαλκάνια δεν έχουν επουλωθεί. Ολοένα και περισσότερο έρχονται στην επιφάνεια και αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς τα κινήματα αυτά, αναβιώνοντας προβλήματα του παρελθόντος και δημιουργώντας νέα, θέτοντας σε πραγματική δοκιμασία τις διμερείς σχέσεις των χωρών της περιοχής, όπως και συνολικά την ειρήνη στα Βαλκάνια.

Στο δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρεται ότι η δυσλειτουργική Δημοκρατία, η απουσία μηχανισμών ελέγχου και πραγματικής λογοδοσίας, η εκτεταμένη διαφθορά, η φτώχεια που παίρνει μεγάλες διαστάσεις, το οργανωμένο έγκλημα αλλά και η αίσθηση ότι οι πραγματικές αλλαγές δεν θα γίνουν ποτέ για να ευημερήσει ο τόπος τους είναι η εύφλεκτη ύλη για την ανάδυση τέτοιων κινημάτων.

Παράλληλα, καλλιεργούν την εθνικιστική τους ρητορική στον ευάλωτο σε μεγάλες ιδέες πληθυσμό και τον κατευθύνουν εκεί που ακριβώς θέλουν: στη διεκδίκηση πραγματικών ή φανταστικών αιτημάτων από τις γειτονικές χώρες και στην αίσθηση ότι οι μεγάλες ιδέες κάποια στιγμή θα δικαιωθούν. Στο στόχαστρό τους βρίσκεται πάντα η κυβέρνησή τους, αν δεν επιδεικνύει τον πατριωτισμό που τα ίδια τα κινήματα ορίζουν ως τέτοιο.

Αλβανία-Σερβία-ΠΓΔΜ
Η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας και ο αλυτρωτισμός στην υπηρεσία των εθνικιστών

Πρόσφορο έδαφος, σύμφωνα με τα «Επίκαιρα», για την ανάπτυξη τέτοιων κινημάτων υπάρχει στην Αλβανία, όπου καταγράφεται έξαρση μεγαλοϊδεατισμού ή κάθε άλλο παρά αμβλύνεται όσο περνά ο καιρός.

Η δημιουργία ενός δεύτερου αλβανικού κράτους στο Κόσοβο, η διεκδίκηση πολλών δικαιωμάτων για την ισότιμη σχεδόν διοίκηση της ΠΓΔΜ και η απροκάλυπτη σε μεγάλο βαθμό διεκδίκηση της αυτονομίας στη Νότια Σερβία εκτοξεύουν στα ύψη την εθνική αυτοπεποίθηση των Αλβανών αλλά και τον παραλογισμό τους.

Τα νέα εθνικιστικά κινήματα εμφορούνται από την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας και το ανησυχητικό είναι ότι η επιρροή τους αυξάνεται στο φτωχό πληθυσμό και στη νεολαία.
Ως προς την Ελλάδα, έχει μεγάλη σημασία το ότι κλιμακώνεται επικίνδυνα ο ανθελληνισμός.

Το κίνημα της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας», που είναι το πλέον δυναμικό, διευρύνει συνεχώς το πεδίο δράσης του και διεκδικεί τον επηρεασμό της συνολικής αλβανικής πολιτικής έναντι της χώρας μας: από την επαναχάραξη των συνόρων, τις θαλάσσιες ζώνες, την απογραφή του πληθυσμού κα την τρομοκράτηση της ελληνικής μειονότητας μέχρι τους ελέγχους στην Κακαβιά κ.ο.κ.

Η «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» που έχει πολύ μεγαλύτερη επιρροή στον αλβανικό Βορρά, συνεργάζεται με το κίνημα «Αυτοδιάθεση» του Κοσόβου, ενώ τελευταία επεκτείνει την επιρροή της και σε δυνάμεις των Αλβανών στα Σκόπια, κάτι που, αν ενισχυθεί, θα αποτελέσει εξαιρετικά αποσταθεροποιητικό παράγοντα. Έχει στις τάξεις της ακόμη και δικαστές, ανθρώπους από τις δυνάμεις ασφαλείας, αποφασισμένους νέους, ενώ η χρηματοδότηση της είναι συνεχής και από αδιευκρίνιστες πηγές.

Η «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» άσκησε αποτελεσματικές πιέσεις ώστε οι μειονοτικοί στην Αλβανία να μην έχουν το δικαίωμα να αναφέρουν την εθνική τους καταγωγή. Στις 13 Δεκεμβρίου θα δοθεί στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα της απογραφής, η οποία είχε γίνει το καλοκαίρι χωρίς τις μειονότητες, κι έτσι θα εμφανιστεί ένα «καθαρό» αλβανικό έθνος. Η ελληνική μειονότητα δεν έλαβε μέρος στην απογραφή, το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασε την Αλβανία, εντούτοις αυτό δεν άλλαξε την κατάσταση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, συνεχίζονται οι απειλές, οι εκβιασμοί, η τρομοκράτηση κ.α. Κι αυτό διότι είναι γνωστή η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας και υποτίθεται ότι βρίσκει αντίθετες τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. Πέραν των άλλων, είναι γνωστό ότι η Μεγάλη Αλβανία περιλαμβάνει και εδάφη της Ελλάδας, της Σερβίας, του Μαυροβούνιου, φυσικά το Κόσοβο και εδάφη της ΠΓΔΜ.

Η «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» πιέζει τα τελευταία δύο χρόνια αφόρητα για την αλλαγή των ονομάτων των ελληνικών πόλεων και χωριών με αλβανικές ονομασίες, στα πρότυπα των Τούρκων.

Στην Αλβανία δραστηριοποιούνται επίσης το «Εθνικό Μέτωπο», το «Δημοκρατικό Εθνικό Μέτωπο», και το «Βασιλικό Κόμμα» ενώ διαρκώς αυξανόμενη είναι η επιρροή του PDIOU, του κόμματος των Τσάμηδων.

Βουλγαρία
Αντιτουρκισμός και «αγκάθια» στις σχέσεις με τους γείτονες

Το κίνημα «Ataka» είναι ένας νέος πρωταγωνιστής στα Βαλκάνια. Η Βουλγαρία μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού άσκησε μια μοναδική πολιτική έναντι της τουρκικής μειονότητας, που αναγνωρίστηκε ως εθνική τουρκική μειονότητα.

Το τουρκικό κόμμα ήταν στην κυβέρνηση, ήταν και είναι στη Βουλή, υπό την πίεσή του γέμισε η Βουλγαρία τεμένη και αναβαθμίστηκε στρατηγικά. Το συγκεκριμένο κίνημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στοχεύει στην αντιτουρκική πολιτική με επίκεντρο τη μειονότητα.

Ο πρόεδρος του «Ataka», Βόλεν Σίντεροφ, ανέφερε ότι «κατά τη βίαιη εκδίωξη των Βούλγαρων από την Ανατολική Θράκη στους Βαλκανικούς Πολέμους, 250.000 πρόσφυγες εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τα σπίτια τους για να σωθούν από τη γενοκτονία του τουρκικού στρατού τον Ιούνιο του 1913».

Η τοποθέτηση έγινε με αφορμή την επέτειο από την υπογραφή της «Συνθήκης Φιλίας μεταξύ της Βουλγαρίας και της Τουρκίας», στις 18 Οκτωβρίου του 1925.

Το «Ataka» έχει αρχίσει τη συλλογή υπογραφών στη βουλγαρική Βουλή, ώστε να κινηθεί διαδικασία που θα οδηγήσει το «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» (ΚΔΕ) που εκπροσωπεί κυρίως τους Τούρκους στο Συνταγματικό δικαστήριο, προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσο είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα ή όχι.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/447918/o-hartis-ton-ethnikistikon-kinimaton-sta-valkania/

Σκληρό γεωπολιτικό πόκερ εις βάρος της Ελλάδας στη Θράκη


Η αποσταθεροποίηση που «δουλεύουν» οι Γερμανοί και ο ρόλος των 180 τούρκων επιχειρηματιών

Επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας παίζουν οι Γερμανοί στη Θράκη, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου του Βερολίνου για τη μετατροπή της χώρας σε κανονικό προτεκτοράτο.

Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν τις γερμανικές μεθοδεύσεις και τις πιέσεις προς την κυβέρνηση προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή δεκάδων χιλιάδων απελαθέντων «τουρκόφρονων» μουσουλμάνων και των οικογενειών που δημιούργησαν μετέπειτα στη Δυτική Θράκη, ώστε να αποτελέσουν εργατικό δυναμικό για την Ειδική Οικονομική Ζώνη που επιδιώκουν να στήσουν οι Γερμανοί στην ακριτική περιοχή.

Πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για έναν πυρήνα 50.000 και πλέον ανθρώπων, που σήμερα ζουν συγκεντρωμένοι από το τουρκικό κράτος στην Προύσα, οργανωμένοι σ’ ένα δίκτυο αλυτρωτικών συλλόγων, τους οποίους χρηματοδοτούν και καθοδηγούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Γερμανοί και Τούρκοι συμπορεύονται στη Θράκη

Γερμανοί και Τούρκοι επιχειρηματίες, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», αναμένουν τη δημιουργία ΕΟΖ στη Θράκη.

Όταν δοθεί το «ok», 180 Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες -αρκετοί εξ αυτών με γερμανικά διαβατήρια και με επιχειρήσεις στο Μόναχο και στην Κολονία- ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε «επενδύσεις» στη Θράκη.

Τόσο οι ίδιοι όσο και οι Γερμανοί «επενδυτές» έχουν προαποφασίσει την άντληση φθηνού εργατικού δυναμικού από τη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής αλλά, όπως προαναφέρθηκε, και απ’ όσους έχουν απελαθεί και τις οικογένειές τους και διαβιούν στη γείτονα.

Περιμένουν στην Προύσα

Η Άγκυρα άδραξε την ευκαιρία για να προωθήσει το σχέδιο της επανόδου των μουσουλμάνων Δυτικοθρακιωτών, οι οποίοι απελάθηκαν από το ελληνικό κράτος τις δεκαετίες του ΄60, του ΄70 και του ΄80 εξαιτίας της εξτρεμιστικής δράσης τους, και των απογόνων τους, οι οποίοι διεκδικούν ανάκτηση της ιθαγένειας που τους έχει «αφαιρεθεί».

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός που επικαλούνται οι Γερμανοί, τον οποίο έχουν «πληροφορηθεί» από τους Τούρκους, είναι αυθαίρετος και πλασματικός.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί απ’ αυτούς- σκληροί «τουρκόφρονες»- είχαν ζητήσει και είχαν λάβει την τουρκική ιθαγένεια χάνοντας την ελληνική. Εξάλλου, ούτε η Τουρκία επέτρεπε τότε διπλή υπηκοότητα.

Σε αυτό το περιβάλλον και εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου το ελληνικό κράτος είχε αφαιρέσει την ιθαγένεια από άτομα τα οποία διαπιστωμένα λειτουργούσαν εις βάρος της χώρας και για λογαριασμό της Άγκυρας. Σε αυτούς ζητούν οι Γερμανοί, αισθανόμενοι προφανώς ότι μπορούν να απαιτούν οτιδήποτε, να επιστραφεί η ιθαγένεια για να… εργαστούν στην Ειδική Οικονομική Ζώνη της Θράκης.

Το τουρκικό κράτος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλ’ αυτά τα χρόνια έχει εξελίξει το σχεδιασμό του και κλιμακώνει την επιβουλή κατά της Θράκης. Στήριξε τους απελαθέντες, παρέχοντας οικονομικά και κοινωνικά προνόμια, τους κράτησε ενωμένους συγκεντρώνοντάς τους στην ευρύτερη περιοχή της Προύσας, συντήρησε και καλλιέργησε τον αλυτρωτισμό.

Οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της Άγκυρας λειτούργησαν αδιάλειπτα για το σκοπό αυτό, υποδαυλίζοντας το αίσθημα μίσους κατά της Ελλάδας. Ένα δίκτυο οργανώσεων και συλλόγων στήθηκε μεθοδικά, διευρύνθηκε και εξαπλώθηκε μεταφέροντας την προπαγάνδα στην Ευρώπη.

Τα «Επίκαιρα» αναφέρουν ότι με πρωτεργάτη το «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» που διατηρεί παραρτήματα σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις, και υπό τη σκεπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), τα όργανα της Άγκυρας έχουν αποθρασυνθεί. Τώρα βλέπουν στη γερμανική δραστηριότητα στην περιοχή μια ακόμα χρυσή ευκαιρία για την ενίσχυση του σχεδίου τους. Για την ακρίβεια, υπάρχει απόλυτη συνεννόηση μεταξύ τους.

Το ζήτημα όμως είναι αν η ελληνική κυβέρνηση θα δεχτεί, αφενός, να δημιουργηθεί ΕΟΖ στη Θράκη και, αφετέρου, να ικανοποιήσει τους Γερμανούς επιστρέφοντας την ιθαγένεια σε χιλιάδες μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Τουρκία.

Η ΕΟΖ, για την οποία έχουν διατυπωθεί έντονες ενστάσεις διότι προσθέτει μια «ιδιαιτερότητα» σε μια ήδη ευαίσθητη περιοχή, είναι ακόμα υπό συζήτηση. Το ζήτημα της επιστροφής της ιθαγένειας είναι τόσο εγκληματικό, που είναι αναμφίβολο αν θα μπορούσε οποιαδήποτε κυβέρνηση να το αποδεχτεί. Είναι εξωφρενικό ακόμα και γι’ αυτά που γίνονται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχαν αποκαλύψει τα «Επίκαιρα», στο πλαίσιο του γερμανικού σχεδιασμού, που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και κλιμακώνεται, η δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών στη Θράκη είχε, μεταξύ άλλων, ως στόχο την απασχόλησή τους ως φθηνού εργατικού δυναμικού στην ΕΟΖ…

Δημογραφική αλλοίωση

Διπλωματική πηγή, σχολιάζοντας τις γερμανικές ιδέες, έλεγε «αλήθεια, μήπως έχουν προτείνει και την επιστροφή της ιθαγένειας σε περίπου 60.000 πολίτες Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, την οποία αφαίρεσε το τουρκικό κράτος στο πλαίσιο της εκδίωξης των Ρωμιών από την Τουρκία;»…

Όλα αυτά, βέβαια, δεν έχουν μόνο οικονομικό περιεχόμενο. Η δημογραφική αλλοίωση της περιοχής, αν αφεθούν να εξελιχθούν όλα αυτά, είναι προφανές που θα οδηγήσει.

Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί η γενικότερη σύγκλιση Άγκυρας-Βερολίνου. Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να λέει «όχι» στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά η Γερμανία, μετά την οικονομική ηγεμονία της, δείχνει να αναζητεί ευρύτερο και πιο ενεργό γεωπολιτικό ρόλο. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί η άμεση ανταπόκριση των Γερμανών στο αίτημα των Τούρκων για νατοϊκή συνδρομή στον έλεγχο των συνόρων με τη Συρία.

Αμερικανογερμανικός πόλεμος και φόβοι για προβοκάτσια

Εν τω μεταξύ, ο πρωταγωνιστικός ρόλος των Γερμανών στο ελληνικό ζήτημα και η επέλασή τους, που δεν περιορίζεται στο οικονομικό πεδίο, προκαλούν το αμερικανικό «ενδιαφέρον».

Η Ουάσινγκτον δεν είναι ευχαριστημένη με την προσπάθεια της Γερμανίας να εντάξει απολύτως την Ελλάδα στη σφαίρα επιρροής της. Η αμερικανική κινητικότητα στη Θράκη είναι επίσης έντονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, Αμερικανοί παράγοντες προσεγγίζουν άτομα από τη μειονότητα, εσχάτως πολλές γυναίκες, φροντίζοντας να τις στείλουν στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσουν σεμινάρια σχετικά με τη δημιουργία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γυναικείας δραστηριότητας και όλη τη γνωστή μεθοδολογία.

Αρμόδιες πηγές, που εκ της θέσεώς τους παρακολουθούν την κατάσταση, εκφράζουν την ανησυχία τους- βάσει πληροφοριών που έχουν- για το ενδεχόμενο ξένες υπηρεσίες, στο πλαίσιο του μεταξύ τους ανταγωνισμού για την επιρροή στη χώρα, να επιχειρήσουν προβοκάτσια, προκαλώντας συντονισμένη ανάφλεξη μελών της μειονότητας στη Θράκη και λαθρομεταναστών στην Αθήνα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πυκνώνουν οι μυστικές συγκεντρώσεις μουσουλμάνων… κυνηγών στα ορεινά των νομών και η εκπαίδευση στα όπλα ακραίων στοιχείων της μειονότητας υπό την «επίβλεψη» του τουρκικού προξενείου, το οποίο συνεχίζει να δρα ανεξέλεγκτο.

Βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση για την παρακρατική δράση του Τούρκου πρόξενου και των πρακτόρων της Άγκυρας.

Την ίδια ώρα, η πυριτιδαποθήκη της Αττικής, με τους χιλιάδες εκτός ελέγχου και κοινωνικών δομών λαθρομετανάστες, προσφέρεται για προβοκάτσια, γι’ αυτό και οι αρμόδιες Αρχές, οι οποίες έχουν πληροφορίες για την παρουσία ξένων υπηρεσιών στις διάφορες ισλαμικές ομάδες, βρίσκονται σε διαρκή συναγερμό.

Η σύγκρουση ΗΠΑ-Γερμανίας στον ελληνικό χώρο μεταφέρεται και στο χώρο των μουσουλμάνων. Υπάρχουν σε εξέλιξη συγκεκριμένες διεργασίες και σχεδιασμοί, μέσω των οποίων κάποιοι-αν προχωρήσουν- θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «Συρία». Η Θράκη και η Αττική αποτελούν πεδία των σχεδιασμών τους.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/447815/skliro-geopolitiko-poker-eis-varos-tis-elladas-sti-thraki/

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Ἐχθές 17 Νοεμβρίου γιορτάστηκε γιὰ ἀκόμη μία φορά ἡ αἰσχρή ἠμέρα τοῦ Πολυτεχνείου. Οἱ καθηγητές θὰ ἔπρεπε νὰ ντρέπονται νὰ γιορτάζουν αὐτή τὴν ἠμέρα τὴν ὀποίαν ἀνεδείχθησαν οἱ δυνάστες τοῦ σημερινοῦ μας καταντήματος· ἐνάντια τοῦ ὀποίου καθημερινῶς πλέον γίνονται ἀπεργίες, τόσο ἀπό ἐργαζομένους τοῦ ἰδιωτικοῦ ὄσο καὶ ἀπό τοῦ δημοσίου τομέα, κατὰ κύριο λόγο λειτουργούς ὅπως εἶναι οἱ καθηγητές.
    Εἶμαι στὰ σχολεία δέκα ἐννέα ὀλόκληρα χρόνια καὶ μὲ θλίψη μου διαπιστώνω ὅτι τὸ σχολικό σύστημα γίνεται κάθε χρόνο καὶ χειρότερο τόσο σὲ ἐκπαιδευτικές τακτικές ὅσο καὶ στὶς συμπεριφορές μαθητῶν καὶ καθηγητῶν. Ἔχει χαθεί τὸ αἴσθημα τοῦ σεβασμοῦ, ἀλλά δὲν μοῦ κάνει ἰδιαίτερη ἐντύπωση μιᾶς καὶ οἱ καθηγητές πήραν πτυχία ἀπό ἄλλους καθηγητές ἐπιπέδου Ρίτσου· ἐπίπεδο ἀναρχικό καὶ ἀμορφωσιάς.
     Ὁ παππούς μου, ὅταν ἦμουν μικρή καὶ ἔκανα παράπονα γιὰ τὸν τρόπο τὸν ὀποῖο μοῦ φὲρονταν οἱ ἄλλοι μοῦ ἔλεγε ὅτι πρέπει νὰ δείξω πρώτη σεβασμό στούς μικρότερους καὶ νὰ μαθαίνω ἀπό τοὺς μεγαλύτερους καὶ γιὰ νὰ τὸ καταφέρω αὐτό ἔπρεπε πρώτα νὰ σεβαστῶ τὸν ἐαυτό μου. Μὲ τὰ χρόνια προσπάθησα καὶ κατάφερα σὲ ἄλλους νὰ κερδίσω τὸν σεβασμό τους καὶ σὲ ἄλλους νὰ τὸν ἐπιβάλλω. Ἡ ἐπιβολλή δὲν ἔγινε μὲ χειροδικίες ἀλλά μὲ τὸν σκληρό λόγο.
     Μὲ αὐτή τὴ μικρή προσωπική ἰστορία θὲλω νὰ πῶ στοὺς καθηγητές ἀλλά καὶ στοὺς μαθητές ὅτι ὁ σεβασμός εἶναι ἔνα αἴσθημα ἀμοιβαίο· καὶ μὲ τὸν ἐορτασμό αὐτῆς τῆς ἠμέρας τὸ μόνο ποὺ καταφέρνετε εἶναι νὰ μὴν ἀσχολεῖται κανείς σοβαρά μαζί σας. Πῶς γίνεται κάποιος ἀπό τὴ μία νὰ ποτίζῃ τὰ μυαλά τῶν μαθητῶν κατὰ τοῦ κατεστημένου καὶ ἀπό τὴν ἄλλη ὅταν βρίσκει εὐκαιρία νὰ τοὺς τιμά μὲ τρόπο τὸν ὀποῖον ἐορτάζουμε καὶ τιμοῦμε τὶς Ἐθνικές μας ἐπετείους; Στὸ ὀποῖο Πολυτεχνεῖο δὲν ὑπήρχε οὖτε ἔνας νεκρός, ἀκόμα καὶ ἡ κεφαλή τοῦ ἀναγκεφάλου ὑποκριτή καθηγητοῦ εἶναι ψευδής, διότι ὁ συγκεκριμένος καθηγητής ἦταν ὁ μόνος “ἀποθανών” ποὺ κατέθετε στεφάνι μνήμης στὸν ἐαυτό του μέχρι τὸ ογδόντα τέσσερα καὶ δὲν εἶπε ποτέ του τῆν ἀλήθεια. Καὶ οἱ ἐκπαιδευτικοί ποὺ συνεχίζετε τὸ παραμύθι, εἶστε τὸ ἴδιο ὑποκριτές καὶ κακοί ἠθοπλάστες τῆς νέας γενιάς, ἡ ὀποία τυγχάνει νὰ εἶναι καὶ τὸ μέλλον αὐτῆς τὴς χῶρας.
    Οἱ μαθητές ἀπό τὰ πρώτα κι ὅλα σχολικά τους χρόνια θεωροῦν τὸ σχολεῖο παιδική χαρά χωρίς κανόνες, σὲ αὐτό βέβαια βοήθησαν πολλοί οἱ ἐκπαιδευτικοί, οἱ ὀποίοι οὐδέποτε δίδαξαν τί σημαίνει τάξη καὶ ὀρθή συμπεριφορά, παρὰ μόνο χάϊδευαν τὰ αὐτιά τῶν μαθητῶν τους. Οἱ γονεῖς τῶν παιδιῶν ἀπό τὴν ἄλλη στὴν πλειοψηφία τους ἀναλφάβητοι ἔχοντας βγάλει μόνο δημοτικό ἢ γυμνάσιο, λανθασμένα ἀποποιοῦνται τῶν εὐθυνῶν τους καὶ ἀφήνουν ἐξ ὀλοκλήρου τὴν ἐκπαίδευση καὶ τὴ μόρφωση στοὺς ἐκπαιδευτικούς οἱ ὀποίοι δὲν εἶναι ὅλοι τους μορφωμένοι παρ' ὅλο που εἶναι γραμματιζούμενοι μὲ πτυχία ἀπό ἰδίου ἐπιπέδου ἐκπαιδευτικοῦ σηστήματος, τὸ ὀποῖο ἔχει κάνει τοὺς χῶρους ἐκπαιδεύσεως προτεκτοράτα κομματικῶν ἐπιλογῶν καὶ ἐξουσιῶν.
  Ἐντέλει ὁ σκοπός τοῦ σχολείου εἶναι νὰ βγάλῃ ἀνθρώπους στὸν κοινωνικό κόσμο μὲ ὀλοκληρωμένη προσωπικότητα καὶ λογική σκέψη, ὤς τὲ νὰ μὴν ἐπαναληφθοῦν οἱ σημερινές καταστάσεις ἐξευτελισμοῦ καὶ νὰ ἀποφεύγουν οἱ νέες γενιές τὴν προσβολή τῆς νοημοσύνης τους καὶ τῶν ἰκανοτήτων τους. Ὁ σκοπός τῶν μαθητῶν θὰ πρέπει νὰ εἶναι ἡ ἐξέλιξη τῆς προσωπικότητάς τους ἐκμεταλευόμενοι τὰ ἐφόδια ποὺ λαμβάνουν ἀπό τὸν περίγυρό τους καὶ νὰ ἀντιμετοπίζουν τὶς καταστάσεις τὶς ὀποῖες συναντοῦν μὲ τὴ δαίουσα σοβαρότητα ποὺ ἀναλογεῖ στὶς καταστάσεις.
http://www.lykavyes.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ! - "ΖΗΤΩ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

ΠΑΣΟΚΙΑ, ΝΕΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΣΥΡΙΖΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, Η ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ. ΟΛΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΜΠΥ ΕΒΡΑΙΩΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ-ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ. Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΟΠΟΥ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΕΤΕ Ο ΕΘΝΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ. Ο ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ. Ο ΕΛΛΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΘΝΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ. ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ, Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΦΥΛΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΕΣ.Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΣ. ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ! ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΦΥΛΕΣ. ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ: "ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ!" Η ΛΕΞΗ ΞΕΝΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ "ΞΕΝΟΥΣ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ, ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΛΗ. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΛΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΕ ΜΑΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΓΕ Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΛΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΞΕΡΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΛΕΓΕ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ. ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ, ΕΒΡΑΙΩΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΕ. ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ!! ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!!!

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Μπαράκ Ομπάμα: "Το Ισραήλ έχει δικαίωμα αυτοάμυνας"


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο  ΟΜΠΑΜΑ; ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΩΣΙΩΝΝΙΣΤΙΚΟΥ ΛΟΜΠΥ, ΘΑ ΕΙΧΕ Ή ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΤΥΧΑΙΩΣ Ή ΘΑ ΈΦΕΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ή ΘΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΝ. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟ-ΙΣΡΑΗΛ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ. ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΚΟΔΑΜΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΟΜΠΥ.


Tο δικαίωμα του Ισραήλ για αυτοάμυνα υποστήριξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, δείχνοντας έτσι την πλήρη υποστήριξή του στις ενέργειες του Ισραήλ, παρά το λουτρό αίματος από το βομβαρδισμό των δύο κτιρίων των μέσων ενημέρωσης, που στοίχισε τη ζωή σε 55 άτομα μέχρι στιγμής, ανάμεσά τους 9 παιδάκια.

O Aμερικανός Πρόεδρος πρόσθεσε "καμμία χώρα δεν μπορεί να ανεχτεί μια βροχή από ρουκέτες να χτυπάει το λαό της".

Σωστό αυτό, αλλά και η βροχή βομβών επι "δικαίων και αδίκων" είναι και αυτό ένα θέμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ: "Η σφαγή της οικογένειας Ντάλου δεν θα μείνει ατιμώρητη!"


Η σφαγή της οικογένειας Ντάλου δεν θα μείνει ατιμώρητη», προειδοποίησαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στόχος της οποίας ήταν ο αξιωματικός της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντάλου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ευθυγραμμίσεις και 2012


Ο όρος ευθυγράμμιση, αναφερόμενος στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, χρησιμοποιείται με δύο διαφορετικούς τρόπους.  Κοιτάζοντας το ηλιακό μας σύστημα εκ των άνω, ως πλανητική ευθυγράμμιση θεωρείται αυτό που συμβαίνει όταν κάποιοι, ή όλοι οι πλανήτες σχηματίζουν μία περίπου ευθεία γραμμή. Ο ήλιος μπορεί να βρίσκεται σε ένα άκρο ή κάπου στη μέση.

Υποθέτοντας το πρώτο, αν έβλεπε κάποιος αυτή την ευθυγράμμιση από τη γη, θα έβλεπε τους εμπλεκόμενους πλανήτες συγκεντρωμένους σε ένα τεταρτημόριο του νυχτερινού ουρανού, περίπου 90 μοίρες ο ένας από τον άλλο, φαινόμενο σπάνιο που συμβαίνει περίπου κάθε 200 χρόνια. Ωστόσο, η ευθυγράμμιση δεν σημαίνει τέλεια ευθεία. Συχνά είναι λίγο χαοτική: μοιάζει περισσότερη με χαλαρή συγκέντρωση εφόσον οι πλανήτες θεωρούνται ευθυγραμμισμένοι ακόμα κι αν τους χωρίζουν αρκετές μοίρες.
Οι αποστάσεις μεταξύ των πλανητών είναι πολύ μεγάλες για να προκαλέσουν γεγονότα. Ακόμα κι αν συγκεντρώνονταν όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος εναντίον της γής, από την άλλη πλευρά του ηλίου, θα είχαν μικρή επίδραση επάνω της. Και όταν συγκεντρώνονται από τη δική μας πλευρά, η επίδρασή τους είναι πάλι αμελητέα. Επίσης ξεχάστε την ιδέα ότι θα συβεί κάποια «ειδική» ευθυγράμμιση που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά. Οι σημαντικές πλανητικές ευθυγραμμίσεις είναι σχετικά σπάνιες με όρους διάρκειας της ανθρώπινης ζωής, αλλά δεν είναι καθόλου ασυνήθιστες στο ευρύτερο σκηνικό. Εφόσον η γη δεν έχει σπάσει ως τώρα σε κομμάτια, δεν περιμένουμε και μεγάλες εκπλήξεις.

Σχετικά με το 2012, καμιά μεγάλη πλανητική ευθυγράμμιση δεν είναι στα χαρτιά, και ειδικά στις 21 Δεκεμβρίου. Αυτά τα μεγάλα γεγονότα συμβαίνουν κάθε δυο δεκαετίες περίπου και η δεκαετία του 2010 δεν είναι μία από αυτές. Μία μεγάλη ευθυγράμμιση συνέβη το 1962 για παράδειγμα, και δύο άλλες το 1982 και το 2000. Όχι τόσο εκπληκτικές, η γη τα κατάφερε.
Χρειάζονται περίπου 220 εκατομμύρια χρόνια για να ολοκληρώσει ο ήλιος την περιστροφή του γύρω από το γαλαξία μας. Ταυτόχρονα όμως ο ήλιος ταλαντεύεται πάνω κάτω καθώς ταξιδεύει σε τροχιά γύρω από το γαλαξία. Αυτή η ταλάντωση ολοκληρώνεται κάθε 64 εκατομμύρια χρόνια. Υπάρχει μία στιγμή όπου σημειώνεται μία τέλεια ευθυγράμμιση με το κέντρο του γαλαξία.
..Πρέπει να είμαστε σαφείς όταν μιλούμε για ευθυγράμμιση του ηλίου με το κέντρο του γαλαξία. Ο ήλιος και το κέντρο του γαλαξία είναι δύο σημεία, άρα πάντα τα ενώνει μία ευθεία γραμμή. Έτσι το να μιλάμε για μία ευθυγράμμιση του ηλίου με το κέντρο του γαλαξία δεν έχει απολύτως κανένα νόημα. Εάν προστεθεί και η γη στο συνδυασμό τότε αλλάζουν τα πράγματα γιατί έχουμε να κάνουμε με μία ευθυγράμμιση τριών σημείων που είναι μάλλον κάτι σπάνιο.
Δεν θα συμβεί το 2012. Για την ακρίβεια μια ευθυγράμμιση του ηλίου, της γης και του κέντρου του γαλαξία δε θα συμβεί για 4 εκατομμύρια χρόνια περίπου. Από την τωρινή μας θέση στο γαλαξία, ο ήλιος δεν φαίνεται ποτέ να ευθυγραμμίζεται με το κέντρο του γαλαξία. Η πιο κοντινή του θέση με αυτό είναι στις 6,4 μοίρες (περίπου 13 φορές το μέγεθος τη σελήνης). Αυτό δεν μοιάζει και τόσο με ευθυγράμμιση. Θα χρειαστούν πάνω από 4 εκατομμύρια χρόνια για να μετακινηθεί το ηλιακό σύστημα σε τέτοια θέση ώστε να δούμε τον ήλιο ακριβώς μπροστά από το κέντρο του γαλαξία.
Από την οπτική μας εδώ στη γή, ο ήλιος φαίνεται να περνά μπροστά από τη ζώνη του γαλαξία δύο φορές το χρόνο (Δεκέμβριο και Ιούνιο) κι αυτό το κάνει κάθε χρόνο από τότε που γεννήθηκε το ηλιακό μας σύστημα. Στις 21 Δεκεμβρίου 2012, ο ήλιος θα ευθυγραμμιστεί, από την προοπτική μας εδώ στη γή, με το μέσο της γαλαξιακής ζώνης (χωρίς να είναι ευθυγράμμιση με το κέντρο του γαλαξία). Σ’ αυτό το τμήμα του γαλαξία μας υπάρχουν πολλά σκοτεινά ρήγματα και ο ήλιος εμφανίζεται σε ένα από αυτά.
Η ημερομηνία αυτής της ευθυγράμμισης, 21 Δεκεμβρίου, είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο στο βόρειο ημισφαίριο. Η ημερομηνία κάθε ετήσιας ευθυγράμμισης του ηλίου με τα αστέρια (συμπεριλαμβανομένου και του γαλαξία) αλλάζει κατά μία ημέρα κάθε 72 χρόνια λόγω της μετάπτωσης της γης. Η ακριβής ευθυγράμμιση του ηλίου με οποιοδήποτε σημείο στο σύμπαν σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, συμβαίνει κάθε 25.772 χρόνια.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Μάγια μπορεί να είχαν συγχρονίσει τα ημερολόγιά τους με τις ευθυγραμμίσεις σημαντικών αστερισμών με τον ήλιο. Μπορεί να είχαν υπολογίσει τις τοποθεσίες αυτών των αστερισμών στην προϊστορία ώστε να συμπίπτουν με μυθολογικά γεγονότα. Αν μπορούσαν να υπολογίσουν προς τα πίσω, μπορούσαν να υπολογίσουν με την ίδια ευκολία προς τα εμπρός. Αν υποθέσουμε ότι οι Μάγια εντόπισαν την ημερομηνία που ο ήλιος εμφανίστηκε στο μέσο του σκοτεινού ρήγματος του γαλαξία που βρίσκεται στον αστερισμό του τοξότη, μπορούσαν να υπολογίσουν ότι 72 έτη μετά, αυτή η ευθυγράμμιση θα συνέβαινε μια μέρα μετά. Ύστερα από 144 έτη, δύο μέρες από την πρώτη παρατήρηση.
Ο ήλιος φαίνεται να περνά διαμέσου ενός σκοτεινού ρήγματος στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Αλλά ξεκίνησε να περνά από αυτό το ρήγμα περίπου το 1800 μ.Χ. Το ρήγμα δεν έχει σαφή όρια αφού αποτελείται από σύννεφα σκόνης και αερίων. Ο ήλιος θα συνεχίσει να φαίνεται σε αυτή τη διάβαση τουλάχιστον μέχρι το 2100.

Οι Μάγια θα πρέπει να γνώριζαν ότι ο ήλιος θα φαίνονταν διαμέσου αυτού του ρήγματος κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου, για 400 χρόνια περίπου. Τότε τι σημασία έδωσαν σε μια τέτοια ευθυγράμμιση, τι πίστευαν ότι σημαίνει; Αυτή είναι μια ανοιχτή ερώτηση για τους μελετητές των Μάγια.

Τι θα συνέβαινε όμως αν σημειωνόταν μία ακριβής ευθυγράμμιση του ηλίου με το κέντρο του γαλαξία, από την οπτική μας εδώ στη γη; Θα υπήρχαν φυσικά επακόλουθα;

Το κεντρικό τμήμα του γαλαξία έχει τη μάζα και τη φωτεινότητα δέκα εκατομμυρίων ήλιων, αλλά είναι 30.000 έτη φωτός μακριά. Εξαιτίας αυτής της απόστασης, η δύναμη της βαρύτητάς του στη γη, είναι αρκετά εκατομμύρια φορές ασθενέστερη από τη δύναμη βαρύτητας που ασκεί ο ήλιος. Επιπλέον, ο ήλιος είναι εκατοντάδες εκατομμύρια φορές πιο φωτεινός στον ουρανό από τον γαλαξία μας, επίσης λόγω της τεράστιας διαφοράς απόστασης. Έτσι η απάντηση είναι ένα ηχηρό «όχι». Η ευθυγράμμιση του ήλιου δεν κάνει καμία διαφορά από τη στιγμή που οι επιπτώσεις από το κέντρο του γαλαξία στη γη είναι ολότελα ασήμαντες οποιαδήποτε ημέρα του χρόνου. Οι άνθρωποι συχνά ανησυχούν για τις επιπτώσεις των βαρυτικών παλιρροιών όταν γίνεται λόγος για αστρονομικές ευθυγραμμίσεις. Αν η βαρύτητα του γαλαξία είναι ασήμαντη σε σύγκριση με αυτή του ηλίου, ή του ακόμα και της σελήνης, τότε οι παλιρροιακές δυνάμεις θα είναι όλο και πιο ασήμαντες.
Ακόμα κι αν οι πολύ ταλαντούχοι αστρονόμοι των Μάγια εννοούσαν ότι η 13η επέτειος του Bak’tun θα συμβεί με την ευθυγράμμιση του ηλίου με ένα σκοτεινό ρήγμα του γαλαξία, ωστόσο δεν είναι μία σπάνια ευθυγράμμιση. Έτσι τίποτα σε φυσικό επίπεδο δεν αναμένεται να συμβεί το 2012, που δεν συμβαίνει ήδη για εκατοντάδες ή ακόμα και εκατομμύρια χρόνια.

[Πηγές: http://calendarinthesky.org, http://www.universetoday.com, http://science.howstuffworks.com ]

http://www.en-gr.com/index.php/el/epistimes/astronomia/956-sun-alighment

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Παγκόσμια καινοτομία με σύστημα επιτήρησης και επικοινωνίας MADΕ ΙΝ GREECE


Ένα νέο επαναστατικό προϊόν ελληνικής σχεδίασης και ανάπτυξης  στο τομέα των τακτικών επικοινωνιών που αλλάζει τα πάντα στην μετάδοση δεδομένων πεδίου μάχης από το επίπεδο ομάδας Πεζικού μέχρι Τάγματος, παρουσίασε σήμερα η ελληνική εταιρεία INTRACOM Defense Electronics στις εγκαταστάσεις της στο Κορωπί.

Μια παρουσίαση, που δυστυχώς έγινε χωρίς την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού ούτε ένας από τους δεκάδες ανώτατους αξιωματικούς των Ανωτάτων Συμβουλίων των Κλάδων δεν θεώρησε σημαντικό, έστω να ενημερωθεί, για ένα παγκόσμιας πρωτοπορίας προϊόν, το οποίο έτσι ή αλλιώς στοχεύει τις αγορές του εξωτερικού, κατά κύριο λόγο.

Το σύστημα που άφησε άφωνους τους Ακολούθους Άμυνας (ΑΚΑΜ) των δυτικών πρεσβειών, αλλά απέσπασε και τα καλύτερα σχόλια από τoν ΑΚΑΜ της Ρωσίας και το ... ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Τούρκου ΑΚΑΜ, έχει κωδικοποιηθεί ως Spart@n και αποτελεί την κορωνίδα των προσπαθειών της IDE για επιτήρηση μέσω μετάδοσης σε real time της εικόνας της ομάδας μάχης ή οιασδήποτε πλατφόρμας θαλάσσιας ή εναέριας, όπως τα UAV, ασφαλή επικοινωνία και μετάδοση δεδομένων.

Το  Spart@n είναι ένα IP ευρυζωνικό ασύρματο σύστημα τακτικών επικοινωνιών και συστήματα Ασφαλείας Πληροφοριών για μονάδες οι οποίες βρίσκονται σε κίνηση ολοκληρώνοντας τους τακτικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς σε ένα δίκτυο μετάδοσης δεδομένου σε αληθινό χρόνο.

Το σύστημα έχει βάρος 20 κιλά  διαστάσεις 180 x 402 x 363 χλστ τοποθετείται με ευκολία σε τεθωρακισμένα ή τροχοφόρα οχήματα παρέχοντας υπηρεσίες ευρυζωνικού τακτικού δικτύου σε επίπεδο Τάγματος διασυνδέοντας τους λόχους τις διμοιρίες και τις μονάδες υποστήριξης με το Τάγμα.

Επιπλέον το   Spart@n μπορεί να διασυνδεθεί με Συστήματα Διαχείρισης Μάχης (BMS), Σύστημα Ελέγχου Πυρός (FCS) πυροβολικού, αισθητήρες συλλογής πληροφοριών και επιτήρησης, εσωτερικό δίκτυο επικοινωνίας ιχήματος, τακτικό σύστημα Internet.

Το σύστημα επιτρέπει την ταχεία (ταχύτητα μετάδοσης 8 Mbs), ασφαλή (προηγμένος αλγόριθμος αναπήδησης συχνότητας, δυνατότητα επιλογής συχνότητας ανάλογα με τις απαιτήσεις, δυνατότητες αντιμετώπισης των παρεμβολών, διαμόρφωση μόνο λήψης δεδομένων, δυνατότητα χρήσης αλγορίθμου ασφαλείας (crypto)), μετάδοση ήχου, βίντεο, δεδομένων από τους αισθητήρες, αυξημένη μετάδοση πληροφοριών για συστήματα Διοίκησης και Ελέγχου (C2) και ενημέρωση Συστημάτων Διαχείρισης Μάχης (BMS).

Η αρχιτεκτονική ανάπτυξης του Spart@n στο πεδίο της μάχης μπορεί να είναι από σημείο σε σημείο είτε σε από σημείο σε πολλαπλά άλλα σημεία είτε μετάδοση των δεδομένων σε μία ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μέσω αναμεταδοτών.

Το σύστημα ανα μονάδα μπορεί να εξυπηρετεί 125 συνδρομητές, δηλαδή μέχρι 125 ομάδες μάχης ή μεμονωμένους π.χ. ελεύθερους σκοπευτές με απόλυτη ασφάλεια σε ότι αφορά την μετάδοση των πληροφοριών που είναι όλες κρυπτογραφημένες και αδύνατον να παρεμβληθούν ή να εντοπιστούν.

Επιπλέον το Spart@n μπορεί να αξιοποιηθεί για αποστολές ασφάλειας και επιτήρησης συνόρων, για επιχειρήσεις της Ακτοφυλακής και αναγνώρισης, καθώς και ως σύστημα μετάδοσης δεδομένων για συστήματα ασφάλειας.

Αναμφίβολα το Spart@n αποτελεί ένα πολυεργαλείο στον τομέα των τακτικών επικοινωνιών που θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως πολλαπλασιαστής ισχύος.

Κόστος ανά δικτύωση; Ούτε 60.000 ευρώ! Με 60.000 ευρώ ένα Τάγμα μπαίνει στον 21ο αιώνα από άποψη επικοινωνίας και μετάδοσης οπτικοακουστικών δεδομένων μιας ομάδας που μάχεται κατ'ευθείαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΘΚΕΠΙΧ! Κάτι ανάλογο οι Αμερικανοί το έχουν πετύχει με ένα δίκτυο δορυφόρων...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Απόκοσμο πλάσμα εμφανίζεται σε Εθνικό Πάρκο (vid)

Μία πολύ ανατριχιαστική εικόνα ενός άγνωστου πλάσματος έχει συλληφθεί δίπλα σε ένα ελάφι στη βορειοδυτική Kinzua / Allegany στον Εθνικό Δρυμό.

Το άγνωστο πλάσμα φαίνεται να κάθεται κάτω και ίσως να προσπαθεί να επικοινωνήσει με το ελάφι, ποιος ξέρει! Τι να είναι αυτό; Ένας εξωγήινος, φασματική οντότητα ή κάτι άλλο; Ή απλά μία κακόγουστη φάρσα σε ένα ακόμα ψεύτικο βίντεο από τα χιλιάδες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο;



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ» Δυνάμεις του Κοσσόβου θα παρελάσουν στα Τίρανα – Ετοιμάζουν Αλβανικό κόμμα στην Ελλάδα


Σε μια κίνηση που αναμένεται να δημιουργήσει αντιδράσεις στην ευρύτερη περιοχή προχωρούν οι Κοσσοβάροι  με την απόφασή τους να στείλουν επίσημο στρατιωτικό απόσπασμα στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα στις 28 Νοεμβρίου, για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της Αλβανίας.

  «Τιμώντας την Ημέρα της Σημαίας και την 100η επέτειο από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, η Δύναμη Ασφάλειας Κοσσυφοπεδίου (KSF) έχει αρχίσει την προετοιμασία ενός στρατιωτικού τ5μήματος ειδικά προς τιμήν της εκδήλωσης αυτής», δήλωσε ο Ιμπραήμ Σάλα, διευθυντής δημόσιας ενημέρωσης του υπουργείου Άμυνας του Κοσόβου.

Εξήντα-πέντε στρατιώτες έχουν ήδη επιλεγεί για να συμμετάσχουν στην παρέλαση στα Τίρανα, δήλωσε ό ίδιος.

Ο Σάλα εξήγησε πως οι στρατιώτες του Κοσσυφοπεδίου θα παρελάσουν με νέα στολή η οποία σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. «Ωστόσο θα έχουν μία ταυτότητα Κοσοβάρων, η οποία τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους στρατούς άλλων χωρών».Ο ίδιος ανέφερε πως η κίνηση είναι μέρος διμερούς συνεργασίας που αναπτύσσει το Κοσσυφοπέδιο με γειτονικά κράτη.

«Έχουμε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δυο υπουργείων Άμυνας Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας. Έχουμε επίσης συμφωνίες συνεργασίας με Μαυροβούνιο και ΠΓΔΜ», δήλωσε ο Σάλα.
Ωστόσο, η συμμετοχή συμπερίληψη δυνάμεων της KSF σε μία Αλβανική παρέλαση προκαλεί ανησυχία σε πολλούς όπως είναι αναμενόμενο:

Ο Βέλιμπορ Στέβιτς, πρόεδρος της επιτροπής ασφάλειας του κινήματος «Δύναμη της Σερβίας» και συνεργάτης του συνασπισμού με το κυβερνών σερβικό προοδευτικό κόμμα, δήλωσε πως Αλβανοί στο Κοσσυφοπέδιο «σχεδιάζουν ένωση του Κοσσυφοπεδίου  και της Αλβανίας για να δημιουργήσουν τη Μεγάλη Αλβανία. Η παρουσία της KSF στη στρατιωτική παρέλαση της Αλβανίας στα Τίρανα αποτελεί απόδειξη αυτού».

Αναμφισβήτητα η κίνηση αποτελεί μια ένδειξη των προθέσεων Αλβανίας και Κοσσόβου για την ένωσή τους κάτω από τη σημαία μιας μεγάλης Αλβανίας, κάτι που αποτελεί διακαή πόθο τόσο των Αλβανών όσο και των Κοσσοβάρων των ίδιων. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στη δημιουργία του δεύτερου μεγαλύτερου μουσουλμανικού κράτους στα Βαλκάνια με τις επιπτώσεις για την γεωπολιτική  ισορροπία στην περιοχή να είναι κατακλισμιαίες.

Και Αλβανικό κόμμα στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα η «κοιμώμενη» τον «ύπνο του δικαίου» Ελλάδα θα βρεθεί με ένα ακόμη πρόβλημα στο εσωτερικό της αυτή τη φορά. Αυτό που κάποτε –και όχι πολύ παλιά μόλις δύο δεκαετίες πριν-  θα ήταν απλά αδιανόητο τώρα φαντάζει ως μια εφιαλτική πραγματικότητα. Και όλα αυτά εξαιτίας της εγκληματικής έως προδοτικής στάσης του πολιτικού κατεστημένου, το οποίο κάνει ότι δεν γνωρίζει, ότι δεν αντιλαμβάνεται.

Oι Αλβανοί μετανάστες, που κάποιοι φρόντισαν να τους αφήσουν να εισέλθουν στη χώρα κατά εκατοντάδες χιλιάδες εκχωρώντας παράλληλα με συνοπτικές διαδικασίες  την ελληνική υπηκοότητα σε πολλούς από αυτούς, θέλουν να ιδρύσουν και αλβανικό κόμμα στην Ελλάδα.

Το κόμμα όμως σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα είναι απλά το "Κόμμα των Αλβανών", - παρά το γεγονός ότι μπορεί να τιτλοφορείται κάπως έτσι- αλλά ένα κόμμα το οποίο θα συγκεντρώσει όλους τους μετανάστες, νόμιμους και μη. Όπως αναφέρει το newsbomb το εγχείρημα βρίσκεται ήδη στα σκαριά ενώ εκφράζουν την βεβαιότητα πως στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα καταφέρουν να εκλέξουν «δικούς» τους βουλευτές (!) στην ελληνική βουλή.

Τα ονόματα που φέρονται να «παίζουν» για την ηγεσία του αλβανικού κόμματος είναι αυτά του Οδυσσέα Τσενάι και Ταχίρ Μήτσι.

Το κόμμα των Αλβανών αναμένεται να υποστηριχθεί επίσης από εξωκοινοβουλευτικές συσπειρώσεις της αριστεράς στην Ελλάδα, από ορισμένους αλβανούς δημοσιογράφους που έχουν διακριθεί μέσα από τα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά και από Αλβανούς επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Πρωταγωνιστικό ρόλο, επίσης, στη δημιουργία του Κόμματος των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα έχει φυσικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι.

Ο Ταχίρ Μήτσι είναι επίσης γνωστός για τις κατά καιρούς εμπρηστικές του δηλώσεις εις βάρος των Ελλήνων, υπενθυμίζουμε μεταξύ άλλων την δήλωσή του όπου ανέφερε πως το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται τονίζοντας πως "οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι σκλάβοι".

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της Ελλάδας (οικονομική, στρατιωτική, δημογραφική) η οποία και θα επιδεινωθεί στα επόμενα χρόνια οδηγούν σε ένα μέλλον νέας άλωσης του Ελληνισμού, χωρίς κανείς ακόμη –πλην ελαχίστων- να έχουν αντιληφθεί ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.  Και όλα αυτά χάρη στην εγκληματική πολιτική απέναντι στον Ελληνισμό, όχι απο κάποιο εξωτερικό παράγοντα, αλλά από τις τις ίδιες του τις πολιτικές ηγεσίες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΝΕΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Οι ΗΠΑ απειλούν με επέμβαση στο Κουρδιστάν μετά τις συγκρούσεις Ιρακινών και Κούρδων


Με επέμβαση των στρατιωτικών τους δυνάμεων στο ιρακινό Κουρδιστάν απείλησαν οι ΗΠΑ το Ιράκ εάν συνεχιστούν οι συγκρούσεις του ιρακινού Στρατού με τους Κούρδους, ανάφερε σήμερα ο κουρδικός ραδιοφωνικός σταθμός ekurd.net. Ο ίδιος σταθμός μάλιστα ανέφερε πως  αμερικανικά στρατεύματα «αναδιατάχθηκαν» στην περιοχή όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων Peshmerga και ιρακινών δυνάμεων στις αμφισβητούμενες περιοχές  κοντά στην πόλη του Κιρκούρκ.

Παράλληλα η  εφημερίδα του Κουβέιτ «Shafaq»  αποκάλυψε ότι «διπλωμάτες των ΗΠΑ στη Βαγδάτη έχουν αρχίσει  ήδη επαφές και συναντήσεις με τα δύο μέρη, και πιο ειδικά με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Νούρι αλ-Μαλίκι αλλά και τον πρόεδρο του Κουρδιστάν  Μασούντ Μπαρζανί με σκοπό την λήξη της αντιπαράθεσης και την επίτευξη  κοινής συμφωνίας για τη διαχείριση των αμφισβητούμενων περιοχών.

Η ίδια  εφημερίδα αναφέρει ότι "Μία από τις λύσεις που υποβλήθηκαν  στις συνάντηση αυτή είναι η αναδιάταξη αμερικανικών δυνάμεων  στις επίμαχες περιοχές για να βεβαιωθεί ότι δεν θα υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ του ιρακινού  στρατού και των Κούρδων Peshmerga", προσθέτοντας όμως ότι ο ιρακινός πρωθυπουργός αλ-Μαλίκι  την απέρριψε.

Πρόσθεσε  επίσης ότι «η Ουάσιγκτον δεν αντιτίθεται στην εκ νέου ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων της στην περιοχή, εάν τα 2 μέρη «αμφισβητούν» το ένα το άλλο  τονίζοντας ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είναι «ενθουσιασμένος» για αυτό το βήμα, διότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα επιτρέπει πλέον την εκδήλωση συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων του ιρακινού Στρατού και των κουρδικών δυνάμεων του Erbil.

Η πηγή της εφημερίδας  τόνισε ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος   Τζών Μπάιντεν απείλησε (!) τον ιρακινό πρωθυπουργό  ότι «οποιαδήποτε  ένοπλη σύγκρουση με τους Κούρδους Peshmerga αποτελεί κόκκινη γραμμή », προειδοποιώντας παράλληλα ότι «οι αμερικανικές δυνάμεις θα παρέμβουν σε περίπτωση που  ξεσπάσουν συγκρούσεις στο Κιρκούκ η σε  οποιαδήποτε άλλη περιοχή.»

Οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ στον τομέα της ασφαλείας  είναι πεπεισμένοι ότι οι κινήσεις του Αλ-Μαλίκι είναι προς την κατεύθυνση να επιβάλει αυτός πρώτα τον  στρατιωτικό έλεγχο του Κουρδιστάν λόγω φόβου των κινήσεων του Ιράν στην περιοχή  αλλά και των συγκρούσεων στην Συρία, προσθέτοντας ότι  ο Ιρακινός πρωθυπουργός "κινείται  αυτήν την περίοδο κάτω από την επιρροή της στρατιωτικής  «διοίκησης επιχειρήσεων Dijla» (ειδικές δυνάμεις καταδρομών) που  θεσπίστηκε από τον  ιρακινό πρωθυπουργό με στόχο να υπονομεύσει την τουρκική επιρροή και επίδραση σε χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και  η οποία έχει αυξήσει δραματικά  την ένταση στην περιοχή του Κουρδιστάν  " καταλήγει το ekurd.net

Από την άλλη πλευρά ο  πρόεδρος του Κουρδιστάν  διέταξε τις δυνάμεις των Peshmerga να βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα, με  δήλωση που εκδόθηκε το Σάββατο,  αποδίδοντας την  στις πρόσφατες συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις .

Οι αμφισβητούμενες συγκρούσεις  μεταξύ Κούρδων και Ιρακινών πραγματοποιήθηκαν μετά την δημιουργία από την ιρακινή κυβέρνηση της στρατιωτικής διοίκησης  επιχειρήσεων  Dijla , η οποία έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο και δράση στην πόλη Κιρκούκ, και στις επαρχίες Diyala και Salahuddin αλλά και στην ευρύτερη περιοχή .

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr      

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΙΡΑΝ Έτοιμο να στείλει 20.000 πολιτοφύλακες στη Λωρίδα της Γάζας! – Ασκήσεις ταχείας ανάπτυξης

Είκοσι χιλιάδες μαχητές από παραστρατιωτικές και οργανώσεις πολιτοφυλακής είναι έτοιμο να αναπτύξει το Ιράν στην Λωρίδα της Γάζας! Αυτό αποκάλυψε το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars σε δημοσίευμά του, λέγοντας επιπρόσθετα πως η ετοιμότητα για την ανάπτυξη των δυνάμεων αυτών επιδείχθηκε σε ασκήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Ιράν. Στις ασκήσεις, όπου επιδείχθηκε η ετοιμότητα ταχείας ανάπτυξης των σωμάτων Imam Hussain,, Imam Ali και  Basij.

Παράλληλα και σύμφωνα με τον υποδιοικητή των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν για θέματα επιμόρφωσης και αμυντικής ενημέρωσης ταξίαρχος Massoud Jazzayeri δήλωσε ότι το ηθικό των μαχητών της Χαμάς και των Παλαιστινίων είναι υψηλό ενώ έδωσε λεπτομέρειες για τη δύναμη των μαχητών στην Λωρίδα της Γάζας λέγοντας πως αυτοί ανέρχονται σε 50.000 συν μια δύναμη 5000 μαρτύρων είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε ισραηλινή επέμβαση εάν αυτή επιχειρηθεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ιρανός ταξίαρχος έδωσε επίσης λεπτομέρειες και για τον αριθμό των πυραύλων που εκτόξευσαν μέχρι και εχθές από τις αρχές των εχθροπραξιών οι παλαιστινιακές δυνάμεις στο Ισραήλ. Όπως αποκάλυψε οι ταξιαρχίες al-Quds –η στρατιωτική πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης Jihad- εκτόξευσε 107 πυραύλους ενώ οι ταξιαρχίες Ezzedine Al-Qassam –η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς- εκτόξευσε 724 πυραύλους εναντίον ισραηλινών στόχων.

Σε ότι αφορά την αποστολή των 20.000 Ιρανών  εθελοντών πάντως στη Λωρίδα της Γάζας δεν έγινε γνωστό πως θα γίνει αυτή με πια μέσα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ..." WSJ: "Η Ελλάδα αξίζει γεωπολιτικά πολύ περισσότερο από την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία"


"H Ελλάδα μπορεί να είναι μια μικρή ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά, όπως αποδεικνύει και η ιστορία, η γεωπολιτική σημασία της είναι μεγαλύτερη από εκείνη της Ιρλανδίας ή της Πορτογαλίας. Όμως η εντονη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας δημιουργεί κινδύνους ανατροπής του πολιτεύματος από εξτρεμιστικά πολιτικά ή στρατιωτικά κινήματα, με απροσδιόριστες συνέπειες".

Με απλά λόγια η Wall Street Journal περιέγραψε τα μεγάλα όπλα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια ελληνοκεντρικά και όχι "ευρωπαϊκά" ή "παγκοσμιοποιημένα" σκεπτόμενη ελληνική πολιτική ηγεσία για να δώσει απαντήσεις σε αυτούς που θεωρούν ότι η χώρα και ο λαός της πρέπει πρώτα  να υποφέρουν για να "εξαγνιστούν" (καλβινιστική-ευαγγελική αντίληψη Μέρκελ) και μετά να έρθουν "στον ίσιο δρόμο", αφού έχουν πληρώσει για τις αμαρτίες τους.

Κατά το κοινώς λεγόμενο η Ελλάδα είναι "μαγαζί-γωνία" σε μια περιοχή που τέτοια "μαγαζιά" πληρώνονται με χιλιαπλάσια ποσά απ'ότι το χρέος της χώρας. Και ακριβώς το γεγονός ότι οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες, αρνούνται να χρησιμοποιήσουν το όπλο αυτό, φοβούμενες μην τυχόν "κακοκαρδίσουν"  τα μεγάλα δυτικά πολιτικά κέντρα, στα οποία έτσι ή αλλιώς οφείλει την ύπαρξή της η εγχώρια πολιτική ελίτ - συνεπικουρούμενη φυσικά από τα μεγάλα εγχώρια μεγάλα ΜΜΕ που παίζουν το ρόλο του "μαντρόσκυλου" της τρόϊκας - επιφυλάσσουν στον ελληνικό λαό μια πραγματική κόλαση.

Η Wall Street Journal, στο άρθρο της διατυπώνει τον προβληματισμό της για το μέλλον της Ευρώπης εξαιτίας της κρίσης χρέους διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι "η ύφεση που μαστίζει την Ευρώπη απειλεί με διάλυση την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Ακόμη και στην περίπτωση που θα κατορθώσει να διασωθεί, όπως σημειώνεται, "η επιρροή της στον κόσμο θα μειωθεί", όπως αναφέρει το απόσπασμα έκθεσης του Γαλλικού Ιδρύματος για την Στρατηγική Έρευνα που υπογράφει ο François Heisbourg, ο οποίος διαβλέπει τέσσερα σενάρια για το στρατηγικό μέλλον της Ευρώπης:

α) Διαιώνιση της υπάρχουσας ταραχώδους κατάστασης.

β) Δημιουργία μιας πιο ολοκληρωμένης ΕΕ.

γ) Διάσπαση της Ευρωζώνης, με την απομάκρυνση χωρών, όπως της Ελλάδας.

δ) Ολοκληρωτική κατάρρευση της Ευρωζώνης.

Όλα τα ενδεχόμενα οδηγούν στην αλλαγή του στρατηγικού πεδίου στην Ευρώπη.

Όσον αφορά το τρίτο σενάριο για την Ελλάδα, επισημαίνεται ότι δημιουργεί κινδύνους τόσο ως προς το ενδεχόμενο μετάδοσης της οικονομικής κρίσης στις υπόλοιπες χώρες όσο και γεωστρατηγικούς, καθώς "όλες οι χώρες δεν έχουν την ίδια γεωστρατηγική σημασία".

Τέλος, διατυπώνεται η άποψη ότι μια διάσπαση, επίσης, της Ευρωζώνης θα επηρέαζε τη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ στα Βαλκάνια, με εξαίρεση ίσως την Κροατία, αποσταθεροποιώντας περαιτέρω την περιοχή και πλήττοντας την ενεργειακή ασφάλεια, καθώς θα άνοιγε το δρόμο σε άλλες δυνάμεις, όπως τη Ρωσία και την Κίνα, για να διευρύνουν την επιρροή τους στην περιοχή (η ρωσική επιρροή στην Κύπρο είναι ήδη σημαντική).

Είναι ακριβώς η ίδια τοποθέτηση με αυτή του προέρδου του Γερμανικού Συνδέσμου Εξωτερικού Εμπορίου, Άντον Μπέρνερ, ο οποίος προειδοποιεί ότι αν η χώρα τεθεί εκτός Ευρωζώνης, τότε «θα απομακρυνθεί στην πράξη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση» και θα «πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας ή της Κίνας, προκαλώντας πρόβλημα ασφάλειας για την Ευρώπη».

Σύμφωνα με την εκδοχή που περιγράφει ο κ. Μπέρνερ  που είχε αποκαλύψει και έφερε πρώτο στην δημοσιοτητα στην Ελλάδα το defencenet.gr για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και δημιουργίας στενότερης σχέσης με την Ρωσία ή την Κίνα, «η Ελλάδα θα αποκόμιζε μεγάλα κέρδη και η Ευρώπη θα αποκτούσε ένα πρόβλημα ασφαλείας, και μάλιστα για πολλές δεκαετίες»!

To ερώτημα πλέον είναι γιατί να περιμένουμε τι θα κάνουν ή τι θα αποφασίσουν οι δανειστές για εμάς να μην αποφασίσουμε τι θα κάνουμε εμείς και γιατί να μην πάρουμε στα χέρια μας την τύχη του Έθνους και να χαραξουμε μια νέα πορεία;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι Ισραηλινοί για πρώτη φορά διστάζουν να εισβάλλουν στη Γάζα...

ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΛΟΜΠΥ; ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΤΑΞΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΒΔΕΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΕΙΝΩΝ. ΠΑΝΤΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΦΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΗΝΑΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΘΩΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!
ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ! ΧΑΙΡΕ ΝΙΚΗ! Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ! ΩΜΕΓΑ ΝΕΜΕΣΙΣ!

Ο θάνατος  τριών μικρών παιδιών στη Γάζα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, δείχνει να υπονομεύει μια κατάπαυση πυρός που πιθανόν να είχαμε και εντός της ημέρας καθώς στο Τελ Αβίβ έχουν επικρατήσει οι "δεύτερες σκέψεις" που περιγράφαμε χθες ότι "Μια εισβολη στη Γάζα θα είχε περισσότερα αρνητικά παρά θετικά αποτελέσματα". Συγκεκριμάνα σκοτώθηκαν απί ισραηλινό αεροπορικό κτύπημα ένα μικρό κορίτσι μόλις ενός έτους, ένα αγοράκι μόλις 1,5 έτους και ένα αγόρι, αδελφός του κοριτσιού, τριών ετών (φωτο).

Επίσης τραυματίστηκαν τα δύο αδέλφια του αγοριού 1,5 ετών που σκοτώθηκε. Επίσης άλλοι 17 άνρθωποι τραυματίστηκαν, αλλά αυτοί πλέον είναι "αναλώσιμοι" και "προβλεπόμενοι".

Όμως ο θάνατος των μικρών έχει προκαλέσει πραγματικό σοκ στη Γάζα και έχει ισχυροποιήσει τους "σκληροπυρηνικούς" της Χαμάς, αλλά και την Ισλαμική Τζιχάντ που θέλουν συνέχιση των εκτοξεύσεων ρουκετών.

Λίγο πριν γίνει γνωστός ο θάνατος των μικρών παιδιών υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε στην Γάζα, σύμφωνα με το ΑΠΕ ότι "Είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί εκεχειρία μεταξύ των ένοπλων οργανώσεων της Γάζας και του σήμερα ή αύριο. Διεξάγονται σοβαρές συνομιλίες για τη συμφωνία μιας εκεχειρίας" τόνισε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Νωρίτερα, άλλες δύο ρουκέτες μακράς ακτίνας δράσης ιρανικής κατασκευής Fajr-5 εκτοξεύτηκαν κατά του Τελ Αβίβ, αλλά αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome. Οι Ισραηλινοί απάντησαν με αεροπορικούς βομβαρδισμούς που έπληξαν καιτα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου al-Quds στο κέντρο της πόλης της Γάζας νωρίς σήμερα το πρωί τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι δημοσιογράφους, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Ταλ Ρούσο, διοικητή των ισραηλινών δυνάμεων στον Nότιο Τομέα που καλύπτει και τη Λωρίδα της Γάζας, οι αεροπορικές επιδρομές κατόρθωσαν να εξουδετερώσουν το 90% του οπλοστασίου της Χαμάς σε πυραύλους με βεληνεκές που τους επιτρέπει να χτυπούν μεγάλα αστικά κέντρα των Ισραηλινών, όπως για παράδειγμα το Τελ Αβίβ, αλλά αυτή η εκτίμηση είναι μάλλον πολύ αισιόδοξη.

Στον συνολικό αριθμό των πυραύλων που έχουν εκτοξευθεί, η επιτυχία του συστήματος ανέρχεται στο 30-35% (250 στους 800 χονδρικά). Ωστόσο, λόγω του μικρού αριθμού των συστοιχιών Iron Dime, το σύστημα επιλέγει να εμπλέξει τους πυραύλους η τροχιά των οποίων φαίνεται ότι τους οδηγεί στα αστικά κέντρα. Οι Ισραηλινή υποστηρίζουν ότι στους στόχους που επέλεξε για να εμπλέξει, το Iron Dome σημείωσε επιτυχία στο 86% των περιπτώσεων. Από τα νούμερα, όμως που έχουν γίνει γνωστά, δεν προκύπτουν τέτοια αποτελέσματα

Το θέμα είναι ότι σήμερα είναι πολύ λιγότερο να έχουμε εισβολή των ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων στη Γάζα, απ'ότι την Παρασκευή το βράδυ που αυτό φαινόταν ως βέβαιο. Οι Ισραηλινοί διστάζουν, για πρώτη φορά. Και αυτό σίγουρα έχει σχέση με την τακτική κατάσταση, αλλά και με τον φόβο ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να ενεργοποιούσε δυνάμεις στην Αίγυπτο που θα έφερναν σε πολύ δύσκολη θέση τον μετριοπαθή ισλαμιστή πρόεδρο Μωχάμεντ Μόρσι και θα ενίσχυες του φονταμενταλιστές και του φανατικούς της ισλαμισκής αδελφότητας.

Η Δύση και το Ισραήλ για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια, δείχνουν να φοβούνται τις εξελίξεις στη Μ.Ανατολή. Η Αίγυπτος, χώρα-"κλειδί" έχει άλλο καθεστώς και μπορεί από φίλος, πλέον να γίνει εχθρός με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.. ...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΙΣΠΗΛΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Ελληνική η αρχαιότερη ευρωπαική επιγραφή

Ως γνωστόν οι προσπάθειες μείωσης του εύρους της ιστορίας μας κρατούν από πολύ παλιά, κυρίως με την δημιουργία του ινδοευρωπαικού μύθου, άρα της αρνήσεως της αυτοχθονίας των Ελλήνων (κάτι που και οι ίδιοι υποστήριζαν ότι δηλαδή ήταν αυτόχθονες),και φυσικά με το παραμμύθι του ότι οι Έλληνες άρχισαν να γράφουν με "δανεικά" από τους Φοίνικες μόλιις το 800 π.Χ

Αυτό που είναι ανεξήγητο από τους ποέμιους του Ελληνισμού, είναι το εξής: Κατά τους ισχυρισμούς τους οι άνθρωποι αυτοί περί το 1000 π.Χ ήταν "γιδοβοσκοί" όμως χειριζόντουσαν μια γλώσσα απίστευτου πλούτου σε έννοιες, και λέξεις που χρειαζόνταν χιλιάδες χρόνια γλωσσικής εξέλιξης, και επομένως ανώτερουκαι παλαιότερου πολιτισμού από ότι θέλουν να πιστεύουμε.

Tο πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη βρέθηκε στο Δισπηλιό της Καστοριάς στον λημναίο προιστορικό οικισμό το 1998, ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου. Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης.

Θα ανατρέπονταν δηλαδή η θεωρία πως οι Έλληνες έλαβαν και αυτοί, το φως εξ ανατολάς ( από βαβυλώνιους, σουμέριους, φοίνικες κλπ. !!) και θα έπρεπε να καλύψουν το μεγάλο κενό των τεσσάρων χιλιάδων χρόνων, όταν δηλαδή, οι ανατολικοί λαοί εκφράζονταν με ιδεογράμματα, οι Έλληνες έγραφαν με συλλαβές όπως σήμερα. Είναι καταφανές ότι αυτό δηλώνει πρώιμο στάδιο σκέψης και πολιτισμού.

Σύμφωνα με τη σημερινή θεωρία - που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία - οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το 800 π.Χ. από τους Φοίνικες. Εκείνο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν η ελληνική γλώσσα να έχει 800.000 λήμματα,πρώτη γλώσσα στον πλανήτη, όταν η αμέσως επόμενη έχει 250.000 λήμματα.

Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 π.Χ. όταν δηλαδή έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες; Παρουσιάστηκαν ξαφνικά οι αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων, που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση).

Η αγγλική γλώσσα είναι 1.600 ετών και έχει 48% ελληνικές λέξεις με σύνολο λημμάτων 240.000. Η γερμανική είναι 1.700 ετών και έχει 250.000 λήμματα με ελληνικές λέξεις 46%.

Η ομηρική γλώσσα τι ηλικία έχει; Έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες από τους ανατολικούς λαούς και ξαφνικά έγραψαν τα ομηρικά έπη που έχουν ιστορικό βάθος τριών χιλιάδων ετών;

Τι είναι αυτό που προβληματίζει τους ιστορικούς; Μήπως γιατί δεν χάθηκαν στη σκόνη της ιστορίας και οι Έλληνες όπως οι Χαναναίοι, οι Σουμέριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Φοίνικες κλπ.;

Τι γράφει το δημοσίευμα της εφημερίδας Πανόραμα πριν δεκαπέντε χρόνια :

Το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς.

Είναι μια ξύλινη πινακίδα με άγνωστο μήνυμα χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμνιαίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς,γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.

Τη συγκλονιστική ανακοίνωση έκανε χθες στη διάρκεια του αρχαιολογικού συνεδρίου για το φετινό ανασκαφικό έργο στη Βόρεια Ελλάδα ο καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ κ. Γιώργος Χουρμουζιάδης, που αποκάλυψε το ντοκουμέντο στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας το περασμένο καλοκαίρι.

Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα-14 στον «Δημόκριτο» στο 5260 (!) π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου.

Ο κ. Χουρμουζιάδης με επιστημονικά επιχειρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα χαράγματα της επιγραφής, που είναι οργανωμένα σε στίχους, δεν πρέπει να είναι διακοσμητικά, αλλά «γράμματα» που μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα της παλαιοευρωπαϊκής.

«Είναι το μοναδικό έγγραφο-εύρημα όπου τα σήματα του δεν έχουν ιδεογραφικό χαρακτήρα (με μορφές ανθρώπων, ζώων, του ήλιου κ.ά.) και παρουσιάζουν προχωρημένο χαρακτήρα αφαίρεσης, άρα είναι προϊόν διανοητικής επεξεργασίας», είπε ο κ. Χουρμουζιάδης.

Η ανακοίνωση του μοναδικού προϊστορικού ευρήματος εντυπωσίασε τους αρχαιολόγους-συνέδρους, ενώ ο κ. Χουρμουζιάδης διατύπωσε το ερώτημα: «θα μπορέσουμε, άραγε, να μάθουμε ποτέ αν αυτά τα σήματα ήταν η πρώτη αρχή ενός διηγηματικού λόγου ή του λόγου μιας εξουσίας;».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ψήφισαν στα κρυφά νέο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ


Πριν προλάβουμε να εξοφλήσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ και να στρέψουμε την προσοχή μας στο Ενιαίο Τέλος Ακινήτων, μας φορτώνουν νέο χαράτσι στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Το ψήφισαν κιόλας στα… μουλωχτά, μέσω του μεσοπρόθεσμου. Οι δήμοι αποκτούν το δικαίωμα ακόμη και να…10πλασιάσουν το ΤΑΠ που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ήδη, έχει ξεσηκωθεί το σύμπαν ενώ η ΠΟΜΙΔΑ με ανακοίνωσή της έχει δώσει παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό το χαράτσι στην πράξη:
Δείτε την ανακοίνωση:
Δεκαπλασιασμό (περίπου) του ανώτατου συντελεστή επιβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και τρία τοις χιλίοις (3 ο/οο) ετησίως (!) (σήμερα το ΤΑΠ κυμαίνεται ανά Δήμο από 0,25 – 0,35 ο/οο) και επιβολή του τέλους υποχρεωτικά από το δήμο στο ποσοστό αυτό μέχρι την οικονομική εξυγίανσή του, προβλέπει το άρθρο μόνο του νέου μεσοπρόθεσμου !!! Έτσι, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής, οι δημότες που έχουν την ατυχία να κατοικούν σε υπερχρεωμένους («κόκκινους») δήμους, θα κληθούν να πληρώσουν “το μάρμαρο” της κακοδιαχείρισης στο δήμο τους με την δραματική αύξηση των δημοτικών τελών και φόρων, και ιδιαίτερα του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), μέχρι και 3 τοις χιλίοις, αν τους το επιβάλλει το νέο “Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ” ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Για μιά κατοικία ή οποιοδήποτε ακίνητο αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ, το ΤΑΠ που σήμερα είναι 50-75 ευρώ θα αυξηθεί στα 600 ευρώ ετησίως, δηλαδή πάνω από ένα μηνιαίο μίσθωμα!
Σημειώνουμε ότι το ποσοστό αυτό θα είναι επιπρόσθετο στον επίσης υπερπολλαπλάσιο προοδευτικό φορολογικό συντελεστή του νέου ΦΑΠ και στην καταληστευτική “αυτοτελή” φορολόγηση των μισθωμάτων από το πρώτο ευρώ, που θα συμπεριληφθούν στο επερχόμενο νέο φορολογικό νομοσχέδιο
. Πάμε δηλαδή για σαρωτική δήμευση της ιδιοκτησίας, ιδιαίτερα της ξενοίκιαστης, και εξόντωση των ιδιοκτητών της, που θα τη ζήλευαν ακόμη και οι εμπνευστές του διαβόητου “βαρλίκ βεργκισί”…

http://troktiko.eu/2012/11/psifisan-sta-krifa-neo-xaratsi-meso-dei/

Θαλάσσια «crop circles» ανακαλύφθηκαν στην Ιαπωνία

Είναι γνωστό, ότι παραπάνω από 95% του υδάτινου κόσμου του πλανήτη μας δεν έχει εξερευνηθεί ακόμα από τον άνθρωπο.
Ο Ιάπωνας φωτογράφος Yoji Ookata, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στη φωτογράφιση του υδάτινου κόσμου των ακτών της περιοχής της Ιαπωνίας,  πρόσφατα εντόπισε και φωτογράφισε νότια της Ιαπωνίας κάτι που δεν είχε δει ποτέ ξανά στο παρελθόν: γεωμετρικά σχήματα στην άμμο μεγάλων διαστάσεων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας!
Εκτός των περίεργων αυτών θαλάσσιων «crop circles» (αν μπορεί να δωθεί ο ορισμός αυτός), ανακαλύφθηκαν και νέα είδη ψαριών όπου σύμφωνα με τους επιστήμονες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν τους περίτεχνους αυτούς αμμώσεις σχηματισμούς για λόγους αναπαραγωγής.


Μπορείτε να δείτεhttp://www.spoon-tamago.com/2012/09/18/deep-sea-mystery-circle-love-story/  & http://www.thisiscolossal.com/2012/09/mysterious-underwater-crop-circle-art-discovered-off-the-coast-of-japan/ περισσότερες πληροφορίες.
14325

http://www.weirdnews.gr/thalassia-crop-circles-anakalifthikan-stin-iaponia/

Εγκοίμησις: Η Ιερή Ιατρική

Συγγραφέας: Άγγελος Βιαννίτης116Η Αναζήτηση του Θεού στα Όνειρα
Από τα Ασκληπιεία ως τα Σύγχρονα Ψυχοθεραπευτικά Εργαστήρια

Η Αναβίωση του Ασκληπιού
Στη βάση του βράχου όπου ορθώνεται ο Παρθενώνας, βρίσκεται το Ασκληπιείο Αθηνών. Μπορεί κανείς να φτάσει ως εκεί εύκολα, ανεβαίνοντας ανατολικά από το θέατρο του Διονύσου ένα ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί από το λογείο του θεάτρου απευθείας στον ιερό χώρο του ναού. Παλαιότερα, το ίδιο μονοπάτι συνέχιζε κυκλικά γύρω από την βάση της Ακρόπολης. Ο ασθενής, ο ικέτης, μπορούσε να προσεγγίσει τον ναό είτε από τα δυτικά, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της Αθηνάς, είτε από τα ανατολικά, όπως και σήμερα, περνώντας μέσα από τον χώρο της αναγέννησης και της έκστασης που διαφέντευε ο Διόνυσος.
Με τις εργασίες αναστήλωσης της αρχαιολογικής υπηρεσίας που έγιναν εκεί τα τελευταία χρόνια, ο σημερινός επισκέπτης μπορεί να δει θαλάμους εγκοίμησης πίσω από το άβατο, το ιερό του ναού, καθώς και μια τεράστια κυκλική πέτρα που αποτελούσε την βάση ενός βωμού για τον θεό. Μετά από αιώνες, ο Ασκληπιός φανερώνει ξανά το πρόσωπό του στην Αθήνα.
Η αναστήλωση του Ασκληπιείου Αθηνών στην εποχή μας αποκτά ιδιαίτερα συμβολικές προεκτάσεις. Σηματοδοτεί όχι μόνο μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το ενδιαφέρον για την εγκοίμηση και την θεραπευτική χρήση του ονείρου αναβιώνει μέσα από ορισμένες προωθημένες τάσεις της σύγχρονης ψυχοθεραπείας, αλλά και την αναγνώριση από την ιατρική και θεραπευτική σκέψη της ανάγκης για την σημασία της αντιμετώπισης των ασθενειών μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πνευματικότητας και αναζήτησης του νοήματος της ζωής.
Αν και δεν ήταν το πιο φημισμένο από τα 300 περίπου Ασκληπιεία – τα πρώτα θεραπευτικά συγκροτήματα ή νοσοκομεία της ανθρωπότητας- που λειτούργησαν για μια περίπου χιλιετία μέχρι τα μισά του 5ου μ.Χ. αιώνα στην Ελλάδα, στην Νότια Ιταλία, στα παράλια της Μικράς Ασίας και ευρύτερα στον μεσογειακό χώρο, είναι ένα θεραπευτικό συγκρότημα που χαρακτηριστικά η αρχιτεκτονική του λειτουργεί ως μια ιερή αλληγορία. Αντανακλά την αντίληψη και την προσέγγιση της αρχαιοελληνικής σκέψης για την υγεία και την ασθένεια. Καταδεικνύει τον δρόμο για την ίαση, που λειτουργεί σαν ένας άξονας. Στα ανατολικά η ίαση περνά μέσα από τον θέατρο, τον χώρο του δράματος, του χορού, του εκστατικού πάθους και της αναγέννησης μέσα από τον θάνατο. Στα δυτικά, για να φτάσεις στην ίαση περνάς κάτω από την Αθηνά, από τον χώρο της λογικής, της σοφίας, της επιβεβαίωσης, της υπεροχής και της εκφρασμένης τελειότητας. Η χωροθέτηση και η αρχιτεκτονική του λοιπόν συμπυκνώνουν την έννοια της ίασης μέσα από την αρχαιοελληνική θεώρηση και σκέψη. Η θεσμοθετημένη πρακτική που αντανακλούσε αυτή την θεώρηση είχε σαν κέντρο της την διαδικασία της εγκοίμησης, που δεν ήταν απλώς μια αναζήτηση για ένα θεραπευτικό όνειρο, αλλά μια πορεία κάθαρσης και εξαγνισμού ώστε ο ασθενής να έρθει σε επαφή με το Θείο.

Ιερή Ιατρική
Αν και η σύγχρονη δυτική ιατρική επικεντρώνει τις -σαφώς υπολογίσιμες και αποτελεσματικές -δυνάμεις της στον στόχο της θεραπείας του ασθενή και την ανακούφισή του από παθολογικές καταστάσεις του οργανισμού του, βαρύνεται με το γεγονός ότι αγνοεί την συνειδητότητα του ασθενή και την περίπλοκη σχέση σώματος-νου, δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στην αποκατάσταση του σώματος με χρήση μηχανημάτων και φαρμακευτικών σκευασμάτων. Αυτή η στάση συνεχίζεται, παρά την ανάπτυξη και την εμφανή στροφή των πασχόντων σε εναλλακτικές θεραπείες και άλλα συστήματα ιατρικής, όπως η ομοιοπαθητική, η ινδική Αγιουβέρδα ή η κινέζικη ιατρική που αντανακλούν διαφορετικές προσεγγίσεις και βλέπουν περισσότερο τον άνθρωπο σαν ένα ενεργειακό όν και την ασθένεια σαν ένα μπλοκάρισμα ή αγκύλωση ροής της ενέργειας. Η ολιστική ιατρική αναγνωρίζει καθαρά την σημασία της αντιμετώπισης των ασθενειών μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο σχέσεων και αλληλεπίδρασης της σωματικής, της συναισθηματικής, της νοητικής και ευρύτερα της ψυχικής ενέργειας.
Η έννοια λοιπόν της θεραπείας για την ολιστική ιατρική, όπως διαμορφώνεται σήμερα μέσα από την ζύμωση και τον διάλογο των διαφορετικών προσεγγίσεων, δυτικών και ανατολικών, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αποκατάσταση της ισορροπίας της ενεργειακής ροής του ανθρώπινου οργανισμού, που είναι συνώνυμη με την υγεία μεν, αλλά όχι και με την ευεξία.
Η παράδοση του Ασκληπιού διαμορφώνει μια τελείως διαφορετική αντίληψη. Η έννοια της ίασης για την αρχαιοελληνική σκέψη είναι κατά πολύ ευρύτερη από την σημερινή έννοια της θεραπείας. Πηγάζει από μια οπτική του κόσμου κατά την οποία το άτομο είχε πλήρη συναίσθηση ότι ήταν μέρος μιας κοσμικής τάξης που περικλείει τα πάντα. Ίαση σημαίνει προσωπική ολοκλήρωση, που απαιτεί την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών, στην ψυχή και το σώμα. Αυτό σημαίνει αποκατάσταση της σχέσης του ανθρώπου με την φύση, την κοινωνία και το θείο, την εύρεση μιας αίσθησης σκοπού και την εναρμόνιση της ύπαρξης του με την εσωτερική και την ευρύτερη κοσμική τάξη. Περιλαμβάνει την επαφή με αυτό που ο ψυχίατρος Roberto Assagioli, ο θεμελιωτής της Ψυχοσύνθεσης, ονομάζει «ανώτερο ψυχοπνευματικό» μέρος του ανθρώπου. Η αποκατάσταση της υγείας έρχεται μέσα από μια καταφυγή σε μια υπερ-ατομική αντίληψη, μια προσπάθεια σύνδεσης με το κοσμικό γίγνεσθαι και το Όλον. Ίαση είναι η θεραπεία της ίδιας της ψυχής και η επανένωση της με την ηρακλείτεια αφανή αρμονία, η αναγνώριση της θεϊκής της φύσης και η προσπάθεια προσέγγισης της. Γι΄ αυτό τα Ασκληπιεία είναι πρώτα απ΄ όλα ιεροί ναοί και ύστερα θεραπευτικά κέντρα. Πηγαίνοντας πέρα από την ολιστική ιατρική, της αντίληψης του ανθρώπου σαν ένα ενεργειακό πλέγμα, η παράδοση του Ασκληπιού είναι μια θρησκευτική, μια ιερή ιατρική. Πνευματικές ανησυχίες, συναισθήματα, ελπίδες, όνειρα και απογοητεύσεις είναι βασικά και όχι περιφερειακά στοιχεία για την ιερή ιατρική, γιατί όλες αυτές οι λειτουργίες είναι εκφράσεις της ψυχής. Συνεπώς, έχοντας σαν κεντρικό άξονα την ψυχή, η ιερή ιατρική είναι η κατεξοχήν Ψυχοθεραπεία.

Η Μεγάλη Πορεία
Το πλήθος των αρχαιολογικών, φιλολογικών και επιγραφικών τεκμηρίων μας επιτρέπει να έχουμε σήμερα μια πλήρη εικόνα της πορείας αναζήτησης του ικέτη-ασθενή προς την ίαση . Η διαδικασία διέφερε και ως προς τον σκοπό της αλλά και ως προς την πρακτική της από κέντρο σε κέντρο.
Εγκοίμηση δεν γινόταν μόνο στα πολυάριθμα Ασκληπιεία, αλλά και σε μαντεία ή άλλους ιερούς τόπους. Στο μαντείο του Τροφώνιου στην Λιβαδιά, αλλά και στο Αμφιαράειον του Ωρωπού, η εγκοίμηση γινόταν κυρίως για μαντικούς σκοπούς, όπως γινόταν και στην Αίγυπτο στους ναούς της Ίσιδος και του Σαράπιδος. Στην Μικρά Ασία, ήταν οι ιερείς που υποβάλλονταν σε εγκοίμηση για λογαριασμό των πιστών στα Πλουτώνεια, ενώ κάποια άλλα Ασκληπιεία, όπως αυτό της Περγάμου, όπου μαθήτευσε και θεράπευε μελετώντας τα δικά του όνειρα και των ασθενών ο Γαληνός, αυτός ο μεγάλος Έλληνας φυσιολόγος, ανατόμος και ιατρός του 2ου μ.Χ αιώνα, και της Κω, όπου μαθήτευσε και αργότερα δίδαξε ο Ιπποκράτης, λειτουργούσαν παράλληλα και σαν σχολές ιατρικής, όπου πολλοί μαθήτευαν γύρω από τους μεγάλους θεραπευτές της εποχής.
Τα σημαντικότερα Ασκληπιεία εξελίχτηκαν σε μεγάλα κτιριακά συμπλέγματα που περιελάμβαναν γυμναστήρια, λουτρά, θέατρα και χώρους διαβίωσης για τους πολυάριθμους ασθενείς. Το θέατρο της Επιδαύρου, για παράδειγμα, ήταν μέρος του συγκροτήματος του τοπικού Ασκληπιείου που ήταν το μεγαλύτερο και το πιο ξακουστό στον αρχαίο κόσμο, μια και ο ίδιος ο Ασκληπιός, ακολουθώντας τις υποδείξεις του δασκάλου και μέντορά του στην τέχνη της θεραπευτικής, του κενταύρου Χείρωνα, έδωσε ο ίδιος οδηγίες για την χωροθέτηση και κατασκευή του. Όπως αναφέρει ο Παυσανίας, με τις υποδείξεις του Ασκληπιού μεταφέρθηκε χώμα και τρίμματα ορυκτού από την περιοχή της Μαγνησίας- που ήταν πλούσιο σε μαγνητίτη- και στρώθηκε στην Επίδαυρο. Σ΄ αυτό το χώμα φύτευαν τα βότανα που χρησιμοποιούσαν οι Ζάκορες, οι ιεροί θεραπευτές στις θεραπευτικές αγωγές τους. Επίσης οι κατσίκες και τα άλλα ζώα του ναού τρέφονταν από χόρτα φυτεμένα σ΄ αυτό το χώμα. Το γάλα απ΄ αυτές τις κατσίκες ήταν και η κύρια τροφή για τους περίφημους παρείες, τα λίγο μεγαλύτερα του ενός μέτρου ξανθόφιδα που, εκπαιδευμένα από τους Ζάκορες, κατά την διάρκεια της τελευταίας φάσης της εγκοίμησης όταν πλέον ο ασθενής κοιμόταν στο άβατο, έγλειφαν και καθάριζαν χρόνια αποστήματα και πληγές, κάθονταν στις κοιλιές των στείρων γυναικών κ.α.
Όταν ο ασθενής πλησίαζε στην Επίδαυρο, έβλεπε στον δρόμο του και στον χώρο μπροστά στον ναό εκατοντάδες επιγραφές. Ήταν η καταγραφή πολλών περιστατικών από ασθενείς που βρήκαν την ίαση από το χέρι του Ασκληπιού. Από μόνες τους αυτές οι πινακίδες ήταν μια ισχυρή υποβολή που τόνωνε την πίστη στην θεραπεία, μέσα από την συνάντηση με το θείο. Γνώριζαν με αυτόν τον τρόπο ότι εδώ κατοικεί ο θαυματουργός Ασκληπιός και το μόνο που είχαν να κάνουν για να θεραπευτούν ήταν να παραδώσουν πλήρως και τελειωτικά την ασθένειά τους σε εκείνον και στους ιερείς- θεραπευτές εκπροσώπους του. Έπρεπε λοιπόν να εξαγνίσουν τον εαυτό τους και να προετοιμαστούν για την άφιξή του στα όνειρά τους.
Πριν φτάσει ο ασθενής στην τελευταία φάση της εγκοίμησης, τον ύπνο στον καθαγιασμένο χώρο μπροστά στο υποβλητικό χρυσελεφάντινο άγαλμα του θεού που βρισκόταν στο άβατο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, για δυο- τρεις ημέρες ακολουθούσε ένα τυπικό εξαγνιστικών τελετουργιών, που περιελάμβανε τα –πολύ σημαντικά- καθαρτήρια λουτρά, αυστηρή νηστεία ή συγκεκριμένους διαιτητικούς περιορισμούς ανάλογα με την περίπτωση, αποχή από ερωτική πράξη κ.α. Μέσα στο τυπικό συμπεριλαμβάνονταν η παρακολούθηση των διδασκόμενων στο θέατρο τραγωδιών και η προσφορά θυσιών. Υπήρχε επίσης και η παροχή μιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης πριν την εγκοίμηση, που ήταν η κορύφωση της πορείας για την ονειρική συνάντηση με τον Ασκληπιό. Αυτή η πρωτοβάθμια περίθαλψη ήταν αρκετά εκτεταμένη στο εύρος της, μια και περιελάμβανε χειρουργικές επεμβάσεις όπως διάνοιξη αποστημάτων, ανατάξεις σπασμένων μελών κλπ., αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θεωρούνταν η αιτία για την ίαση των ασθενειών. Αυτή την δώριζε αποκλειστικά η «επιφάνεια» του Ασκληπιού μέσω του θεραπευτικού ονείρου.

Η Επίσκεψη του Θεού
Όταν οι ασθενείς είχαν ολοκληρώσει την προκαταρτική διαδικασία, ξάπλωναν στις στιβάδες (στρώματα) τους μέσα στο άβατο. Περίμεναν με αγωνία τον γεροντότερο ιερέα να μπει από την είσοδο της ανατολής και να φωνάξει τρεις φορές: « Ασκληπιέ θαυματουργέ, σε περιμένουμε». Ακολουθούσε ομαδική ψαλμωδία, με ύμνους προς τον πανθεραπευτή Ασκληπιό και επικλήσεις να τους επισκεφτεί την ώρα του ύπνου και να τους θεραπεύσει από τα πάθη τους. Κατόπιν ο Ζάκορας άρχιζε να ψέλνει λόγια ακατανόητα και να χειρονομεί υψώνοντας τα χέρια προς το άγαλμα του θεού και κατεβάζοντας τα προς τους ασθενείς. Μόλις οι λύχνοι έσβηναν, έμεναν μόνο τα μάτια του θεού να λάμπουν από το επιβλητικό παράστημα του Ασκληπιού στο άκρο του άβατου που τραβούσε τα βλέμματα των γεμάτων πίστη και ελπίδα ασθενών. Καθώς ακούγονταν ο απόμακρος ήχος ενός αυλού και κάποιου κρουστού σε ένα όλο και πιο αργό, υπνωτιστικό ρυθμό βυθίζονταν αργά σε ένα βαθύ στάδιο χαλάρωσης Όλη αυτή η διαδικασία ήταν μια τελετουργική υποβολή, μια επαγωγή σε ομαδική ύπνωση, που δεν αργούσε να ρίξει σε ύπνο τους ασθενείς, κάποιοι από τους οποίους είχαν από πριν πιει συγκεκριμένα σκευάσματα που τους είχαν δοθεί. Σε μια περίπου ώρα μετά το σβήσιμο των λύχνων, οι παραστάτες, το βοηθητικό προσωπικό του ναού, άνοιγαν αθόρυβα τις πόρτες και έμπαιναν μέσα οι ειδικευμένοι ιερείς- θεραπευτές. Έκαναν θεραπευτικές επεμβάσεις, όπως έμπλαστρα και εντριβές, ψαύσεις και επαναφορές στην θέση μυών και νεύρων, πλύσεις και καθαρισμούς πληγών κλπ. Μαζί τους έμπαιναν στην τεράστια αίθουσα οι παρείες, τα εκπαιδευμένα ιερά φίδια, που επικουρούσαν το θεραπευτικό έργο. Σέρνονταν ανάμεσα στις στιβάδες και πάνω στα σώματα των σε βαθύ ύπνο και ονειρευόμενων ασθενών.
Ο θεός Ασκληπιός εμφανίζονταν στα όνειρα σαν ένας γενειοφόρος άντρας που κρατούσε μια βακτηρία(μπαστούνι), ή σαν ένα αντρικό χέρι που άγγιζε το πάσχον μέρος. Συχνά ήταν τα θεραπευτικά όνειρα με φίδια. Επίσης καλοί οιωνοί θεραπείας ήταν η εμφάνιση ενός σκύλου, που θεωρούνταν σύντροφος του Ασκληπιού ή ενός πετεινού, επίσης σύμβολο του θεού.
Την άλλη μέρα, οι ασθενείς εξιστορούσαν τι είδαν στον ύπνο τους στους ιερείς, και ανάλογα με το όνειρο, τους δινόταν κάποια αγωγή για να ακολουθήσουν. Ήταν πολλές οι φορές όμως που ο ασθενής ξυπνούσε εντελώς θεραπευμένος και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως γνωρίζουμε από τις επιγραφές, η θεραπεία έφτανε στα όρια μιας θαυματουργής ιάσεως από μακρόχρονη ασθένεια. Τέλος, όλο το ιστορικό της ασθένειας, του ονείρου και της ίασης, καταγραφόταν στις πινακίδες και εκτίθεντο σε κοινή θέα. Επίσης συχνά η ίδια η ιαματική θεότης ζητούσε την προσφορά ενός αφιερώματος εκ μέρους του θεραπευμένου πλέον ικέτη, κάτι που δινόταν ασφαλώς με περίσσια γενναιοδωρία.

Το Πέρασμα στον Χριστιανισμό
Η λατρεία του Ασκληπιού απετέλεσε μία από τις μεγαλύτερες κατά την περίοδο της εξάπλωσης του χριστιανισμού, και ο ίδιος ο Ασκληπιός ήταν ένας από τους τελευταίους στην σειρά των ειδωλολατρικών θεών που έχασαν την γενική αποδοχή τους. Αν και ο χριστιανισμός επιτέθηκε κατά μέτωπον στο θεσμό της εγκοίμησης, δεν κατάφεραν να βάλουν τέλος στην άσκηση της από τους απλούς ανθρώπους. Κατέφυγαν λοιπόν στην τροποποίηση του αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος και του θεολογικού υποβάθρου της. Η ίδια όμως πρακτική της χρήσης του θεραπευτικού ονείρου υιοθετήθηκε τελικά αυτούσια και ενσωματώθηκε στον χριστιανισμό.
Ο Ασκληπιός αντικαταστάθηκε με χριστιανούς μάρτυρες και αγίους, όπως η Θέκλα, οι Κύρος και Ιωάννης, οι Κοσμάς και Δαμιανός, ο Θεράπων ή ο Αρτέμιος. Γύρω από τα θαυματουργά λείψανά τους, συχνά στον ίδιο χώρο όπου πριν λειτουργούσαν οι αρχαίοι ναοί και με παραπλήσιο τελετουργικό, η πρακτική της εγκοίμησης συνεχιζόταν. Η αναγραφή τώρα των θεραπειών καταγράφονταν σε αρχεία από τα κέντρα αυτά, σαν συλλογές θαυμάτων, που μας παρέχουν πλήθος πληροφοριών για την οργάνωση και την εξέλιξη της εγκοίμησης μέχρι τον 7ο αιώνα.
Την ίδια περίπου εποχή που το άγαλμα της Αθηνάς αφαιρέθηκε από τον Παρθενώνα, το Ασκληπιείο Αθηνών λεηλατήθηκε και λίγο αργότερα καταστράφηκε. Στην θέση ανεγέρθηκε μια εκκλησία αφιερωμένη στον θεραπευτή Άγιο Αντρέα. Η εγκοίμηση συνεχίστηκε στην εκκλησία αυτή, η οποία περιελάμβανε ένα επί πλέον κλίτος, ίσως σαν ένα πρόναο σαν αυτόν που υπήρχε στον προγενέστερο ναό.
Η ομοιότητα της χριστιανικής με την αρχαία εγκοίμηση ήταν τόση ώστε προκαλούσε πολλές φορές σύγχυση στους ασθενείς ως προς την ταυτότητα των προσώπων που τους θεράπευαν στα όνειρά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν κάποιες περιπτώσεις που καταγράφονται στα αρχεία από τις συλλογές θαυμάτων του Κοσμά και Δαμιανού. Μία απ΄ αυτές αναφέρει ότι οι ειδωλολάτρες είχαν την συνήθεια να αναφέρονται στους Κοσμά και Δαμιανό ως Κάστορα και Πολυδεύκη. Μια φορά που κάποιος αρρώστησε βαριά και επισκέφτηκε την κλινική του Κοσμά και Δαμιανού. Επειδή καλούσε συνεχώς τον Κάστορα και Πολυδεύκη να τον γιατρέψουν, οι γιατροί τον απέφευγαν. Όταν, υποφέροντας από τους πόνους, στρίμωξε τους γιατρούς, εκείνοι του εξήγησαν ότι τα μοναδικά ονόματα στα οποία άκουγαν ήταν Κοσμάς και Δαμιανός, η δύναμη των οποίων ερχόταν από τον Ιησού Χριστό. Αν εκείνος αποδεχόταν τον Χριστό, θα θεραπευόταν. Εκείνος δέχεται και βαφτίζεται Χριστιανός. Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν έγινε μέσα σε ένα όνειρο, όμως προετοιμάζουν την σκηνή για την επόμενη αφήγηση ενός θαύματος, όπου ένας ειδωλολάτρης, απελπισμένος από τον πόνο της ασθένειας του, ακολουθεί ένα χριστιανό φίλο του σε μια εκκλησία του Κοσμά και Δαμιανού. Αφού περνά πολύ ώρα στον νάρθηκα της εκκλησίας, βλέπει ένα όνειρο στο οποίο « τρία παιδία τρώγωσι ψυχία άρτου εμβαπτισμένα σε οίνο». Ο ονειρευόμενος νιώθει μεγάλη επιθυμία να δοκιμάσει κι΄ αυτός, αλλά τα παιδιά αρνούνται να ικανοποιήσουν το αίτημα του, και τότε τον καταλαμβάνει φόβος ότι θα σκοτωθεί. Κατά την διάρκεια του ονείρου του, αποκτά επίσης την επίγνωση και συνειδητοποιεί ότι μπροστά του βλέπει το μυστικό της Θείας Ευχαριστίας. Γνωρίζει επίσης ότι οι χριστιανοί σκοτώνουν του μη χριστιανούς που παραβιάζουν τα μυστήρια τους. Στο όνειρό του, εμφανίζονται δύο άτομα που στην αρχή νομίζει ότι είναι ο Κάστορας και Πολυδεύκης, όμως εκείνοι του λένε ότι είναι οι Κοσμάς και Δαμιανός και του δίνουν να φάει ψωμί. Ξυπνά βέβαιος για την απόφασή του να ασπαστεί τον χριστιανισμό.

Ο Ύπνος του Ασκληπιού
Αυτοί που θεωρούν την υιοθέτηση της πρακτικής της εγκοίμησης από την χριστιανισμό ως μια πολιτική προσπάθεια για την φυσιολογική πολιτισμική συνέχεια από το πέρασμα μιας θρησκείας σε μια άλλη, παραγνωρίζουν το γεγονός ότι η απομόνωση και η απογύμνωση μιας θεσμοθετημένης πρακτικής από το ευρύτερο πλαίσιο κοσμοθεώρησης και αντίληψης μέσα από το οποίο γεννήθηκε δεν μπορεί παρά να περιέχει και τους σπόρους της αποδυνάμωσης και καταστροφής της.
Έτσι, αφού πλέον η εγκοίμηση στο βυζάντιο, αντίθετα από την αρχαιοελληνική σκέψη, αφορά πρώτιστα το σώμα και μετά το πνεύμα και υπηρετεί περισσότερο την βραχυπρόθεσμη θεραπεία παρά την αποκατάσταση της επαφής του ανθρώπου με το θείο, δεν είναι καθόλου παράξενο που με το πέρασμα των χρόνων θεωρήθηκε σαν ένα είδος δεισιδαιμονίας, που βρισκόταν σε αντίθεση με την νέα αντίληψη της ιατρικής, που άρχισε από την εποχή που ο Ιπποκράτης αναζήτησε μια ορθολογιστική προσέγγιση στον χειρισμό της ασθένειας.
Αυτή η μεταβίβαση από το πέπλο του μύθου και του θείου στις ορθολογιστικές και επιστημονικές διεργασίες ήταν που γέννησε την σημερινή προσέγγιση της δυτικής ιατρικής. Αν και ο πατέρας και ο παππούς του Ιπποκράτη ήταν αρχιερείς του Ασκληπιού και ο ίδιος μεγάλωσε μέσα στους θαλάμους εγκοίμησης του Ασκληπιείου της Κω, εκεί όπου ερμηνευόταν η σημασία των ονείρων και κοντά στις πηγές όπου γινόταν η κάθαρση των ασθενών, ο Ιπποκράτης αρνήθηκε να δεχτεί την θεϊκή παρέμβαση κατ΄ αρχάς ως αιτία της κάθε ασθένειας. Σαφώς δεν ακύρωσε και ποτέ δεν αρνήθηκε τον Ασκληπιό, απλά τον τοποθέτησε σε μεγαλύτερη απόσταση από τον άνθρωπο και την Φύση, βλέποντας την υγεία και την ασθένεια σαν φυσικά φαινόμενα, που έπρεπε να κατανοηθούν και να αντιμετωπιστούν ως γεγονότα που συμβαίνουν μέσα στην σφαίρα της φύσης και του ανθρώπινου νου.

Ουροβόρος Όφις
Όπως τα όνειρα γεννιούνται από άτομα, έτσι οι μύθοι γεννιούνται από πολιτισμούς. Ο εξοστρακισμός του μύθου και η επικράτηση της επιστημονικής λογικής είναι το συλλογικό όνειρο της εποχής μας, που μας οδήγησε στο σημείο που βρίσκεται η ανθρωπότητα σήμερα. Και είναι ακριβώς σήμερα, που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, καταλαβαίνουμε την ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας. Έχουμε την άμεση ανάγκη, μπροστά στο αδιέξοδο και στο φάσμα της καταστροφής, να τοποθετήσουμε την ζωή μας σε ένα πλαίσιο που προσδίδει νόημα, χωρίς να απογυμνώνει τον άνθρωπο από την πνευματικότητά του. Έχουμε την ανάγκη να ανακαλύψουμε ένα καινούργιο μύθο, για να μπορέσουμε να ονειρευτούμε ξανά.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι πιο προωθημένες τάσεις στην ψυχοθεραπεία και στην ιατρική σήμερα κατανοούν αυτή την ανάγκη επαναπροσδιορισμού μιας καινούργιας θεώρησης για το τι σημαίνει υγεία και ευημερία. Έτσι, το φίδι του Ασκληπιού μετουσιώνεται, κινείται μέσα στον χρόνο και εμφανίζεται ξανά στην εποχή μας σαν ένας ουροβόρος όφις, ένα φίδι που δαγκώνει την ουρά του, συμβολίζοντας την ολοκλήρωση, αλλά και την επιστροφή στην αρχική πηγή. Ουσιαστικά δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο στο να ανακαλύψουμε, αρκεί μόνο να θυμηθούμε την πηγή μας, να εμβαπτιστούμε ξανά στον αρχικό μύθο. Τον μύθο της προσωπικής ολοκλήρωσης και της επαφής μας με το Θείο, τον μύθο του πανθεραπευτή Ασκληπιού.

Πηγές:
1. Frantz Allison, «From Paganism to Christianity in the Temples of Athens», DOP, 1965.
2. Charles Stewart, «Dream Incubation and the End of Ancient Greek Religion», μετάφραση δημοσιευμένη στο περιοδικό ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ & ΤΕΧΝΕΣ, τ. 79.
3. Edward Tick, «Η Θεραπεία της Ψυχής μέσα από τα Όνειρα», εκδ. Ενάλιος, 2003.
4. C.A. Meier, «Ancient Incubation and Modern Psychotherapy», Northwestern University Press, 1967.
5. Σπύρος Μακρής, «Ο Ιερός Χάρτης της Ελλάδας», ΑΒΑΤΟΝ, τ. 52.
6. Άγγελος Βιαννίτης, «Dream Therapy», ΑΒΑΤΟΝ, τ. 48.

http://www.metafysiko.gr/?p=5068